Gå til innhold
  • Bli medlem

tronn

Aktiv medlem
  • Innlegg

    2 072
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    39

Alt skrevet av tronn

  1. Er det bilder fra tarptent katalogen du har funnet der? (Neida, er mitt telt på bildet, ifølge faktasjekk.no😎) Skal sies at de to krysstengene er tett på 500 gram ekstra. Men gir en fleksibilitet for turer hvor vind kan ta seg opp. Men Scarp 2 er ett av få 2 manns telt på markedet som faktisk har plass til 2 store liggeunderlag. Det er viktig om du faktisk tenker deg å være to i teltet. Mindre viktig om det aldri vil skje. Scarp er også litt knot å sette opp før du blir vant til det.
  2. Skikkelig merkelig at jeg har tenkt akkurat som deg 🤔
  3. Jeg vil påstå at forollhogna NP(!) er fullt av dritt! 💩🤮 Ønsker ikke utdype der videre 😅
  4. tronn

    Kamera til tur

    Jeg har som de fleste andre her forsøkt å bruke både speilrefleks, kompaktkamera og mobilkamera på tur. Det største problemet for min del med å kun bruke mobil for bilder, er at når jeg av og til får et blinkskudd som jeg får lyst til å få fremkalt og henge på veggen, så ser det mildt sagt helt forferdelig ut. Selv om det er helt nydelig på mobilskjermen. Mobilen har dessverre litt for mange begrensninger, spesielt under litt dårlige lysforhold. Jeg har et Sony RX100 mk1 som tar flotte bilder, men skulle helst hatt noe værtettet. Da kan jeg senke skuldrene litt, samt ta litt bilder når i møkkaværet også. Det har jo sin sjarm som alt annet.
  5. Hva med dette? https://www.skittfiske.no/nikwax/119964/nikwax-nubuck-and-suede-proofing-125ml-impregnering-for-nubuck-og-semskede-sko?gclid=EAIaIQobChMI4fag55ec8wIVYUaRBR0gTwK1EAAYBCAAEgKKsfD_BwE
  6. Det viktigste er vel å lære sin brenner å kjenne. Har selv en XGK, og min erfaring er jo at selve brenneren er veldig solid. Men pumpa har jeg hatt mer problemer med. Men problemet kan ha vært dårlig drivstoff som har tettet filter eller slanger.
  7. Jeg bruker så og si kun Y plugger. Med unntak av snøplugger, og eventuelt kvister når jeg har glemt pluggene hjemme 😂 V pluggene har jeg opplevd å bøye når jeg ha trykket dem ned med tommelen. Jeg er tydeligvis veldig sterk! Y pluggene tåler mye mer juling av typen hamre ned i bakken. Er det frost, så kan du fint banke y plugger ned. Det er det ikke alle V plugger som tåler.
  8. Regelen er vel egentlig at man aldri bør regne med dekning. Bedre å bli positivt overrasket
  9. Må bare si at jeg aldri har opplevd at 50% deet svir. Slik jeg har forstått det, så er forskjellen på 20 og 50% at sistnevnte varer lenger. Men det er klart at dette ikke er helsekost, og bør vel helst unngås der huden er tynnest.
  10. Nok vann og minimum 15 minutt ventetid! Gjerne 20 min.
  11. Har selv gått Rondane i joggesko. Sekken veide vel tett på 20kg, og jeg er i utgangspunktet en tung kar. det gikk helt fint for en tur på 3 og en halv dagsmarsj, selv om jeg kjente det godt i fotsålen siste dagen. Jeg har også kastet meg på anmarsj sko trenden, og det er slett ikke dumt. Men jeg ser ingen grunn til å ikke prøve deg på dagsturer med det du allerede har av fottøy før du eventuelt kjøper noe nytt du kanskje ikke vil bruke så mye. Her er fra en av mine turer i Rondane, denne gang med joggesko.
  12. De er langt stivere er min erfaring.
  13. Jeg kjøpte meg først Alfa skarvet fjellskisko, da de utrolig nok hadde de i min størrelse, 49. Men etter et år eller to med masse trøbbel og smerter innså jeg at det bare var å kjøpe nye, og ta det som et bomkjøp. Min første tur i de nye stetind skoa var Josten på langs, fra Grotli til flatbreen. Det gikk uten problem! En lettelse! Kjøpte nye fjellskisko til min samboer til jul, men hun har ikke fått testet dem enda. Det ble fra crispi til alfa. Blir spennende og se hvordan det blir.
  14. Jeg gjør samme, IKKE skru av skrue og mutter, og setter du det sammen igjen, så sørg for at det er litt locktite på. Kan også være lurt med riktig verktøy samt et ekstra par eller 2 med skrue og mutter på tur.
  15. Når du har bedding og telt oppå 135 blir den stor nok. Men med engang du putter en fluffy vinterpose nedi der synes jeg det blir litt trangt. Men selv med alt det oppå forblir den stabil.
  16. Bergans har ofte vid passform på mange av modellene.
  17. Sognsvann vil jeg påstå er i en klasse for seg selv hva angår folkemengder. Jeg synes ikke det er veldig ille i bærumsmarka. Det er ganske mange mindre turområder i tillegg til det som grenser til nordmarka og krokskogen. Men jeg ser at på visse utfartsårer, så har det blitt adskillig nedtråkket i år. Folk har vært flink til å gå tur i skogen. Stien fra Skytterkollen til Brunkollen f.eks, hvor det serveres suppe to dager i uken, har blitt ganske slitt. Jeg er ikke veldig kjent i området rundt Bærums Verk, selv om jeg har bodd der selv. Da var jeg ikke kjempeinteressert. Men det er veldig fine muligheter for fine ettermiddagsturer med utsikt mange steder. Både fra Gullhaug, Kolsås/Steinshøgda, Lommedalen o.l. Bor selv på Østerås. Her har vi t-bane med 16 min til Majorstua, og 22min til Jernbanetorget. "Problemet" her er at det er litt for langt å gå til marka fra leiligheten. Så vi ender ofte med å kjøre bil de første kilometerne så vi kan starte rett på sti. Men på vintre med nok snø, så kan vi gå til fots noen hundre meter nedi gata før vi finner skispor ut til marka. Har mange venner som bor på Helset ved Bærums Verk. Da har du marka rett oppi lia. Du bør riktig nok være bevisst på hvor lang tid det tar å komme seg til Oslo, dersom du jobber der inne. Blir fort 50 min, uansett hvilken rute du tar.
  18. 1. Snakeskins er ikke nødvendig. Virker uoversiktlig og kompliserende i mine øyne. 2. Størrelsen på en Tarp er en smakssak. Den bør ikke være for stor heller. Rundt 3.5meter lengde tenker jeg er bra. Bredden er mer opp til deg. 3. En god UQ er overlegent. Og skal du først kjøpe en, kjøp full lengde. Men kjøp en tilpasset til køya. Protector er kjekt om det blåser mye, men ikke nødvendig. Den kan muligens gi litt ekstra varme. Gå eventuelt for en tradisjonell UQ, ikke disse kokongene som man pakker seg inn i. 4. Kjøp et oppheng til både køye og Tarp hos Dutchwaregear.com. Der får du fantastisk flotte løsninger, og tips til hvordan du skal bruke dem. En av mine favorittsider for hengekøye utstyr. 5. Heng det separat. Regner det kan du sette oppe Tarp først, Ref. Punkt 4 med et godt opphengsoppleg for tarpen. 6. Ja. Det bør du se lett. Noen tarper må sømforsegles med en silikonblanding(silikon tynnet med whitesprit pensles på alle sømmer.) 7. Det må du selv lese deg opp på med utstyret du har. Du bør også tørre å spørre hva kona veier 8. Det blåser sjelden kraftig i skogen. Sørg heller for at treet du henger i er sunt og kraftig. 9. Jeg har aldri hørt om noe som sover i køye i Norge uten isolasjon under og over. 10. Den er perfekt, når du har hengt opp køya perfekt. 11. Nei. Prøv deg fram først. Føler du at dette er et behov, kan du jo vurdere dette senere. 12. Nei Jeg har en egen lomme for ting og tang. Samt at køya er dobbel fra før. 13. Jeg har lite erfaring med henmesy. Høres ut som mye stretch i stoff og oppheng. 14. Prøv deg fram. Men jeg tviler på at det blir lettere. Selv har jeg nesten fullt oppsett fra Warbonnet. Fantastiske køyer, tarper og UQ. Har superfly Tarp, blackbird XLC køye, og custom wooki UQ. Originalt oppheng fra WB, men med titan Dutch Clips Fullt dutch oppheng med hooks og wasp og zing-it til Tarp. vanlig sovepose og en eller annen UQ protector. litt fort og gæli, men det er slik jeg har ordnet meg. Jeg synes det fungerer veldig bra.
  19. Kan være kablene som er dårlige. Evt en kobling der. Kabler kan jo byttes, men det krever nok lodding og liming, og det er høy sannsynlighet for å ikke få det vanntett etterpå. Kan også være spenningsregulatoren på batteripakke som er slitt. Det er verre og reparere tror jeg. Sjekk ut LED Lenser H6R. Det er omtrent det samme som min H7R, som jeg er omtrent like glad i som du er i din. Da kan du lade den med batteribank f.eks.
  20. Jeg gikk for en stor skogsøks da den erstattet min X10. Har også en x7 om vekt er viktig. Stor skogsøks er som alt annet fra Gränsfors helt fantastisk.
  21. Suppeonsdag på Brunkollen i Bærumsmarka. Anbefales om en bor i område.
  22. Osprey er ikke velkjent for holdbarhet, men deres sekker passer meg best, så da fortsetter jeg å kjøpe dem når den gamle er utslitt. Har selv en Xenith 88. Den måtte inn til rep hos Sportsnett, det tok sin tid, men fikk det til slutt på reklamasjon. Var en glidelås på frontlomme som tok kvelden den gang.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.