Gå til innhold

Siggy Stardust

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  47
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Siggy Stardust

Nylige profilbesøk

754 profilvisninger
 1. Fem fluer på Hardangerviidda

  Bilde jeg tok på Hardangervidda i fjor. Noe av det mest selektive ørretfiske jeg har vært med på. Legger ved videolink til Andre´ Brun sin variant som er knall. https://www.youtube.com/watch?v=Y-MP8M3JSi8
 2. Fem fluer på Hardangerviidda

  Streaking- og elkhair caddis, daddy longlegs, Bibio, palmermygg, hareørenymfer. Om du kan ta med fler enn fem: maur, døgnfluer (duns og klekkere), museimitasjoner, Montana, marfloimitasjoner.
 3. Merkedammen

  Veien fra Valmestad og opp til Merkedammen bilvei med endel trafikk, særlig i helgene. Hva med heller å ta den mindre veien som går vestover rett ved Valmestad? Den kan du følge nesten helt inn til Diplane. Herfra kort vei til Grønntjønn i sør eller Svartvann i nord. Idylliske småskogsvann med mer uberørt natur enn rundt Merkedammen. Hilsen en Høyjording.
 4. Hvordan ha varme bein på vinterstid

  Brukte bivuakksko fra helsport før, men mer fornøyd med Nesnalobber+ullkartanker. Fotposer utenpå for leirarbeid, isfiske osv.
 5. Hva er din grombukse om vinteren?

  Enig. 2 år er alt for dårlig. Har dog min på fjerde året- brukt året rundt og fortsatt ikke nevneverdig slitt med unntak av de innvendige gamasjene.
 6. Hva er din grombukse om vinteren?

  Arxteryx Theta SV Bib.
 7. norrøna svalbard anorakk

  Min erfaring er at anorakken ts linker til duger helt fint, selv til lengre turer midtvinters. Nei, den er ikke av de mest massive/robuste og med best løsninger direkte fra butikk, men med noen modifikasjoner er min mening at den absolutt ikke gjør seg bort heller. Jeg har har hatt anorakken snart 2år. Testet den ut på noen helgeturer før den fikk være med å krysse Finnmarksvidda i telt ei uke vinteren -16. I fjor vinter brukte jeg den to måneder i strekk på nordkalotten med telt (hadde dog med meg en gore-texjakke som ble brukt de mildeste/våteste dagene). At den ikke er så lang har ikke vært noe problem for meg da jeg bruker bib-bukse. Hetta har for meg vært tilfredstillende med kraftig pelskant. Stoffet er som nevnt før her ikke av de mest vindtette, noe jeg har løst greit ved å bruke tynne mellomlag når det har blåst mye. Glidelåshempene har jeg lett gjort "vottevennlige" ved å binde på 10cm løkker av paracord. Jeg opplever ellers jakka romslig nok ved å gå opp en str (dog er jeg ganske tynn). Luftinga er topp med glidelås i hele hø.side som også gjør den lett å komme inn/ut av. Har aldri savna flere/større lommer. Kniv/GPS på pulkslen, kartmappe rundt halsen, resten i beddingen eller 18l sekken jeg bruker sammen med p.selen.
 8. Hvor har du vært på tur i dag?

  Det stemmer. Terra Polars' Jolly Pipaluk setter pris på både bål og lyden av blåsende spekkhuggere:)
 9. Hvor har du vært på tur i dag?

  Da den planlagte nyttårsfeiringa i Dividalen gikk føyken grunnet influensa, føltes det akkurat passe krevende å vandre 500meter opp fra huset i dag. Med kikkert, liggeunderlag og bål var det lett å føle seg litt bedre, og særlig når 10 spekkhoggere svømmer frem og tilbake i fjorden nedenfor.
 10. Gå Kirkenes - Lindesnes

  Jeg har kjøpt inn disse for samme formål. Helt ok pris også.. https://www.kartbutikken.no/lagersalg/jakt-og-fiskekart/jakt-og-fiskekart-brettet
 11. Storytel

  Jeg bruker ebok.no. Her betaler du per lydbok/ebok. Fornøyd.
 12. Vinter dvale

  I mine øyne har hver årstid har sin sjarm og er utelukkende med på å berike mitt friluftsliv. La vinteren komme!
 13. hundene deres i bilder

  Pipaluk. 10 uker gammel Alaskan Malamute.
 14. Farge på jakke

  En kompis og jeg satt ved siden av hverandre på samme liggeunderlag på vidda i fjor sommer, jeg med en orange Arcteryx Alpha SV-jakke, kompisen med Norrøna Recon-jakke. Begge med svart bukse. Begge brukte samme myggmiddel og lukta sikkert omtrent like dritt etter to uker uten særlig vann på kroppen. Vi merket oss da at det var omtrent dobbelt så mye mygg som satte seg på meg kontra kompisen. Om det er noe hold i dette er ikke godt å si, men merket i oss i hvertfall stor forskjell den kvelden. Såpass at jeg har tenkt endel på det i etterkant.
 15. Ifjordfjell eller Hardangervidda- Valgets kval.

  Hei. Ble Hardangervidda på meg i fjor og angrer i grunn ikke på det ut i fra fisket jeg hadde der. Dermed er Laksfjordvidda fortsatt ukjent terreng, enn så lenge:)
×