Gå til innhold
 • Bli medlem

Ola S. M.

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  67
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6

Ola S. M. vant dagen sist 22. april

Ola S. M. hadde mest likt innhold!

Om Ola S. M.

 • Bursdag 15. sep. 1988

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Meldal

Nylige profilbesøk

3 409 profilvisninger
 1. Man kan drømme om Norge på langs og Canada på tvers, men i noen perioder av livet må man bare akseptere at noen timer ved bålet i marka bak huset er det man får. Denne fredagskvelden trosser jeg dørstokkmila etter at avkommet har sovnet, og sykler et stykke opp i bakkene mot markaområdene vi har bak huset. Godværet og den første våryrheten har meldt sin ankomst. Jeg har tenkt meg opp til den faste bålplassen min, som ligger høyt opp og fint til for solnedgangen. Jeg parkerer sykkelen og smetter på trugene, og legger i vei inn i skogen. Det er et kappløp mellom meg og de siste solstrålene.
 2. Takker for det! Vi var heldige i og med at vi hadde kjentfolk som ville kjøre hele turen fra Alta. Vi slapp derfor å gjøre mye research rundt transport, så jeg kan dessverre ikke hjelpe deg så mye på vei. Men kommer du deg til Hetta vil jeg tro det ordner seg med drosje, i hvert fall fram til Nunnanen. Derfra er var vegen dårligere, så da bør man kanskje ha høyere bil og 4wd. Sikkert mulig å finne drosje som vil kjøre helt til endes. God tur!
 3. Drømmetur det der Bjarne! Ser fram til rapport allerede. Bildet under viser @arbe på det høyeste punktet mellom Lille og Store Vonsjøen, god og svett. Anbefaler å gå i land så langt nord det er mulig å komme i Store Vonsjøen. Følg så vegetasjonsbeltet i liene opp mot Vonsjøgusten. Der er det overkommelig å gå, og ruta gjør seg litt selv mener jeg å huske. Unngå for guds skyld steinørkenen nede i dalbunnen mot Søndre Lillevonsjøvola, som du ser på bildet under.
 4. Dette var før GPS ble oppfunnet, mer eller mindre, så det finnes nok ikke. Men kan vel alltid skissere på et kart eller noe.
 5. Fin rute som dekker hele sørlige delen av marka, inkludert indrefileten inn mot svenskegrensa. Ville nok hatt min. en uke om dere ønsker å ta det litt rolig og fiske. Grøtåa motstrøms er nok ingen stor padleopplevelse, men dersom dere liker eventyret og utfordringen og ikke er redd for å slite litt er det overkommelig. Fint å padle i korte strekk, og uansett er ikke distansen så lang fra Krokethåen til Stormyr. Bæring fra Store til Lille Vonsjøen er grei, så lengde dere finner "stien". Dersom dere har god tid vil jeg foreslå å henge på Våndåhåen i forlengelsen av Lille Vonsjø
 6. Flott tur og rapport! Ser fram til å padle Karasjohka en vakker dag.
 7. Synes Jens går Tonje en høy gang på alle mulige måter, både i valg av tur, gjennomføring, filming, refleksjoner og produksjon. Tonje-produksjonen har et TV2 Bliss-preg over seg synes jeg. Men dette er så klart mye smak og behag. Det er klart at bakteppet med lovbrudd i Tonje-serien ikke hjelper. Det er også noe med det å få flydd inn vin til leiren din og samtidig kalle det en ekspedisjon... Tviler ikke på at Tonje er en like ekte "villmarking" som Jens, men den serien der funker ikke for meg.
 8. Bra fornøyd med min. Til sitt bruk, vel og merke. Tracking, sende daglige beskjeder osv. Kan være ustabil mtp. på dekning, og det er vanskelig å vite om du faktisk har fått sendt meldinga di. Ville ikke lagt livet mitt i hendene på en Spot. Men til sitt bruk anbefaler jeg den.
 9. Strevde med samme problemstilling en gang, men det løste seg heldigvis for meg via en fjern slektning. Jeg ville tatt en telefon til turistinfo eller busselskap i Kauto/Alta, og forhørt meg om buss til Hetta. Vet det ikke finnes info om dette på nettet, men ifm. researchen jeg gjorde mener jeg å huske at det skal finnes noen obskure bussruter over grensa fra Kauto. Dette er bare vage minner altså, men kanskje verdt et forsøk. Fra Hetta er det jo mulig med taxi til Kalmankaltio.
 10. Du er herved invitert. Skal oppdrive det som finns av trivia til neste sommer!
 11. Greit å høre at det ikke bare er meg Jeg får sende det inn, så fikser de det sikkert.
 12. Takker for det! Ja, det gjelder å være nøye med pakklista
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.