Jump to content

Sig Man

+Sponsor
 • Posts

  1,295
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Sig Man last won the day on January 12

Sig Man had the most liked content!

2 Followers

About Sig Man

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

5,172 profile views

Sig Man's Achievements

 1. Gjelder det ikke det meste av turutstyr? Skal man kjøpe seg en Goretex-dress av anerkjent fabrikat, så må man regne noen måneder på havresuppe, selv etter at nyra er solgt..
 2. Jeg har en 111T, som jeg ikke har brukt på 15-20 år.. Med den så fulgte det med dyser og en innsats for brenneren for å kunne nytte annet drivstoff enn parafin (bensin og rødsprit)
 3. Hei, tror kammeret.no er en bedre plass og spørre
 4. Øst av skjækerhatten/Løysmundhatten er det lite folk, og på vestsida mye folk. Kan vær greit å se på høydekurvene på kartene om det er mye snirkel-høydekurver. Går stort sett fint å forflytte seg, men kan være greit å se litt nøyere på kartet om man skal krysse elver da disse kan gå i noen juv. Er masse snø der nå så det blir nok en kjempefin tur om værgudene spiller på lag. Isbor og pilkestikke kan være verdt slitet om man liker slikt.
 5. Kommer selvsagt litt an på hva slags type snø du putter oppi kjelen hvor mye du tjener på dette. Løssnø isolerer forholdsvis godt, så jeg kan ikke skjønne annet enn litt vann oppi gjør bra. Thermosvann er det vell ingen som har pratet om?
 6. Trikset ved smelting av snø er som tidligere nevnt å vann i bunn av kjelen for å unngå å ødelegge kjelen. Ved å ha kjelen 1/3-1/2-full av vann når man trøkker denne full av snø så vil man sørge for bedre utnyttelse av varmen. En dunge med ren snø i forteltet gjør dette en grei manøver. Jeg liker også å bruke en kaffekjel på 1L til vannkoking, da slipper man å koke opp unødvendig mye vann.
 7. Jeg og @graham hadde ett forsøk på romjulstur i Forollhogna for noen år siden, der vi gikk opp fra Yset. Den turen endte med retur etter to overnattinger pga bunnløs puddersnø og liten fremdrift. Min oppfatning av føret oppi høyden i forollhogna i januar er at det enten er mye snø eller avblåst. Sånn generelt så er tipset for januartur å følge med på værmeldinga og senorge, og gjerne finne en plass der det kjøres løyper opp på fjellet. Det eneste som er rimelig sikkert i januar er at du får ha fjellet for deg selv
 8. @sneakyowl ikke ukjent problematikk med teltstengene. Disse vil nok være helt fine å sette i når du kommer hjem og gjør det i varme, er duken som krymper pga kulda. Løsninga er å kappe «sånn passe» av stengene, så du får dem i i kulda, og teltet er stramt om sommeren.
 9. helsport sin pulkpose som følger med patagonia er ganske romslig, tipper den er 30-35cm i diameter. er litt greit å ha litt romslig pose når man prøve å pakke ned teltet med vindvotter på henda.
 10. Fellelim selger colltex og flere. Gammel lim fjernes best med varmepistol og skrape, tidkrevende men det blir ofte bedre enn nytt
 11. Sig Man

  Farge på telt

  Mørke telt blir varmere telt, men slipper mindre lys inn (med samme duk). Farge er ikke det viktigste på telt, men kan man velge så er det jo greit å velge noe man mener fungerer best til sitt bruk
 12. Thomas Ulrich sin er en koke-willy, der ledes varmen først opp langs kjelen, så ned i veggen, før den ledes opp igjen. Det gjør at «vindskjermen» ikke kjøler ned flammen/avgassene før dem treffer kjelen, så det er ikke så mye varmluft som kommer ut av denne heller. Men man må på litt mer enn en helgetur før kjelens effektivitet gjør opp for kjelens vekt
 13. Nå tror jeg at det beste for mange områder ikke er at all trafikken blir spredt utover. Det er ikke så bra for Besseggen at alle skal over der, men det er fryktelig mye bedre for områdene rundt at folk holder seg til Besseggen. Så gjør jo det også enklere med tiltak med do, parkering og søppel.
 14. Hallo ! droppet innom under håndballkampen,Heia Norge..

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy