Gå til innhold

Ola S. M.

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  45
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

Ola S. M. vant dagen sist Januar 4 2016

Ola S. M. hadde mest likt innhold!

Om Ola S. M.

 • Bursdag 15. sep. 1988

Nylige profilbesøk

1 674 profilvisninger
 1. Ola S. M.

  Friluftsliv - truet kulturarv

  Spiker på hodet: "Bør vi ta inn over oss at det kanskje ikke er det å leve et friluftsliv som er populært lenger, men snarere imaget av det?"
 2. Ola S. M.

  Femundsmarka?

  Neida, jeg forstår deg Enig med deg der, det er ulike regler på sør- og nordsiden av Røa. Og dermed heller ingen kritikk til @Bjarne H.S. som fyrte bål ved Svartsjøen. De som virkelig bryr seg om Femundsmarka leser seg nok opp. Men jeg er redd det er alt for mange som ikke gjør det. Synes alt for ofte at det ser slik ut på bilder i SoMe...
 3. Ola S. M.

  Femundsmarka?

  Droppet/utsatte selv turen til Femundsmarka i år, nettopp på grunn av forbudet. Det er derfor litt leit å tenke på at andre gir blaffen. Enig i at man kan ha en fin tur uten ild, men for meg personlig er kaffekoppen og stekt fisk for viktig. Jeg må si jeg følger @Memento mori når han sier at vi må respektere totalforbudet og ikke gjøre våre egne vurderinger. Særlig hvis vi skal dele bilder av bålet etterpå. Det generelle bålforbudet åpner for egne vurderinger, men det totale ildforbudet fjerner disse. Det er vel hensikten. Det ferdes mange uerfarne friluftsfolk (og idioter) i Femundsmarka som bruker blogger og SoMe som inspirasjon. Så kan man diskutere moralsk ansvar ved blogging og SoMe det vide og brede... Alle som kjenner Femundsmarka vet at den er sårbar og tungt belastet med turisme. Et skjørt område. Vi må derfor være svært nøye med å respektere regler, særlig når det kommer til bålfyring og ikke minst vedsanking.
 4. Ola S. M.

  Femundsmarka?

  Midt Hedmark Brann- og Redningsvesen er myndighet på sørsiden av Røa i alle fall. De har god nettside og kan følges på Facebook. Ellers kan du følge med på nettsiden til Engerdal Fjellstyre.
 5. Hva med Gallojohka-Njuolasjohka-Vaskojoki-Enare-Vatsari-Munkelva? Hvis du koser deg litt under veis kan du få til en drøy måned her.
 6. Ola S. M.

  Femundsmarka 2ukers fisketur

  Bra, jeg misunner deg 14 dager! Skal selv få til 3-4 dager ila. sommeren
 7. Ola S. M.

  Femundsmarka 2ukers fisketur

  Med 14 dager til rådighet rekker du over "hele" marka uten å slite deg ut Hva med å starte på Haugen/Storvika og avslutte i Synnervika, dersom logistikken tillater det? Har ikke kjenskap til fisket nord for Røa, men i Kratlan og Grøtådalen får du godt med ørret ila. ei uke, selv om det kan være langt mellom de store.
 8. Ola S. M.

  Alternativ til Femundsmarka i Juli?

  Forbudet er vel opphevet, i hvert fall i Engerdal https://mhbr.no/pressemelding-oppheving-av-totalforbud-mot-bruk-av-apen-ild-i-eller-i-naerheten-av-skog-og-mark-for-kommunene-i-midt-hedmark-brann-og-redningsvesen-iks/
 9. Ola S. M.

  sovepose - noen med erfaring med disse to?

  Jeg synes ikke Viking 600 er for varm til sommerbruk, særlig ikke i såppass høyde. Kan anbefale den.
 10. Ola S. M.

  Bål og høsting av ved til bål

  Støtter meg til det Tessatroll sier. I Øvre Anarjohka er jeg "slepphent", i Femundsmarka er jeg "nazi". Folk som ikke tenker seg om før de bryter ned tørrfurua og tenner bål mellom to etablerte bålplasser er ikke ordentlige naturmennesker. Det er min påstand. Det er lett å bli slepphendt med dette når det nærmer seg kvelden og man har lyst på kaffebål. Da tenker man at "det er bare ett tre, jeg unner meg det". En ny bålplass gir mer villmarksfølelse enn den gamle slitte... Da må man ta seg i det og heller legge litt energi i å lete etter nedfallskvist etc. Det går faktisk an. Hadde lite problemer med å samle nedfallsved til et kaffebål på en slitt leirplass ved Øvre Roasten i Femundsmarka, og det er virkelig et pressområde. Når det gjelder Femundsmarka er jeg alvorlig bekymret, og tar meg selv i å studere bålbilder i detalj for å se om noen brenner "ulovlig" ved 😅
 11. Lov å kalle det der en ekspedisjon, særlig for vanlige "amatører" Ser ut som en svært spennende tur. Blir spennende å følge. Ett par tips: Siste biten av vegen inn til Kalmankaltio er dårlig, så kan være lurt med høy bil, hvis dere har tenkt dere helt inn til vegens ende. I hvert fall var det slik for noen år siden. Ellers er det mye myr i det området, og svært lite å orientere etter. Ikke undervurder hvor vanskelig det kan være å orientere uten GPS! Følg stier om de finns, sjekk på https://retkikartta.fi/. Ellers har dere nok rett i at stor vannføring er en fordel øverst i vassdraget, det vil nok gjøre turen mye lettere:) God tur!
 12. Ola S. M.

  Femundsmarka

  Støtter meg til det som sies over her; følg med på de sidene som nevnes. Det er ulidelig kjedelig å sitte å vente på oppdateringer om at isen går, men det er verdt det når du endelig får beskjeden. Dette er fast vårrutine for meg... Karingsjøens Facebook sjekkes mange ganger daglig. Til opplysning opplevde jeg det beste fisket jeg har hatt i Femundsmarka den første uka i juni. Da traff jeg tidspunktet da fisken begynner å bli aktiv, mens myggen enda sov.
 13. Ola S. M.

  Grøtåa Femundsmarka

  Dette er kremen av Femundsmarka spør du meg Selv om det stedvis er tungt å ta seg frem..
 14. Ola S. M.

  Fem fuktige fiskedager på fantastiske Fosen

  Tar deg på ordet. Next season
 15. Ola S. M.

  Fem fuktige fiskedager på fantastiske Fosen

  Takk! Lierne står på lista.. Høyere enn Afrika i hvert fall.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.