Jump to content

Hvilke telt har du i samlingen din?


vetting

Recommended Posts

Annonse
Guest Mareng

1: Abisko shape 3 - Tunelltelt med stort fortelt: Helårstelt med stort fortelt til all slags bruk for 2 vokse, fungerer bra i all slags vær.

2: Marmot Vapor 4p - Kuppeltet med to små fortelt: Helårstelt med helt vindtett innertelt og fullverdig plass til 4 liggeunderlag. Ytterteltet har glippe mot bakken, og litt vanskelig sette opp i vind. Gigantisk innertelt med stor høyde i hele innerteltet og bratte vegger. Brukes hele året, også i snø, men ikke når det blåser for mye.

3: Biltema 4 manns kuppeltelt med stort tunellfortelt: Glassfiberstenger og presenningsbunn. Kjempegod takhøyde og stort fortelt med plass til ett par små lave stoler og bagasje. Passer til camping og korte turer med overnatting i fint vær nær bilen, om sommeren. Mesh innertelt, vanntett - 15 år gammelt.

4: Elsa popup telt: Noe greier som knapt nok egner seg innendørs...

5: Bergans Tarp Medium: 2,9x3,5 meter. Solid og sterk tarp som kan overnattes under.

Edited by Mareng
Link to comment
Share on other sites

1. Helsport Finnmark lavvo 4-6. Vekten tilsier at dette er til camp-bruk, men jeg har fraktet den uforholdsmessig langt innpå vidda. Brukes stort sett de gangene der komfort/tørking osv er prioritert slik at det ofte brukes sammen med Helsport lavvo ovn når flere personer er på tur over tid:

 

2. Helsport Rondane 4 Camp. 20 år gammelt snart, men holder fortsatt koken. Prioriteres brukt når jeg er på tur med begge ungene. Vurderes byttet ut med noe lettere, men det er utsatt da ungene nuh er såpass gamle at de tar unna noe av bæringen av tursaker selv så da er det ikke krise at man kunne spart en kilo eller to på teltet. 

_MG_6202-Edit.jpg.5eb87e65e321380206d97689ea8f841b.jpg

3. Helsport Svea 4 Camp X-trem. Både solo- og flermannsturer vinterstid. Fraktes hovedsaklig med pulk. Foreløpig ikke benyttet sommerstid. (Ny og enda litt forbedret utgave heter nuh Spitsbergen): 

 

4. 2 Stk Backpacker 1 Gapahuk. Benyttes hovedsaklig som "dayshelter" under laksefiske og noen ganger som le ved isfiske. Overnattet i et par ganger:

5ad8e648643b9_2014-06-1513_12_09.jpg.a4fbd15d0e1395ba8b04d569fb29058e.jpg

 

5. Finnmark Iglo Gapahuk. Noe større enn Backpacker slik at overnatting er mer behaglig. Hovedsaklig brukt som isfisketelt og le på isen. Overnattet i på laksefiske flere ganger. Har fordelen av å ha 2 dører hvorav den ene er myggnett:

1004649_10151469298385194_1381152575_n.jpg.114c96f4fd24c87b153f2544db1d4a87.jpg

 

6. Helsport Ly Gapahuk 2 stk. Begge vunnet i konkurranse sent 2017, ingen benyttet enda av samme grunn, men ser for meg de vil bli testet til laksesesongen 2018 blant annet. Kun det ene oppslått innendør foreløpig.

8873839656990_1090614_grey_red_1_65308_j

7. Helsport Fjellheimen 2 Camp SL. Soloturer. Benyttet vår/sommer/høst til solo fiske- og fototurer. Har overnattet 2 i det ved et par anledninger da jeg har fått besøk. Grei plass til både 1 som roter og tørker i teltet og 2 litt ryddigere:

8. DD SuperLight Tarp 3 x 2,9 meter fra DD Hammocks:

DD-Solo-1.jpg

9. DD Tarp XL 4,5 x 3 meter fra DD Hammocks:

5ad8e729d0146_2017-08-0213_37_32.jpg.aa54286dd432b90a467f4c38e88edd39.jpg

Tar med tarpene i denne da de tidvis benyttes som telt/overnatting/shelter på lik linje med teltene, i kombinasjon med telt eller med hengekøyeDa mangler det vel bare ett...?

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

 1. Tarptent Notch Li. Brukes til alt av soloturer(3-sesongs). Nylig tatt over for Tarptent Moment som var forrige telt jeg hadde, men ønsket noe lavere vekt og høyere takhøyde, så da gikk jeg for Notch Li.
 2. Helsport Fjellheimen 3 Camp Superlight. Brukes til 3-sesongsturer med kona, da vi ønsker litt ekstra plass. Greit fornøyd med det, men litt lite plass innvendig. Den nye modellen er nok betraktelig bedre på innvendig, brukbart volum.
 3. Helsport Lofoten Pro 4 Camp. Har frem til nå vært brukt på vinterturer. Ganske greit vintertelt om man bærer sekk (og dermed trenger lav vekt), men da jeg har gått over til pulk vil det bli oppgradert til Helsport Spitsbergen eller Hilleberg Keron.
 4. Trekkertent Tarp(Har ikke lenke. Ble spesialbestilt fra produsenten). Brukes til korte turer i finvær når jeg er solo, sammen med et nettingtelt under for å holde myggen ute. Veier ikke mer enn 250-260 gram, så hender den også havner i sekken når jeg er på turer med kona for å lage til noe ekstra uteområde. 2,5*3 m sånn ca.
 5. (Det jeg mangler er et solotelt til vinter/skuldersesongs-turer. Det blir ikke prioritert enda da jeg syns jeg har handla nok telt i det siste, men en sterk kandidat er Big Sky Chinook.)

Oppsummert så er min filosofi egentlig å holde meg til ett 3-sesongs og ett vintertelt. Gang dette med to for solo-turer og turer med dama. I tillegg har jeg en tarp som jeg er veldig glad i. Føler meg ekstra i kontakt med naturen når jeg sover under tarp. Både på godt og vondt. Utrolig anvendelig både for å lage til ekstra uteområde og som eneste tak over hodet. Har for øvrig også en hengekøye.

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 • Helsport Fjellheimen Superlight 3 Camp
  • Til bruk der vekt er viktig (2 personer + hund)
 • Helsport Fjellheimen X-trem 3 camp
  • Når jeg går pulk (2 personer + hund)
 • Hilleberg Nallo 3 GT
  • Til annen bruk en de to over (2 personer + hund)
 • MSR Hubba Hubba NX (med gear shed)
  • Soloturer med hund
 • Tentsile stingray (hengekøye/tre-telt)
  • For gøy
 • Helsport Ly Gapahuk
  • Kjekt å ha
 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Artig øvelse, jeg nummererer, så får jeg talt opp med det samme... 

 1. Tarptent Scarp1
  • Solotelt for finværsturer, når jeg vil ha med meg mest mulig annen luksus. Det minste/letteste teltet jeg har. Ikke selvstående, men er lite og trenger bare feste for fire plugger, ikke så langt ut fra teltet. Supert telt.
  6593a-img_0063.jpg?w=400&h=266
   
 2. Hilleberg Rogen
  • Mer selvstående enn Scarp 1, og har mer plass til bagasje både inni teltet og fortelt. Tas med når værmeldingen er litt mer usikker. 
  DSC00055.jpg
   
 3. Exped Orion II UL
  • Enda mer selvstående enn Rogen, tas med når værmeldingen er våt, så jeg får alt inn i teltet og har god plass. Eller jeg skal ha med noen på tur.
  P8260063.jpg
   
 4. Hilleberg Staika
  • Også selvstående, tåler det meste. Tas med når jeg kjører bil til camp, eller hvis jeg har pulk, for det tar masse plass. Lite brukt, burde nok kjøpt Allak istedenfor. (Men det var ikke på supertilbud, så da... Har jeg feil telt.)
  DSC01321.jpg
   
 5. Dovrefjell backpacker gapahuk
  • Kjempelur sak syntes jeg da en kompis hadde med dette på tur. Billig var det også, så jeg kjøpte et. Har ikke vært ute av posen.
   
 6. Amok Draumr 3.0 m/tarp
  • Bruker helst dette, tas med alle steder jeg vet det er trær som jeg kan henge i når det ikke er meldt vannrett regn.
  P7240372.jpg
   
 7. Hilleberg Tarp 10
  • Skulle brukes til å ligge under hvis jeg ikke vil være i telt. Kun brukt med Amok-køya foreløpig.
 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

1. Helsport Reinsfjell 2 Superlight. Modifisert med ekstra pluggfester og "vanlig" dobbeldør med hel dør myggnetting + hel dør teltduk. 3-sesongstelt.  Solotelt eller 2-mannstelt der vekt/volum er prioritet.

2. Hilleberg Kaitum 3 GT. Helårs 2-mannstelt og 3-sesongs 2-3-mannstelt. Generell allround'er.

3. Hilleberg Tarp 10 UL. Kjekt å ha.

4. Billig kinesisk TTTM knock-off. For gøy.

Legger ved bilde av kaitumen, som er favoritten.

DSC01335_blur.jpg

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Hilleberg Kaitum 2: Kjøpt i dag :-D så enda ikke tatt i bruk. Tiltenkt bruksområde vil være alt av fotturer for to personer.

Jotunheimen 3manns: Arvede greier fra 80-tallet som har gjort nytten

(Spørs om jeg ikke må redigere inn et nytt telt med stort fortelt når fruen får høre hva jeg har kjøpt nå :-P)

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Har for øyeblikket:

1. Helsport Reinsfjell SL 2 - Tresesongs når jeg er alene eller med et barn.

2. Helsport Svalbard 3 - Vinterbruk med pulk. Brukes også litt sommerstid når vi er hele familien på tur og ikke trenger å bære særlig langt.

3. Helsport Karasjok 4-6 Lavvo - Brukt lite siste årene, men hadde en tur i vinter med ovn og det ga mersmak. Vil nok bli mer brukt igjen til isfisketurer de neste årene.

4. Bergans Tarp Medium - Fin tarp som brukes alene eller i kombinasjon med et av teltene.

Har prøvd og hatt mange forskjellige telt, men selger unna om jeg ikke er helt fornøyd. Mangler nå egentlig bare ett telt. Tror jeg ønsker et romslig firemanns slik at vi slipper å bruke to telt når hele gjengen skal på tur.

Edited by whistler
Glemte et telt :p
 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Har jaggu klart meg med ett Hilleberg Unna samt Hilleberg UL10 tarp og en DD XL tarp gitt :)
Var millimeter fra å kjøpe ett Allak eller Staika i begynnelsen av Januar men de penga klarte jeg å bruke på noe som
jeg kommer til å beholde resten av livet.

 • Like 2
 • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Fjellreven Akka 3. Topp tunneltelt med stort fortelt. Helårs på ca 3,5 kg.

Helsport Varanger 4-6 lavvo. Grei nok. Til basecamp på jakt og fisketurer. Har fått mye juling.

Mountain Hardwear Twin Arch 2. Utgått modell, selvstående, ca 2 kg. Til kajakk- og MC-turer.

Magasinets hengekøye med myggnett og tarp. 600 gram. Mest for å prøve dette, egentlig. Kommer nok ikke til å bli brukt så veldig mye..

Frisport(?) tarp 3x4 meter. Grei nok, med mye maljer for fleksibilitet i oppsett.

Myggtelt til å ha under tarp. Ganske smart, egentlig.

Har i tillegg tilgang til et Hilleberg Altai jeg kan låne på jobben. 6-manns i "yurtstil" på drøye 2 kg. Det er et helt utrolig kult telt som erstatning for lavvo.

Har rensket bort en del gammelt og dette er igjen. Ser ikke for meg så mange flere telt i løpet av livet mitt. Måtte være et ultralett, men har ikke funnet noe hvor hensyn til både funksjonalitet og lommebok blir ivaretatt.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Helsport Varanger 8-10 camp

Til familieturer. Brukt ut fra bil, men har et håp om å få brukt på vinter/sen høst sammen med tilhørende ovn.

 

Helsport Reinsfjell 2 Pro

Solotelt og kobinasjon med familie. 

 

Helsport Spitsbergen 4 camp

Vintertelt og på tur sammen med alle barna.

 

Exped Orion 3

Skal brukes sammen med Reinsfjell på familietur når vi er 5 (eller alene når deler av familien er på tur). Ikke brukt enda, så dette er bare en teori 😊 Har også en Arc Tarp som jeg skal forsøke å montere mellom de. Mulig vi kan få plass til alle 5 i Spitsbergen også, men da må "noen" ligge i forteltet.

 

Helsport Fjellheimen 2 camp

Litt usikker på denne, men det var en ledig plass i boden. Også fikk jeg det billig brukt. Tenker barna kan få teste seg i dette. Både med oppsett og overnatting.

 

Kjenner jeg helst fikk lyst å dra på tur nå.... 🤔

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

1. Helsport Reinsfjell pro 3

2. Bergans Trysil 3, billig start telt  .ok men oppgraderte til Reinsfjell når jentungen vart ivrig på tur og fiske fikk mer plass og takhøyde.

3 Backpacker gapahuk ,kjekk ha med på dagstur og fisking.

Lettvekts presenning fra biltema brukes som tarp og over teltinngang ved mye nedbør men skal oppgraderes til skikkelig lettvekts tarp med mindre pakkvolum

Til solotur vil det snart bli et Helsport Trolltind SL2 eller Fjellheimen SL3 så får med 2 wide underlag hvis vesla er med og skal gå et stykke så Reinsfjell ikke blir aktuelt er litt i tankeboksen mangler noen cm bredde på Trolltind for kunne bruke underlag har..

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1. Helsport Pasvik 3 camp

Har hatt dette teltet siden jeg var ungdom på begynnelsen av 2000-talet. 3 sesongstelt. Enten har jeg brukt det solo, eller sammen med en annen.

 

2. Exped Ergo Hammock

Når jeg ikke bruker telt, bruker jeg denne hengekøyen. Jeg er ikke så høy, så ligger meget godt i denne. Brukes sammen med tarp. Denne er nå ute av produksjon. Noen som vet hvorfor?

 

3. Exped Tarp 2

En 350 cm x 290 cm tarp med gode festemuligheter.

 

 

Er nå på utkikk etter et familietelt for 4 personer som skal være et helårstelt. Er også på utkikk etter ett helårstelt for 2, som jeg skal byte ut Pasvik 3 camp med.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

TNF Ve 25: Min elskede vinterbolig for 2pers. Skuddsikker, ingen blafring i duk, høyt under taket og lettere å sette opp enn mange skal ha det til.

Allak: solotelt vinter og 3sesong for 2 pers. Også skuddsikker.

NAmmatj 2gt: Ikke brukt på lenge pga Allak favoriseres foran. Gode minner, men kupppel er tingen her.

Ringstind 2: Ikke lenger i bruk. Etter min mening for trangt og for ustabilt i dårlig vær til fjells.

Niak 1,5: Kommer i posten neste uke. Har brukt Allak som solo året rundt, men vil spare vekt. Solotelt 3sesong

Hillebeeg Tarp 10.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Helsport Nordmarka 3 Camp: Til generelle finværsturer

E3SnZXS.jpg

Helsport Svalbard 5 camp: Til fjellturer når sikkerhet/trygghet er påkrevet 

EBjlFdj.jpg

Helsport Reinsfjell 2 SL: Til fjellturer når jeg går solo

Helsport Mil1 lt: Til solobruk og militære aktiviteter

vEK0xk7.jpg

UPac4K6.jpg

Edited by Kjetil E.
lagt til bilde
 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ehem... 🤔😇

1. Helsport Spitsbergen 4 Camp X-trem

Vintertelt på pulkturer/basecamptelt for 2 pers i glamping modus, eller intill 4 pers. Erstatter et gedigent kuppeltelt for 4-6 pers som ble solgt sist høst. 

FB_IMG_1524152115808.jpg.bd079772307c0efced980e1eaa8b3990.jpg

 

2. Helsport Svalbard  High 3 Camp X-trem 

Vintertelt på pulkturer/basecamp telt for 1-2 pers. Har vært godt brukt en del siste år.

FB_IMG_1524151830549.jpg.439e04e9fd6d53e179340717420c8072.jpg

 

3. Helsport Fjellheimen 4 Camp SL

Familietelt for meg og kidsa i sommerhalvåret og med ok/gode værmeldinger. Brukes på kajakkturer og fotturer hvor vi er 3 (+) personer.

FB_IMG_1524151806429.jpg.b9529c8ce6388a2d34f48cfc10dcfbc6.jpg

 

4. Mountain Hardwear EV 2

4-sesongs telt, dvs for vintersesongen, enduks. Brukes på vinterturer med mange høydemetre og overnatting i høyden. (også testet på et par turer som ikke er vinterturer) 2 pers telt, kun brukt på soloturer til nå, men kan få skvist inn 2 personer om nødvendig. 

FB_IMG_1524151876999.jpg.f7688c7bf2af3d12550cfa0c4dadc291.jpg

 

5. Exped Orion II Extreme

Brukes på kajakkturer og fjellturer, kun brukt som som solotelt til nå, men absolutt plass til to.

FB_IMG_1524151786069.jpg.881681f3626e10cbfa7ae5ca9fcb24bd.jpg

 

6. Salewa Sierra Leone Pro III

20180616_002239.thumb.jpg.77cd880725b2318db4ed470bc6975095.jpg

7. Salewa Litetrek Pro II

20180701_204013.thumb.jpg.4c77a840614f56a145463cacad41c18b.jpg

Arvingene på 10 og 8 har fått hvert sitt telt for å herje med og telte sammen med andre barn:

- Naturehike Cloud Up 2

- Naturehike Cloud Up 3

 

Alle telt har blitt brukt siste året. I 2017 hadde jeg 50+ teltdøgn og barna var med på minimum 1-2 overnatting hver kalendermåned.

 

EDIT:

TNF Stormbreak 2 solgt, og Salewa telr inn.

Edited by Terka
 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Siden tråden jeg linket til var gammel: 

Helsport Børgefjell T3 brukes fortsatt på turer med mer enn to personer. 

Six moon designs Lunar Solo for turer alene.

DD SL tarp 2,9x3,0 sammen med myggnetting på en del andre turer der vi er en eller to og litt avhengig av når på sesongen det er. 

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

1) Helsport Varanger 8-10: blir brukt lite nå. Burde vært solgt

2) Hilleberg Atlas: Supert. Har danket ut lavvoen

3) Hilleberg Keron 4GT: Vinter med pulk

4) Hilleberg Staika: Supert. Tungt men liker det

5) Nigor Wickiup 4: Lettvekts telt, sykkel og vandring på egnede steder

6) Helsport Mil 1 LT: 1 manns til solo turer over kortere tid

7) Ajungilak DL2 eller noe sånt: Utslitt, dårlig ventilasjon, lite og lett

8 ) Helsport myggtelt

9) Hilleberg 20UL tarp

10) Dovrefjell Tarp

 

Uff, det ble mye. Kanskje kona har rett. Jeg har muligens mistet forstanden 😉

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest Turlyst

Her kommer jeg til kort da jeg har brukt penger på soveposer, men av telt har jeg bare:

1) Helsport Ringstind Pro 2

2) Hilleberg UL 10 Tarp

Planlegger å kjøpe Helsport Reinsfjell Pro 3 for skattepengene. Skal brukes som basetelt, dvs ikke bæres lenger enn én mil eller to😊

Link to comment
Share on other sites

38 minutter siden, tshansen skrev:

Denne tråden gjenspeiler nok litt av galskapen som har utviklet seg i friluftsmiljøet siste årene..... Jeg klarer meg helt fint med mitt ene telt jeg :-P 

Helsport Fjellheimen Camp 3 Pro 

Selg galskapen av en sykkel og kjøp deg flere telt? 🤔😁

 • Like 1
 • Haha 4
Link to comment
Share on other sites

Galskap kan være mye det, fra eie noen telt til ha bil til snart millon som er dagligdags se, båt, hytte , mobil hvert år til snart 10t og mc og reise utenlands på ferie flybillett like dyr som et telt. Kommer ann på øyet som ser 😂

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy