Gå til innhold

RAS

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  475
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

RAS vant dagen sist September 11 2015

RAS hadde mest likt innhold!

Om RAS

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Sted
  Jostedalen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hurrungane er alpin og enkelt er relativt. Flere «enkle» topper krever litt klyving og kan ha partier som er bratte nok til en må vurderer behovet for stegjern og isøks, alt etter forholdene. Det er ikke uvanlig med nysnø på de høyeste toppene hele året, eller at fonner fryser på og en må vurderer utglidningsfaren. Fra Kaiserpasset er Fanaråken og Gjertvasstind via østryggen forturer. Fra Skagadalen når dere Nordre Skagastølstind og Nordre Dyrhaugstind. Fra Soleiboten eller Berdalsbotnen er Lauvnostind, Soleibotntind og Vestre Austabotntind tilgjengelige. Ikke glem, at Hurrungane også er fin på avstand, en tur inn i Breheimen (nord for Turtagrø), gir en fantastisk oversikt over det nordlige Hurrungane. Et anne alternativ kan jo også være å sette bilen i Årdal, og gå ned Utladalen nord for utla, og gå mot topper i det sørlige folketomme Hurrungane... De høgeste toppene her er vanskligere å nå og krever ofte litt taubruk. Men opp langs ryggene får en et fantastisk innsyn til lite besøkte topper. Jeg nevnte vist også at her for en ofte ferdes alene i fjellet...!
 2. Varsom.no sitt isvarsel gir jo en god indikasjon, men usikker på hvor langt ut i sommeren det går. http://www.varsom.no/isvarsling
 3. NVE sin oppsummering om snø og breer er passende, lite snø og der har vert ytterlig stor avsmelting siste vekene i tillegg. http://www.varsom.no/nytt/nyheter-annet/lite-sno-pa-breene/ Oppdatert føre og forhold mht. Skred finner du på Varsom.no og du finner observasjonene fra observatørene på regobs.no.
 4. Fin tur det, vanskelig å unngå skredterreng uansett hvor du går opp. varsom/regobs appen hjelper deg å identifiserer løsneområder, fint verktøy.
 5. Hva med Breheimen, er nok hakket mer snøsikkert i år. Ihvert fall sjekk snøforholdene i Jotunheimen, lite snø i år og stor forskjell på øst og vest (som altid). Mulighetene er «uendelige», bare å finne frem kartet
 6. Jeg har kjørt med dyna speed turn og radical på 115-120mm ski de siste 10-15 årene... fungerer fint om du ikke er en slik «frikjører» og skal ut over store drop o.l..
 7. Ingen rocker, trur det var førset utgave av Storetind. Binding flatt på skien. Er en «bort over ski», kjøring på kant med mye vinkel er ikke et reelt senario...
 8. Jeg er sikkert på avveie jeg også da, (vet ikke hva som er skrevet og sletttet). Men det er da nærliggende å tenke graviditet inn som en problemstilling når tråden startes med: Hvorfor ikke bare gjennomfører turene dine som du altid har gjort, og selvfølgelig planlegge etter den nye fysike tilstand ? Til spørsmålet om varsling ved ulykke, så er jeg med på sat.telefon laget. Som en anden skrev, når først det brenner på dass, er det en stor hjelp å bare skulle snakke, ikke knote med tekstmeldinger o.l. Ikke bare kan du hjelpe redningsmanskaper med viktig informasjon om forholdene og situasjonen, du kan også modta hjelp og veiling som kanskje kan forbre sjansene dine mens du venter (det kan jo fort bli snakk om mange timer kanskje dager). Jeg kan anbefale Iridium, som du har set er den hverken tung eller stor som i gamle dage. Jeg han den liggende i sekken, slukket. Det tager nogen minutter at komme «online». Med en ny modell har du også ganske lang standby tid. Når jeg skal ringe, må jeg først taste et langt nummer som bla. Indeholder nummeret til telefonen, det har jeg lagret som «1» på telefonen, samt det står med en label over skjermen. Det er litt stress å skulle huske/finne det nummer om det er krise, serlig hvis man ellers aldri bruger telefonen. Jeg er kanskje litt preget av jobben min, men når jeg skal på lengre turer langt fra folk og fæ, sjekker jeg også hvilke baner som paserer over området, dette med tanke på skygger. Jeg har før måtte springe lengre opp i fjellet for å få signal i dalsøkk mellom store fjell, det kan være litt greit og vite litt om satelittene paserer rett over deg hele tiden eller bare en gang hver n’te time, kanskje aldri.
 9. Kunne være interessant å se fordelingen tilfreds/utilfreds med postnord fordelt på by/tett sted og bygda. Her leverer Postnord en gang i veken - på tirsdager - ifølge dem selv. I realiteten venter man gjerne 1-3 veker hvis pakken kommer, det sker også at pakken blir borte for altid. Underleverandøren kommer den dag i uken det passer dem, og har ikke fået en leveringsdag av postnord, men har en avtale om å levere til laveste kostnad innen x antall dager... (forklart av underleverandøren selv) For et halvt år siden brukte jeg 2 arbeidsdager hjemme for å vente på samme sending (som ikke kom nogen av dagene) postnord kunne ikke se noget problem i det. Leverandøren jeg bestilte fra kompenserte meg dog med 1500,-. Blir pakken sendt til et udleveringssted i nermeste tettsted går det relativt hurtig og er relativt pålidelig. Men da har jeg over en time i transport for at hente pakken. Posten levere på døren i løpet av 2-4 dager.
 10. Kjørte mye før i tiden, og mye i fjellsko. På lange turer opplevet jeg ofte å bli kald på beinene, nået som ikke i samme grad forekom med MC støvler. Men på norske veier blir jo ikke hastigheten alverden sammenlignet med motorveier nede i Europa...
 11. Om en ikke kommer over snøen nede ved vatnet, på veien til Falketind, er det bare å søke oppover, og krysse lengre oppe, har aldri opplevt at det ikke går å komme forbi. hva lure du på mht breen?
 12. Der kan være litt lite drikkevann i skogadalen, Skogdøla har en inntak på ca. 1200moh. Og på tross pålagt minste vass føring er det ofte lite vann (Og de nedre delene er tilsatt bre vann) Jeg ville nok satset på å finne en teltplass omkring bekkene som kommer ned øst for Uranosi. Herfra er det enkelt å komme opp i skaret mellom Slingsbytind og Uraknatten via Skogadalsbreen. Herfra enkelt opp Uranostind fra nord og så returnerer over Sagi og Mjølkedalspiggen og ned NNV langs ryggen. Alternativt kan der telte etter inntaket på 1200m, er flere mindre vann omkring 1300moh, og så gå turn i motsatt retning. Dere trenger kompetanse på bre og med enkel fjellklatring. Tidsbruken for dere sette dere ned og regne på selv, ut fra forutsetninger og erfaringen dere har med ferdsel i slikt terreng.
 13. Samtidig er nok «lærings potensialet» av statistikken og rapporter begrenset, da hendelsesforløpet omkring slikt ofte ikke blir prioritert fra myndighetene. Det handler mer om nået straffbart har funnet sted eller ikke. NARG, RKH, o.l. lager nogen gange egne rapporter, men trur ikke de blir offentlig tilgjengelige.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.