Gå til innhold

RAS

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  490
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

RAS vant dagen sist 11. september 2015

RAS hadde mest likt innhold!

1 følger

Om RAS

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Sted
  Jostedalen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. RAS

  RAS

 2. Jeg bor der hvor jeg gjerne vil... Da jeg skulle bli fastboende i dette land var der 3 muligheter som har alt for meg, Indre Sogn, Norfjord/Stryn eller Romsdalen.
 3. limflatene sammen, det har fungert de siste 20 årene uten problem
 4. Jeg har «stretcher» på fjellskiene, enkelt det. På mine alpine turski har jeg dårlig erfaring uten bakfeste, men det er da i kombinasjon med å ta fellene av og på flere gange lia dagen. Blir fort litt snø og is i fellelimen, og da sliter jeg med å få de til å bli sittende.
 5. https://www.pomoca.com/find-your-skin https://www.pomoca.com/accessories/z-hook-for-click-lock
 6. Pomoca som produserer feller til K2 (og ganske mange andre), og du kan kjøpe «K2 feste» til alle pomoca feller med «bøyle» feste fremme.
 7. Jyamchang Bothe IVBV/UIAGM GUIDE, https://www.highhimalayan.com. Arbeider som Tshering (post over) i Jostedalen om sommeren. Solid og kompetent.
 8. RAS

  Hvor mange KN?

  Hvis den er CE merket med EN 12275 er den godkjent til klatring. https://ce-marking.help/directive/personal-protective-equipment/standard/3679/en-122752013#
 9. https://www.varsom.no/isvarsling
 10. Jeg snur flasken nåe jeg bruker XGK'en (av gammel vane), da er slangen med "inntaket" øverst i flasken og etter vert dør flammen nesten ut (da der ikke er flytende bensin her og det bare er gasser som går i slangen til brenneren). Når den begynner å puffe, stenger jeg ventilen og flammen er forsvinner relativt raskt. Men 5-10 min høres ut som mye, uten at jeg har tatt tiden selv og har nået å sammenligne med - trur også jeg hadde sjekket pakningene(o-ringer).
 11. Gas er jo ikke bare gas. Må se hva typer gas, og mengde som er i boksen. Primus sin vintergas har jeg brukt med MSR Reactor på flere vinterturer hvor vekt hat vert avgjørende og det fungerer fint til snøsmelting o.l.
 12. Men nu snakker vi jo ikke USA. Den europeiske brunbjørnen er ikke den samme som den Nordamerikanske brunbjørn eller en asiatiske for den del, og regnes som mer "fredelig". "Når det gjelder aggresjon, viser forskning at det er distinkte forskjeller mellom artene. For eksempel regnes amerikanske brunbjørner å være mer aggressive enn europeiske. Likevel skal man aldri gå mellom ei binne med unger, uansett art. Brunbjørnen kan også forsvare byttet sitt for andre rovpattedyr, som rev, ulv og jerv. Det er også registrert distinkte forskjeller i atferd mellom europeiske og asiatiske brunbjørner, der en rekke populasjoner av sistnevnte ofte viser langt større aggresjon mot mennesker enn europeiske bjørner. Noen forskere hevder at dette i mange tilfeller kan skyldes lokale forhold, som økt befolkningstetthet og større press på de habitater der disse bjørnene trives. Det er imidlertid klart at dette ikke kan forklare alle forskjellene som finnes. ... Skandinavisk brunbjørn regnes ikke som spesielt aggressiv. Den kan ta bufe og rein, men stikker som regel av når den får ferten av mennesker. Det er sju kjente tilfeller i Skandinavia i løpet av de siste 20 årene der mennesker har blitt skadet av bjørn, hvorav fem fra Sverige der bjørnen var skadeskutt." (wiki fik skrive det siste) Ergerlig at du har tatt "bjørne-frykt" med hjem fra Amerika, og ikke klare å se de vesentlige forskjeller mellom forholdene her og der. Jeg tror dessverre ikke, du skal regne med å få tillatelse til bjørnespray, fordi de er redd bjørn på fastlands Norge. Håper du finner en annen måte å bekjempe din irrasjonell frykt for bjørn, og kommer til å føle deg trygg i norsk natur.
 13. Takk for svar, Falketind 68 er vel den som hedder Rabb 68 no? Jeg er på leit etter nye fjellski til nordiske skiturer, og likte Falketind 62 pga. det jeg trur er god bæreevne og "oppdrift" med den store forski. Men er litt redd for "borteoveregenskapene", kantgrep på hardtføre, smørelomme osv. Ski til alpine skiturer og topper har jeg nok av
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.