Gå til innhold

Sig Man

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  329
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Sig Man vant dagen sist Februar 19

Sig Man hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om Sig Man

Nylige profilbesøk

1 862 profilvisninger
 1. En veldig fin uttalelse av en som måtte "trykke på den røde knappen" og bli hentet ut i vinterfjellet. Det kan skje den beste! Og her synes jeg det rette ble gjort når dem møtte dårlig vær. Jeg, @Elisabethsk, @Tessatroll og to grønskyer passerte denne familien litt tidligere på dagen, og vi hadde tatt samme vurdering om at det kom til å være vind men burde gå greit. Fallvinder fra Jøkulen gjorde det til at pulker veltet og bikkjer streiket. Vi fikk satt opp ett telt og stablet bikkjer og folk inn for å vente 5 timer på bedre vær. Nå har det vært en stund siden det har vært en tråd om hvor teite folk er som går ut i sjitvær og må bli reddet, i de fleste tilfeller har det vært en vurdering som har gått feil, eller noe annet uforutsett som har oppstått. Så grunnen til at jeg poster denne artikelen er at jeg vil at "hylekoret" skal tenke seg litt om før man begynner å synse om redningsaksjoner som det nok blir flere av når vi går inn i den lysere tiden av året. Det finnes selvsakt folk som gjør idiotiske ting, og jeg synes det er bra at det diskuteres på en saklig måte, men hold dere til fakta! https://www.nrk.no/hordaland/fekk-seg-ein-laerepenge-i-fjellet-da-heile-familien-matte-bergast-1.14436025
 2. Sig Man

  Gass vs flytende

  Gassbrenner med forvarmingsrør og vintergass vil nok funker greit i kulde, hvor kaldt det skal bli før den slutter å fungerer skal jeg ikke si.. Men bensin gir mindre vekt/volum enn gass når man skal bruke brenneren mye til feks snøsmelting osv, samt at kostnaden er vesentlig lavere. For min del er det enkelt, har jeg tilgang på vann og slipper å smelte snø så velger jeg gass, er det snøsmelting og mye kosefyring involvert så er det bensin
 3. Sig Man

  Trenger man egentlig multiverktøy?

  Var Tesa jeg opplevde at lerreten delte seg fra limet i minusgrader (rundt -15). Kleber dog veldig bra så lenge den er varm nok da. Spinnakkerteip er og helt overlegen til reperasjoner, da gjerne lapping av dunjakker og annet tøy (funker ikke på helsport sin teltduk..)
 4. Sig Man

  Trenger man egentlig multiverktøy?

  En annen fordel med å ha det rundt fuelflasken er at man får varmet ductapen litt. enkelte typer ducttape fungerer dårlig i kulde, limet slipper lerretsdelen, dette gjelder enkelte typer dyr tape også. En annen fordel med å varme opp først er at varm teip hefter bedre også. kan nok være en fordelå bytte ut teipen en gang i blant.. jeg har hatt samme teipen på flaska i 3-4 år, og med drivstoffsøl og annen slitasje så regner jeg ikke med at den varer evig..
 5. Sig Man

  Hvordan pakke en pulk

  Jeg pakket det jeg trenger på marsj lett tilgjengelig i beddingen, men for å unngå at pulken blir for topptung så pakker jeg lunsjgreiene i en egen pose og legger dette i ene enden av pulken. Resten fordeler jeg i pakkposer med litt tanke på når de skal brukes. En med klær som jeg utganskpunktet kun skal bruke i leir, en med brenner, kjele, repsett, batterier osv, en eller flere med mat, en med ting jeg kan kanskje få bruk for under marsj (langfeller, solkrem, ekstra votter osv). grunnprinsippet er at det tunge skal lavt, og tunge ting bør være fra midten og bakover. Ofte er det vanskelig å pakke slik at man får tak i de tinga man trenger, og at det er lavt tyngdepunkt på pulken. Jeg prøvde meg på en kasseløsning, men kassene gjør at man fort pakker mer i høyden enn det som er ønskelig, med velt som resultat..
 6. Sig Man

  Tørre føtter på vårskitur

  Jeg vet av noen som har prøvd (ikke 12 da).. fikk ett rart blikk og posene gratis 😂
 7. Sig Man

  Perfekte turbil ?

  Nissan X-Trail T30 (den med speedometeret midt på dashbordet) er kjent for mye feil, T31 er nå sånn passe men med en del kjente feil (svinghjul, rust osv). T32 har jeg ikke hørt så mye om. Jeg har signert kontrakt på innbytte av en T31 og går for VW Caddy med 4motion, er uansett bare plass til to mennesker i bilen når man fyller opp med ski og pulker.
 8. Sig Man

  Tur med telt pulk, Forollhogna (eller Femundsmarka)

  Forollhogna kan være veldig værutsatt, så planlegger dere tur her ville jeg fulgt med på yr.no og hatt ett alternativ to. Det er fullt mulig å komme seg opp på snaufjellet på en grei måte, skisporet.no er jo god hjelp mtp løyper.
 9. Sig Man

  Solotelt for 3 sesonger

  Kan jo nesten ikke sammenligne Reinsfjell og Niak. Niak er en god del lettere, men mangler en del av finessene til Reinsfjell. Jeg valgte Niak når jeg kjøpte meg enmannstelt, pga det er stort nok til meg og utstyr samt enkel matlaging, og det er vesentlig lettere enn feks Reinsfjell.
 10. Sig Man

  Vann på ringsaker Fjellet.

  Du må ikke glemme avrenning, som skjer nedover og sjeldent oppover.. Området i rapporten er lengre vestover og i mer bebygd område. Er jo greit å påpeke at det er en del beitedyr i området, og man kanskje ikke henter vann i sildrebekken slik man kan gjøre på fjellet. Men folk har nå klart seg uten vannrensesystemer i mange herrens år før slikt kom i butikken, og det mener jeg vi bør fortsette med så lenge kroppen har ett normalt imunsystem. Viktig å ikke krisemaksimere når nybegynnere spør om råd
 11. Sig Man

  Vann på ringsaker Fjellet.

  Men nå må du se hvor disse vannene ligger, en rask titt på kartet viser hyttefelt og jorder, jo dårligere statestikk jo mer jorder og bebyggelse.. jo nærmere folk jo dårligere drikkevann..
 12. Sig Man

  Vann på ringsaker Fjellet.

  Bruk kartet og planlegg hvor du kan hente vann, store bekker og vann er trygge som regel. Ta med deg en Sammenleggbar drikkeflaske som du kan fylle hvis det blir langt mellom drikkekildene. Vannfilter og vannrenselurium har jeg aldri brukt, og det går som regel godt. Værre å bevege seg blant folk i disse influensatider..
 13. Sig Man

  MSR Tømme slangen for bensin

  Jeg har whisperliten min på ei kryssfinerplate når jeg bruker den, så når jeg stenger av den så setter jeg den slik at det blir fall på slagen og dermed minimalt med bensin igjen.
 14. Sig Man

  Når brenneren svikter på vintertur

  Har i hovedsak hatt krøll med pumper på tur, to pumper og repsett så kommer man langt. Men skal man på ukestur så ville jeg tatt med reservebrenner. Utrolig mye mer koslig å mekke primus i varmen av en annen primus, enn når man sitter i ett kaldt telt og er både tørst og sulten..
 15. Sig Man

  Svalbard i Feberuar/Mars

  Kan hende problemet er at de mener at du da ikke har gjennomført utførselen skikkelig?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.