Gå til innhold

Vidar56

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  36
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Vidar56 vant dagen sist September 28 2016

Vidar56 hadde mest likt innhold!

Om Vidar56

Nylige profilbesøk

935 profilvisninger
 1. Hadde store planer for høsten 2016. En kompis og eg skulle ha vår første lang-tur på Hardangervidda og være der i ei uke eller mer. Eg/vi leste kart, vurderte tilkomst plasser og laget pakkelister og tidlig på sommeren var alt klart. Så i mai ble eg syk, fikk betennelser i de store leddene i kroppen. Ble innlagt på sykehus i juni og kunne ei stund nesten ikke gå. Legene fant etter hvert rette type medisin, men den ville ikke virke før etter ca. 8 uker - altså uti september en gang. Legene rådet meg til å utsette Hardangervidda-turen og at eg absolutt ikke måtte ha belastning på ryggen i form av sekk. Kompisen min sa seg villig til å gå alle strekninger to/tre ganger for å hente min sekk, men vi skjønte fort at planene våre måtte endres. Det ble gjort. Så oss ut et brukbart område på Haukeli-fjellet der bilen kunne parkeres nær teltet og det var korte avstander til flere forskjellige fiskevann. Den 11.aug. startet vi med en prøvetur i kjent område for å sjekke hvordan leddene mine ville fungere. Eg klarte da tre-fire km på en dag, men med mye fisking/hvile og kompisen min som sekkbærer. Den 14. teltet vi ved en idyllisk sted og ikke langt fra bilen og i området vi hadde sett ut. Brukte dette stedet som utgangspunkt for flere korte fisketurer i området over flere dager. Noen dager kjørte vi til nye vann og Packraften min ble flittig brukt av oss begge. Fisk fikk vi også og været var helt strålende. Så hva erfarte eg i 2016. Jo, fikk bekreftet noe eg viste fra før, at gode venner er akkurat det - gode venner, at planer er til for å endres og å aldri gi opp sine drømmer!
 2. Dette er ikke min kopp, men en gave fra meg til en veldig god kompis. Med på nesten alle turene våre hadde vi en fantastisk flott og klok turkompis i hunden Caro. Eg fikk derfor laget en turkopp til kompisen min i anledning storbursdagen hans i år. Produksjonstiden hos kunstneren tok litt tid, så i mellomtiden måtte de dessverre la Caro dø, men han var da over 14 år og hadde i lengre tid hatt økende kroppslige plager. Nå er Caro «i ånden» alltid med på våre turer. Bildene viser originalbilde sammen med den endelige turkoppen.
 3. Vidar56

  Telttur på Vestlandet

  Hei Eg er godt kjent i og rundt Blådalen, sør av Rosendal og kan godt anbefale dette som et nydelig fiske-tur-område. Tilkomst er FV40 fra Dimmelsvik og så inn veien mot Blådalen. Her kan en kjøre nesten 2 mil innover fjellet helt opp til Insta Møsavatnet hvor en kan se Folgefonna kalve i vatnet. Det er masse gode fiskevann med relativt lett tilkomst bare en times gang sørvest av veien. Størrelse på fisken varierer til helt opp mot kiloen, men den er heller sjelden å få, de fleste ligger på 200-600g og i noen vann er den veldig bitevillig.
 4. 13.sept. 2014 tok eg dette bilde ved ett av mine favorittvann. Det er veldig vanskelig å få fisk her, men den kan være dog være av litt størrelse. Leter fremdeles etter de rette forholdene for bett her selv om eg denne dagen veldig overraskende fikk en på 650g og en på 550g. Hadde sikkert ti turer hit i 2015, men fikk ikke noe. Fint er det uansett her oppe.
 5. Vidar56

  Hva er din favorittsluk og spinner ?

  For noen år siden fisket eg i ett spesielt vann for første gang. Slet lenge med å finne ut hva fisken tok på, men etter noen timer skiftet til Rød/Kopper Spesial bet det og eg fikk med meg 7 fisker hjem. Året etter besøkte eg dette vannet på nytt og startet da selvfølgelig fiskinga med R/K Spesial uten antydning til napp. Etter en time og mange slukbytter fikk eg endelig napp på Sort/Gul Panter Martin spinner. Etter å ha fått 6 ørreter begynte det å regne og eg fant meg en høvelig odde meg bergoverheng og i ly av vinden. Der satt eg tørt og testet ut da slukskrinets innhold. Gjorde fem kast på hver før eg byttet og slik holdt eg på i noen timer uten antydning til napp. Fisken ville heller ikke ha Sort/Rød Panter Martin, men da eg skiftet til S/G Panter Martin fikk eg kjapt to ørreter til før eg gav meg. Hva lærte eg av dette? Godt å ha menge alternativer i slukboksen for man vet aldri hva som trigger ørreten til hugg. Ellers bruker eg "Bispen", "Hansen VIMS" (som det er synd man ikke fås kjøpt mer), Tasmanian Devil og Aura Flake i alle farger.
 6. Vidar56

  Vidar56

 7. Bildet er fra en nydelig sommerkveld for noen år siden og viser Solbergfjorden innhyllet i tåke, mens Senjafjellene er i tydelig silhuett mot solnedgangen. Var veldig fornøyd med fisketuren eg hadde vært på og bildene eg tok på denne turen.
 8. Vidar56

  Hvilken fiskestang?

  Tror at trådstarter beskriver denne stangen: http://www.eagleclaw.com/product/rods/product-line/Trailmaster Har selv denne "Eagle Claw Trailmaster"-stangen som en "reservestang" når eg er på fisketur. Mener eg kjøpte den hos Skitt Fiske for noen år siden for kr. 699, men har sett den billigere senere. Den eg har er 6-delt med lengde på 210cm, beregnet på slukvekt fra 3-14g / AFTM 4-8. Kan bekrefte at stangen er rimelig bra til mitt bruk, den er både haspel og fluestang - i ett - om man bare snur om på endestykket, der skrufestet er i messing. En annen fin ting er at den har livstidsgaranti! Bruker snelle type "Abu Cardinal Sorøn STX10" til denne stangen, med tynn Nanofilament snøre.
 9. Vidar56

  Skall jakke (vind og vanntett)

  Eg kan varmt anbefale Arcteryx Theta AR jakker! Har over tid prøvd mye forskjellig, deriblant også Bergans Glittertind. Denne holder kanskje mål første året i bruk, men deretter faller den helt gjennom uansett vask og impregnering. Min Theta AR er nå i bruk over fem år og jeg kan ikke lovprise den nok. Den har holdt meg tørr i seks timer med heftig regnvær, puster bra, er vindtett, har en utmerket hettekonstruksjon, er relativt lett og har lite pakkevolum, men knitrer nok litt ved bevegelse. Jakken ble impregnert for første gang i år og ser ut til å holde seg like bra. I år har eg også kjøpt meg en Arcteryx Alpha SL-bukse som perfekt regn-/vind-beskyttelse. Denne har vist seg å være helt super Arcteryx-kvalitet. Når eg finner slike gode produkter så ser eg ingen vits i å bytte/etterprøve de mot andre merker. Lykke til i valg av ny turjakke!
 10. Vidar56

  Hva har du kjøpt nå!

  Etter at mitt gamle telt (Beaver Creek 4, se bilde) kjøpt en gang i forrige årtusen, revnet i kulingen langt til fjells natt til 6.sept, var det på tide å jakte på ett nytt og mindre telt. Etter mye lesing av anbefalinger her på Fjellforum og påfølgende vurderinger, endte det opp med ett nesten ubrukt (brukt en gang) og strøkent, Fjällräven Akka View til 2500 kr. Fornøyd med det!
 11. Har aldri med musikk på tur, men i bilen og ellers hører eg mye på: Dream Theater - (var på konsert med de i Tromsø i sommer og ellers på 3 tidligere konserter i Oslo) Ayreon - Ayreon/Stream of Passion - Ayreon/Star One - Scorpions - Nightwish - +++
 12. Vidar56

  Sekk til fisking og topptur.

  Hva med AARN sin Peak Aspiration 40L hos XXL? http://www.xxl.no/villmark/bare-frakte/ryggsekker/aarn-peak-aspiration-40l-ryggsekk/p/1107600_1_style Har hørt at denne skal være super sammen med Balance Pockets Compact, ekstrasekker som monteres i front og skaper en form for likevekt. Vurderer sterkt å kjøpe en slik selv, men da kanskje i større utgave.
 13. Vidar56

  Ny skallbukse og skalljakke

  Er veldig enig med "ThomasOH". Jeg kan varmt anbefale Arcteryx Theta AR jakker! Har over tid prøvd mye forskjellig, deriblant Bergans Glittertind. Denne holder kanskje mål første året i bruk, men deretter faller den helt gjennom uansett vask og impregnering. Min Theta AR er nå i bruk på fjerde året og jeg kan ikke lovprise den nok. Den holdt meg tørr i seks timer med heftig regnvær sist høst, puster bra, er vindtett, har en utmerket hettekonstruksjon, er relativt lett og har lite pakkevolum, men knitrer nok litt ved bevegelse. Jakken e nå moden for sin første impregnering. Når eg finner slike gode produkter så ser eg ingen vits i å bytte/etterprøve den mot andre merker. Lykke til i valg av ny turjakke!
 14. Vidar56

  nedlastbare kart med nord/sør linjer?

  Prøv denne: http://www.godtur.no/default.aspx?gui=1&lang=2
 15. Vidar56

  Hva har du kjøpt nå!

  Eg går mye på fjellfiske sommer og høst og da har eg alltid med meg to stenger. Hovedstangen min er en Kinetic Ultracast 9,6ft, 4-15g, som er 4-delt og er fornøyd med den. Reservestangen er en Eagle Claw Trailmaster haspel og fluestang - i ett. Er selv ingen dreven fluefisker og bruker den minimalt slik, men som slukstang fungerer den utmerket. Det fine er også at det følger med livstidsgaranti på stanga. Sammen med snelle type: Abu Garcia Cardinal Sorøn stx 10, og veldig kort transportlengde er den helt super som reservestang. Eg betalte rundt 600 for den for to år siden, men så den nå langt rimeligere her: http://www.fiskeutstyr-online.no/shop/spinnestang-15035p.html
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.