Gå til innhold

Kenzo

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  34
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

1 følger

Om Kenzo

Nylige profilbesøk

770 profilvisninger
 1. Skal prøve og finne nåken så passe ja, så får me sjå. Takk for tipset ( Stengene er såpass bøyd att telter er halvert i strls.. Litt irriterande då )
 2. Hei. Har ett Bergans Fjellbu telt med Dermizax menbranen , og liker dette teltet godt siden det puster og ising/kondens er fraverende ved fyring osv.. Men nå har det seg slik at i sterk vind så bøyde telstengene seg og bukket under for vinden. Er det noe fix på og rette stengene evt? Har pøvd å lett etter stenger som passer , men uten hell. Bergans svarer ikke på mail. :/ Noen som kan hjelpe ?
 3. Hei. Skal ha meg nytt skallsett. Settet skal brukes til fjellvandring, skiturer bla så er Norge på langs i planleggingstadie. Tips og erfaringer på slitesterkt og bra skall bekledning?
 4. Takk for masse god info. Boka du linka til er jo kjempeflott da vi kommer sikkert til å utforske fjellene på GC også. Har funnet ut at en kan kjøre til parkering. Ta taubane, eller i våres tilfelle gå opp til vandrehjemmet (Som var nyoppusset i 2007). Der overnatter man (Åpent for nye folk som skal overnatte fra 17:00-22:00) og man må være ute av heimen 06:30 (Da utvask, skift og klargjøring til nye vandrere). En trenger ikke søke om summit tillatelse om en gjør det på denne måten, da en går ut i morgentimene og når toppen, og er på vei ned før 09:00. Detta er pga taubanerushet begynner da. Søknad om å bestige toppen finner man på nettet og booking til vandrehjemmet gjørest og på nett. Viktigt å tenke på at om en ikke har søkt så ta en annen rute opp til vandrehjemmet slikt at du ikke havner i hoved stien, da park vaktene lager problemer vist du ikke har søkt osv osv.
 5. Hei. Sitter å prøver å grave opp noe nyere info om Teide på Tenerife, der vi ønsker å ta turen opp til fots. Har og ett ønske om å evt overnatte der oppe, for å ta noen astro bilder og evt timelapse fra toppen. Noen så vet hvordan det er med pågang fra turismen , hvordan mulighetene for å overnatte der oppe er ?
 6. Har selv ett 2 manns telt fra Husky .. Heter vel Extreme Flame. Helt ok telt
 7. Var inne å såg på Bergans sine sider og shop. Har dem tatt ut expedition bekledningen av sortimanget ? Når en prøver å gå inn på info sidene om plaggene så er sida fjerna, samt varene er ikke i nettbutikken dems lengre. Ny kolleksjon på gang kansje ?
 8. Hehe.. Joda, den kom der pga er vant med parafin/lampeolje brennere. Så du har rett i det
 9. Oppdatert Pakk/Utstyrs liste Finse - Haukeliseter Feb 2017. Ski/Pulk: Åsnes Amundsen, kortfeller , langfeller , 3 pins voile, McKinley regulerbare staver , Crispi Svartisen , Polaris hundepulk. Klær: Bergans Arctic Expedition bukse og jakke, Aclima ull boxer, Aclima netting ull undertøy, ull frotte , fleece , dunjakke , inner liner fot , ullsokker , dampsperre , inner hanske , dun votter , vindvotter , hals , balaclava (evt ansiktsmaske om nødvendigt), lue , solbriller , googles. Frakte/Pakke: Pitteraq Pulkbag HD til pakkposer med klær, mat, fuel , utstyr. Pitteraq Arctic Bedding HD til liggeunderlag sovepose, dunjakke og litt anna så en kan få tak i enkelt. Bo/Sove: Telt av typen expedisjon, exped down mat 9 lw med sit up kit, bamse extreme, isbjørn jan mayen sovepose, laken pose , liten dun pute, tynt tau til å henge opp klær osv. Koke/Varme/Spise : Primus Multifuel Omnilite 2 x 2. Repkit til primus, 5L 4takt Miljøbensin kanne, 2 x liter fuel flasker, liten Trangia flaske med rødsprit for formvarming, trakt, fyrstikker (storm), Optimus Terra HE kokesett , Light My Fire bestikk, evt en større kasserolle til snøsmelting siden vannforbruket går opp med bikkjer på teamet, Drytech Turmat for 7 dager ( Ja , jeg kan leve hele året på drytech ), chips og litt snop, sjokolade, energi barer, iste i pulverform, hjemmeblandet havregrøtmix fordelt i porsjons poser klar til å helles vann i, Nalgene flasker til vann og tisse flaske (Husk å merke!). En av dem lages isolerende boks til av ett gammelt ligge underlag, 2 termoser, liten øse . Hundeutstyr/Hundemat: Seler (Nome), linesett til 2 hunder, ekstra bakline, ekstra nakkeline , varme dekken , sammenleggbare matskåler, potesokker, potsalve, frysetørket Vom, tørrfor med høyere energi innhold, snacks til hundene. Teknikk/Navigasjon: Garmin GPSMap 64s ,topo kart hardanger vidda 1:25000 , papirkart , kompass, InReach SE , strømbank med 2 USB uttak til lading, lithium AA/AAA batterier,telefon, Nikon speilrefleks kamera , ekstra batteri, ekstra minnekort, boks til batteri og minnekort, gopro kamera, stativ, hodelykt primær med lithium batteri, hodelykt sekundær med lithium AAA batterier. Storm/Nød/Helse: Helsport Vindsekk, ekstra teltstenger, InReach SE, røykgranat, førstehjelps boks med div gassbind, saks, plaster, compeed , sportsteip, såravlaster laget av liggeunderlag, talkum.
 10. Var akkurat det jeg og tenker på @Nimrad . Siden jeg er 186 på flat fot og skal bruke Exped 9 lw matte så er det greit med høgde heilt ut. Jeg blir aleine på denne turen eg planlegger, og forsåvidt fleire turar framøve. Men tanken min er at en kan påkoste seg litt luksus i saman med flinke og gode bikkjer som drar lasset
 11. Vekta blir egentlig ikkje ein utfordring iom eg har 2 sterke bikkjer til å dra. Kjøper ett telt nå mtp vinter ekspedisjoner siden eg har mindre lettere telt te sommer turer og lignende. Har dem kutta ned fotenden på Nammatj? Ser ut så Nammatj ikke er så bratt i enden som Keron er ..
 12. Hvordan blir dette med å ta toget fra Bergen til Finse med 2 bikkjer og en polaris pulk . Ser på NSB sine sider at det ikke var noe spesial bestilling osv.
 13. @Nimrad Exped Down Mat 9 lw ja Ser og at det blir Piteraq HD beddingen for å få dette til å passe sammen. Liker Keron 3 GT. Så den ligger høyt på lista.
 14. @fiskekongen Har sett litt på Patagonia teltet. Genial patent på storm mattene med intregrert plugg hull , med plass til skiene. ER jo en design av Ousland , så burde være tilstrekkelig nok. Har og sett på Hilleberg Keron 3 GT , Svalbard High 3 Camp og Fjelheimen Extreme 3.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.