Gå til innhold

RAS

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  464
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

RAS vant dagen sist September 11 2015

RAS hadde mest likt innhold!

Om RAS

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Kjørte mye før i tiden, og mye i fjellsko. På lange turer opplevet jeg ofte å bli kald på beinene, nået som ikke i samme grad forekom med MC støvler. Men på norske veier blir jo ikke hastigheten alverden sammenlignet med motorveier nede i Europa...
 2. RAS

  Til Falketind og Storebjørn

  Om en ikke kommer over snøen nede ved vatnet, på veien til Falketind, er det bare å søke oppover, og krysse lengre oppe, har aldri opplevt at det ikke går å komme forbi. hva lure du på mht breen?
 3. RAS

  Skogadalen, Mjølkedalspiggen, Sagi og Uranostinden

  Der kan være litt lite drikkevann i skogadalen, Skogdøla har en inntak på ca. 1200moh. Og på tross pålagt minste vass føring er det ofte lite vann (Og de nedre delene er tilsatt bre vann) Jeg ville nok satset på å finne en teltplass omkring bekkene som kommer ned øst for Uranosi. Herfra er det enkelt å komme opp i skaret mellom Slingsbytind og Uraknatten via Skogadalsbreen. Herfra enkelt opp Uranostind fra nord og så returnerer over Sagi og Mjølkedalspiggen og ned NNV langs ryggen. Alternativt kan der telte etter inntaket på 1200m, er flere mindre vann omkring 1300moh, og så gå turn i motsatt retning. Dere trenger kompetanse på bre og med enkel fjellklatring. Tidsbruken for dere sette dere ned og regne på selv, ut fra forutsetninger og erfaringen dere har med ferdsel i slikt terreng.
 4. RAS

  Hvordan kan vi lære?

  Samtidig er nok «lærings potensialet» av statistikken og rapporter begrenset, da hendelsesforløpet omkring slikt ofte ikke blir prioritert fra myndighetene. Det handler mer om nået straffbart har funnet sted eller ikke. NARG, RKH, o.l. lager nogen gange egne rapporter, men trur ikke de blir offentlig tilgjengelige.
 5. RAS

  Hvordan kan vi lære?

  Politiet har oversikt over hendelser, som har ledet til en aksjon unner politiets sin ledelse. Det vil i praksis sige alle dødsulykker og aksjoner av en vis alvorlighetsgrad grad. Mindre alvorlige hendelser, som «hente oppdrag» o.l. blir nogen gange styret direkte fra AMK, og da trur jeg ikke de er i politiets register. Usikker på hvor godt loggene her fra er beskrevet, men de må jo finnes. Albert Lunde har forsket en del på ulykkesstatistikken for friluftslivet, og har fått tilgang på datasettet og analysert det - mulig han har publisert nået.
 6. RAS

  Jotunheimen fra Luster

  Se på siden til Norgesguidene på Facebook, vi forsøker å oppdaterer jevnlig mht. forhold i fjellet. bra på Sognefjellet mindre i lavereliggende strøk...
 7. RAS

  Stegjern - alu vs jern / sommer + vinter

  Kjøp “10 takker” i stål uden “ hurtig spenne” til hælen, da kan du bruge de på alt typer sko. Petzl Irvis med flexlock og så bytt ut mellomleddet med “Flex”. https://www.petzl.com/US/en/Sport/Crampons/IRVIS https://www.petzl.com/US/en/Sport/Crampons/FLEX Grivel har tilsvarende, men personlig har jeg bedre erfaring med Petzl.
 8. RAS

  Redusere/forhindre tau mot tau friksjon

  Kan ikke du bare trene på dobbent tau?
 9. RAS

  Jotunheimen fra Luster

  Ja bra med snø
 10. RAS

  Jotunheimen fra Luster

  Der er jo mange flotte fotturer langs fjorden og i dalene på den tiden. Men skifører i fjellet fra 6-800moh ish.
 11. RAS

  Jotunheimen fra Luster

  Skifører i breheimen og på den tid. hilsen Lustringen
 12. RAS

  Skardstinden i Jotunheimen

  Er et par eksponerte opptakk.
 13. RAS

  Jotunheimen fra Luster

  I månedskiftet mai/juni er det ypperligt for skiturer i Jotunheimen!
 14. RAS

  Hundebæsj i nærheten av løypa

  Moral er jo bra, dobbelt moral er vel dobbelt så bra... No er jeg vokst opp med både hester og hunder, har aldri opplevet noen av delene forsvinne på et par dager... har dog fått med meg at volumet er ganske ulike. Kan ikke forestille meg at fersk hestemøkk er så mye bedre for ungene å falle/leke i...? (altså de unger som ikke har lært at bæsj ikke er leketøy) Men dette er vel litt av kjernen i slike diskusjoner - alle bebreider alle for å ikke ta hensyn. No må folk følge vanlig folkeskikk! (Og forventer konsensus omkring sin personlige tolkning av folkeskikk) Jeg synes det er forkastelig med hundebasj 1,5m fra vinterstien, mens hestebasjen "min" for ligge 0,5m fra sommer stien. Jeg blir forbannet over basj i sporet, mens katten heime pisser i naboens sandkasse... Jeg fikk med meg de første innlegg i den anden tråden om basj, og nu en til. Jeg er utrolig glad i hunder, men avholder meg normalt i å inngå i slike diskusjoner, av samme grunn som jeg normalt avholder meg fra å diskuterer religion med troende mennesker. Jeg synes jo dette er både interessant og sørgelig på samme tiden. Vi urbaniserer oss som aldri før, og skriker på tilrettelegging av naturen, der skal bygges stier, tråkkes løyper osv. Når vi så velger å reise til en plass med massiv tilrettelegging, da blir vi overrasket/irritert/forbannet over at andre mennesker OGSÅ søker dit. Og enda mer overrasket/irritert/forbannet over at alle folk ikke tenker akkurat som meg, ikke har nøyaktig samme oppfattelse av etikk og ikke har eksakt samme verdigrunnlag som MEG...! Noen av de har til og med hund(!), og noen av de med hund tenker ikke som MEG som også har hund... Noen - et evig stort mindretall godt nok - har til og med "uønsket" adferd! Da klager vi, skriver leserinnlegg i avisa, poster opprop på sosiale medier - og for oppfylt våres behov for erkjennelse av egen virkleghetsopfattelse. MEN jagu om ikke vi da igjen blir overrasket over at folk også her er ulike med ulike oppfatteleser av verdier, etikk og livsførsel. Da er de jo klart at de som ikke er enig med MEG, de har lite respekt for andre mennesker, viser lite rommelighet og bare tenker på seg selv (for jeg tenker på ALLE i hele verden)... Jeg er overbevist om at det alt overveiende flertall lever livene sine, uten å arbeide målrettet for å gjøre andre sine liv til et helvete. Så finnes selvsagt 1%'ene, men der er forskjell på en rockerborg som nabo, og basj på skiene... Fun fact, det går an å gå både på ski og på beinene uten tilrettelegging, og hvor der ingen folk er - også med hund og hest
 15. RAS

  MSR Hubba Tour 1

  Da er nok ikke dette teltet for deg
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.