Gå til innhold
 • Bli medlem

RAS

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  537
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

RAS vant dagen sist 11. september 2015

RAS hadde mest likt innhold!

1 følger

Om RAS

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Sted
  Jostedalen

Nylige profilbesøk

3 135 profilvisninger
 1. I "gamle dage" kunne man sende en SMS til seg selv, og når man så hørte "pling'et" var der dekning, og en kunne ringe etter hjelp. Men da må man ha dumtelefon, smarttelefoner prøver bare x antall tid, så blir sms'en parkert.
 2. På skiturer har jeg øks med for at dekke to behov: 1. Det er bratt og jeg må klyve/klatre i bratt snø og da blir det ofte i kombinasjon med litt stein og fjell som kan være mer eller mindre nediset. Da bruker jeg alpine klatre øks(er). 2. Jeg er på bre, og trenger kanskje snøsikring. Da bruker jeg av og til en lettere øsk (gjerne med tverrblad - men har jo spade med), enten som den faktiske sikring, eller for å grave ned snøsikringer slikt en nu gjør på snødekt bre. Men alpin-øksen fungerer også helt ypperlig her, faktisk er det ofte de eneste som er godkjent som sikring (T-merket)
 3. Som alt annet handler det jo om rett verktøy til rett oppgave. I kategorien lette økser (og stegjern) er kanskje ikke fjell/stein og is rette oppgaven - uavhengig av om du har fjellsko eller skisko på beinene... Alpinøksene dine er nok bedre da .
 4. Jeg har Kartmannen sitt bratthetskart på klokken, fungerer bra med høy kontrast.
 5. Jeg opplever det ikke som noen forskjell mht. slitasje, men pikken fungerer bedre for meg, når det er is man forsøker å støtte seg i/på.
 6. Først og fremst - ALLE klatre/alpin-seler tåler fall. Fint å læse hva selvutnevnte anonyme eksperter, slikt som oss her på fjellforum, mener om ting, med det krever stor grad av kildekritikk. Seler som selges til fjellsport, klatring, tindebestigning, alpinisme, mountaineering eller hva begrep man nu bruker skal være godkjent etter samme norm - CE EN 12277, UIAA - type C for sitteseler. Selene kan ha ulike egenskaper ved et fall, men de tåler at du tar et fall i de! Det er ikke sentralløkken som avgjør hvor god/dårlig, en sele håndterer fall, men utformingen av benløkkene, og hoftebeltet sam
 7. Klart glass til natt-mørket er og det beste jeg har prøvet. En del av de skibriller som en kan skifte glass på t.d. Oakley, har også klart glass. Men det er ikke altid tilgjengelig hos "sportbutikken", men blir solgt til motorsport og "LEAF" forhandlere.
 8. Jeg bruker kartmannen sitt med og uten bratthet, men garmin sine egne fungerer også.
 9. Jeg har tidligere hatt K2 som samarbeidspartner, og kjørt det meste. Wayback 96 bruker jeg fortsatt mye, den er lettsvingt, myk forski som progressivt bli stivere mot frem bindingen, med ok rocker, og stiv bakski. Mykere tup, men mer stiv midtski og mye stivere bakski i forhold til Wølk’en. Den tidlige generasjon COOMBAck, har en litt annen konstruksjon og materiale valg, og er nok litt stivere i fremskien. Så hva man mener med gode kjører egenskaper, avhenger jo også av kjørerstil. Skal du kjører gunnerun med 4 store sving på 200hm, eller danse ned med 145 kortsving... T.d. Aksel Lund S
 10. Man kan jo diskuterer hvor mye "kjøring" som er i dette, og rando-konkurranser hvor det er tiden som teller... 😆 Dette er jo en relativ myk ski, som er lettsvingt, en grei allrounder. Men 71kg ville jeg nok gått for 170 ish (vet ikke hvilke lengder den selges i) til denne modell.
 11. Mht. vekt, er det ikke de letteste ski, men lett nok i mine øyne - carbon ut gaven av Hurrungane er selvsagt lettere, men fortsatt "tung". Det er vanskelig å lage lette ski med samme egenskapene. Skal vekten presses ned, blir skiene gjerne gjennomgående myke eller stive, og får ikke samme differensieringen mellom for og bag ski. Mht. til binding ville jeg gå for en solid lett binding a la dynafit speed radical eller turn. Og nået tilsvarende men med skistopper (som Marker Alpinist) hvis du skal bruke dem i skianlegg (skal du bruke de mye i anlegg i tillegg til topptur, ville jeg valgt Frit
 12. Her har du funnet to gode ski, og begge kan fungerer som en god allrounder. Bredden på skien betyder ikke så meget ut over "flyt", det er oppbygningen av skien som bestemmer hvordan den er i fart, hvor lett den er at svinge, hvor enkelt det er at sladde seg ut av svingen osv. Jeg ville iøvrig anbefale deg å kjøpe ski som er lengre end 175 med nden høyde og vekt (ca. det samme som meg) Jostedalen i 184cm er 94mm under foten og Hurrungane i 182 er 101mm (Hurrungane komme i øvrig i en carbon-versjon som er lettere og veldig stabil). Begge er gode allroundere, men du skriver ikke nået om hvor
 13. Det ble Fenix 6X sapphire, bruker topo- og bratthetskart kart fra Kartmannen, det fungerer bra :)
 14. Den kom, og kommer fortsatt fra ICAR, som i skredrednings sammenheng har forsket på dette for effektiv utgraving i skredsnø.
 15. Mange takk for erfaringsdeling @Omnilite, svert nyttig info! 👊
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.