Gå til innhold
  • Bli medlem

Bamsemums

Aktiv medlem
  • Innlegg

    80
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Bamsemums

  1. Leide hytte i området i fjor. Låst bom på grusveien inn fra øst.
  2. Ikke helt det du spør om, men et alternativ er vel gamasjer (?).
  3. Jeg bruker en del av disse bixitkjeksene med havre/blåbær. https://www.saetre.no/products/bixit-fullkornsbar-blabaer/ Grei smak og konsistens. Synes de er lettere å spise nok av enn ulike sjokoladeprodukter når en er sliten. 460kcal/100g og gir bra metthetsfølelse i forhold til størrelse og vekt. Porsjonspakninger er vel ikke spesielt miljøvennlig, men veldig praktisk å noen tilgjengelig i sidelomma, sykkelvesken etc. Min spesialitet er lange pauser, og jeg spiste et par av disse inne i fjellduken mens sola gikk ned over at vann i Nordmarka i går kveld .-)
  4. Heisan. Jeg synes , som trådstarter skriver, at det er interessant å kunne se hvor en har vært på tur tilbake i tid. Har lagret mange av mine turer som tracks tilbake fra ca 2004 og lekte med GPS (Noen som husker Garmin 38, 12,..) en tid før dette. Jeg hadde (dvs har nok i en skuff fortsatt) en slik separat Qstarz logger/tracker før. Fungerte fint og med god batterilevetid og til og med utbyttbart (mobiltelefon-)batteri. Som beskrevet under er den nå erstattet av andre dingser. Jeg unngår også i det det lengste å bruke telefonen til navigering/tracking, bla for å sikre at jeg har igjen batteri på denne ved behov. Punkter å legge vekt på mener jeg er: - Batterilevetid og hvor lenge den kan tracke (minne). - Hvordan lade (underveis, batteribank). - Hvordan laste opp data. Til hvilket system (f.eks Garmin) eller generiske gpx-filer. En bør i alle fall kunne eksportere til gpx. - Og selvfølgelig pris og vekt. Som både tur og teknikk interessert (les: nerd !) blir det til at en del dingser og morosaker med på tur (en skal jo ha det gøy på tur .-) Typisk (i tillegg til analogt kart&kompass): - Garmin klokke med kart og tracking. Alltid på og med. Batteritid med (høy oppløselig) sporing aktivert > 1 døgn. Stort minne. Proprietær USB lading. - Inreach (forrige generasjon). "+" modellen har minne til i alle fall 1 uke med detaljert tracking. USB lading. Mange dagers batterilevetid. - Eldre Garmin tur GPS. Er kun med på lengre turer/ukjent område pga de andre dingsene overlapper i funksjon. Utbyttbare AA-batterier. Varer vel ca > en dag med aktivt bruk. - Turkameraet (Olympus TG-5) har også tracking i tillegg til at den gps-tagger bildene i exif. USB lading. Når GPS/tracking funksjonen er på bruker den av kameraets batteri. Bruker ikke aktivt tracking filene fra denne pga de andre dingsene, men praktisk med gps-tagging av bilder. På en typisk tur ender jeg opp med å laste ned tracking filer fra Garmin klokka og Inreach'en (som nå også er en del av Garmin og Garmins kartsystem). Når jeg bruker andre kamerahus kan jeg også bruke sporloggen til å finne posisjonen til bilder (Geotagging SW). PS_1: Når jeg tenker etter, så er det jo tyverisikring og GPS tracking på sykkelen også .... PS_2: Av og til har jeg jo med en amatørradiosender med GPS og APRS (posisjonsutsendelse over radio) også... => Oppsumert vil jeg vel si meg enig med de ovenfor som foreslår en (enkel) tur-GPS ( i praksis Garmin pga interface/kartsystem) alternativt en klokke med GPS (som ofte vil være dyrere kontra funksjon og med begrenset batterilevetid). Jeg ser at det fortsatt selges trackere ala den jeg har en en dyp skuff : https://www.prisjakt.no/product.php?p=562908 men for den prisen får du jo omtrent en enkel tur-GPS.
  5. Ikke noe problem med parkett. Bruk en kraftig hammer på pluggene så går det nok bra 😀.
  6. Har både Enan og Soulo så da har jeg vel "stemmerett" her. Er 173cm lav så jeg er innafor på begge teltene. Liker best Soulo. Selvstående, bombesikkert og nok plass til meg. Grei lufting og har erfart lite kondensproblemer. Også godt fornøyd med Enan. det virker dog et halvt nummer mindre, duken gir en skarpere lyd og er jo et 3-sesongers telt. I år har det blitt mest overnattinger på kajakktur og mindre bære-på-ryggen-tur og da har Soulo blitt det naturlige valget. På tur med ryggsekk uten stormvarsel velger jeg gjerne Enan pga vekt (eller mangel på sådan).
  7. Jeg valgte Fischer ski med kortfell. Hadde som deg blandet løype/utenfor løype i tankene. Går sånn akkurat i de fleste løyper, ihvertfall med BC bindinger. Antar 75mm vil bygge mer til siden. Har, til fjellski å være, noenlunde spenn/smørelomme. Mener de heter E99 dvs tidligere farge(mine er grønne) /modell av denne: https://www.oslosportslager.no/produkt/fischer-e99-easy-skin-xtralite-fjellski-1819-48803.aspx EDIT: I skryte-beskrivelsen til OS i linken står det " I tillegg går den ned i vanlige skispor."
  8. Har også Palm Kaikoura i rødt og er veldig godt fornøyd med den. Behagelig å ha på. Får plass til inreach i den ene frontlommen og mobil i vanntett pose i den andre. I tillegg smålommer for fløyte, liten kniv etc. Baklomma bruker jeg ikke da jeg har drikke i dekksbagen men kan sikkert brukes til camelback. Har mere oppdrift enn mange andre vester.
  9. Takk for mange gode tips. Det ble til at jeg kjørte til Fiskvollen. Ligger i telt ved sandstranden i nord nå.-)
  10. Hei. Planlegger en kajakktur i Engerdal/Femundsmarka og denne gangen blir det sannsynligvis på Sølen. Noen som har tur/padleerfaring fra Sølenområdet? Går det greit å parkere og sette ut fra Fiskvollen ? Ser på kartet at det går en vei på østsiden, men vet ikke om det er "åpen betal-bomvei" og om en kommer ned til vannet. Vet noen om en kan padle et stykke oppover elven i nord? Ellers ser jo sørenden best ut på kartet mhp litt øyer og bukter. Alle tips mottas med takk. Tar også gjerne i mot tips om alternativer til Sølen. Har padlet Isteren og Feragen retning mot Femunden tidligere. Ønsker ikke bæringer.
  11. Har tatt vare på en gammel sprinkel/babyseng. Der ligger alle soveposer luftig og fint uten å bli komprimert for mye. WM-dunposen (som er litt kresen .-) har i tillegg sitt eget oppbevaringstrekk.
  12. Har padlet kajakk i Store Drakstsjøen. Passer fint for en helg. Må trille et stykke på skogsvei fra åpen vei.
  13. Har heldigvis ikke hatt behov for å trykke på den knappen,men her er en beskrivelse: Senteret ligger vel i USA, men reklamen påstår at de snakker flere språk. Ville forventet i utgangspunktet å måtte kommunisere på engelsk.
  14. På min 5X benytter jeg for det meste OSM Topo summer Norway (og ditto .. winter). Har også Topo Pro kjøpt til annen Garmin GPS som jeg benytter av og til. Synes OSM Topo kartet er vel så bra på den lille skjermen og er ofte bedre på stier.
  15. Et brukbart alternativ er disse : https://www.dntbutikken.no/produkt/50386565/skifeller-madshus-intelligrip-kortfell De har en glidsone foran. Jeg bruker de på smalere ski innimellom når dagen blir for bratt.
  16. Planlegger en kajakktur på Isteren i slutten av uken. Trenger tips&råd om hvor en kan legge ut kajakk og parkere (to biler). Har sett litt på kartet og funnet Gløtberget i sør-øst og Rønningen camping i nord-vest. På satelittbilder ser ikke elven padlebar ut fra Rønningen camping til Isteren (?). Også interessert i hvilke områder som er finest å padle. Nordenden ser kanskje mest spennende/fristende ut. Så hvis noen har erfaringer fra Isteren og ikke minst om noen kjenner til mulige utleggsplasser med parkeringsmuligheter så tar jeg gjerne i mot tips. Har ikke noe i mot å betale en (fornuftig) parkeringsavgift.
  17. Hadde omtrent samme krav som deg, dvs ønsket et vanntett kamera til bruk i kajakk. Fikk nok etter å ha passert flere bevere uten å rekke å pakke opp et vanlig kamera fra vanntett pose før de var borte.... Kjøpte nettopp et Olympus TG-5 og er godt fornøyd så langt.Billedkvalitet er god for denne type kamera (Har flere kameraer å sammenligne med, bla. Olympus systemkameraer så jeg kan være litt "biased"). Optikk,stabilisering etc er bra. Ikke støysvak på høyeste ISO, men det er å forvente pga størrelse billedbrikke. # Megapixel er en av mange parametre - som en ikke skal se seg blind på. Kameraet virket robust og er meget kompakt. Det kan lades via micro-usb som jeg ser som en fordel på tur. Det finnes div systetilbehør: convertere,filterholder,blitzdiffuser etc TG-5 kommer også godt ut i sammenlignings tester. Pris ca 3999,99.
  18. Jeg bruker staver på noen turer. Har bl.a prøvd Black-Diamond, og de var av god kvalitet. F.eks er låsene solide. Tror de var i ca 1000 kroners-klassen. Etter å lest en del tester bestilte jeg et par slike: http://www.pacerpoles.co.uk Meget godt fornøyd med disse. Gir en god vinkel for kraftoverføring/håndledd. Bruker kun disse nå. -- Det er tydeligvis flere meninger om behov/fordeler/ulemper ved det å bruke staver. Jeg bruker det på noen turer og det helt klart en avlastning i stigninger&nedstigninger. Gir jo også en treningseffekt/oppmykning av kontorskuldre. Når jeg sammenligner gps-tracks ser jeg at jeg ofte har høyere gj.snitts hastighet med staver enn uten.
  19. Plukket vel et titalls hjortelus på Romeriksaasen på lørdag. Gikk til kjentmannspost dvs gjennom busk&kratt.
  20. Har WM Badger og kjøpte den bl.a. fordi at jeg liker at posen er romslig med plass til å bevege seg. http://www.westernmountaineering.com/sleeping-bags/microfiber-series/badger-mf/ Den er i overkant av en kilo.
  21. Når det gjelder "ikke-pluss" generasjonen så er det noen vesentlige forskjeller på SE og Explorer. I tillegg til mer "GPS funksjoner" (se linker nedenfor) er forskjellen i HW også: Digital compass Barometric altimeter Accelerometer More memory Det avgjørende for meg var faktisk, i tillegg til at den kan fungere bedre som (reserve-)GPS , størrelsen på memory for tracking. Med Explorer kan en lagre spor for lange turer. Selv med kort tid mellom lagrede punkter kan en lagre 2 uker. Digitalt kompass er også praktisk da en GPS som kjent kun kan vise retning mens en beveger seg. Se f.eks: http://andrewskurka.com/2015/delorme-inreach-se-explorer-how-to-choose-differences-recommendations/ og fortsettelsen : http://andrewskurka.com/2015/delorme-inreach-explorer-se-two-reasons-to-buy-explorer/ Jeg linker også med app på telefonen, men kartene på eartnmate app'en er som beskrevet ovenfor ikke gode/detaljerte nok til å brukes alene. Nå er det jo en stund siden garmin kjøpte deLorme/Inreach , så framover kan en nok forvente mer integrasjon med Garmins tidligere kart. PS: Nerden i meg (og den er ikke liten) ønsker å oppgradere fra Explorer til Explorer + , eller ?...
  22. Ingen som har vært i nærheten av Femunden eller nærliggende områder? Jeg mener å huske fra andre tråder at vi har medlem(er) i området. Tips til hvor en kan ringe for info om forholdene?
  23. Hei. En turkamerat har foreslått padletur i Femundsområdet 18-20 mai. Han har padlet i området før og planlagt rute er Synnervika-Nordvika - Feragen. => Er det noen som vet hvordan is- og vann-forhold er og/eller hva en kan forvente i den perioden? Baska seg trøyt i isen - eller smooooth sailing ?
  24. Takk skal du ha. Hilsen Bamsemums ☺️
  25. >>Kjenner du til svakheter med det? Har ikke opplevd noen svakheter. Enste ulempe jeg har funnet , hvis en ser bort fra vekten, er at jeg av og til kan slite litt med å få inn siste cm av stengene. Mulig jeg burde sage av en cm eller to. >>Tålar det i utgangspunktet skikkelig dårlig vær, eller er nyare modellar fra Helsport langt bedre? Jeg har bl.a. brukt mitt 3 uker i strekk på Island, og har dermed opplevd en smule vind, uten spesielle problemer. Kjenner ikke tilsvarende ny modell.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.