Jump to content

Sig Man

Aktiv medlem
 • Posts

  1,313
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Sig Man last won the day on January 12 2022

Sig Man had the most liked content!

Reputation

442 Excellent

2 Followers

About Sig Man

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

6,358 profile views
 1. Jeg ville valgt feks åsnes amundsen med bc, relativt smal fjellski med godt spenn. Kortfelle er fint det for feste, men når det er godt føre så ville jeg brukt smurning. Pakk litt grønn, blå og lilla smurning samt kortfeller, da har du feste og glid på de fleste fører
 2. Til explore ville jeg ha prøvd lundhags abisku, men denne har ikke så høy rist, eller crispi sine xplore skisko
 3. Jeg har amundsen, nansen og finnmark (omtrent en gamme uten stålkant). Nansen er ørlite for brede for nypreppa skiløyper, men passer nedi når de er «inngått». Skal du gå mest utenfor løyper ville jeg valgt nansen, skal du gå mye i løyper og der det bærer godt så ville jeg valgt amundsen. Men alle tre skia du nevner er bra, og det handler vell mest om personlige preferanser om hva som man liker best.
 4. Leser jeg innlegget ditt rett at expedition er høyrer over vristen enn ikke-expedition? Jeg har sistnevte, og egentlig ganske fornøyd, bortsett fra at de er litt for lave over vristen..
 5. jeg har også samme håndtak, og lurer på om testturen til produktutviklerene gikk fra skrivebordet og til kaffemaskina.. den låsen løsner hele tiden og tampen som er igjen er bare irriterende. En super stav, men hadde de bare vært så innovative at de hadde brukt samme patent på stroppen som har vært brukt de siste hundre åra, så hadde det vært innertier.
 6. Var en trykkleif der, mente stetind, ikke Svartisen. Jeg bruker samme størrelse som vanlig
 7. Jeg kjøpte meg crispi futura xp på braasport her om dagen, ikke fått prøvd de enda (skal ut en tur i kveld). men de virker veldig like svartisen, men med stivere såle.
 8. Jeg har de julboene, og synes de fungerer veldig bra. Luftefunksjonen fungerer selvsagt bare når det er en liten trekk i lufta. Eneste ulempen med fotokromatiske skibriller er når man går med brillene på hjelmen mot sola og så tar dem ned, så er dem på sitt mørkeste (og bruker litt tid på å justere seg til ett lysere nivå). Dette kan man jo unngå med bruk av gogglesock
 9. Jeg synes at min har blitt stillere, merker forskjell på fotenden og øvre del i forhold til hvor mye den er «bearbeidet». Lyden er synes jeg uansett ikke er så veldig plagsom. Ett velsig bra underlag i forhold til vekt/volum/R-verdi og så tåler det litt og
 10. Jeg ville ventet på Crispi sine. Jeg kjøpte meg lundhags til explore, og de er fine for min breie fot, men kan føles litt håpløse å få foten nedi når man har høy vrist. Med litt teknikk så går det greit, og det blir bedre med litt bruk, men man kan ikke bare stikke foten ned i disse skoene
 11. Går man med fjellstøvler som har litt høyde, så funker det å snurpe tett goretexbuksa over ankelen med en skistropp. Vassa over noen elver på svalbard med denne patenten.
 12. Fikk testet xplore for første gang i går, gikk en liten tur hjemmefra og opp på skogen. Har lundhagsstøvvel og Nansen-ski. Første inntrykk er meget bra, gode og gå med og lettere å kontrollere skia enn med BC. Så rent kjøre og gåmessig så har de gjort noe rett her. Så er spørsmålet holdbarhet på disse pinnene da. En negativ ting som jeg la merke til er at utløseren er hvit, å stå i 25cm nysnø og prøve å finne den er litt håpløst..
 13. Noen ting bør man ha med to av, som feks votter, blåser det bort så har man ett problem.. hvor mange brennere man tar med seg må man jo vurdere etter lengden på turen og egen evne til mekke primus, uansett så er det fint med to pumper. Termos ville jeg aldri lagt igjen på vintertur, det å ha varm drikke til lunsj, og ha mulighet til å ha kaffevann som kanskje bare trenger en liten oppkok på morgenen er uvurderlig. 1L bensin om dagen er det jeg kan ha med meg på turer i januar der det er mye tid i teltet. På denne tida så er jo dagene lengre, og sola varmer teltet (forhåpentligvis), regner man 0,5L pr dag så har man greit med fuel, evt 0,25 pr snute pr dag. Nå kan man jo finne overvann ved å spa litt ned i snøem, da kan man spare mye fuel.
 14. Åsnes leverer ikke bombesikre teleskopstaver, gipron sine er bombesikre. Hilsen en som brukte 15 år på å ødelegge gipronstavene, og 3 timer på å ødelegge åsnes breidablikk stavene..
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy