Jump to content

Sovjetunionen

+Sponsor
 • Posts

  1,071
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Everything posted by Sovjetunionen

 1. Tenkte bare si at jeg endte med et par Baffin Ease med en mf ullsåle i, de holder varmen overraskende godt selv med kun en ullsokk inni selv på turer med mye stillesitting og timevis foran bålet. De blir veldig slitt på tåa, skoene er åpenbart ikke helt geniale i designet, men varmemessig funker de bra. Regner med at skaller er like bra, men de var dyre og veldig vanskelige å få tak i.
 2. Grattis med barn og gratulerer med helt nytt turliv på dørene. Dette kan bli kjempegøy, min erfaring er at det mest er foreldrenes overskudd som setter begrensninger her, ikke barnet. Har selv hatt med min datter på tur fra hun var 3 måneder og det har vært artig, utfordrende og lærerikt. Du kan lese om mine erfaringer her: [Hidden Content] Her står det bl.a om hvordan du fikser det med flaskemating, siden det korrekt nok påpekes at du jo ikke har "maten" innebygd på samme måte som oss damer. Det bør midlertidig gå veldig fint dersom poden tar flaske (men det krever jo en del jobb, men det gjør jo babylivet uansett). Dersom du ikke allerede gjør det så vil jeg anbefale å følge Mina og meg, Tyritroll og Eliseelverhøy på Instagram. Dette er folk som er godt vant med å ha ungene med på tur fra tidlig av, de har mange gode vaner og tips. Ellers har både wilderness Maria Bacus og Bobildall (instagramnavnene deres) unge på ca samme alder som deg, de kommer garantert til å ha med de ut, så jeg ville fulgt med de også om jeg var deg. Det blir sikkert både inspirasjon og tips der. Lykke til med utelivet!
 3. Smart, skal sjekke ut det også. Tusen takk for hjelpa!
 4. Takk for innspill, høres veldig fornuftig jt det du sier. Har tenkt på raft på minst 265cm. Vet du hvordan den du linker til er å padle alene med en del last?
 5. Har hatt med mini på 2,5 år i packraften på tur og det begynner å bli litt trangt med henne mellom beina i den packraften jeg har nå. Spørsmålet er hva som er det best å gå videre på, skal vi kjøpe en dobbel packraft (hun er tross alt litt liten til å sitte alene i setet foran, men duverden så fort disse ungene vokser) med to separate seter eller holder det med en litt større og bredere raft? Ift dobbel tenner jeg at fordelen er at den er stor nok til meg, henne og bikkja og at den kommer til å holde ganske lenge ift størrelse. Minus er at hun nok iallfall i år vil sitte mellom beina mine og at jeg dermed får en alt for stor packraft å navigere. Alternativet er å bare kjøpe en litt lengre og bredere en, men uten ekstra sete. Der mini uansett kan sitte mellom beina mine et par år til. I så fall blir dette alternativet:. [Hidden Content] spørsmålet er altså til dere som har erfaring med 2-5 åringer i packraft: hvilke av disse to alternativene fungerer best?
 6. Og takk for trivelig tilbakemelding, det er veldig koselig å høre og det setter jeg stor pris på! Jeg har fått så mange meldinger fra folk over hele landet da jeg skrev det opprinnelige blogginnlegget, folk som har mista nærområde til vindkraft, hytter, veiutbygging og lignende. Det blir en nasjonal tragedie om det får fortsette
 7. Tusen takk for deling, er utrolig glad for å få trykt et slikt innlegg på NRK. Det er så viktig og betyr så mye for så mange, setter veldig pris på alle som deler videre på Facebook og Instagram, jeg håper vi kan få såpass mye blest om det at det blir et tema i valget til høsten.
 8. Meshteltet veier det samme og jeg går ut ifra at et med modifikasjoner vil bli pittelitt tyngre, men neppe mye. Skriv en mail til Hilleberg, de vet det sikkert.
 9. Stemmer det ja. Angående deg med myggnett i hele døra så kan du få sydd på det på det vanlige innerteltet, hos en av Hilleberg sine skreddere, det er bl.a en i Oslo som gjør det. Jeg savnet myggnett i hele døra og vurderte det, men endte med p kjøpe meshtelt.
 10. Aha ja, ja jeg er samme type: Bruker vinterposen min året rundt, med varmeflaske på vinteren og gjerne jervenduk utenpå. Du har sikkert prøvd alt allerede, men fra en frysende kone til en annen frysende kone, kan jeg anbefale dunbukser (hun har selvfølgelig en skikkelig kanontykk dunjakke), det gjør livet på vintertur langt mer behagelig. Det og en mf dyr dunpose Kjekke tips her, jeg skal teste og vende tilbake med hvordan det går!
 11. Det er en modell som heter yoot et eller annet, som har vunnet noen tester så det kan vel godt stemme. Tenker at håndvarmere kan være en god idè å putte ned i skoene også, sånn utpå ettermiddagen når det blir kaldt. God ide med å ha nye, varme sokker på kroppen også. Hvor små har ungene vært når du har hatt de med på vintertur?
 12. Takk! Jeg har også stusset litt på noen av de sorel modellene, de ser jo varme nok ut, men ikke så varme at jeg ville hatt de på meg på en overnatting. Har jo selv varme sko, men de blir jo også kalde når man sitter en kveld foran bålet på den måten
 13. Fant faktisk et modell av Baffinskoene som var i helt små størrelser. Baffin ease heter modellen og ser ut til å finnes ned i str 22 så det er helt supert. Fant den i en butikk som solgte motorsportgreier 🤔🤔. Men iallfall, Baffin skal jo være varme greier så nå prøver vi med Baffin, ullsokker og tykke sokker og ser hvordan det går.
 14. Ja, alt det der har jeg gode løsninger på, det er føtter i sko som er problemet.
 15. Det hadde faktisk vært helt konge for Emma, det er av de helt store problemer hun strever med er dette med at skoen ikke alltid passer på foten 😂
 16. Ja, har fått tips til det fra flere kanter nå (og med flere kanter mener jeg @tubbs ) sorel+ullkartanker eller lign, så det virker som det blir løsningen. Mulig jeg kjøper med noen fotvarmere også. Det er litt tricky med både føtter og hender på disse småtassene som ikke kan si ifra selv når de blir kalde. Nå skal jeg finne ut hvordan jeg får mini til å sitte stille i to sekunder så jeg får målt potene og funnet riktig Sorelstr 😂.
 17. Jo, men det er veldig stor forskjell på å overnatte ute og å leke ute. Da blir det en del stillesitting og det blir fryktelig fort kaldt 🧐🧐
 18. Ja, disse har jeg kikket på, men de finnes ikke i mindre enn 28 ser det ut til 😣
 19. Hm ja, jeg tror vi må ha litt mer her i en fem-ti kuldegrader. Hun fryser jo i det nå. Har de hatt det på telttur fra de er to år?
 20. Trenger skikkelig varmt og helst vanntett fottøy til en mini på to år (str 25) hva har dere andre brukt? Det skal holde til å gå rundt i leir på telttur i minusgrader. Mini blir fort kald på beina med de fôrede skoene hun har nå (cherrox med fôr). Har tenkt på skaller eller nesnalobber, men kjenner ingen som lager skaller og skulle gjerne hatt noe vanntett. På en annen side er det mulig man bare kan ta en fotpose utenpå lobber/skaller med mindre det blir kjempeglatt. Annet skotøy som Baffin har jeg ikke funnet under str 28. Hører gjerne hva dere andre som har tatt med de helt små på overnattingstur vinterstid har brukt😊.
 21. Spørsmålet er altså hvordan marka er akkurat i området rundt Bærums verk og hvor mye folk som går der. Er godt kjent med folketomme plasser i marka, så det er ikke spørsmålet. Dette er med henblikk på å flytte til akkurat det nærområdet.
 22. Muligens litt lokalt spørsmål, men vi har kikket på å flytte til områdene rundt Oslo. Jeg vil gjerne ha maks 45min til Oslo S og ha turterreng som ikke er helt tynngått av folk rett utenfor døra og ser at Bærum verk er innenfor den radiusen. Er det noen som vet noe om det turområdet rundt der, er det veldig mye folk (og med veldig mye folk mener jeg like mye som rundt Nøklevann, Sognsvann og Øyungen) eller er det litt roligere?
 23. Ja jeg endte med å beholde 3mannsteltet. Det funka så bra for oss med to telt på tur og jeg har større bruksområde for tremanns enn et firemanns. Tremanns kan jeg bruke alene på tur med mini og bikkja, mens firemanns ville bare blitt brukt inni mellom. Liker det godt, synes det er et helt supert lettvektstelt. Nok plass i yttertelteneKommer ikke til å ha det med på fjellturer med mindre det er korte turer der jeg vet det blir lite vind. Det er litt for luftig og kaldt for min smak, men står helt greit i litt vind og hvis du er ok med litt vind i håret inni teltet så går det jo fint. Tipper det var 8s/m ikke mye vind med andre ord, men det holdt seg fint og la seg litt når det ble kraftige kast (hvilket jo er en god ting siden det betyr at det ikke ryker med det første). Veldig lett å ta opp og ned. Veldig bra i varmt vær. Skulle ønske det var myggnett helt ned så man kunne bruke det som myggnettelt med tarp på sommeren. Aboslutt et telt som er verdt å ha. Jeg liker dog mine hillebergtelt like godt må jeg si, dette blir mer et lettvektstelt til meg og jentene mine.
 24. Så utrolig koselig lesning. Trivelig at det gav mersmak og at jenta ble hekta på fisking, da har dere mange fine opplevelser foran dere fremover
 25. Bare sånn så det er klart: Dere må gjerne diskutere dette med videoutstyr og lavt lys, det er jo en interessant problemstilling, men bare så det er tydelig så var ikke dette et spørsmål fra min side som jeg gjerne ville ha svar på. Jeg ville bare vite hva slags utstyr som ble brukt i filmen, av interesse (og helst ikke diskutere mer enn det).
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy