Gå til innhold

Bamsemums

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  59
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Bamsemums

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Nittedal

Nylige profilbesøk

688 profilvisninger
 1. Status quo på hjortelusflue

  Plukket vel et titalls hjortelus på Romeriksaasen på lørdag. Gikk til kjentmannspost dvs gjennom busk&kratt.
 2. Western Mountaineering sovepose

  Har WM Badger og kjøpte den bl.a. fordi at jeg liker at posen er romslig med plass til å bevege seg. http://www.westernmountaineering.com/sleeping-bags/microfiber-series/badger-mf/ Den er i overkant av en kilo.
 3. InReach, hvilken?

  Når det gjelder "ikke-pluss" generasjonen så er det noen vesentlige forskjeller på SE og Explorer. I tillegg til mer "GPS funksjoner" (se linker nedenfor) er forskjellen i HW også: Digital compass Barometric altimeter Accelerometer More memory Det avgjørende for meg var faktisk, i tillegg til at den kan fungere bedre som (reserve-)GPS , størrelsen på memory for tracking. Med Explorer kan en lagre spor for lange turer. Selv med kort tid mellom lagrede punkter kan en lagre 2 uker. Digitalt kompass er også praktisk da en GPS som kjent kun kan vise retning mens en beveger seg. Se f.eks: http://andrewskurka.com/2015/delorme-inreach-se-explorer-how-to-choose-differences-recommendations/ og fortsettelsen : http://andrewskurka.com/2015/delorme-inreach-explorer-se-two-reasons-to-buy-explorer/ Jeg linker også med app på telefonen, men kartene på eartnmate app'en er som beskrevet ovenfor ikke gode/detaljerte nok til å brukes alene. Nå er det jo en stund siden garmin kjøpte deLorme/Inreach , så framover kan en nok forvente mer integrasjon med Garmins tidligere kart. PS: Nerden i meg (og den er ikke liten) ønsker å oppgradere fra Explorer til Explorer + , eller ?...
 4. Padleforhold Femunden 18-20. mai ?

  Ingen som har vært i nærheten av Femunden eller nærliggende områder? Jeg mener å huske fra andre tråder at vi har medlem(er) i området. Tips til hvor en kan ringe for info om forholdene?
 5. Hei. En turkamerat har foreslått padletur i Femundsområdet 18-20 mai. Han har padlet i området før og planlagt rute er Synnervika-Nordvika - Feragen. => Er det noen som vet hvordan is- og vann-forhold er og/eller hva en kan forvente i den perioden? Baska seg trøyt i isen - eller smooooth sailing ?
 6. Lunsj på vinterturer

  Takk skal du ha. Hilsen Bamsemums ☺️
 7. Hvilket telt er det på bildet?

  >>Kjenner du til svakheter med det? Har ikke opplevd noen svakheter. Enste ulempe jeg har funnet , hvis en ser bort fra vekten, er at jeg av og til kan slite litt med å få inn siste cm av stengene. Mulig jeg burde sage av en cm eller to. >>Tålar det i utgangspunktet skikkelig dårlig vær, eller er nyare modellar fra Helsport langt bedre? Jeg har bl.a. brukt mitt 3 uker i strekk på Island, og har dermed opplevd en smule vind, uten spesielle problemer. Kjenner ikke tilsvarende ny modell.
 8. Island i februar

  Usikker på Landmannalaugar om vinteren. Veiene inn fra nord er stengt om vinteren. (Vises også på kart fra www.road.is.) Jeg var i området i juli i fjor og landskapet er mektig fint. Dette er en kjent rute /område på Island ["deres Beseggen"] og jeg har lest at det er noen begrensninger på hvor en kan overnatte etc. Se f.eks: http://www.nat.is/travelguideeng/hiking_laugavegur.htm Ruta fra sør derimot starter ved Skogafoss , som sammen med nærliggende Seljelandsfoss (som en kan gå på baksiden av) er en severdighet i seg selv, burde være tilgjengelig siden den ligger nær vei nr 1. Jeg har gått dagstur opp den dalen/langs elven. Ruten REs beskriver fra Hellisheidi kjenner jeg ikke, men høres fristende ut. Du nevner tur på isbre. Det finnes sikkert flere muligheter, men jeg har sett at det ble arrangert turer på breen ( i alle fall i sommersesongen) fra Skaftafell. Dette er en nasjonalpark med turmuligheter. http://www.vatnajokulsthjodgardur.is/english/hiking/skaftafell/ Jeg har gått ruten til Svartifoss for en del år siden. De har også en grei campingplass ved Skaftafell. Flere av operatørene (busstur i flokk) arrangerer også turer til bre, men jeg har ikke deltatt på noen slike buss-fellesturer (er nok ikke et typisk flokkdyr.-)
 9. Island i februar

  Jeg har dusinvis av favoritter på Island (etter ca et dusin turer, har kommet ut av tellingen), men skal korte meg i fatthet.Hvis det er første gang på Island så må en jo få med seg klassikeren "golden triangel": Gullfoss, Thingvellir og Geysir (Strokkur). Det rekker en fint på en dag. På denne tiden av året er vel alle F-veier/ veier i innlandet stengte. To gode alternativer som en rekker på mindre enn 5 dager er enten rundt Snæfellsneshalvøya vestover fra Reykjavik eller østover forbi flere fosser ca til Jøkulsarlon , et veldig spesielt sted hvor breen kalver ut i et vann. Usikker hvordan Jøkulsarlon er om vinteren, har kun vært der om sommeren. Det er mange (andre) entusiaster som reiser til Island og nettet bobler over av info. Et tips til turer på egen hånd er å se på de ulike buss/reisearrangørene sine turer. Da kan plukke ut noen av reisemålene og dra dit på egen hånd. EDIT: et par nyttige lenker: webcam samling: http://www.livefromiceland.is vei&vær : http://www.road.is
 10. Island i februar

  Jeg har leid campervan hos happycamper.is flere ganger og er godt fornøyd med dem. Men ser av hjemmesiden at de er stengt fram til 1.mars.
 11. Bomveger ..og mangelen på markering i kart

  Noen kart viser dette bedre enn andre. F.eks ut.no og Navida app stemmer i mange tilfeller for sperrede bommer. Jeg betaler også gjerne noen kroner for bomveier for å komme til nye steder. (I tillegg synes jeg det er barnslig moro å kjøre slike veier, men den diskusjonen hører vel hjemme på Land-Rover forumet.-)
 12. Monsen på villspor

  Hva skal man med skibindinger på kjøkkenbordet. 🤔 Er det ikke bedre å montere de på et par ski .... 😁
 13. Tommetrix, System for brukte batterier

  Det stemmer at strikkene må byttes ut innimellom , men en pose strikk inneholder vel > 100 strikk . Ikke så gunstig å tusje på polene på oppladbare batteripakker ....
 14. Tommetrix, System for brukte batterier

  Rundt kamerabatteriene bruker jeg røde eller grønne strikker. Da vet jeg hvilke som må lades/er ladet.
 15. Norske elvebasseng

  Jettegrytene ved Nissedal er vel det fineste "badeland" jeg har opplevd i Norge. http://www.nissedal.no/Sommar/Bade2/Jettegrytene2 http://www.vg.no/forbruker/reise/reiseliv/jettekult-bli-med-til-naturlig-badeland/a/10067190/ http://www.visittelemark.no/opplev-telemark/jettegrytene-p544563 Kan gå inn fra flere sider, men vi gikk inn slik at vi kunne gå i tømmerrenner deler av turen.
×