Gå til innhold

Bamsemums

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  64
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Bamsemums

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Nittedal

Nylige profilbesøk

1 009 profilvisninger
 1. På min 5X benytter jeg for det meste OSM Topo summer Norway (og ditto .. winter). Har også Topo Pro kjøpt til annen Garmin GPS som jeg benytter av og til. Synes OSM Topo kartet er vel så bra på den lille skjermen og er ofte bedre på stier.
 2. Et brukbart alternativ er disse : https://www.dntbutikken.no/produkt/50386565/skifeller-madshus-intelligrip-kortfell De har en glidsone foran. Jeg bruker de på smalere ski innimellom når dagen blir for bratt.
 3. Planlegger en kajakktur på Isteren i slutten av uken. Trenger tips&råd om hvor en kan legge ut kajakk og parkere (to biler). Har sett litt på kartet og funnet Gløtberget i sør-øst og Rønningen camping i nord-vest. På satelittbilder ser ikke elven padlebar ut fra Rønningen camping til Isteren (?). Også interessert i hvilke områder som er finest å padle. Nordenden ser kanskje mest spennende/fristende ut. Så hvis noen har erfaringer fra Isteren og ikke minst om noen kjenner til mulige utleggsplasser med parkeringsmuligheter så tar jeg gjerne i mot tips. Har ikke noe i mot å betale en (fornuftig) parkeringsavgift.
 4. Hadde omtrent samme krav som deg, dvs ønsket et vanntett kamera til bruk i kajakk. Fikk nok etter å ha passert flere bevere uten å rekke å pakke opp et vanlig kamera fra vanntett pose før de var borte.... Kjøpte nettopp et Olympus TG-5 og er godt fornøyd så langt.Billedkvalitet er god for denne type kamera (Har flere kameraer å sammenligne med, bla. Olympus systemkameraer så jeg kan være litt "biased"). Optikk,stabilisering etc er bra. Ikke støysvak på høyeste ISO, men det er å forvente pga størrelse billedbrikke. # Megapixel er en av mange parametre - som en ikke skal se seg blind på. Kameraet virket robust og er meget kompakt. Det kan lades via micro-usb som jeg ser som en fordel på tur. Det finnes div systetilbehør: convertere,filterholder,blitzdiffuser etc TG-5 kommer også godt ut i sammenlignings tester. Pris ca 3999,99.
 5. Jeg bruker staver på noen turer. Har bl.a prøvd Black-Diamond, og de var av god kvalitet. F.eks er låsene solide. Tror de var i ca 1000 kroners-klassen. Etter å lest en del tester bestilte jeg et par slike: http://www.pacerpoles.co.uk Meget godt fornøyd med disse. Gir en god vinkel for kraftoverføring/håndledd. Bruker kun disse nå. -- Det er tydeligvis flere meninger om behov/fordeler/ulemper ved det å bruke staver. Jeg bruker det på noen turer og det helt klart en avlastning i stigninger&nedstigninger. Gir jo også en treningseffekt/oppmykning av kontorskuldre. Når jeg sammenligner gps-tracks ser jeg at jeg ofte har høyere gj.snitts hastighet med staver enn uten.
 6. Plukket vel et titalls hjortelus på Romeriksaasen på lørdag. Gikk til kjentmannspost dvs gjennom busk&kratt.
 7. Har WM Badger og kjøpte den bl.a. fordi at jeg liker at posen er romslig med plass til å bevege seg. http://www.westernmountaineering.com/sleeping-bags/microfiber-series/badger-mf/ Den er i overkant av en kilo.
 8. Når det gjelder "ikke-pluss" generasjonen så er det noen vesentlige forskjeller på SE og Explorer. I tillegg til mer "GPS funksjoner" (se linker nedenfor) er forskjellen i HW også: Digital compass Barometric altimeter Accelerometer More memory Det avgjørende for meg var faktisk, i tillegg til at den kan fungere bedre som (reserve-)GPS , størrelsen på memory for tracking. Med Explorer kan en lagre spor for lange turer. Selv med kort tid mellom lagrede punkter kan en lagre 2 uker. Digitalt kompass er også praktisk da en GPS som kjent kun kan vise retning mens en beveger seg. Se f.eks: http://andrewskurka.com/2015/delorme-inreach-se-explorer-how-to-choose-differences-recommendations/ og fortsettelsen : http://andrewskurka.com/2015/delorme-inreach-explorer-se-two-reasons-to-buy-explorer/ Jeg linker også med app på telefonen, men kartene på eartnmate app'en er som beskrevet ovenfor ikke gode/detaljerte nok til å brukes alene. Nå er det jo en stund siden garmin kjøpte deLorme/Inreach , så framover kan en nok forvente mer integrasjon med Garmins tidligere kart. PS: Nerden i meg (og den er ikke liten) ønsker å oppgradere fra Explorer til Explorer + , eller ?...
 9. Ingen som har vært i nærheten av Femunden eller nærliggende områder? Jeg mener å huske fra andre tråder at vi har medlem(er) i området. Tips til hvor en kan ringe for info om forholdene?
 10. Hei. En turkamerat har foreslått padletur i Femundsområdet 18-20 mai. Han har padlet i området før og planlagt rute er Synnervika-Nordvika - Feragen. => Er det noen som vet hvordan is- og vann-forhold er og/eller hva en kan forvente i den perioden? Baska seg trøyt i isen - eller smooooth sailing ?
 11. Takk skal du ha. Hilsen Bamsemums ☺️
 12. >>Kjenner du til svakheter med det? Har ikke opplevd noen svakheter. Enste ulempe jeg har funnet , hvis en ser bort fra vekten, er at jeg av og til kan slite litt med å få inn siste cm av stengene. Mulig jeg burde sage av en cm eller to. >>Tålar det i utgangspunktet skikkelig dårlig vær, eller er nyare modellar fra Helsport langt bedre? Jeg har bl.a. brukt mitt 3 uker i strekk på Island, og har dermed opplevd en smule vind, uten spesielle problemer. Kjenner ikke tilsvarende ny modell.
 13. Usikker på Landmannalaugar om vinteren. Veiene inn fra nord er stengt om vinteren. (Vises også på kart fra www.road.is.) Jeg var i området i juli i fjor og landskapet er mektig fint. Dette er en kjent rute /område på Island ["deres Beseggen"] og jeg har lest at det er noen begrensninger på hvor en kan overnatte etc. Se f.eks: http://www.nat.is/travelguideeng/hiking_laugavegur.htm Ruta fra sør derimot starter ved Skogafoss , som sammen med nærliggende Seljelandsfoss (som en kan gå på baksiden av) er en severdighet i seg selv, burde være tilgjengelig siden den ligger nær vei nr 1. Jeg har gått dagstur opp den dalen/langs elven. Ruten REs beskriver fra Hellisheidi kjenner jeg ikke, men høres fristende ut. Du nevner tur på isbre. Det finnes sikkert flere muligheter, men jeg har sett at det ble arrangert turer på breen ( i alle fall i sommersesongen) fra Skaftafell. Dette er en nasjonalpark med turmuligheter. http://www.vatnajokulsthjodgardur.is/english/hiking/skaftafell/ Jeg har gått ruten til Svartifoss for en del år siden. De har også en grei campingplass ved Skaftafell. Flere av operatørene (busstur i flokk) arrangerer også turer til bre, men jeg har ikke deltatt på noen slike buss-fellesturer (er nok ikke et typisk flokkdyr.-)
 14. Jeg har dusinvis av favoritter på Island (etter ca et dusin turer, har kommet ut av tellingen), men skal korte meg i fatthet.Hvis det er første gang på Island så må en jo få med seg klassikeren "golden triangel": Gullfoss, Thingvellir og Geysir (Strokkur). Det rekker en fint på en dag. På denne tiden av året er vel alle F-veier/ veier i innlandet stengte. To gode alternativer som en rekker på mindre enn 5 dager er enten rundt Snæfellsneshalvøya vestover fra Reykjavik eller østover forbi flere fosser ca til Jøkulsarlon , et veldig spesielt sted hvor breen kalver ut i et vann. Usikker hvordan Jøkulsarlon er om vinteren, har kun vært der om sommeren. Det er mange (andre) entusiaster som reiser til Island og nettet bobler over av info. Et tips til turer på egen hånd er å se på de ulike buss/reisearrangørene sine turer. Da kan plukke ut noen av reisemålene og dra dit på egen hånd. EDIT: et par nyttige lenker: webcam samling: http://www.livefromiceland.is vei&vær : http://www.road.is
 15. Jeg har leid campervan hos happycamper.is flere ganger og er godt fornøyd med dem. Men ser av hjemmesiden at de er stengt fram til 1.mars.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.