Bamsemums

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  53
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Bamsemums

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Nittedal

Nylige profilbesøk

494 profilvisninger
 1. Lunsj på vinterturer

  Takk skal du ha. Hilsen Bamsemums ☺️
 2. Hvilket telt er det på bildet?

  >>Kjenner du til svakheter med det? Har ikke opplevd noen svakheter. Enste ulempe jeg har funnet , hvis en ser bort fra vekten, er at jeg av og til kan slite litt med å få inn siste cm av stengene. Mulig jeg burde sage av en cm eller to. >>Tålar det i utgangspunktet skikkelig dårlig vær, eller er nyare modellar fra Helsport langt bedre? Jeg har bl.a. brukt mitt 3 uker i strekk på Island, og har dermed opplevd en smule vind, uten spesielle problemer. Kjenner ikke tilsvarende ny modell.
 3. Island i februar

  Usikker på Landmannalaugar om vinteren. Veiene inn fra nord er stengt om vinteren. (Vises også på kart fra www.road.is.) Jeg var i området i juli i fjor og landskapet er mektig fint. Dette er en kjent rute /område på Island ["deres Beseggen"] og jeg har lest at det er noen begrensninger på hvor en kan overnatte etc. Se f.eks: http://www.nat.is/travelguideeng/hiking_laugavegur.htm Ruta fra sør derimot starter ved Skogafoss , som sammen med nærliggende Seljelandsfoss (som en kan gå på baksiden av) er en severdighet i seg selv, burde være tilgjengelig siden den ligger nær vei nr 1. Jeg har gått dagstur opp den dalen/langs elven. Ruten REs beskriver fra Hellisheidi kjenner jeg ikke, men høres fristende ut. Du nevner tur på isbre. Det finnes sikkert flere muligheter, men jeg har sett at det ble arrangert turer på breen ( i alle fall i sommersesongen) fra Skaftafell. Dette er en nasjonalpark med turmuligheter. http://www.vatnajokulsthjodgardur.is/english/hiking/skaftafell/ Jeg har gått ruten til Svartifoss for en del år siden. De har også en grei campingplass ved Skaftafell. Flere av operatørene (busstur i flokk) arrangerer også turer til bre, men jeg har ikke deltatt på noen slike buss-fellesturer (er nok ikke et typisk flokkdyr.-)
 4. Island i februar

  Jeg har dusinvis av favoritter på Island (etter ca et dusin turer, har kommet ut av tellingen), men skal korte meg i fatthet.Hvis det er første gang på Island så må en jo få med seg klassikeren "golden triangel": Gullfoss, Thingvellir og Geysir (Strokkur). Det rekker en fint på en dag. På denne tiden av året er vel alle F-veier/ veier i innlandet stengte. To gode alternativer som en rekker på mindre enn 5 dager er enten rundt Snæfellsneshalvøya vestover fra Reykjavik eller østover forbi flere fosser ca til Jøkulsarlon , et veldig spesielt sted hvor breen kalver ut i et vann. Usikker hvordan Jøkulsarlon er om vinteren, har kun vært der om sommeren. Det er mange (andre) entusiaster som reiser til Island og nettet bobler over av info. Et tips til turer på egen hånd er å se på de ulike buss/reisearrangørene sine turer. Da kan plukke ut noen av reisemålene og dra dit på egen hånd. EDIT: et par nyttige lenker: webcam samling: http://www.livefromiceland.is vei&vær : http://www.road.is
 5. Island i februar

  Jeg har leid campervan hos happycamper.is flere ganger og er godt fornøyd med dem. Men ser av hjemmesiden at de er stengt fram til 1.mars.
 6. Bomveger ..og mangelen på markering i kart

  Noen kart viser dette bedre enn andre. F.eks ut.no og Navida app stemmer i mange tilfeller for sperrede bommer. Jeg betaler også gjerne noen kroner for bomveier for å komme til nye steder. (I tillegg synes jeg det er barnslig moro å kjøre slike veier, men den diskusjonen hører vel hjemme på Land-Rover forumet.-)
 7. Monsen på villspor

  Hva skal man med skibindinger på kjøkkenbordet. 🤔 Er det ikke bedre å montere de på et par ski .... 😁
 8. Tommetrix, System for brukte batterier

  Det stemmer at strikkene må byttes ut innimellom , men en pose strikk inneholder vel > 100 strikk . Ikke så gunstig å tusje på polene på oppladbare batteripakker ....
 9. Tommetrix, System for brukte batterier

  Rundt kamerabatteriene bruker jeg røde eller grønne strikker. Da vet jeg hvilke som må lades/er ladet.
 10. Norske elvebasseng

  Jettegrytene ved Nissedal er vel det fineste "badeland" jeg har opplevd i Norge. http://www.nissedal.no/Sommar/Bade2/Jettegrytene2 http://www.vg.no/forbruker/reise/reiseliv/jettekult-bli-med-til-naturlig-badeland/a/10067190/ http://www.visittelemark.no/opplev-telemark/jettegrytene-p544563 Kan gå inn fra flere sider, men vi gikk inn slik at vi kunne gå i tømmerrenner deler av turen.
 11. Rondane. Ønsker tips/info.

  Ingen som vært i Rondane ... Etter å ha studert ut.no og annet så vurderer jeg disse alternativene: Starte på Grimsdalshytta og gå SV mot Storrvatnet. Da har vi muligheten til å fortsette - SV Hornsjøhøe-Sletthøe ... eller - alternativt øst forbi Haverdalsseter og muligens "trekant" tilbake til Grimsdalshytta. Jeg ser at på ut.no er førstnevnte stier mot SV er merket "krevende". Har noen gått disse - er dette pga ur/terreng, stigning eller ? Ser også muligheten for å parkere på Haverdalseter eller Skortbekken på veien til Haverdalseter. Alle tips mottas med takk - også helt andre forslag enn de ovenfor. mvh Bjørn
 12. Rondane. Ønsker tips/info.

  Hei. Jeg planlegger en tur i Rondane om noen dager. Har vært på en del fjellturer gjennom tidene, men ikke i Rondane før så dette er "ukjent terreng". Dette er mer eller mindre bestemt: - Rondane (bl.a. fordi jeg ikke har vært der før). [Alternativt Alvdal vestfjell?] - 3-5 dager inkl kjøring til/fra Nittedal (nord for Oslo). - Vi tar med telt og tenker i utgangspunktet å ligge i telt. [Kan evt vurdrere å benytte selvbetjenongshytte underveis (proviant?) eller annen hytte første natt , men dette er ikke et krav] - Ikke for lange dagsetapper (<10km??) da vil ha (minst) middels tunge sekker og at vi ikke akkurat er overtrent .-) - Kjører bil, dvs samme start/mål. Må ha parkeringsmuligheter. Gjerne mot betaling. - Lite trafikkert område ingen ulempe - Hadde vært fint med muigheten for en topptur som evt kan gjennomføres med ryggsekk eller som dagstur fra leir. Ønsker tips om en eller flere av disse spørsmålene + tar selvfølgelig gjerne imot all annen relevant info/tips : 1) Godt utgangspunkt / parkering (har så langt lest om Spranget..) 2) Forslag til rute(r) 3) Hvilken topptur er "grei" uten klatring. Evt med sekk. Er f.eks ruta over Høgronden å anbefale? Utsikt & høyfjellsfølelse er viktigere enn høydemeter, dvs må ikke absolutt være 2000-meter. 4) Er det stor forskjell på Rondane nord/sør mhp vær / terreng / annet ? Edit: Trykkfgefil mvh Bjørn
 13. Bamsemums

 14. Padle kano Hakadalselva/Nitelva

  Det er nok noen områder som ikke uten videre bør padles av vanlige dødelige. De jeg kommer på i farten (fra nord til sør) er fossene ved Hakadal bruk, foss Sagdammen, muligens stryket under Rulse bro, foss rett før renseanlegget før Rotnes, stryk og liten demning ved gammel mølle el.l. før dammen over Rotnesfossen og selve Rotnesfossen. Etter Rotnesfossen er det relativt enkelt bortsett fra grunne partier ved liten vannføring. Selv har jeg kun padlet kano og rodd gummibåt mellom Rotnesfossen og Åraas bro. Etter Åraas bro er det flatt vann til Øyeren.
 15. In-Reach (Utskilt fra GPS)

  Hvor bør en kjøpe InReach ? Hvor har dere kjøpt ? Planlegger å kjøpe Explorer versjonen. Var innom .Navytech (båtforretning som annonserer InReach på Finn) på Høvik, men de hadde ikke på lager.