Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser mest likt innhold fra 08. mai 2016 i alle områder

 1. 11 poeng
  Chrisp

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Endelig, varmt i været og stille. I løpet av noen få strakser på lørdags kveld, ble sekken pakket for en liten topptur i mitt nærområde. Med en overivrig hund i front, ble de nesten to km unnagjort i en feil. Rakk akkurat og få opp hengekøya før solen forsvant. I horisontal avslapping nøt jeg kveldshimmelen mens hunden nøt tørre pinner. Så helt stille ble det ikke. Vi sovnet etterhvert, jeg i hengekøye innsvøp i dun, og hunden i Jervenhiet sitt. Utpå morgen kvisten var det en liten som ikke lenger var fornøyd med Jervenhiet sitt. Så de siste timene ble felles kos i køya.
 2. 7 poeng
  whistler

  Noen som har vært ved Dyranut i det siste?

  Var ikke mye respons her, men nå foreligger fasiten. Stikkene sto og det var et fantastisk vær og føre! Ingen grunn til å legge skia på hylla enda, folkens. Nå er det flott i høyfjellet!
 3. 6 poeng
  Viktor Braadland

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Overnatting med gode kompiser ved Furevatnet, Vindafjord. Furevatnet ligger noen kilometer inn i marka etter Turistforeningshytta Olalia.Helt ok med viltgryte laget fra bunnen av.Finnes det noe bedre enn å våkne til denne utsikten?
 4. 6 poeng
  Bjarne H.S.

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Tilbake etter langhelg i Vikefjellet i Vindafjord. Fantastisk lite fjellområde fritt for snø nå i mai.
 5. 5 poeng
  Adelheid

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Tur langs Tjøme kysten langs stier og over svaberg , med fine overnattinger i telt! Endelig er det sommer og været kunne ikke vært bedre
 6. 4 poeng
  Sovjetunionen

  Temperatur vinterpose

  Hei alle! Ville komme med en oppdatering på dette soveposespørsmålet. Endte med å kjøpe Montbell sin Down hugger 800 exp og har testet den i to netter i 0 grader og 5 grader, noe som egentlig burde være alt for varmt, men det funket helt fantastisk for meg. Tror dette er første natten i min utekarriere, der jeg faktisk har vært komfortabelt varm når jeg våkner midt på natten, ble nesten helt overrasket selv . Har heller ikke blitt for varm på noe tidspunkt, selv om jeg har snurpet godt igjen på alle måter. Virker som varmen bare reguleres bedre. Foruten å være en utrolig varm pose som komprimeres forholdsvis godt ned, veier lite til å være så stor, så er den veldig behagelig, den snurper seg sammen ganske fort, hvilket gjør at jeg har færre iskalde områder å stikke tærne inn i enn på gamleposen (selv om det fortsatt er noen, posen er ganske bred i utgangspunktet) og utvider seg nok til at man kan sitte med beina i kors i posen og lage morgenkaffe. Takk for veldig mange bra innspill på posekjøpet, setter stor pris på hjelpen!
 7. 3 poeng
  Man bør ta et bilde av det og samle det i denne tråden. Om det er noen gjengangere burde en slenge en epost til forbrukerrådet eller tv2 hjelper deg. Såvidt jeg klarer å huske er det ikke lov å reklamere for tilbud hvis det faktisk ikke er tilbud. Om praksisen ved å skru opp prisen for så å gi rabatt er et smutthull vet jeg ikke, men det er i hvertfall noe alle bør kjenne til. Et godt tips er å aldri handle på impuls uten at en har fulgt med prisutviklingen over tid.
 8. 3 poeng
  HegeJohnsen

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Fra fredagens leting etter snø. Kjørte til Storwartz hvor det halvannen uke tidligere hadde vært strålende forhold iflg en instagrammer. Nå hadde regn og mildvær gjort kort prosess med snøen, og den var pill råtten, hvis den i det hele tatt fantes. Med dette erklæres skisesongen på hytta over for denne sesongen.
 9. 2 poeng
  Jeg så at Outnorth kom med et tilbud (rabattkode) på alt av kokeutstyr. En Optimus Vega koster nå 1199 minus 20% = 959,- Problemet er at frem til 31/3 kostet samme dings 759,- i samme butikken (sett fra prisjakt). Fra 1/4 satte XXL opp prisen bare 140,- , mens altså Outnorth kjørte på med 440,- i prisstigning. Kanskje det finnes andre eksempler på dette også som kan postes her. Er det gjengangere/nettbutikker som synder mer enn andre?
 10. 2 poeng
  Ser jo helt prima ut! Kommer det en lengre rapport?
 11. 2 poeng
  Sovjetunionen

  Teltplasser Østmarka/kollektivtransport

  Endte med å ta taxi fra Finstadlia og bort til Losby. Koster ca 200 kroner på helligdag hvilket jeg regner inn i mitt "men jeg har jo ikke utgifter til bil, så jeg har råd til det"-budsjett. Eneste jeg fant ut var at det er best å ringe Nedre Romerike taxi, da de er litt mer lokalkjent enn Oslo taxi. Ellers blir man stående i en endeløs, men-hvor-er-det-da telefonsamtale som etterfølges av en forvirret taxisjåfør som bruker 20min og ringer deg tretti ganger før de faktisk finner deg . Ellers må jeg si at Østmarka er nydelig:D Litt mye folk rundt kano-vannene (litt campingplass-vibber), men veldig flott natur og fine teltplasser! Takk for supre tips:)
 12. 2 poeng
  På Dovrefjell og omkring ligger det mye snø, men den begynner å bli veldig rå. Den holder bra ennå når en kommer forbi områdene med barflekker. Det har vært flere varmegrader i fjellene de siste dagene og har vært noe vind. Det er meldt veldig varmt fremover, også om nettene, vil tro det smelter en god del denne uken. Bilde (fra idag) viser utsikt over Fokstumyrin på flata med Snøhetta i horisonten.
 13. 2 poeng
  ost

  Fantastisk middag på Bjønnåsen

  Ja ikke maten altså, men stemningen. Det er en stund siden sist jeg satt og spiste middag med langsom nedadgående sol på tilnærmet skyfri himmel mens ungene slapper av med sitt på alle kanter. Selve middagen var grillpølser med ketchup og sennep. Ikke akkurat Maemo (uten at jeg skal skryte på meg å ha vært der), men ungene var nå godt fornøyd. Vi spoler litt tilbake. Inspirert av @steingrd sitt pappapermisjonsbilde fra Bjønnåsen, påstander om snøfrie forhold i Østmarka og ønsket om utforsking av nye turområder førte til at bilen ble stappet med tre unger, kona ble plukket opp etter jobb sammen med nevnte pølser, og googlemaps dirigerte oss i retning Marikollen skianlegg. Litt rotet skilting i starten, men takket være ut.no-appen, fant vi etterhvert riktig retning. Ungene var klare for å gå på tur, men allerede i første gressbakke skulle minstejenta (5) plukke blomster. Helst alle sammen hun kunne se, og litt til. Ikke snakk om at vi kunne gå før alt var plukket. I første motbakken hadde størstejenta (7) fått stein i støvelen, og eldstemann (9) mente vi skulle stoppe. Prateleken mellom ungene gikk som en foss, men fremdriften turmessig stod helt stille. En kjapp titt på kartet viste at turen ikke skulle være så lang, i underkant av 2 km med 200 høydemetre. I utgangspunktet en relativt kort tur, men nye stier, manglende næring og tullete unger skulle vise seg å være en dårlig kombinasjon. Avmarsj fra bilen var ca fem, toppen nådde vi rundt halv syv. Da måtte mamma inføre femminutters intervaller der ingen fikk lov til å snakke mens nesa og beina pekte fremover bare for å få til tidvis noe forflytning. Minstejenta brøt sammen halvveis opp da hun glemte igjen blomstene hun hadde plukket på en stein hvor vi hadde pause, og de to eldste må minst ha gått 6 kilometer på den relativt korte turen opp. Selv om det var strevsomt nok å komme seg frem, var toppen nok til å være verdt slitet. For en utsikt, og for en ettermiddag å gå på tur på! Himmel og hav. Og middagen var god nok den, i slike omgivelser. Og mamma og pappa fikk hver sin velfortjente kaffekopp etterpå. Ned igjen gikk det vel fort? Ikke hos disse barna. Eldstemann skulle på død og liv vise at han hadde vært på tur, og den beste måten var å få klær og støvler mest mulig skitne. Det var tramping i alle gjørmepytter, rulling i alle mosehellinger, og om de to kilometerne opp ble til seks, ble ikke turen ned igjen noe kortere. Heldigvis fant vi igjen blomstene til minstejenta, og bagasjerommet på bilen takler både støvler og skitne klær. Takk for inspirasjonen, @steingrd, selv om du ikke visste at du ga den! I bilen hjem utbrøt eldstemann at dette var en av de beste turene han hadde vært på!
 14. 2 poeng
  Tor Dalseth

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Overnattingstur til Grytavatnet ikke langt fra Lauparen. Herlig helg med strålende vær .
 15. 1 poeng
  Tom42

  Enda en natt ved bålet

  Det begynte å ane meg allerede tidlig i går morges, så jeg drøyde med å dra - på årets andre "natt ved bålet". Derfor ankom jeg Viddseter ca kl 1630 i håp om at det ikke var så mange der. Og det stemte, men en var nok. Og ikke et vondt ord om han og utstyret hans, men snarere om meg og mitt. For kontrastene var store og han hevet nok øynene en smule der han tok på seg skiene og jeg spente på meg mine hjemmelagede truger og stavret av gårde med staver generasjonen etter Fritjof Nansen. Enda godt at jeg hadde byttet ut de gamle militærbindingene med "nye" Rottefella bindinger som jeg hadde kjøpt på siste loppemarked. Men skitt au. avgårde bar det, ikke så langt, for hensikten var ikke gåturen men alt som hadde med kveld, natt, skaukaffe og bål. Og snart var jeg fremme ved den store steinen, hvor restene, veden altså, etter siste utflukt lå trygt begravet under snøen. Så var det å tråkk leirplassen hvor jeg skulle sette opp gapahuken, som selvfølgelig lå igjen hjemme. Dette er alltid et problem. når jeg bare skal en liten tur, da ---. Men, igjen pytt, pytt, det så ut til å bli stjerneklart og månen var i ferd med å bli hengt opp. Så noe nedbør så det ikke ut til og bli. Det tok sin tid å sanke nok ved, men et par mindre tørrgraner gjorde susen, særlig den ene som var halv av harpiks, og gjett om det brant godt. Noe tok jeg også med hjem, skjønt hvorfor? Hadde jeg ikke nok opptenningsremedier liggende for minst to liv? Og akkurat nå måtte jeg ta litt av en avgjørelse, skal jeg koke kaffe på bålet i stedet for Wood stoven? Etter en del parlamentering gikk bålet seirende ut av duellen, men jeg mener at jeg ante et tilfreds grynt fra blikkboksen da kaffekjelen veltet og nesten slukket bålet. Men jeg gav meg ikke og snart kunne jeg smøre tykt på med rekemajones på brødskivene og slurpe i meg både Alien og gruffen. (barnåler, og litt mose) ------------- Og så kommer jeg til det store spørsmålet både en og fem timer senere, ja, store deler av natten med;, det spørsmålet som sikkert mange andre også stiller seg. Hva er det for en magisk makt bålet har? I timer stirrer jeg inn i flammene. Og når jeg blir trett av å sitte legger jeg meg ned på underlaget og fortsetter med samme øvelsen. Hva tenker jeg på, tenkte jeg? Og svaret var vel egentlig ingenting. Ikke dårlig i vår oppjagede tid å tilbringe en kveld fjernt fra folk, alene med et bål og to skiver brød nå med gaudaost, å ikke behøve å ta stilling til noen ting. Er det noe rart jeg elsker akkurat disse kveldene og nettene? Et par ganger oppdaget jeg også at noen sanger kvernet inne i hodet mitt, men heller ikke nå var det noe system eller budskap. I det ene øyeblikket husker jeg at det lød: "som det stiger frem" for i neste øyeblikk var det "Lille Petter Edderkopp som kravlet på min hatt" eller noe i den duren. Men etter hvert kalte Leirvassbu, soveposen altså, på meg og snart lå jeg godt nede i den, og etter å ha Cecilie Brekhus i tankene, tildelte jeg alle snøens ujevnhetene noen skikkelige knyttneveslag, slik at det ble sovelig. Over meg hadde jeg en heller sparsom stjernehimmel, og jeg hengav meg til å fokusere på et stjernefritt område, og snart fikk jeg lønn for strevet, både den ene og den andre stjernen dukket opp fra intet og blinket matt ned til meg. Et par satelitter for over himmelen, en nord sør og en øst vest, og minnet meg på å ta frem SPOTen og sende en OK melding hjem til min fru hustruen. Og snart etter plystret Samsungen muntert med en hilsen tilbake. Det var egentlig ikke dekning der jeg lå, men innmeldinger kom. Godt ikke det kom noen fra banken om manglende dekning. Neste morgen drøyde jeg det skikkelig, fikk liv i bålet, men siden et par prosesser ennå fungerte måtte jeg opp. Deretter var det å ta frem blikkboksen, og fyre opp, for ett sted gikk grensen. Etterpå var det bare å bryte leiren og snike meg tilbake til bilen. Usett denne gang. Så var det å finne frem GPSen og beregne tid for hjemkomst, og meddele dette til fansen, som tok vel i mot meg også denne gang, skjønt hun grein på nesa selv om hun stod to meter fra meg og sa: "Du lukter bål". Og så gikk vi inn. PS. På veien ned så jeg de første vårtegn, en stadig mer svulmende bekk
 16. 1 poeng
  Tor Magne

  Flue og dupp

  Til fiske med dupp egner våtfluer seg utmerket. Jeg bruker veldig ofte de klassiske våtfluene som March Brown, Zulu Silver, Olsen, osv. Jeg bruker duppen i enden av snøret. Ca en meter over binder jeg inn en senstump på ca 20 cm. 30-40 cm over det, binder jeg inn en senstump til. Utav dette blir det to senstumper av hver knute. Den som peker oppover klipper jeg av, og beholder den som peker mot duppen. Knuten jeg bruker heter kirurgknuten. Den kan du se her: http://www.animatedknots.com/surgeonsjoin/index.php?Categ=fishing&LogoImage=LogoGrog.png&Website=www.animatedknots.com#ScrollPoint Så er det bare å fiske, og sveive rolig inn Husk bare å ha knuten fuktig i munnen når du strammer til, ellers riskikerer en betydelig svekkelse av knuten pga varmgang i sena. På oteren bruker jeg bare vanlige slukknuter. På garn er det kun tau og kjerringknuter To fantastiske fiskeredskap
 17. 1 poeng
  whistler

  Noen som har vært ved Dyranut i det siste?

  Teltet tilhører @Tor-Erik-L-77 Møtte på en del Huskyer på fire bein også
 18. 1 poeng
  Miamaria

  Tips til kjøp av havkajakk?

  Men da kan det være at man kan komme noen vei med pruting.
 19. 1 poeng
  steingrd

  Flue og dupp

  Støtter @Espen Ørud i det, fluefiske er nok ikke alltid det mest effektive, men det finnes unntak, i store vulgataklekkinger etc er det lite annet som biter på. I slike tilfeller kan det kanskje gjøres å teste ut noe sånt Min erfaring er likevel at mark er vinneren i de fleste situasjoner Minnes en gang da jeg lå akkurat slik du skriver, med kaffekjele og nøt livet, mens jeg hørte noen fluefiskere diskutere fluevalg og bytte fluer titt og ofte på andre siden av vannet. De reiste ikke tomhendt derfra, for jeg ga dem ørreten jeg fikk på mark før jeg tuslet hjem
 20. 1 poeng
  Morild

  Tips til kjøp av havkajakk?

  Det skal noe til å finne en brukbar kajakk til 5-6000 kr sjøl på bruktmarkedet. Har du muligheten- prøvesitt en Nuka i plast og finn ut om du passer!! Og har du muligheten- stikk innom Kajakk og Fritid i Drammen så kan du prøve Baffin (P1 eller P2), og samtidig få gode råd på kjøpet- mitt inntrykk er at de vet hva de snakker om. Dessuten kan du kanskje få en grei pakkepris hos dem med kajakk, åre, vest og spruttrekk. Hasle Expedition er for stor til deg. Alt for stor. Og når den i tillegg er rel. lang vil manøvrerbarheten bli sådär. Jeg kjenner ikke til Aquarius, men målene sammen med formen på skroget ser ikke så værst ut. I forhold til lengden ser det ut til at den har rel. lang vannlinje (bra for farten sin del), og knekkspant tyder på manøvrerbarhet. Men det blir bare gjetning fra min side. Noe av det du også må vurdere er jo kvaliteten på materialet- er støpen god eller gir den for mye etter? Hvordan sitter lukene på? Er de tette? Pedaler og senkekjøl (evt. ror)- virker det solid? (Hasle sitt pedalsystem synes jeg er noe ræl) Etc etc. Derfor er det vanskelig for meg å anbefale produsenter jeg ikkke kjenner til. Som Tessatroll er inne på- en dårlig kajakk blir ikke brukt- og kan i værste fall ta fra deg padlegleden. Du får se om du ikke heller kan knipe inn andre steder i budsjettet ;)- evt. vente til august/september når muligheten for salg er tilstede.....(men den Nukaen er et godt kjøp om du passer altså....)
 21. 1 poeng
  Nekkoy

  Powerbank og solceller

  For å få stabil lading når ein fyrst skal ladde dingsane er det greit å ha ein powerbank som ein vedlikehaldsladar med solcellepanelet. Direktelading av dingsar er mindre effektivt ved ikkje-ideelle solforhold og det går ganske treigt, så då er det greit å heller akkumulere i ein powerbank og ta ut power når ein treng det. Hugs også å sjekke evt sikringar i panelet/powerbanken og ha med reserve på tur så ein plutselig Ikkje står der med utstyr som ikkje fungerer. Samme med oppbevaring av utstyr når det ikkje er i bruk, enkelte bankar har eigne utladings-anbefalingar eller bør stå til vedlikehaldslading for å ikkje tape seg når det lagrast. Eg har sherpa 50 pakken, med Nomad 13 panel og sherpa 50 Powerbank frå Goal Zero. Får inn ein god del ladingar av dingsar før ein må lade opptatt banken, og panelet er større og med høgare effekt enn Nomad 7. Veg litt, men bra pakke. om ein er fleire som har med same panel på tur kan ein også seriekople dei for å få kortare ladetid. http://www.goalzero.com/mobile/p/149/sherpa-50-solar-recharging-kit-solcellelader
 22. 1 poeng
  steingrd

  Oppgradering til 4.1.11 25/4

  Ja den er forsvunnet for alle, avinstallert, se innlegget til @Kjell Iver over.
 23. 1 poeng
  Sovjetunionen

  Sovepose til varmblodig mann

  Etter en god del vurdering har jeg kommet frem til to alternativ: http://www.hektapatur.no/merker/warmpeace/soveposer/warmpeace-viking-300 eller http://www.montbell.us/products/disp.php?cat_id=3213&p_id=2321171 Siste der kan kobles med min egen og er samme typen som jeg har, bare litt annen kvalitet på dunet (etter ovenstående innspill). Var utrolig fornøyd med min egen down hugger, så jeg er veldig keen på å kjøpe en til fra den produsenten da det virker som det er utrolig komfortable poser med god kvalitet. På en annen side var det et skamrosende review @Tessatrollskrev om Warmpeacen, så det virker jo veldig bra. Dessuten får man en hengekøye med på kjøpet.... Om noen har gode innspill, så køl endelig på!
 24. 1 poeng
  Aneande

  Tips til kjøp av havkajakk?

  Hadde håpet å finne en nogenlunde ok kajakk til rundt 5000,-. Evt opp mot 7000,- med utstyr. Hadde det ikke vært for en saftig baksmell på skatten hadde jeg kjøpt ny
 25. 1 poeng
  Sovjetunionen

  Temperatur vinterpose

  @Nimrad Takk, jeg er veldig glad nå, artig å kunne sove uten å fryse Hva slags pose er det du har?
 26. 1 poeng
  Thomas E

  Temperatur vinterpose

  Gratulerer Så ut som en god pose det. Kan være greit å finne ut når den blir for varm. Jeg har en lignende pose og klarer meg i den noen grader over fryspunktet før det blir for varmt. Da var det lettere å vite hva jeg skulle ha slags sommerpose.
 27. 1 poeng
  ost

  Snøforhold i Femundsmarka

  Sjekk ut instagramkontoen til "npl_2016" for dagsferske bilder.
 28. 1 poeng
  REs

  snøre til fluestang

  Å kjøpe fluesnøre er ikke som å kjøpe snøre til en vanlig haspelstang. Det er dyrt og det finnes et hav av varianter. Her er noen hovedtyper. Først så skal det passe til stanga: Nede ved håndtaket står det et nummer som angir vekta på snøret. F.eks. #7/8 da skal du ha et snøre i vektklasse 7 eller 8. Flytende eller synkende snøre: Her finnes det også flere valg. en "tommelfingerregel kan være flytesnøre for fiske med tørrfluer og synkesnøre for fiske med våtfluer. Så et hakk videre: Sink tip: Dette er et snøre hvor ca. 3 m ytterst på snøret er synkende. Passer f.eks. til nymfefiske. Saktesynkende: Et snøre for fiske på forskjellig dyp. brukes f.eks. til fiske med streamere. Hurtigsynkende: Hvis ørreten beiter nær bunnen på litt dypt vann så passer dette snøret. Ekstra hurtigsynkende: Dette snøret brukes der det er ekstra dypt eller sterk strøm. Kan være bra hvis du ror / dorger med flue på store vann eller innsjøer. Så har vi Double taper, Weight forward og Shooting head. (Det finnes noen flere varianter, men dette er hovedtypene.) Double taper (DT): passer til kast på korte og mellomstore avstander hvor presisjon teller. Fordelen med dette snøret er at det er tykkest på midten og like tynt i begge ender. Det kan derfor snus på spolen etter en tids bruk når det begynner å bli slitt. Weight forward (WF): Dette snøret er først og fremst laget for lange kast. Ulempen er at det sjelden lar seg legge pent på vannet. Passer i bekker og elver med strømmende vann. Egner seg dårlig til tørrfluefiske. Shooting head (SH): Dett er i realiteten et DT snøre som er kuttet og spleiset sammen med et mye tynnere snøre som kalles skyteline. Dette er snøret for ekstra lange kast. Dette snørets ulemper er stort sett de samme som for WF snøret. http://www.ukswff.co.uk/Casting7.shtml Så litt om fortomen. Fortomen bør være ca. like lang som stanga. Jeg liker å bruke ferdigkjøpt forfom og ikke bare ta noen meter med sen fra en annen fiskesnelle. Ferdig fortom er ofte tykkere i ene enden enn i den andre. I den tykke enden er det ofte laget en løkke til å feste denne til fluesnøret med. Jeg kapper av denne løkka og fester fortommen til fluesnøret med denne knuten. Bakline: Fordi lengden på et fluesnøre normalt bare er 27 m kan det være nødvendig å øke mengden av snøre på snella. Det selges ferdig bakline i butikken, men jeg menet at til bakline kan du bruke nesten hva som helst av tynne nylonsnører. På en av mine sneller har jeg f.eks. brukt en "murerline". Den er tynn, flettet og billig. Hvor mye bakline? Rull fluesnøret inn på spolen og når hele snøret er på så fortsetter du med bakline til du har et jevnt lag med snøre ca. 3 mm under kanten på spolen. Så kapper du baklina, tar av fluesnøret og legger baklina i bunnen av spolen. Jeg fester baklina til snøret med samme knute som jeg bruker på fortommen. Fortsatt like forvirret? Ta noen søk på nettet, det ligger mye god info om dette på forskjellige fluefiskesider. Jeg har flere bøker om fiske, men hvis du får tak i en som heter "Ørretfiske med flue", skrevet av Tony Wheieldon, engelsk tittel "Fly fishing for trout", utgitt på engelsk 1984, på norsk 1994. Dette er en enkel og lettlest bok som tar for seg hovedtrekkene innen ørretfiske med flue.
 29. 1 poeng
  Umm....Du mener at Anjan veier 2,1kg? For Scarp 1 veier 1,45kg og Scarp 2 veier 1,7kg. Scarp 2 tror jeg veier rundt 2kg inkludert krysstenger. 2,1kg er 44,48% mer enn 1,45kg så det er jo en betydelig forskjell. Selvstående telt er et must enkelte steder, så det er noe å tenke på om man primært telter i sånne områder, men i Norge er det stort sett ikke noe problem med plugger. Jeg synes faktisk oftere det er problem at grunnforholdene er myke sånn at pluggene ikke sitter skikkelig. Da er også et selvstående telt fint. Stratospire er ikke avherngig av staver. Kjøpte akkurat stenger til det for et par uker siden. Du trenger 2 stk 122cm á USD16 og 119g per stk. https://www.tarptent.com/store/vertical-support-pole Hadde jeg hatt litt bedre råd nå kan det hende jeg hadde bestilt solid inner også, men det får bli en annen gang. Da jeg kjøpte det tenkte jeg kun på gram og at jeg ikke trengte stenger da jeg alltid går med staver, men i ettertid har jeg kommet til at stengene er fine da man kan la teltet stå i "base camp" og gå på dagstur/ topptur med stavene
 30. 1 poeng
  HegeJohnsen

  Sylan i begynnelsen av juni

  Storsylen i begynnelsen av juni er ikke å anbefale. Altfor mye snø enda. Topptursesongen opp dit starter normalt ikke før i juli. Vil også tro at det er en god del snø på stiene mellom hyttene også, men kanskje mulig å gå hvis mildværet vi nå har holder seg. Torsdag så Sylan helhvitt ut på litt avstand. Firkanten er en flott tur, men tror den kan bli slitsom i blautsnø og våt myr i begynnelsen av juni. Dessuten tror jeg ikke hyttene på svensk side er åpne enda. De åpner rundt 20. juni, og har ikke nøkkelsystem som de norske selvbetjente hyttene har.
 31. 1 poeng
  Tessatroll

  Tips til kjøp av havkajakk?

  Og som eit tillegg; det Morild her over nevner, er at senkekjølskajkkar er laga for å lystre padleteknikk og kropp. Ein senkekjølskajakk som er berekna på dette, evt med eit ror som supplement, er ok. MEN, ein kajakk som er basert på styring og kontroll kUN med ror og elles berre framdrift frå padlaren, er etter m,itt begrep noko som skulle være ulovlegi marknaden. Diverre er det mange av dei.
 32. 1 poeng
  Johan2000

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Skogshorn. Strålande sol när jag gick upp som snabbt övergick till mörka skyar. Väl på toppen såg det ut att bli regn vilken minut som helst, så det vara bara till att hoppa över kaffet och köra ned direkt. Lite seg snö, men helt OK. Träffade bra med nedkörningen. Troligen den bästa jag gjort från skogshorn. Som vanligt en massa luft under enbuskarna i skogen. Storbottskarvet eller vad det heter igår. Missade lite i nedkörningen där och var nervös efter allt prat i media och på fjøsboka om stor skredfara. I morgon blir det Såta, som generalrepetition inför Skåla nästa helg. Samma upplägg här: Promenad i början med sikidorna på säcken innan man kommer upp till den underbara snön. Sedan är det ca 1000 höjdmeter till toppen. Totalt 1200 meter. Rena kindergarten jämfört med Skålas 1800... Men det blir nog en fin tur.
 33. 1 poeng
  Thomas E

  Powerbank og solceller

  Det som bruker kortest tid veier over 9 kg. Da kan du liksågodt dra på skjøteledninger eller et lite dieselaggregat Ja, litt forvirrende, men du ser det i valget "in the box". Det er Nomad 7 som er i den. Solceller er ikke all verdens. Vet ikke hvor du har tenkt å bruke dette, men for å lade så mye greier som du snakker om så krever det ganske så mye strøm. Og hvertfall til solcellepanel å være. Tror du må regne litt på det for å finne ut hva du skal gjøre. Det er fullt mulig å få til, men det går på bekostning av lommebok og vekt. Med det settet jeg sendte deg så vil du kunne lade en vanlig mobiltelefon 1-2 ganger per dag. Hvordan er solforholdene der du skal? Hvor ofte vil du måtte lade de forskjellige tingene?
 34. 1 poeng
  Miamaria

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Etappe 3 på migreneturen er nå kommet i bloggen HER. Fantastisk fin dag, utrolig takknemlig for at medisinen virket sånn høvelig. Den som fant opp medisin håper jeg har en fin pris på hylla. Men hva er det med folk som lar hundene sine springe løse rundt og hoppe opp på folk? Hvor har de det fra at sånn oppførsel er ok? Kjenner jeg blir passelig irritert bare jeg ser igjen bildet av &%&$(& kvinnfolket. Nuvel, resten av turen var fenomenal.
 35. 1 poeng
  En aldri så liten skrivefeil der, ja. Bruksområdet blir 3 sesongs i rolige omgivelser + høyfjellet sommerstid. Første tur for dette blir en uke i jotunheimen eller femundsmarka nå i sommer. @borgern: Dette teltet er nok ganske uaktuelt. Veier dobbelt så mye som Moment og like mye som 3-personersteltet fjellheimen superlight. Men nå kom du vel kanskje med tips til vintertelt Beklager denne skrivefeilen.
 36. 1 poeng
  Viktor Braadland

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Noen kompiser og meg tok turen til Kåtanuten (534moh) her forleden dag. Kåtanuten ligger i Vindafjord kommune, i Ølen.
 37. 1 poeng
  HegeJohnsen

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Prøvde å finne snø på fjellet mellom Holtålen og Tydalen, og fant for såvidt det, men råtten som bare det. Gikk gjennom så det suste og på vannene var det overvann. Må vel innse at skisesongen er over i disse strøkene. På kveldene har vi besøk av orrhaner rett utenfor hyttedøra, i år som i fjor
 38. 1 poeng
  sverto

  Snøforhold i Femundsmarka

  Spørs litt hvor høyt du skal da, jeg skal til flensjøen i morgen og kommer tilbake søndag. Kan lever en førerapport søndag/mandag.
 39. 1 poeng
 40. 1 poeng
  Bildet er fra en nydelig sommerkveld for noen år siden og viser Solbergfjorden innhyllet i tåke, mens Senjafjellene er i tydelig silhuett mot solnedgangen. Var veldig fornøyd med fisketuren eg hadde vært på og bildene eg tok på denne turen.
 41. 1 poeng
  Jan@

  Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips

  Kveldsstemning ved Gausta (Heddersvatn). Tatt med kompakt. Vi lå et par netter i telt ved Heddersvatn. Ble tur på Gaustatoppen også.
 42. 1 poeng
  Tessatroll

  Sovepose til varmblodig mann

  Kvalitet og varme heng saman med fleire faktorar enn dunspset. Det er totalbiletet av materialar, dunspenst og utforming som avgjer dette. Personleg likar eg litt lågare dunspenst, fordi en då ofte har litt meir dun, noko som gjer at eg mellom anna opplever færre kuldepunkt ned mot underlaget. Meir fluffy dun for same temperatur, vil seie mindre dun. Posen vert lettare, men også meir sårbar for fukt slik eg opplever det, og ein får enklare kuldepunkt. Dette er mi oppleving, utan at eg på nokon måte kan bygg under med djuptgåande forskning Den finaste duna synes eg også klumpar seg på ein annan måte ved fukt en dun av litt "lågare kvalitet". Eg tenkjer at det er ein grunn til at ein ofte finn denne duna i dei lettaste produkta berekna for høgdemeter og krevjande bagasjetilhøve. Til allroundbruk har eg ein teori om at føremunane ved slike produkt ikkje veg opp for ulempene. Dei er ofte kombinerte med veldig lette stoff også, som igjen har føremunar og ulemper. Men eg har, så det er sagt, ikkje inngåande kjennskap til denne modellen som du linkar til.
 43. 1 poeng
  Var i Ulvåsmarka 1. mai. Endelig fri for snøhelvetet! Bildet under er et snapshot ved kveldsteen i åtte tida. Brunost til meg, salami til jenta mi. Så var det bare å luffe gjennom grindsleet og ta i fatt de siste timene ned til sivilisasjonen. Der venter Ragu alla Torino men først og fremst et bad for begge to med jordbær Redken shampoo. Film til senkvelds, Saving mr Banks, en av de store med Emma Thompson /T. Hanks. Livet går an no.
 44. 1 poeng
  virrma

  Et forsøk på orrleik

  Vi skulle på orrleik en helg, men selv med ganske kort anmarsj ble det helt umulig å komme på plass på fredagen. Først var det skole og jobb, så håndballtrening, en liten tur innom butikken, litt mat og så litt bilkjøring. På parkeringsplassen var 9-åringen helt klar på at det skulle soves snarest mulig. Vi hektet en poses med hengekøyene på utsiden av den allerede store sekken, gikk omtrent 500meter i riktig retning og 20 meter til siden. Der fant vi noen trær, fikk opp hengekøyene og sovnet veldig fort begge to. Vi sov godt og lenge, og når vi endelig var ute av posene og klare til frokost skulle det eksprimenteres. Vi fikk nemlig to eksemplarer av Toms Wood Stove rett før turen, og den var selvsagt med. Det var overraskende lett å finne passende brensel, og snart hadde vi både kaffe og eggerøre klar. Etterhvert kom vi oss oppover til spillplassen, og jeg kunne fornøyd konstantere at vi gikk rett på, selv om det var noen år siden sist. Myra lå tom og stille og vi satte i gang arbeidet med å lage skjul og komme i orden. Vi valgte samme sted som sist, og håpte at fuglene ville velge denne delen av myra i år også. Vi krøyp tidlig i skul på kvelden og hørte tunge fugler lande i trærne rundt oss. Dette var lovende. 9-åringen var så spent at hun ikke fikk sove, mens jeg slumret meg gjennom kvelden. Allerede i ett-tiden var de i gang, rett utenfor gapahuken. Jeg lyttet og kikket, men det var ikke mer enn skygger å se der ute i mørket. Skulle jeg vekke henne som endelig hadde sovnet? For flere år siden var vi på en orrleik på en langt mer kjent myr, der orrfuglene ble skremt tidlig på natta og jentungen aldri fikk sett noe. Jeg husket skuffelsen den gangen, og bestemte meg for å vekke henne for å høre og se det som var mulig å høre og se så tidlig. Hun kikket en stund, og la seg så til å sove igjen. Etterhvert duppet jeg også av på nytt. Neste gang jeg våknet var det langt lysere. Jeg kunne se ganske klart, og det var full action på myra. 7 orrhaner og ei høne kunne jeg se, alle på vår ende av myra. Det buldret og hoppet og viste seg fram. Jeg ventet til det ble helt lyst, og så prøvde jeg forsiktig å vekke ungen. Hun var trøtt. Jeg prøvde igjen, og hvisket inn i øret hennes. Det fungerte nokså bra, men ikke godt nok. Hun våknet, men ikke nok til å være lydløs. De fire ivrigste orrhanene og høna tok til vingene. Dermed var det ikke så mye å se på, og hun la seg til å sove på nytt. De tre siste orrhanene ga seg også kort tid etterpå, og dermed la jeg meg også. Resten av natta ble stille. Snuppa var skikkelig, skikkelig lei seg neste morgen. Hun hadde ingen klare minner av å ha sett fugl i det hele tatt. Jeg hadde fått sett mer, men var lei meg for at vi skremte fuglene. Det har ikke skjedd oss før på orrleik, men vi har heller aldri vært så nærme. Kanskje det var problemet denne gangen? Søndag var det enda kaldere enn lørdag, og vi var glade for dunjakkene. Det kom noen reale snøbyger, men innimellom kom sola fram og varmet godt. Vi eksperimenterte mer med brennerne og koste oss med mat og god tid. Vi er nok ikke de eneste som kjenner til denne plassen, for vi det var tydelige merker etter at trær var kappet ned, sikkert til å bygge skjul. Den positive siden av det, var at det var enormt god tilgang på bjørkenever fra stammer som allerede var kappet og i ferd med å morkne. 9-åringen samlet en pose og er klar til å bygge mye bål i lang tid.
 45. 1 poeng
  Ser ut som mildværet kommer her vest til uka. Da tror jeg det raskt nærmer seg første fjelltur, men nok ikke over 500moh før om et par ukers tid. Her er ferskt webkamerabilde fra ca 500moh i Midtre Etnefjell. Fjellene bak til venstre er nesten 900moh.
 46. 1 poeng
  whistler

  Sovepose og liggeunderlag til 1/2 åring

  Spedbarn er det vel liten vits å begynne å kikke etter egen sovepose til. Dere har sikkert en god vognpose i ull som kan gjøre nytten? Et sauseskinn og et ullteppe i tillegg til et vanlig skumunderlag bør funke greit som underlag.
 47. 1 poeng
  Bjørn J

  Erfaringer med Sony RX100 som turkamera?

  RX100 er helt klart et svært allsidig kamera med imponerende bildekvalitet, Selv har jeg montert det på et lite radiostyrt quadkopter, det gir luftfoto av en helt annen klasse enn Gopro-kameraene som alle andre bruker. Men som det eneste turkameraet for å ha med på lengre tur vil jeg være skeptisk til. Det er ikke spesielt sikret mot vann eller fukt, så det er en risiko for at det kan svikte dersom det utsettes for litt røff bruk. Det er heller ikke spesielt støtsikkert. Og som andre har nevnt er det så lite at det er usedvanlig knotete å bruke med hansker eller votter på hendene. Men bilder av høy teknisk kvalitet gir det, klasser over standard kompaktkameraer. Hvis man behandler det med omtanke vil det sikkert en tåle en fjelltur eller tre, men litt av poenget med et turkamera er at det skal kunne brukes også i heidundrende uvær - det er da man kan få de virkelig gode bildene.
 48. 1 poeng
  Fjellfilmeren

  Bålfyring i Moldemarka

  Vi filmet en tur i Moldemarka forrige helg, og i dag har vi endelig lansert resultatet Høsten er en nydelig tid for bål og pinnebrød!
 49. 1 poeng
  Det har vært et fantastisk nordlys den siste uken og heldigvis har det sammenfalt med at ungene har høstferie her nord så da har man kommet seg litt ut i frisk luft og har hatt tid til å sitte og nyte showet. Et og annet bilde av fenomenet har det blitt også... A night @ the lake by Espen Ørud, on Flickr
 50. 1 poeng
  graham

  Temperatur vinterpose

  Mange varianter over temaet og her er min. Jeg har to poser. En -40Cpose som fungerer for meg til alt vintervær, så lenge temperaturen ikke begynner å nærme seg 0C. Og en -15Cpose som jeg bruker vår/sommer/høst (blir det for varmt i sommernatta så er det bare å kjøre full lufting). -15Cposen bruker jeg også om vinteren hvis det meldes om akutt mildvær. Begge er med dunfyll. Jeg synes de to posene overlapper hverandre greit.
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00


×