Jump to content

Anders_G

+Sponsor
 • Posts

  921
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Anders_G

 1. Prøv med gnagsårsokk, det har hjulpet meg veldig.
 2. Jeg har fått inntrykk av at vintergassen funker bra så lenge boksen er relativt full, etter hvert synker effekten veldig og den blir ganske ubrukelig. Det hjelper noe å varme boksen, men det blir for mye dilling for min del. Renset bensin funker alltid og du får maks effekt ut av hver dråpe med drivstoff. Gass bruker jeg nå bare på jetboilen.
 3. Det betyr ikke at Norrøna fikser klær gratis, men småting tar de seg ikke betalt for. Jeg har hatt flere reparasjoner hos Norrøna og kan bare huske å ha betalt for en av dem. Da var det en Gore-tex bukse med flere hull som måtte lappes og teipes. Helsport har tidligere vært veldig greie med service, men etter at de fikk nye eiere har jeg inntrykk av at de tar seg betalt for alt mulig. Når de da "slår på stortromma" på Black friday med: "Hvis du har vært uheldig og fått en rift i teltet ditt, trenger en ny glidelås, eller har en bardun som trengs å fikses?". Så er jo dette, kanskje med unntak av ny glidelås, noe de alltid fiksa gratis tidligere. Jeg er sikker på at om du kjøper et telt av barents outdoor så vil du få den gode gamle" Helsport servicen". Ikke forvent at dyre merker lar seg fikse. Fjällräven ville ikke reparere buksa mi da det mente det ikke lønte seg.
 4. For et par uker siden reparerte Norrøna to bukser jeg hadde slitt hull i lommene på, helt gratis selvsagt. I 2018 reparerte helsport teltet mitt gratis to ganger. Den første gangen fikk jeg tilsendt en masse stangledd. Den andre gangen ble teltet sendt inn og de fikset opp slitasjeskader etter en langtur på flere måneder. Men denne servicen er det slutt på nå.
 5. Det er vel bare etter at Brav tok over Helsport, at man ikke får de fleste reparasjoner gratis.
 6. Jeg har denne samt en forsvarspose fra HV. Mammuten pakker nesten halvparten og er mye bedre å ligge i.
 7. Stive sko er viktig for å kunne kjøre telemark på fjellski, men det er også like viktig med god teknikk. Det vil være svært hjelpsomt å trene på telemarkskjøring i slalåmbakken først også ute i terrenget senere. Jeg tviler på at du bare kan oppgradere utstyret ditt også går alt som en lek nedover.
 8. Mine alfa walk kings varer mellom 2000-3000 km før jeg må bytte dem ut.
 9. Du kan bruke den samme stanga til både spinner, sluk og mark. Det gjør i alle fall jeg.
 10. Angående Kaitum så er jeg ganske sikker på at den har både myggnett og tett duk i dørene på innerteltet. Du har også plass til doble stenger red label serien til Hilleberg. @Espen Ørud Disse har vel ikke to fortelt?
 11. Vår25 dukket opp på Facebook nå.
 12. Gero i Lillestrøm tror jeg gjør dette. Du kan jo prøve å ta kontakt med dem.
 13. I fjor sommer da jeg gikk ut av teltet og tok på arc'teryx skalljakken min oppdaget jeg at glidelåsen ikke gikk an å lukke. Heldigvis, etter en del knoting, fikk jeg klemt litt på glideren og etter det har glidelåsen vært ok. Jakka er veldig godt brukt, men holder fortsatt. Ser poenget med stormklaffer, men har så langt klart meg uten, selv når glidelåsen har kranglet.
 14. Jeg har aldri brukt dampsperre i soveposen eller skiskoene, men har bare en håndfull ukesturer vinterstid. Ville nok droppa det om jeg skulle gått denne turen. Har aldri hatt med ekstra ski, men har alltid med en ekstra trinse eller en sammenleggbar stav i reserve. Litt gaffa, ståltråd, paracord og multiverktøy fikser det meste. Har også en samsplint som også kan brukes til reparasjoner. Jeg har alltid med litt smøring, men ender nesten aldri opp med å bruke det. Foretrekker i så fall heller å veksle mellom smale og brede kortfeller. Ångående vekt på pulken er jeg enig med deg, men foretrekker å ha med ekstra mye drivstoff. Beregner opp i mot 1 liter om dagen på vinteren, men dette er også plenty og har ofte med for mye.
 15. Ja det stemmer nok, men det holder med edge. Min erfaring er at messenger fungerer bedre i og med at sms stopper opp på telefonen relativt raskt. I alle fall min telefon 🙂
 16. Jo, min Android telefon gir opp etter få minutter/forsøk. Da er det bedre å bruke messenger, der blir meldinger sendt.
 17. Dekning stort sett hele veien så lenge du kommer deg opp på en høyde, men noen plasser må du lete litt. Da vi gikk over der i 2018 skrev jeg blogg og fikk publisert oftere en annenhver dag.
 18. Fikk denne på mail nå: Rabattkoden TUR25 gjelder varer i kategoriene "soveposer" og "ryggsekker og bager" og er gyldig t.o.m. 07.03.21.
 19. Har brukt en liten tarp og sammen med staver på fjellet en god del, og har flere ganger våknet og måtte ta ned tarpen. Har alltid sovet i telt og kunne ikke tenke meg å bare bruke tarp på fjellet. Det største problemet er nok ikke styrken til tarpen, men å få bardunert den godt nok. Vindfanget blir noe helt annet enn på et telt.
 20. Svartisen er mykere i 75mm enn i bc varianten. Svartisen 75mm er mykere enn Stetind, men Svartisen bc er stivere. Sjekk ut diverse tester på utemagasinet, Pål Trygve Gamme har mange gode tester der.
 21. Jeg har breidablikk nå og mine neste fjellski blir sannsynligvis breidablikk waxless eller en annen type smørefri ski. Glien og du får med smørefritt er langt bedre enn med feller og festet er bra nok. Smøring på fjellski er noe herk. At man bare trenger blå/blå-extra stemmer ikke i min verden. Bakglatt eller klabbing er veldig ofte et faktum når man beveger seg vertikalt og har brukt smøring.
 22. Det er en kjempefin tur, men umulig å si noe om snøforhold nå så tidlig.
 23. Hva bruker du på ekspedisjon? Bobil?
 24. Må jo være bedre enn å bruke helikopter som de gjør nå i alle fall.
 25. Kjøpte skibrillene i innlegget over, og de fungerte veldig godt. Spectron 0 fra Julbo er dermed et godt valg for kveldskjøring.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy