Gå til innhold
 • Bli medlem

Sovjetunionen

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 066
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  15

Alt skrevet av Sovjetunionen

 1. Og takk for trivelig tilbakemelding, det er veldig koselig å høre og det setter jeg stor pris på! Jeg har fått så mange meldinger fra folk over hele landet da jeg skrev det opprinnelige blogginnlegget, folk som har mista nærområde til vindkraft, hytter, veiutbygging og lignende. Det blir en nasjonal tragedie om det får fortsette
 2. Tusen takk for deling, er utrolig glad for å få trykt et slikt innlegg på NRK. Det er så viktig og betyr så mye for så mange, setter veldig pris på alle som deler videre på Facebook og Instagram, jeg håper vi kan få såpass mye blest om det at det blir et tema i valget til høsten.
 3. Meshteltet veier det samme og jeg går ut ifra at et med modifikasjoner vil bli pittelitt tyngre, men neppe mye. Skriv en mail til Hilleberg, de vet det sikkert.
 4. Stemmer det ja. Angående deg med myggnett i hele døra så kan du få sydd på det på det vanlige innerteltet, hos en av Hilleberg sine skreddere, det er bl.a en i Oslo som gjør det. Jeg savnet myggnett i hele døra og vurderte det, men endte med p kjøpe meshtelt.
 5. Aha ja, ja jeg er samme type: Bruker vinterposen min året rundt, med varmeflaske på vinteren og gjerne jervenduk utenpå. Du har sikkert prøvd alt allerede, men fra en frysende kone til en annen frysende kone, kan jeg anbefale dunbukser (hun har selvfølgelig en skikkelig kanontykk dunjakke), det gjør livet på vintertur langt mer behagelig. Det og en mf dyr dunpose Kjekke tips her, jeg skal teste og vende tilbake med hvordan det går!
 6. Det er en modell som heter yoot et eller annet, som har vunnet noen tester så det kan vel godt stemme. Tenker at håndvarmere kan være en god idè å putte ned i skoene også, sånn utpå ettermiddagen når det blir kaldt. God ide med å ha nye, varme sokker på kroppen også. Hvor små har ungene vært når du har hatt de med på vintertur?
 7. Takk! Jeg har også stusset litt på noen av de sorel modellene, de ser jo varme nok ut, men ikke så varme at jeg ville hatt de på meg på en overnatting. Har jo selv varme sko, men de blir jo også kalde når man sitter en kveld foran bålet på den måten
 8. Fant faktisk et modell av Baffinskoene som var i helt små størrelser. Baffin ease heter modellen og ser ut til å finnes ned i str 22 så det er helt supert. Fant den i en butikk som solgte motorsportgreier 🤔🤔. Men iallfall, Baffin skal jo være varme greier så nå prøver vi med Baffin, ullsokker og tykke sokker og ser hvordan det går.
 9. Ja, alt det der har jeg gode løsninger på, det er føtter i sko som er problemet.
 10. Det hadde faktisk vært helt konge for Emma, det er av de helt store problemer hun strever med er dette med at skoen ikke alltid passer på foten 😂
 11. Ja, har fått tips til det fra flere kanter nå (og med flere kanter mener jeg @tubbs ) sorel+ullkartanker eller lign, så det virker som det blir løsningen. Mulig jeg kjøper med noen fotvarmere også. Det er litt tricky med både føtter og hender på disse småtassene som ikke kan si ifra selv når de blir kalde. Nå skal jeg finne ut hvordan jeg får mini til å sitte stille i to sekunder så jeg får målt potene og funnet riktig Sorelstr 😂.
 12. Jo, men det er veldig stor forskjell på å overnatte ute og å leke ute. Da blir det en del stillesitting og det blir fryktelig fort kaldt 🧐🧐
 13. Ja, disse har jeg kikket på, men de finnes ikke i mindre enn 28 ser det ut til 😣
 14. Hm ja, jeg tror vi må ha litt mer her i en fem-ti kuldegrader. Hun fryser jo i det nå. Har de hatt det på telttur fra de er to år?
 15. Trenger skikkelig varmt og helst vanntett fottøy til en mini på to år (str 25) hva har dere andre brukt? Det skal holde til å gå rundt i leir på telttur i minusgrader. Mini blir fort kald på beina med de fôrede skoene hun har nå (cherrox med fôr). Har tenkt på skaller eller nesnalobber, men kjenner ingen som lager skaller og skulle gjerne hatt noe vanntett. På en annen side er det mulig man bare kan ta en fotpose utenpå lobber/skaller med mindre det blir kjempeglatt. Annet skotøy som Baffin har jeg ikke funnet under str 28. Hører gjerne hva dere andre som har tatt
 16. Spørsmålet er altså hvordan marka er akkurat i området rundt Bærums verk og hvor mye folk som går der. Er godt kjent med folketomme plasser i marka, så det er ikke spørsmålet. Dette er med henblikk på å flytte til akkurat det nærområdet.
 17. Muligens litt lokalt spørsmål, men vi har kikket på å flytte til områdene rundt Oslo. Jeg vil gjerne ha maks 45min til Oslo S og ha turterreng som ikke er helt tynngått av folk rett utenfor døra og ser at Bærum verk er innenfor den radiusen. Er det noen som vet noe om det turområdet rundt der, er det veldig mye folk (og med veldig mye folk mener jeg like mye som rundt Nøklevann, Sognsvann og Øyungen) eller er det litt roligere?
 18. Ja jeg endte med å beholde 3mannsteltet. Det funka så bra for oss med to telt på tur og jeg har større bruksområde for tremanns enn et firemanns. Tremanns kan jeg bruke alene på tur med mini og bikkja, mens firemanns ville bare blitt brukt inni mellom. Liker det godt, synes det er et helt supert lettvektstelt. Nok plass i yttertelteneKommer ikke til å ha det med på fjellturer med mindre det er korte turer der jeg vet det blir lite vind. Det er litt for luftig og kaldt for min smak, men står helt greit i litt vind og hvis du er ok med litt vind i håret inni teltet så går det jo fint. Tipper det
 19. Så utrolig koselig lesning. Trivelig at det gav mersmak og at jenta ble hekta på fisking, da har dere mange fine opplevelser foran dere fremover
 20. Bare sånn så det er klart: Dere må gjerne diskutere dette med videoutstyr og lavt lys, det er jo en interessant problemstilling, men bare så det er tydelig så var ikke dette et spørsmål fra min side som jeg gjerne ville ha svar på. Jeg ville bare vite hva slags utstyr som ble brukt i filmen, av interesse (og helst ikke diskutere mer enn det).
 21. Mulig dun er litt optimistisk å sende av gårde med en elleveåring på speidertur også 🤔🤔. Vet at isbjørn lager soveposer på mål, de laget til mine nevøer, de er 170 og funker kjempefint (soveposene er 170 altså). De er dog en del større og tyngre enn warmpeace.
 22. Mener warmpeace viking har "short" versjon i den lengden (for folk opptil 170).
 23. Jeg har orion UL3p og har satt det opp på Stadt (Kråkenes fyr) i kuling. Det som funket da var å sette i pluggene først (fest de ekstremt godt) og slå teltet opp med kortsiden mot vinden. Har satt det opp mange steder med mye vind og det går så lenge du setter i pluggene først, men ja, allak er mye enklere å sette opp i vind. *Og nei, jeg sov ikke der i kuling, men jeg har tidligere hatt et telt der jeg sleit med å sette det opp i vind, så siden broren min bor der, benyttet jeg sjansen da jeg hadde et nytt orion telt, for å øve meg på oppsett i litt ruskete forhold. Det har gitt pote i e
 24. Stol på meg vennen min, jeg har allerede fortalt en god histore med kornete bilder, alternativet er å foretrekke😅. Men siden du er så ivrig på det: neste gang jeg lager video skal jeg lage en kornete versjon som du kan kose deg med ❤️. Synes uansett vi sporer av her, dette var både en knallbra video og et morsomt konsept. Gleder meg til fortsettelsen!
 25. Hehe ja, men skal du filme i dårlig lys så må du nok punge ut. Det hjelper ikke å være god storyteller hvis det du filmer ender med å bli kornete og uklart😉. Takk for tipsene, spennende å se.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.