Gå til innhold
 • Bli medlem

vide vidde

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  118
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om vide vidde

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. vide vidde

  alpene

  hei, jeg planlegger tur i alpene (østerike, sveits, eller italia) har vært i tannheimer tal,øtztal, lechttal, og dolomittene på tur før. men jeg lurer på om det finnes områder som er mer øde og urørt? tips mottas med takk.
 2. Samekniv er mer en strømeng og helle, og trenger ikke være stor. Det vi kaller det dere kaller samekniv kaller vi storkniv/stuoranibbii.
 3. Reineier fikk ikke erstatning for dette nei, hvis det var så lett å få erstatning som enkelte tror, så ville vi alle vært millionærer
 4. Er vel mer trøkk i markedet sørpå.
 5. Jakter på to vall der kilosprisen er henholdsvis 45,- og 65,- kr
 6. Nordhauk: ser du skriver "Urfolk" istedenfor urfolk. Er inntresert i dine tanker om dette.
 7. Og folks oppfatning av samer er selvfølgelig ikke farget av oss å dem tenking. Ei heller av fornorskningens lange skygge.
 8. Og når det gjelder erstatning for tap av beiteland til forsvaret nordhauk, vet du hvor mange driftsenheter det er i denne sidaen? For hvis du deler summen på alle (summen går jeg ut i fra at du kjenner pga din intime kjennskap til reindrifta i alle landets beitedistrikt) så vil du se at det ikke er allverdens for det permanente tap av beiteland. mitt første ord var forresten motorsykkel, erstatning tror jeg var langt nede på lista
 9. Hmm rart... E same, involvert i reindrifta, men æ har aldri gjort noe sånt, e vel bare et tidsspørsmål, siden det tydeligvis ligger i min samiske natur?
 10. Har brukt lundhags syncro high i et år nå, jeg må si at dette er min nye favorittstøvel, de er merkbart lettere og en fryd å gå med, de tørker ekstremt mye fortere en andre fjellstøvler jeg har brukt, sålene er bra. det eneste minus for min del må være at på høstvinteren og vinteren er de litt kalde (gode lester kreves) men i kulde og ved postering og stillesitting så bruker jeg hovedsakelig forede fjellstøvler eller skaller. men alt i alt er de etter min mening helt konge, tror ikke jeg blir å kjøpe annet en lundhags for barmarksbruk. hvis de passer foten din så er det ikke noe å lure p
 11. hillberg soulo hilleberg nallo 2gt hilleberg nallo 4gt
 12. det er vel i rettferdighetens navn ikke bare samenes ressurser i sapmi. jeg har ingenting imot verken nordmenn svensker eller finnlendere eller nasjonalstatene. det jeg derimot er kritisk til er statenes behandling av vårt folk, helt frem og inkludert til våre dager. noe av statens ''revitalisereing'' av samene, da særlig innlandssamene og reindrifta har etter mitt syn vært feilsslått og overdrevet. Da sjøsamene har vært nesten usynlig i dette arbeidet, og at fokuset har kansje vært for mye fokusert på næring og ressurser. dette kan jo også være av det gode, men ikke hvis man da må f
 13. jeg jobber endel med reindrift, men faren min jobber offshore... overhodet ingen problemer. jeg kunne vel helt klart jobbet som snekker, bonde , fisker, eller offshore, akkurat som mange andre men man kan jo som oftest bare velge et yrke. hva man egner seg til er vel mer et spørsmål om individet, og ikke om etnisk opphav.
 14. jepp jepp, ingen nordfra som jobbe i oljeindustrien, her e bare reindrift, fiske, og bønder... men alvorlig talt og forøvrig en digresjon så måtte man jo importere amrikanere for å få i gang oljeindustrien i nordsjøen? det må vel antas at alle folk har individer som ville vært egnet i oljeindustrien, gitt utdanning og opplæring. oljeutvinning ble i hvertfall ikke oppfunnet av verken nordlendinger søringer eller samer.
 15. 1l bensin=10 kwt en gjennomsnittlig brenner har vel en effekt på ca 2000-2500w altså på en liter bensin kan du brenne en primus på 2,5kw i i 4 timer. mener dette skal stemme godt med virkeligheten.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.