Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 10. mars 2015 i alle områder

  1. Jeg dro på meg prøvekanin-pelsen og bestilte et grønt Enan hos outnorth i dag. Så får vi se på leveringstid og når jeg rekker å ta det i bruk...
    7 poeng
  2. @REs Dette er båt! Denne brukes av meg hver sommer (og vi frakter både gass og rødsprit, men ikke i de helt store kvanta) Bygget i lerketre i 1956 i Sverige, orginale spant og bordkledning.
    4 poeng
  3. Det er faktisk akkurat slike støvler jeg bruker! Blir ganske dyrt når jeg sliter de ut på halvannen sesong :-/
    4 poeng
  4. Min kone har en sånn jobb hvor hun med jevne mellomrom blir invitert ut til slike firma som selger alle slags nyttige og unyttige ting beregnet på firmaer som liker å dele ut gaver til ansatte og andre ved visse anledninger. F.eks. så kommer det alltid en slik invitasjon like før jul, en like før sommerferien og nå også like før påske. I dag var en slik dag og da er det alltid like spennende hva hun har fått med seg hjem. Disse firmaene er ganske rause når det gjelder å dele ut vareprøver, og det vanker både drikkeflasker, kaffekopper med og uten isolasjon, diverse skåler, tallerkener og til og med et par spesialbriller for ikke å få tårer i øynene når man kutter løk. Det er ikke ofte at posene inneholder ting som er av interesse for meg, men i dag var det faktisk en ting som kona triumferende overleverte meg nesten før jeg var kommet inn døra. "Endelig en nyttig ting som passer for deg" var budskapet, og en liten eske med oransje lokk ble satt på bordet foran meg. Utrolig at jeg har overlevd i skog og fjell, sommer og vinter i så mange år uten denne fantastiske tingen. Et kjapt søk på nettet bekreftet mistanken. Den selges på nettet til den nette sum av €3.46 pr. stk. hvis man kjøper minimum 50 stk. Elliott emergency paracord bracelet http://www.pascogifts.com/en/promotional-products/promotional-items/slap-wraps-bracelets/elliott-emergency-paracord-bracelet I følge bruksanvisningen så er det nesten ikke grenser for hva den kan brukes til, ja du kan til og med bruke den til å lage en bue som kan brukes til å lage ild i en nødssituasjon. Løp og kjøp! Det eneste som manglet var en forklaring på hvordan man hekler den sammen igjen etter bruk.
    3 poeng
  5. skal bestille straks det dukker opp, bestiller hos den hyggelige sportsbutikken der jeg alltid får god/dum-kunde rabatt.. Datoen jeg har hørt, er 16 mars, så vi får sjå.. ser noen butikker i junaiten som påstår at de har den inne. Jeg har for så vidt god tro på dette teltet, om man aksepterer at man kave litt mer når man skal ha på seg skoa osv. Plassen er jo som soulo, bare litt mindre sideveis inni, og litt større fortelt (jeey!)
    3 poeng
  6. Til dette er det bare en ting å si, Kjell Iver: Latsabb
    3 poeng
  7.     Det er derfor ein skal kjøpe 50 stk. Då er det bare å finne fram ein ny, istadenfor å hekle dei saman att. Dersom du har 25 stk på kvar arm, er det bare ein fordel å bli kvitt nokre av dei.
    2 poeng
  8. Dag: Først kan vi jo spandere en slik en på Kjell Iver Beklager at jeg ødelegger tråden din Kjell Iver. Skal nesten aldri gjøre det igjen tror jeg nesten helt sikkert
    2 poeng
  9. Jeg har også Anaconda-skoene. Av lette sko man kan velge i mellom vil jeg si de er fullstendig uegnet til å gå i ulendt terreng. Sidene på sålen av skoen går utover for å øke sålearealet, noe som stabiliserer skoen på flatmark. Dessverre gjør dette at kanten på skoen er svært skarp som gjør at de svært raskt vipper over og gir kraftig overtråkk. Jeg brukte de på en fjelltur og kommer aldri til å gjøre det igjen. Har nå byttet til Salomon-sko som er mye bedre egnet til terrengbruk.
    2 poeng
  10. På Vestlandet er mastene mye høyere enn ellers i landet. Dette for å holde trolla innesperret. Herregud og Jesus Maria, ser du ikke film Vandrefalk ?
    2 poeng
  11. Er jo helt enig i det, det var bare en humoristisk kommentar siden jeg vet noen prøver å lure til seg lettere sekk med slike triks.
    2 poeng
  12. Svenskene bygget en gang en båttype som de kalte folkbåt. Ikke så ulik den du har bilde av, men jeg tror de var klinkerbygget. (Klarer ikke å se av det bildet du har lagt ut om din båt er Klinker eller kravelbygget.) De var veldig populære før glassfiberen gjorde sitt inntog for fult. Jeg og noen kamerater drev aktiv seiling for en del år siden. Skipperen var svensk og hadde seilt både folkbåt og H-båt, men da vi var mest aktive seilte vi en 30 fots halvtonner med 7/8 rigg som var bygget av Hero i Sverige. Det var en gammel OL-båt som det bare fantes en stykk av. Den var visst bygget i håp om at den skulle gjøre suksess i OL, men så vidt jeg vet så hadde den aldri vunnet noe som helst som det stod respekt av. Den bar derfor det klingende navnet "Illusion". Det var ganske spennende for det fantes ingen fasit på hvordan den skulle seiles så det ble litt prøving og feiling. Mest feiling, men av og til fikk vi den til og da gikk det unna. Slike gamle seilbåter som så ut som et glanspolert møbel måtte vi bare se etter med lengsel. Ingen av oss hadde verken penger eller tid nok til å satse på et slikt prosjekt, men det er vel ingen ting som er finere enn disse båtene. Det største jeg har vert med på å seile er ei Innheradsjekt som hette Pauline. http://www.jektapauline.no/ Vi gikk fra Høllen vest for Kristiansand til Stavanger + noen korte sveip inn i Ryfylke. Det er helt fantastisk å kjenne hvordan disse båtene går i sjøen. Lista og Jærens rev gikk som en drøm. Det er litt rart, men jeg tror ikke at jeg kunne bodd et sted hvor jeg ikke så havet. Jeg er nok litt som disse puslingene som Aleksander Kielland skriver om i romanen Garman og Worse. “Ingenting er så rommelig som havet, ingenting så tålmodig. På sin brede rygg bærer det lik en godslig elefant de små puslingene som bebor jorden; og i sitt store kjølige dyp eier det plass for all verdens jammer. Det er ikke sant, at havet er troløst; for det har aldri lovet noe: uten krav, uten forpliktelse, fritt, rent og uforfalsket banker det store hjerte – det siste sunne i den syke verden. . . . . . . . . http://www.forlagsliv.no/utensperrefrist/2011/06/21/fritt-rent-og-uforfalsket/
    1 poeng
  13. Vi er vant til det vi er vant til. Skipsdesign har endret seg mye gjennom årtusenene. Og i Norge har vi vært vant til å ligge i forkant og designet verdens beste skip. Husk at vikingskipet var revolusjonerende i sin tid. Og skipene som portugiserne og spaniolene seilte jorden rundt med for mange hundre å siden, var mildt sagt rare. Men skipsingeniørene som designet dem den gang hadde likevel en vinneroppskrift. Likeså de som designet de romerske og greske galeiene. Jeg er overbevist om at mine oldebarn vil se på disse siste designene som trådstarter starter med og si " slik skal en skikkelig båt se ut", ikke som disse siste rare greiene som flyter nå...
    1 poeng
  14. Disse fargerike og ukonvensjonelle supplybåtene er faktisk til stor oppmuntring for oss som jobber offshore...... Vi har tre av dem liggende utenfor 500 meter sonen nå og som venter på vær til å losse last og bulk. Operasjonen har stoppet opp pga været, men det gjør meg ingen ting....
    1 poeng
  15. Ja, de har faktisk fjerna den ser jeg nå. Rart. De har den hos viaplay, da. Om det er av interesse.
    1 poeng
  16. Jeg regner med at skussmål farges at flere faktorer: Egen interesse for denslags kniver, hva man personlig bruker kniven til, og så videre. Derfor leser jeg mye omtale på forhånd (ja, jeg har lest trådene du linker til for lenge siden), men til slutt foretrekker jeg å finne ut av ting og tang helt selv, basert på mitt personlige behov og bruk. Jeg foretrekker stor kniv i stedet for øks til min form for friluftsliv, og dermed er en samekniv, eller en annen type kniv laget for lignende formål ikke undervurdert for meg. Som vi ser i tråden har andre motsatte meninger. Helt som det bør være. Det som passer best for meg, passer kanskje ikke for deg.
    1 poeng
  17.     Etter denne diskusjonen, bestemte eg meg faktis for å skaffe meg eit Shangri-La 3. Planen var ikkje å bruke teltet på turane høgast til fjells, for eit stort telt treng stor teltplass. Men på enkelte turar ynskjer ein gjerne betre plass og er villig til å bruke litt meir tid for å finne ein større teltplass. Teltet fekk eg ikkje tak i før snøen kom, så eg har ikkje fått teke det i bruk. Med det kraftige mildværet dei siste dagane, har det derimot vorte bart ein så stor flekk på plenen at eg tenkte eg i alle fall skulle prøve å setje opp teltet, for å få eit inntrykk av korleis teltet fungerer. Fyrsteinntrykket vart ikkje kva eg hadde håpa på, og det er kanskje like greit. Det fulgte bare med 6 pluggar til teltet, og det innsåg eg på førehand at var for lite. Teltet treng i alle fall 6 bardunar i tillegg, og før eg rakk å få på plass den fyrste av desse, kom eit vindkast og brått låg bare teltstanga og pluggane att. Fillene kunna eg hente i eit tre i nærleiken. Eg er veldig glad at ikkje fekk oppleve vind med dette teltet på fjelltur. Eg har hatt mange netter i Ringstind med langt meir vind enn dette, og fleire kjem det til å bli. Sidan denne tråden var aktiv og eg kjøpte teltet, har Golite gått konkurs. Det er kanskje ikkje så rart.
    1 poeng
  18. hehe - når isen er 1 meter tykk må alle metoder prøves
    1 poeng
  19. Hei. Jeg har Squamish med hette og har brukt den igjennom 2 år. Dette er en jakke jeg er virkelig fornøyd med, faktisk så fornøyd at jeg kjøpte en til samboer også. Det har også blitt hennes yndlingsjakke for turbruk, enten for korte dagsturer og den er alltid med på lengre turer da den er lett, ca 165 gram. Den er altså lett, tar lite plass (pakkes inn i sin egen brystlomme) og er et utmerket vindplagg med en tykkere plagg under (ullgenser/fleecejakke/dunjakke). Hetta er også godt utformet. Den er dog ikke spesielt vanntett (men det er da heller ikke meningen) men når den blir våt så tørker den fort. Vil anbefale deg modell med hette. Stoffet er såpass tettvevd så jeg har ikke merket noen myggstikk igjennom, dette til tross for at den ofte har blitt brukt med bare t-skjorte under. Stoffet er behagelig mot huden og har stretch. For meg stod valget mellom denne og Patagonia Houdini men da jeg fikk et godt tilbud på Squamish ble det den. Helt klart et plagg jeg kan anbefale. Det er også testvinner i flere tester. http://www.fjellsport.no/ute-8-vindjakker (De har dog ikke fått med seg at den kan pakkes i brystlommen og etterlyser derfor egen pakkpose i omtalen) http://www.outdoorgearlab.com/Wind-Breaker-Jacket-Reviews/Arcteryx-Squamish-Hoody
    1 poeng
  20. Med Haukeliekspressen kan du også komme deg til Vintertun, høyeste(?) punkt mellom Jøsendalen og Fjæra. Derfra er det flott å gå opp på breen via Sauabreen. To andre alternativ er å gå opp Sandvikedalen eller fra Eikemo, det gir en ekstra dimensjon å starte fra fjorden. Sandvikedalen er en attraksjon i seg selv, fra Sandvikekjeften går det greit å komme opp på breen. Jeg har fått skyss over Åkrafjorden ved et par anledninger, det har gått greit. EirikW
    1 poeng
  21. Går ikkje stanga tvers over heilt ned til spissen av forteltet/bakken på Orion? På Venus stikk denne berre litt utanfor dei andre stengene på båe sider, noko som gjer at fortelta er avhengig av plugg for å ikkje vere ei laus fille, men som òg betyr at heile forteltet kan brettast bort for fantastisk utsikt =)
    1 poeng
  22. Den har en litt tykkere underside, som jeg tror er vanntett. Oversiden er nok ikke det. Jeg har ikke tenkt over det, fordi madrassen i seg selv tåler jo vann/fuktighet.
    1 poeng
  23. Mitt inlägg genererade inte många svar. Nåväl, nu har jag på egen hand hittat ett område som jag tror blir fint att skida i. Min skidtur kommer att gå i gränslandet mellan Sverige och Norge i Grövelsjön och Femundsmarka. Jag startar i Grövelsjön. Förhoppningsvis bär isen på sjön så att jag kan skida norrut över Grövelsjön. Sedan rundar jag Grøtfjellet, Sylfjellet och Rønsjøruten österifrån. Därefter tar jag sikte mot passet mellan Digerhogna och Salsfjellet för att avsluta ner tillbaka till Grövelsjön. Se kartan nedan. Jag hoppas att detta kan bli en fin runda med vacker natur. Jag kommer att ha fyra dagar på mig vilket borde innebära att jag även hinner med en eller två dagsturer/toppturer. Om någon här har skidat i området så får ni gärna komma med synpunkter och idéer. Är det ett bra val av tur? Finns det några fina toppar att bestiga?
    1 poeng
  24. Synes de caldera conene er veldig dyre og så var jeg litt lysten på å se om det var mulig å få de enda lettere. Så jeg rotet rundt på ebay etter titanium plater og fant en på 0,1 mm en på 0,07. Den på 0,1 fikk jeg bare i 30 cm lengde og det viste seg å bli litt for kort. Den på 0,07 fikk jeg i 1 meter med 15 cm bredde. På http://zenstoves.net/PotStands-Conical.htm#SupportingPotOnCone ligger det kalkulator for å beregne hvordan en skal kutte til materialet for å få en perfekt cone. Det jeg ikke hadde tenkt på er at coneformen "spiser" litt av høyden så med 15 cm klarte jeg bare 12 cm høyde, buet den derfor kun en liten bite i toppen slik at det bare er tuten av gryta som hviler mot kanten så skrår den litt ned mot hanken. Virker som bæreevnen er god nok med denne designen og da klarte jeg å få den til 14 cm høyde, noe som passer fint til min 500 ml evernew mug pot. 0,07 mm titanium er veldig tynt og det går fint å klippe i det med saks. Det blir likevel stabilt og selv om den nok blir litt utsatt for bulker så tror jeg den vil tåle endel. Under transport rulles den sammen og da vil den være veldig sterk. Nå gjenstår det bare å borre noen hull til ventilasjon, og da regner jeg med jeg kutter et gram til og får den ned i 10 gram , men det får vente til i morgen så jeg ikke forstyrrer nattesøvnen til naboene
    1 poeng
  25. @fiskekongen Du kan enten rengjøre mens det er varmt, da er det som en feit olje og du får av ganske mye med en tust gress. Eller som jeg helst gjør: la det størkne, ha kjele og brenner i egen pose og skrubbe ved anledning (dvs hjemme). Rester? Det skal gå greit - blås ut, kjøl ned og hiv i en tett boks eller pose til neste gang. Men jeg foretrekker å tilpasse dosen til mengden vann og la det brenne helt ut. Vindskjerming er viktig, men samtdig må Esbit ha godt med luft for å brenne skikkelig. God vindskjerm med hull/glippe langs bakken burde gjøre susen.
    1 poeng
  26. Ser sølna er nevnt over her. Det er en fantastisk tur! Starter over tregrensen og ender opp I skogen. Underveis er det ørret og harr, med abborputter og en gjeddedam, alt med bra størrelse. Lite folk, flott utsikt. Intim elv med nesten ikke noe bæring. Det er noen lette stryk, men vi padlet de med ally på sensommeren uten problemer. En åpen bu nærmere slutten av turen også.
    1 poeng
  27. http://www.fjellforum.no/topic/10959-pinsetur-folgefonna-på-langs/?hl=folgefonna En av mine flotteste skiturer !
    1 poeng
  28. Hei, se den detaljerte beskrivelsen i "Breføreren" - rute 4.2.4. har skrevet den litt om slik at du også får beskrivelsen fra Sauabrehytta og opp på breen.... . I god sikt og med kart og kompass finnes flere alternativer fra riksveien og opp til Sauabrehytta..... Den sørøstre delen av Folgefonna kan nås på 3–4 timer ved å starte fra det høyeste området på riksvei 11 mellom Jøsendalen og Fjæra. Fra parkeringsplassen ved riksvei 11 følges en kjerrevei på østsida av Vassvikevatn forbi gården på nordsida av vannet. Kryss bekken (to løp) og ta så rett inn mot lia til tydelig sti. Følg denne stien i sterk stigning gjennom tett planteskog. Obs! På det nye 1:50 000 kartet er stien tegnet noe annerledes i nedre del av lia. Omtrent 600 m o.h. er det slutt på granskogen. Følg stien forbi Vassvikstølen og videre innover Vassvikedalen på vestsida av elva. Rester av gammel støl passeres. Stien er godt synlig til bekkemøtet ved Totjørndalen; herfra blir den utydelig. Fortsett videre nordover langs bekken til du kommer oppunder høyde 998 og ta opp i fjellsiden mot nordvest. Det er bratt, men ikke vanskelig terreng. Hold retningen mot nordvest videre innover platået. Det er småkupert, og noen bekkedaler må passeres. Skjeggenuten og Sauanuten dominerer utsynet mot nordvest – ta retning mellom disse. Fra mellom Skjeggenuten og Sauabrenuten gås ned til Sauabrehytta.. Sauanutvatn har en interessant forhistorie. Vannet var i perioden 1938–62 årsaken til flere store skadeflommer i Mosneselva når det bredemte vannet i løpet av noen timer tappet seg under Sauabreens tunge. Opptil 30 m kunne Sauanutvatn senke seg. Skadeflommene var en medvirkende årsak til at grenda Mosnes ble fraflyttet i 1965. I dag er Sauavatn ikke lenger bredemt, fordi Sauabreen har trukket seg mye tilbake de siste 30 årene. Fra Sauabrehytta tas over vannet og opp i høyre kant av breen mer eller mindre rett nordover ca 2 km. Fra 1300 m dreies vestover og en går denne veien opp på selve breplatået. Her er også beskrivelsen mellom nordre og søndre Fonna..... 4.1.3 JONDALEN-NORDRE FOLGEFONN-SØNDRE FOLGEFONN Dette er den letteste måte å komme inn på breen på, da man kan kjøre bil helt til 1000 m høyde. Man følger veien fra Jondal til øvre Krossdalen. Herfra går det asfaltert anleggsvei opp til Dravladalsvatnet og sommerskisenteret. Fine teltplasser langs veien oppover. Fra sommerskisenteret går det merking mot toppen av breen. Herfra sørvestover til Svartdalshorgi. Fra sørligste punkt på Nordre Fonna, Svartedalshorgi, går ruta som følger: Ca. 200–300 m sør for høyde 1396 begynner en markert renne ned mot Heimste Kvitnadalsvatnet. Renna følges til man er ca. på kvote 1200. Her må man dreie sør og ut på ryggen mellom Heimste og Midtre Kvitnadalsvatn. Det midtre vannet krysses, og man går opp ryggen vest for Blådalen og Blådalsvatnet til Hundsøyra. Ruta egner seg for skiturer langsetter breen. Det er flere overnattingsmuligheter underveis (Fonnabu, Breidablikk, Holmaskjer og Sauanuthytta), og naturlige turmål vil være Rosendal, Sundal og Odda, eller sørover til riksveien mellom Odda og Haugesund. Turen Folgefonna på langs kan med noen ekstra dager forlenges ved å starte ved utne helt i nord. God tur !!
    1 poeng
  29. Ringedalsfossen i Odda, som har vært tørrlagt lenge (untatt under flom). Fossen hadde ett totalt fall på 450m. Bildet nedenfor er ett photochrom fra 1880-årene. Tyssestrengene i Odda, også tørrlagt (untatt under flom). Fossen hadde ett totalt fall på nesten 650m. Bildet under er ett photochrom fra 1880-årene.
    1 poeng
  30. [sharedmedia=videos:videos:119]
    1 poeng
  31. Hva med å skaffe deg DNTs planleggingskart (http://www2.turistforeningen.no/index.php?fo_id=6719, fås også på store ark hos DNT i hvert fall i Oslo) og se deg ut en passende rute der? Der ser du avstander og hytter.
    1 poeng
  32. Hei, Tarjei! Må bare si det en gang til: Utrolig spennende og inspirerende å lese om turen din. Tidligere i dag leste jeg en artikkel i Harvest om "rolige gåturer" versus "stadig mer spennende, uoppdaget og risikofylt" (http://harvest.as/artikkel/om-vaghalser-i-friluftslivets-ar). Det du driver med blir jo en blanding, du bedriver "vanlig fjellvandring", men på, for mange, uvanlige/ukjente steder. Liker det Det ble aldri fjelltur da jeg var i Nord-Korea, men nå må jeg si jeg fikk en ørliten dragning mot Sør-Korea!
    1 poeng
  33. Glemte brillene i bilen på Fjellforums Agdertur nå nettopp. Korrigerte solbriller er greit nok, men ikke om kvelden. Heldigvis hadde jeg 1000-meter hodelykt med...
    1 poeng
  34. Dette utsagn har nok større rot i forfatterens eget patetiske selvrealiserings prosjekt og forherligelse i et perspektiv fra det (media)dominerende urbanisert friluftsliv. Å reise inn i nauten for å ikke “… oppnå noe eller for å trene, ikke for å nå et bestemt mål, men bare det å komme seg ut, hvor avvekslingen er en verdi i seg selv”. Dette blir jo fullt så målorientert som det forfatteren for alt i verden vil ta avstand fra – med det har så klart større «akademisk» verdi, og høres veldig flott ur i media. Virkeligheten er jo den, formålet eller fraværet av formål, bare kan defineres av den som utfører handlingen. Ho som springer til toppen av fjellet, er kanskje ute etter det samme som han som ligger i lyngen. Store undersøkelser viser at størstedelen av befolkningen selv definerer deres ferd i naturen, som «enkle turer i nærmiljøet» og med «stillhet», «avveksling» og «avkobling» som dominerende motivasjonsfaktorer. Her avslører nok forfatteren mere om seg selv, end virkeligheten. I hvert fall i perspektivet av den virkelighet jeg ferdes i, for den er sammensatt av nået helt annet – men her betyr det heller ikke så mye for folk flest om dagens tur kommer på facebook, eller blir til en artikkel i et eller annet selvopptatt magasin. Her går folk både ut og inn i naturen, uten at det betyr så mye for dem hva samfunnets oppfattelse blir av det de driver med inni der.
    1 poeng
  35. Øvelse i forsvaret: Fikk melding om å ta med alt utlevert utstyr. Selvfølgelig glemte jeg bestikk. Sjanten hylte og bar seg, og mente at jeg var en forbanna gris som hadde tenkt å spise med hendene etter jeg hadde driti i skauen. Da jeg sa jeg skulle spikke meg ett nytt ble han enda mer hissig, og hylte meg opp i ansiktet: Når i HÆLV....... tror du at du skulle få tid til det????? Jeg svarte at han allerede hadde gitt meg tid til å drite, så gjorde det mens jeg satt på huk i skauen..... Tror det er første gang jeg har sett han har holdt kjeft. Resten av befalet tok helomvending og gikk. Kunne høre latteren etter dem imellom treleggene..... Slapp noe mer pes for det bestikket heldigvis
    1 poeng
  36. Hendene i boxeren kan jeg forstå, men hele armene? Du må ha en annen type boxer enn meg.
    1 poeng
  37. Jeg blir muligens en slik prøvekanin til våren. Vingler mellom Akto, Soulo eller Enan. I grønt og muligens med footprint. Skal brukes på solo-turer hvor mitt Helsport Alpha Mayo-3 på ca 5kg er litt i overkant.... Og ja, en må alltid regne med å betale en god slump ekstra for å være "first adopter" av et nytt produkt. Min krystallkule sier også at det vil synke i pris etter få måneder når de aller ivrigste har handlet ferdig.
    1 poeng
  38. Samekniv er mer en strømeng og helle, og trenger ikke være stor. Det vi kaller det dere kaller samekniv kaller vi storkniv/stuoranibbii.
    1 poeng
  39. Det er ikkje verken tilfeldig eller overraskande at bladet knekk akkurat der produsenten har laga ein kjempesvakheit i bladet. Kniven er jo laga for at dette skal skje.
    1 poeng
  40. Jeg drar til fjells med bare en kniv,og den må funke til det meste,altså tar jeg samekniven(men en annen stor kniv hadde sikker funket bra den også....kanskje)Når man bruker bare en kniv blir man etterhvert ett med kniven,og bruken blir deretter . - Til å skjære brød er samekniven konge og store brød krever stor kniv. - Til å smøre med kreves bare et drag over skiva så er den smurt. - Filetere store fjellørreter krever langt blad,så også til dette bruket funker samekniven bra. - Hekte kaffekjele med varmt håndtak av bål/primus,her er samekniven ideell. - Hogge snøplugger til teltet med samekniven går som en lek,selv om pluggene er flere cm i diameter - Hogge kvister til ståsnører går som en lek med joikasabelen. - Hogge opp isfiskehullene som har frosset igjen over natten. - Slå is av isboret med baksiden av kniven. Jeg kunne fortsatt i det uendelige og nevnt hvor bra den er til å kaste på ryper i flukt,drepe rein med osv,men det får vi la ligge
    1 poeng
  41. For å bli flink til å bruke en stor kniv til "alt" kreves trening enten det er en samekniv eller annen stor kniv. En stor samekniv er en svært praktisk kniv til det meste hvis man kan bruke den,og den funker til alt utenom hogging av storgran...men så er det heller ikke en øks.
    1 poeng
  42. Er samekniven svært overvurdert ?? NEI, selvfølgelig ikke. I dag selges det masse gode kvalitetskniver rundt om i verden, og det er bare og velge og vrake. Jeg har plenty av dem, og de aller fleste i god kvalitet. Men hvorfor bruker så mange samekniven? Er det fordi den er dårlig ? Neppe . Er det fordi den er en god kniv? Ja, og ikke minst så er den allsidig. Det er faktisk en grunn for at den ikke har forandret seg på mange år, når det gjelder formen/ utseende ., den er funksjonell så det holder! Når jeg kjøpte min første samekniv "9 tommeren fra strømeng. old fachionmodellen" , så gjorde jeg det bare for å teste den , tenkte at den holder ikke mål. Noe av det jeg gjorde den første uka var: Slå på knivryggen med hammer for å kløyve ved , brutale bendetester så langt jeg torde, kapping av ståltråd med den innerst delen av eggen ,borring med tuppen gjennom tjukk plank + mye hugging , spikking ,tau kapping, tre dager og netter i slira i styrtregn (litt rust ble det, men ikke noe og snakke om) og div andre ting som jeg ikke kommer på i farta. Javisst kan man gjøre dette med mange andre kniver også med bedre resultater, men når det kommer til størrelse, vekta og dens bruksevne + prisen , så er den svært så god, til tross for at den er en meget enkel kniv. Jeg har begynt å bruke Danish oil på slira for impregnering med gode resultater. IGJEN, Samekniven er ikke overvudert,
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.