hallfradd

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  11
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om hallfradd

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Bergen
 1. Ullgenser på fjelltur - hjemmestrikket eller kjøpt?

  Jeg er kanskje litt seint ute her, men vi lar det stå til. Mulig mange syns dette er litt off topic, men hver gang du vasker et fleece-plagg sender du litt mer mikroplast ut i havet. Vi som liker naturen bør jo sette pris på slikt. Ikke at jeg er noen fanatiker som mener man ikke bør kjøpe plastprodukter i det hele tatt, men det er forskjell på plast og plast... Jeg liker heller ikke å ha syntetiske jakker eller dunjakker for nærme bålet. Konklusjon: behold ullgenseren!
 2. Nytt 2-manns helårstelt

  Dette er kanskje ikke helt on-point, siden du ser ut til å ha bestemt deg for Staika eller Reinsfjell Pro, men når vi snakker om små, lette vintertelt: Noen som har erfaringer med Hilleberg Jannu? Har lest en del bra om det på internett... for meg ser det ut som et telt som vil tåle snølast og vind fra flere retninger like bra som Staika og Reinsfjell pro. Veier nesten 1 kg mindre enn Staika. Noen som har testa dette teltet?
 3. Tentsile tree tent

  Selv om dette er en tråd om Tentsile, og siden vi allerede har vært innom Nubé, må vel norske AMOK Draumr 3 også nevnes! Noen som har prøvd den? bilde
 4. Exped downmat M eller LW?

  jeg er 180 cm og veier under 70 kg. Jeg kunne sikker klart meg med M hvis jeg måtte, men når jeg "fleska til" og gikk fra gammeldags skumplast til exped tok jeg likegodt LW med en gang. har ikke angret et sekund!
 5. Helsport Reinsfjell 2

  Laise godtfolk! Jeg har nettopp fått teltet mitt tilbake fra Helsport med endringer som beskrevet i denne tråden. Ser kjempebra ut, gleder meg til å teste! Helsports svar om ekstra markløkker: Vi skal selvfølgelig sy på ekstra pluggfester til Reinsfjell superlight teltet ditt, dette gjør vi uten at det koster deg noe ekstra. Porto ved innsending er dyrt nok J Vekta på dette blir minimalt, det er nesten bare pluggens vekt som blir utslagsgivende, 2016 modellen av pluggen veier 8 gram Helsports svar om bytte av dører: Jeg har modifisert en del dører til Reinsfjell av samme grunn som du ønsker det. Vi ønsket i utgangspunktet at telt i Superlight segmentet skulle være så lett som overhodet mulig, derfor har disse teltene ikke hel netting eller hel lukning. Vi har prissatt dette arbeider til kr 824,- pr. dør, inkludert ny netting, hel stofflukning med ekstra glidelås. Vi gjør ikke slike modifiseringer i høysesongen, så dette må gjøres før april-mai. Jeg tror det blir en vektøkning på ca 150 gram pr dør, dette er vekten av glidelåset, stoffet vil ikke veie så mye. Jeg har ikke noen nøyaktig kjøkkenvekt etc. for øyeblikket, så har ikke tatt meg bryet med å kontrollveie teltet. 😀
 6. Hei! beklager for mulig dumt spørsmål, men: Silikon? Kunne du vært mer spesifik? (forslag til produkter/merker/produsenter, hvor får man kjøpt slik?)
 7. Helsport Reinsfjell 2

  Hei! noen oppdatering her? veldig spent på pris og vektøkning på foreslåtte endringer
 8. Poncho i regnvær

  Hei! Har brukt Helsport sin poncho (kjøpt på XXL) både i marka og på høyfjellet. Kan stille meg bak det flere her sier: Den er veldig kjapp og grei å få på seg når det kommer en skur, og dekker også greit min 60L sekk. Den tar av for en del vind så man ikke blir kald også gir den grei lufting. Som med alt annet regntøy renner vannet nedover, og der ponchoen stopper må man altså ha en bukse som takler vannet, skal man gå timevis i regnet. Dette sier seg vel egentlig selv Ville aldri dratt på fjelltur med poncho i stedet for en god jakke - det blir i tillegg til jakka. Min Helsportponcho er i str. M. Med pose veier den 0,3 kg på min grove bagasjevekt (har ikke kjøkkenvekt )
 9. Telt for 3 som tåler en trøkk

  Takk for alle svar! Det blei Kaitum 3 GT. Gleder meg til å teste det ut!
 10. Telt for 3 som tåler en trøkk

  Takk for bra svar! Jeg var på hardangervidda forrige helg (da alle reinsdyra ble tatt av lyn) og vi hadde med oss et Fjällräven Abisko Lite og et Helsport Reinsfjell SL 2. Det var egentlig ganske snilt være mesteparten av helgen, men fredag natt hadde vi vindkast på 16-17 m/s og det kjentes som komfortgrensa til de teltene. Målet nå er å kjøpe ett telt (så vi slipper å bruke 2 små), også har jeg sett meg om etter et telt som kanskje er litt barskere (man vet jo aldri hva slags vær man får på vidda)... @Oslo Keron 4 GT blir litt i tyngste laget. Vil helst ikke vente til 2017 for å få tak i et Kaitum 4. Noen erfaringer med Nallo 4 GT? @otl Takk for tips! Er jo klar over at X-trem-teltene er for antarktis osv, men fant fort ut av vi har vind i sommerfjellet her hjemme også Når du sier Allak i større utgave, mener du kanskje Fjällräven Dome 3? http://www.fjallraven.no/abisko-dome-3
 11. Telt for 3 som tåler en trøkk

  Hei! Er på utkikk etter et telt for 3 voksne menn til bruk i fjellet vår,sommer,høst. Teltet må tåle at det er skikkelig ruskevær (jeg tenker enkelte vindkast over 20 m/s). Tiltenkt bruk er hovedsakelig 3-7 dagers gåturer med sekk over tregrensa. Kommer ikke til å brukes om vinteren/med snø. Jeg har egentlig sett meg ut Hilleberg Kaitum 3 GT, men det er mange andre fine alternativer der ute! Er det noen her som har noen gode argumenter for at jeg heller burde kjøpe noe annet? Andre telt jeg har sett på: Helsport Fjellheimen 4 Camp Superlight Hilleberg Nallo 4 GT Fjällräven Abisko Dome 3 Fjällräven Abisko Endurance 4 Helsport Svalbard Hi Camp 3 / Svalbard Pro Hi Camp Helsport Svea Camp Utenom at teltet må være stort nok, er jeg opptatt av å prøve å finne en god balanse mellom vindstabilitet og vekt. Pris er mindre viktig. Takker for alle svar! 🙂 PS: Trenger man stormmatter når man ikke telter i snø?