Jump to content

martin.m

Moderators
 • Posts

  2,660
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Everything posted by martin.m

 1. Hei. Hvor har du tenkt som utgangspunkt, Østerdalssiden eller Gudbrandsdalssiden?
 2. Her er link til OpenTopoMap. Kanskje det kan gjøre nytten for deg? https://opentopomap.org/#map=9/28.2759/-16.4161 Der finner du også GPX.filer dersom du har GPS,
 3. Hei. Jeg har hatt en god del turer med 16.5 DR (også med 17 " tidligere) med 2 padlere samt hund på 40 kg. Vi har hatt småtjafs foran padler og bak padler (bl.a. kløv til hund bak) samt to tversliggende sekker (80 l. + 95 l. mellom tverrspant) og hunden i midten mellom sekkene (liggende på tvers eller sittende i fartsretning). Vi hadde da alt at utstyr og mat for opptil 1 1/2 uke. Nå skal det sies at vi hadde tenkt nøye igjennom hva vi hadde med. Dette gikk superfint og vi kunne få med oss alt på en bæring, padlekompis tok lett utstyr i sin sekk og bar kano på hodet, jeg tok alt det tyngste i min sekk. Nå er jeg litt usikker utforming på 15" (spantplassering samt bredde på midten) Men jeg tror at dersom du stort sett skal dra alene, gå for 15". Dersom turene stort sett går med padlekompis, gå for 16.5 " .
 4. Hei, og velkommen til fjellforum 😊 Hva med å starte fra Halne? Lettgått terreng, nok av avstikkere fra T-merket sti til mindre og større vann samt vassdrag med fiskemuligheter. Samt et vell av muligheter til å finne en passende teltplass hvor dere kan ta inn natur og omgivelser. Det er også mulighet for å ta båt inn (og ut) fra Halne fjellstove for å lette børen.
 5. martin.m

  Lettvektstelt?

  Har du tenkt tanken på Hilleberg Niak? 1.6 kg, høyt under innertak, tåler godt vind samt veldig god plass for en solotelter. Har også brukt teltet både med samboer og et ved et par andre anledninger med fullvoksen Alaskan Husky.
 6. martin.m

  DIY tørrdrakt

  Du og du, @esw. Atter en gang et utrolig imponerende syprosjekt. Det eneste jeg har sydd er omsying av en eldre Bergans storsekk samt en kalk-bag til klatring. Dine prosjekter hadde jeg ikke engang våget å begynne på.
 7. Ca. 1 time rolig gange. Har man lite å bære kan man fint klare det på ca. 40 min.
 8. Jeg har brukt Optimus og Trangia om hverandre, gjengene fra de to produsentene er korresponderende. F.eks. har jeg i årevis brukt en Optimus fuel-flaske til Omnifuel-brenneren min. Jeg kan ikke se noen problemer ved dette, så kjør på.
 9. Hei og velkommen til Fjellforum. Jeg tenkte å tipse om at det er mulig å enten stoppe ved Straumbu for så å gå inn mot Bjørnhollia. Nå dere kommer opp på det høyeste punktet på vandringen mot Bjørnhollia så ligger det et par så vann hvor det er mulig å sette opp basecamp. Derfra kan man ta dagsturer inn i Rondanemassivet. En annen mulighet er å stoppe tidligere enn Straumbu, ved Rondetunet og ta T-merket sti opp og inn i Voladalen. Når man passerer på baksiden av Volatoppene går stien nedover mot Volatjønni hvor det er flere muligheter for å sette leir ved flere av tjernene. Fra leir kan man gå videre inn i Voladalen og mot Bjørnhollia. (Vedlagt dårlig mobilbilde fra camp ved et av Volatjønni). Begge turtipsene tar utgangspunkt i at man tar av fra E6 og drar over Venabygdsfjell til Sollia og kjører Vest/nordvest innover Atndalen i retning Atnsjøen. Dette er jo en liten omvei kontra å kjøre E6 til Dombås for så til Ålesund. Men dersom dere drar til Atnsjøen så kjører dere til Hjerkinn og ned til Dombås etter endt telttur. Det er en veldig fin kjøretur dersom hensikten med turen til Ålesund ikke bare er en ren transportetappe.
 10. Takk for fine turrapporter @Megalep. Leste denne samt rapporten fra Hardangervidda, du skriver meget godt. Jeg tror de aller fleste av oss har en indre Ludvig ett eller annet sted PS. Vygotsky var en imponerende fyr, synes jeg. Han var svært tidlig ute med banebrytende forskning innenfor pedagogikk. Jeg husker jeg ble imponert over ham da jeg studerte pedagogikk.
 11. Jeg er helt enig i hva du skriver her @Heriks og bærer nok i min sekk de samme bekymringene som du løfter fram i innlegget ditt. Jeg har i dette fora, samt andre,, forsøkt å vise til de årsaker og beveggrunner som egentlig ligger til grunn for vernebestemmelser innenfor spesifikt nasjonalparker. Dette helt fra Heitkøtter, Barths, og deler innen lokalbefolkning, sin kamp for å fremme tanken, og viktigheten, av å etablere nasjonalparker for flora og fauna. Det synes meg nå dessverre at vi har kommet til et syn, en total misforståelse iflg meg, om at de få relativtv uutnyttede områder fra midten av Norge skal være menneskets lekegrind. Misforstå meg rett, jeg er absolutt. 100 %, for Homo Ludens. Men la oss forsøke å bruke forstanden vi har til å begripe at vi ikke er de eneste som faktisk er avhengig av frie, urørte naturmiljøer. Til lle som ferdes ute i fri natur, vær så snill, sett dere inn i områdenes unike egenart, og vis hensyn og ta dere i akt deretter. For de som ønsker mer kunnskap spesifikt om villreinen, les her: https://www.nina.no/archive/nina/PppBasePdf/rapport/2015/1013.pdf https://www.miljodirektoratet.no/ansvarsomrader/vernet-natur/norges-nasjonalparker/rondane-nasjonalpark/
 12. For meg som har fulgt med på villreinen i Venabygd - Rondane . Dovre siden slutten av 70-tallet, samt DNT og deres utsbredelse innenfor "verneområder/nasjonalparker" så er dette svært gledelige nyheter. https://www.nrk.no/innlandet/har-kjempa-i-50-ar-mot-dnt-hytta-grahogdbu-som-star-i-vegen-for-villrein.-hytta-skal-til-maihaugen-1.15403178
 13. Dagens tur har vært i de dype skoger, i Finnskogen. Har som tradisjon å dra inn i skogene rundt juletider. Denne gang uten ski, dårlig med snø hittil. Men fottur er fint i desember det også VID_20201225_135519.mp4
 14. Jeg hdde med to oppblåsbare underlag. Et fra Exped til meg og et fra Therm-A-Rest til samboer. I tillegg hadde jeg med et halvt skumunderlag til å dra rundt i leir utenfor telt og i tilfelle det skulle gå hull på et av de opblåsbare (det skjedde ikke). Det ble teltet et stykke fra vei, ikke fordi jeg bekymret meg for folk, men fordi biler og tungtransport bråker. Mye fine muligheter for bra teltplasser underveis, så tipset er å begynne å se etter muligheter mellom kl 16 og 18 hver ettermiddag samt lese kart og rutebeskrivelser.
 15. Jeg har alltid hatt med vest til min hund, men den har blitt brukt når det har vært de aspektene du nevner, langt fra land, kaldt vann, lange kryssinger og stryk.
 16. Hei. Ta en titt på disse søkeresultatene. En del tips der. https://www.fjellforum.no/search/?q="Tørking av mat"&updated_after=any&sortby=relevancy
 17. Vi hr nå fått en ny 2000 meters topp i fjellheimen vår. Foreløpig navn er Styggebreahesten. Primærfaktorrn er ennå ikke kjent da den nye toppen er omgitt av Styggebreen som har hatt relativt mye nedsmelting. Foreløpig angitt høyde er på 2048 moh. Tipper en del samlere av 2000 metere får nytt mål for samlingen sin. https://www.nrk.no/innlandet/da-breen-smelta-fekk-noreg-ein-ny-totusenmeterstopp-1.15051197
 18. @OleIdole lytt til mine og de andre sine råd. Det er en lang tur du skal ut på. Jeg sier som jeg har sagt før, og som @rayun også poengterer godt, tren med oppakning godt forut turen. Husk at du skal gå 2-3 mil hver dag, utenom hviledagene (de vil du trenge), og at du skal bære alt med deg. Tenj minimalistisk med tanke på vekt, og ha med tensoplast e.l til teiping av føtter. Det med halvhøye støvler er et råd for å forhindre overtråkk og forbedre ankelstabilitet.
 19. Husk at du blant annet skal over Dovrefjell. En del av stiene går over myrlendte områder også.
 20. Jeg burde jo aldri ha begynt å lese denne tråden. Nå har jeg også fått lyst på kvistbrenner.
 21. Jeg var også enig med deg der, så jeg flyttet den
 22. Høres fornuftig ut. Jeg vil anbefale halvhøye trekkingsko. Selv brukte jeg et par anmarssko fra Scarpa, forgjengeren til disse: https://www.oslosportslager.no/produkt/scarpa-zen-pro-mid-gtx-tursko-herre-47947.aspx I tillegg hadde jeg med et par lette barfotsko. til bruk i leir, eller til bruk når leden ikke var spsielt kupert.
 23. Dersom dere skal være i nærheten av Hotel Rondablikk er jo en tur opp til Sukkertoppen et alternativ. Ikke bratt, men med fint utsyn utover, man kan faktisk se 3 nasjonalparker derfra. turen er relativt kort, rundt 3.5 km. Ellers så er det T-merket sti (mener jeg å huske) innover fra Kvamsfjellet og inn mot Rondane. Fra Spranget kan man gå grusvei eller sti inn til Rondvassbu og man kan ta en vandring innover Illmannsdalen.
 24. Nærtur i Innlandet. Turstien på Ilseng. VID_20200531_152953.mp4
 25. Så ut som en fin tur dette :-) Skjønner at det ga mersmak. Er ikke så mange ganger jeg har gjort det, men har hatt noen sykkelturer med oppakning (sidevesker og toppvesker) i Krokskogen og vestmarka.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy