Gå til innhold

Bamsemums

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  71
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Bamsemums

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Nittedal

Nylige profilbesøk

1 089 profilvisninger
 1. Har også Palm Kaikoura i rødt og er veldig godt fornøyd med den. Behagelig å ha på. Får plass til inreach i den ene frontlommen og mobil i vanntett pose i den andre. I tillegg smålommer for fløyte, liten kniv etc. Baklomma bruker jeg ikke da jeg har drikke i dekksbagen men kan sikkert brukes til camelback. Har mere oppdrift enn mange andre vester.
 2. Takk for mange gode tips. Det ble til at jeg kjørte til Fiskvollen. Ligger i telt ved sandstranden i nord nå.-)
 3. Hei. Planlegger en kajakktur i Engerdal/Femundsmarka og denne gangen blir det sannsynligvis på Sølen. Noen som har tur/padleerfaring fra Sølenområdet? Går det greit å parkere og sette ut fra Fiskvollen ? Ser på kartet at det går en vei på østsiden, men vet ikke om det er "åpen betal-bomvei" og om en kommer ned til vannet. Vet noen om en kan padle et stykke oppover elven i nord? Ellers ser jo sørenden best ut på kartet mhp litt øyer og bukter. Alle tips mottas med takk. Tar også gjerne i mot tips om alternativer til Sølen. Har padlet Isteren og Feragen retning mot Femunden tidligere. Ønsker ikke bæringer.
 4. Har tatt vare på en gammel sprinkel/babyseng. Der ligger alle soveposer luftig og fint uten å bli komprimert for mye. WM-dunposen (som er litt kresen .-) har i tillegg sitt eget oppbevaringstrekk.
 5. Har padlet kajakk i Store Drakstsjøen. Passer fint for en helg. Må trille et stykke på skogsvei fra åpen vei.
 6. Har heldigvis ikke hatt behov for å trykke på den knappen,men her er en beskrivelse: Senteret ligger vel i USA, men reklamen påstår at de snakker flere språk. Ville forventet i utgangspunktet å måtte kommunisere på engelsk.
 7. På min 5X benytter jeg for det meste OSM Topo summer Norway (og ditto .. winter). Har også Topo Pro kjøpt til annen Garmin GPS som jeg benytter av og til. Synes OSM Topo kartet er vel så bra på den lille skjermen og er ofte bedre på stier.
 8. Et brukbart alternativ er disse : https://www.dntbutikken.no/produkt/50386565/skifeller-madshus-intelligrip-kortfell De har en glidsone foran. Jeg bruker de på smalere ski innimellom når dagen blir for bratt.
 9. Planlegger en kajakktur på Isteren i slutten av uken. Trenger tips&råd om hvor en kan legge ut kajakk og parkere (to biler). Har sett litt på kartet og funnet Gløtberget i sør-øst og Rønningen camping i nord-vest. På satelittbilder ser ikke elven padlebar ut fra Rønningen camping til Isteren (?). Også interessert i hvilke områder som er finest å padle. Nordenden ser kanskje mest spennende/fristende ut. Så hvis noen har erfaringer fra Isteren og ikke minst om noen kjenner til mulige utleggsplasser med parkeringsmuligheter så tar jeg gjerne i mot tips. Har ikke noe i mot å betale en (fornuftig) parkeringsavgift.
 10. Hadde omtrent samme krav som deg, dvs ønsket et vanntett kamera til bruk i kajakk. Fikk nok etter å ha passert flere bevere uten å rekke å pakke opp et vanlig kamera fra vanntett pose før de var borte.... Kjøpte nettopp et Olympus TG-5 og er godt fornøyd så langt.Billedkvalitet er god for denne type kamera (Har flere kameraer å sammenligne med, bla. Olympus systemkameraer så jeg kan være litt "biased"). Optikk,stabilisering etc er bra. Ikke støysvak på høyeste ISO, men det er å forvente pga størrelse billedbrikke. # Megapixel er en av mange parametre - som en ikke skal se seg blind på. Kameraet virket robust og er meget kompakt. Det kan lades via micro-usb som jeg ser som en fordel på tur. Det finnes div systetilbehør: convertere,filterholder,blitzdiffuser etc TG-5 kommer også godt ut i sammenlignings tester. Pris ca 3999,99.
 11. Jeg bruker staver på noen turer. Har bl.a prøvd Black-Diamond, og de var av god kvalitet. F.eks er låsene solide. Tror de var i ca 1000 kroners-klassen. Etter å lest en del tester bestilte jeg et par slike: http://www.pacerpoles.co.uk Meget godt fornøyd med disse. Gir en god vinkel for kraftoverføring/håndledd. Bruker kun disse nå. -- Det er tydeligvis flere meninger om behov/fordeler/ulemper ved det å bruke staver. Jeg bruker det på noen turer og det helt klart en avlastning i stigninger&nedstigninger. Gir jo også en treningseffekt/oppmykning av kontorskuldre. Når jeg sammenligner gps-tracks ser jeg at jeg ofte har høyere gj.snitts hastighet med staver enn uten.
 12. Plukket vel et titalls hjortelus på Romeriksaasen på lørdag. Gikk til kjentmannspost dvs gjennom busk&kratt.
 13. Har WM Badger og kjøpte den bl.a. fordi at jeg liker at posen er romslig med plass til å bevege seg. http://www.westernmountaineering.com/sleeping-bags/microfiber-series/badger-mf/ Den er i overkant av en kilo.
 14. Når det gjelder "ikke-pluss" generasjonen så er det noen vesentlige forskjeller på SE og Explorer. I tillegg til mer "GPS funksjoner" (se linker nedenfor) er forskjellen i HW også: Digital compass Barometric altimeter Accelerometer More memory Det avgjørende for meg var faktisk, i tillegg til at den kan fungere bedre som (reserve-)GPS , størrelsen på memory for tracking. Med Explorer kan en lagre spor for lange turer. Selv med kort tid mellom lagrede punkter kan en lagre 2 uker. Digitalt kompass er også praktisk da en GPS som kjent kun kan vise retning mens en beveger seg. Se f.eks: http://andrewskurka.com/2015/delorme-inreach-se-explorer-how-to-choose-differences-recommendations/ og fortsettelsen : http://andrewskurka.com/2015/delorme-inreach-explorer-se-two-reasons-to-buy-explorer/ Jeg linker også med app på telefonen, men kartene på eartnmate app'en er som beskrevet ovenfor ikke gode/detaljerte nok til å brukes alene. Nå er det jo en stund siden garmin kjøpte deLorme/Inreach , så framover kan en nok forvente mer integrasjon med Garmins tidligere kart. PS: Nerden i meg (og den er ikke liten) ønsker å oppgradere fra Explorer til Explorer + , eller ?...
 15. Ingen som har vært i nærheten av Femunden eller nærliggende områder? Jeg mener å huske fra andre tråder at vi har medlem(er) i området. Tips til hvor en kan ringe for info om forholdene?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.