Siggy Stardust

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  32
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Ifjordfjell eller Hardangervidda- Valgets kval.

  Hei. Ble Hardangervidda på meg i fjor og angrer i grunn ikke på det ut i fra fisket jeg hadde der. Dermed er Laksfjordvidda fortsatt ukjent terreng, enn så lenge:)
 2. Msr xgk stearinflamme 5min etter stengt ventil

  Samme med min. Blåser også bare ut den lille flammen, evt lar vinden gjøre jobben om det blåser.
 3. Gregory storsekk

  Hatt Denali 100 i to år nå. Er veldig nøyd. Smarte løsninger, grei egenvekt og bunnsolid. Syns den sitter best definitivt best når den er pakket tung, dvs 20kg og opp.
 4. Hjelp med valg av isbor!?!?!?

  https://www.skittfiske.no/avdelinger/isfiske/isbor/alle/mora-expert-pro-130mm-transportlengde-84cm-167594-p0000189516 Venter på å få dette i posten selv. Med forlenger.
 5. Fra sommerens Bibio-fest. Tatt i området.
 6. Hei! Aldri vært i området vinterstid men mye sommer/høst. Gikk Dimmedalen senest i september. Tror ikke jeg ville valgt å dratt pulken gjennom der. Ganske markert juv fra nordenden av Dimmedalstjørna og til litt før innløpet av Bessevatnet. Ville personlig heller lagt ruta om Vestre Lakadalen for så å krysse Storemyr nordvest- Simletjønn- Gulleikstjønna- Dimmedalsvatnet. Gode fiskemuligheter ved en slik rute også;) Kan også vurdere å gå over Dimmedalshøgdene via Meinsvatna men du vil da få en relativt bratt utforkjøring ned til Dimmedalsvatn.
 7. 2017 - hva skal du ?

  1. To måneders tur med fruen på Nordkalotten mars/april 2. Finne et sted å leie i Tromsø hvor vi kan ha Malamute 3. Skaffe en Malamute 4. To uker på Laksfjordvidda juli 5.To uker på Hardangervidda august. Presse inn flest mulig to-tredagers turer når det måtte passe med turnus.
 8. Turtips Finnmark vinter.

  Takk for innspill tberg4. Østre deler virker spennende, men etter mye kartstudier i helga tror jeg vi lander på en mer vestlig rute. Sugen på å avslutte turen på vårisen i Dividalen-området hvor jeg virkelig oppdaget potensialet i sommer, samt at vi på en måten går i retning nytt hjem (Tromsø). Foreløpig plan: Alta- Stabbursdalen NP- Skoganvarre- Kanskje en avstikker mot Gaisene/Laksfjordvidda før sørover til Karasjok (Proviantere) Karasjok- Anarjohka NP- Kauto (Proviantere) Kauto- Kilpis via Finnland (Proviantere) Kilpis - Dividalen - Øverbygd.
 9. Turtips Finnmark vinter.

  Hei! Drar på tur til Finnmark med mulighet for også å få med seg Nord-Troms og Finland medio mars. Har en og en halv måned til rådighet før jeg gjør Tromsøværing av meg 1.mai. Planen er loffetur med ski, pulk og telt med ønske om å droppe innom ei gamme/koie en gang hver fjortende dag eller så. Trenger også en nærbutikk/bensinstasjon ca annenhver uke for mat og fuel. Isfiskeutstyret blir med og vil bli brukt når været og kona tillater det (Hun skal være med ja). Kun vært i Finnmark en gang da vi gikk Jergul-Alta i fjor. Fått mye gode tips gjennom bøkene til Randulf Valle og Jan Eilert Pedersen, men fortsatt usikker på hvor vi skal starte og hvilken retning vi skal gå osv. Tenkte derfor å lufte planen her i håp om kanskje å få noen tips angående steder jeg burde få med meg (les gammer, gode fiskevassdrag osv. Om noen har gjort noe lignende, eller har områdeerfaringer osv så fyr gjerne løs med deres erfaringer, tanker om rutevalg osv, osv. Jeg tar i mot alt av innspill med glede!
 10. Bo i det, eller oppsøke det?

  http://harvest.as/artikkel/den-lange-veien-ut
 11. Skal - skal ikke - Alpha SV

  Nå har jeg ingen personlig brukserfaring med brede-jakka, så blir kun et utrop om min erfarning med Alpha SV (Herre mod). Kjøpte min første Alpha SV for snart 3 år siden og har brukt den myye! Første halvannet året kun som turjakke, men nå siste halvannet år også mye til hverdags da jeg har flytta fra Oslo til Vesterålen og i større grad er utsatt for regn og vind i hverdagen. Jakka er brukt sommer som vinter og stort sett sammen med en bib-bukse ved nedbør, så at jakka ikke er av de lengste har ikke plaget meg. Jeg opplever jakka svært robust, praktisk, regntett og hurtigtørkende. Med en vask, reimpregnering og tørketrommel i ny og ne får jakka til å fremstå som tilnærmet ny. Har aldri savnet noe mer enn de to brystlommene. Glidelåsene har det aldri vært noe tull med og jeg elsker hetta og strammefunksjonene forøvrig samt jakkas passform. Skal sies at jeg forrige uke sendte jakka til service pga små slitasjehulli i membran i nakkeområdet som har har medført at den trekker vann akkurat her. Etter såpass mye bruk er dette ikke noe jeg ser på som et veldig stort minus, da jeg regner med at jakka blir fiksa og god som ny igjen. Uten tvil beste skalljakka jeg har hatt og perfekt for mitt varierte friluftsliv.
 12. Hvor har du vært på tur i dag?

  Årets tredje telt/pulktur gikk til en av Norges nordvestligste furuskoger, idylliske Forfjorddalen på Hinnøya. Godt for en østlending å se litt barskog igjen! Ellers knalltur med nysnø, magisk måneskinn og ti blå.
 13. Helsport snøplugg, 30 eller 50cm?

  30cm Helsport x 8, brøytepisker i plast 50-60cm x 6 + ski/staver funker gull her.
 14. Dette bilde inspirerer meg

  Det å skylle nevene i et kaldt fjellvann, vaske av fiskeblod, adrenalinet som omsider har begynt å gi seg etter fighten med 2kilosen, tanken om at jeg fortsatt skal loffe rundt på vidda i ti dager til..Et øyeblikk av hinsides lykke og ro som inspirerer meg noe vakent i planleggingen av turer neste sommer.