Gå til innhold

Sig Man

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  345
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Sig Man vant dagen sist Februar 19

Sig Man hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om Sig Man

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

2 070 profilvisninger
 1. Bruker selv en -7 pose som 3-sesong, selv om jeg ikke bor i finmark.. Jeg anbefaler å se litt på warmpeace posene hos hekta på tur, dem er ikke de råeste mtp dunkvalitet, men man får mye for pengene. Og skal du bruke den på turer fra 0 grader og oppover så ville jeg sett på en pose som tålte noen minusgrader.
 2. Kuppel tåler nok vind fra alle kanter bedre enn tunell, men er man på tur så setter man opp teltet stort sett hver dag slik at man kan sette det opp etter vindretningen. Tunnellteltet er ofte mye mer aerodynamisk når man setter s opp rett i forhold til vinden enn ett kuppel. Nå er tunnelltelt ett nordisk fenomen, hva som brukes i ymse basecamps har sikkert like mye med vaner og sponsorer, som hva som funker..
 3. Er det den virkelig gode downmaten Frøya ser mot? Må jo skjønne at en grønlandsdronning ikke kan nøye seg med en medium downmat, men må ha en LW!
 4. Hvorfor ikke bare bruke MSR sine pumper?
 5. Lithiumbatterier er nevnt, men disse er dyre. NiMh-oppladbare batterier mister veldig lite effekt ned til -20, og har mye mer effekt pr gram enn alkaliske, og så koster dem vesentlig mindre enn lithium siden dem er oppladbare.
 6. Bruker T-håndtak selv, funker med votter, hansker osv. Har ikke planer om å bytte ut med noe annet med det første..
 7. Det står stemplet en bokstav eller to inn i sida på dysa
 8. Viking 900 har skulderbredde på 90cm, mens puma har 85cm. Men nå er mengden dun i en puma noe helt annet, så jeg antar at det skal gå veldig fint med viking 900/1200 inne i dette trekket.
 9. Jeg sørger som regel for å ha en liten slump med termosvann igjen, denne går rett i snøsmeltegryta nettopp fordi snøsmeltinga tar uendelig lang tid når man prøver seg på puddersnø..
 10. Jeg tror nok jeg vil satse på isolasjon hele veien rundt, mye fordi jeg sover urolig, men også fordi jeg vil ha noe som beskytter dunposen min. @Helge G Hva slags størrelse har du på puma GWSen?
 11. Driver og ser på ett fornuftig to-pose system til vinterbruk, og problemet har vært å finne noe i syntet som går utenpå en warmpeace viking 900 long/wide. Fant denne Halite Overbagen i dag, og lurer på om noen har erfaringer med denne? https://www.hektapatur.no/halite-overbag
 12. Går du inn på ut.no og ser på dnt-hyttene i området så kommer det nok opp forslag der.
 13. Absolutt ett supert telt, til sitt bruk. Ganske greit å sette opp alene i en del vind, og konstruksjonen gjør at det tåler en trøkk. Men som vanlig så har de tatt en bra modell og modda den for at den skal være billigere å produsere(?) Glidelåsen til inngangene på de nyeste utgavene er ikke den samme som Ousland prater om i filmen, og klaffen over er av så tynnt stoff st den blir med i drageren. ingen t-krok som man kan låse glidelåsdragerene til ytterdørene med, noe som resulterer i at glidelåsen kan jobbes opp av sterk vind. Hempene til bardunene er ikke vindvottvennelige, orginalutgaven hadde små lommer som muligens fungerte med vindvotter? Bardunene er for stive, hilleberg sin type er mye bedre (men kjempefint med refleks på dem da) Strammeren til stangkoppen er like langt oppe som flappen for å løsne låsen, så det er vanskelig å få tak rett flik når man skal stramme stangkoppene når man bruker vindvotter ved å ha så lave ventiler så fokker dem fortere igjen (men lave ventiler er ett resultat av den aerodynamiske formen) skrående fotende som står mot vinden gjør det vanskelig å få tørrt innertelt med primusfyring, mot ett telt som er fortelt i begge ender (noe som igjen er resultat av en konstruksjon som tåler en trøkk) Absolutt ett telt som blir med meg på flere eventyr, men spørs om det skal få noen modifikasjoner når jeg sender det til helsport for å fikse noen bardunfester som fikk litt medfart i vinter.
 14. Som tessatroll sa så er det bra med snø, men det er mindre snø enn normalen. Går fint ann å ta seg frem, men det er flere steiner som stikker opp ved feks bakken opp fra finnsbergvatnet
 15. Vært i området finse, halne, hein, tuva, ustaoset denne uka, og nå er det helt greit med snø for å komme seg frem på ski, me over rygger og tilsv og så skal det ikke mye til før det forsvinner. Tror man skal håpe på litt påfyll av snø før påska.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.