Jump to content

ost

+Blogger og sponsor
 • Posts

  1,585
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  26

Everything posted by ost

 1. Problemet med gåstavtelt er stramming dersom man ønsker å gjøre stangen lengre mens den står i spenn. Da trengs det to armer/hender. Med ferdige stenger er ikke dette noe problem. Dersom kompisen din klarer å sette inn en stang har jo Tarptent modellene Moment og Rainbow.
 2. Kult! Er det Erlend Loe eller Edd Pratt som er inspirasjonen (nei, jeg har ikke balanse til slikt selv)?
 3. Takk for oppdatering. Ser ut som om du har funnet det du var/er på jakt etter. Fant instagramkontoen din her forleden også, flotte bilder der og. Dersom noen andre er interessert: @barefriluftsliv
 4. Mener du underquilt (UQ)? En quilt er i utgangspunktet ett teppe, av noen bemerket som en tidlig versjon av gjenbruk. Teppene ble brukt som bl.a. dyner. I friluftsverden vi en "quilt" være noe som er over deg, i hengekøyeverden kalles dette en topquilt. Skal du ha isolasjon under køya må du føye på "under" for å si litt om hvor den skal brukes Hektapåtur sin UQ - FalkebergUQ duger, men den kommer ofte med for korte strikker (i lengderetningen). Den kan også være litt smal. Ellers ville jeg dratt til hammocking.no og kjøpt en Hammockgear Burrow UQ eller Cumulus og gått etter Selva, eks 300. Hennessy hammock sier selv på hjemmesidene sine at andre løsninger er like bra, men de har jeg ikke prøvd ut.
 5. Topquilt - over Underquilt - under Topquilt kan erstattes med sovepose, lakenpose, teppe, jervenduk, ullteppe osv Underquilt kan erstattes med liggeunderlag, omsydd sovepose, jervenduk, osv Poenget er at topquilten er noe man har over seg. Underquilten henger under køya (på utsiden) og isolerer nedenfra. I det store utland, og kanskje spesielt der man har litt varmere klima enn oss er quilt (type topp) ofte brukt i stedet for sovepose også når man ligger på bakken.
 6. som @frankdrebin skriver - man ventilerer med toppquilten. Det er det samme som i senga hjemme, du ventilerer meg å ta mer/mindre dyne på/av. Det eneste er når det er skikkelig kaldt, da må du ha mer isolasjon under den enn hva Falkeberg kan tilby.
 7. Aha - jeg lette etter et sted i appen der jeg kunne laste inn fil, falt meg ikke unn å prøve å åpne den nedlastede fila direkte og så velge hvilken app den skulle åpnes i. Takk skal du ha!
 8. @Ivan Lé Hjelmeland Har fått lastet ned og kjøpt meg Topokart til Android. En liten ting jeg lurer på - er det mulig å laste inn GPS-spor fra andre kilder? Eks: Skiforeningen (Oslo) har i sommer lagt ut GPX-spor med forslag til sykkelruter. (https://www.skiforeningen.no/magasinetmarka/markaturen-rundt-lillomarka/). Er det noen mulighet for å laste opp dette sporet i appen for å se og følge ruten når man er på tur?
 9. Jeg har brukt presenningsklemmer fra biltema for å holde underquilt inntil undersiden av køyanår underquilten ikke vil. https://www.biltema.no/fritid/hage/presenninger/presenningsklemmer-4-stk-2000018479
 10. Grunnet et sommersalg Hos Hammockgear på 15% (avsluttes ved midnatt i natt dersom noen er nysgjerrig, bruk kode 15OFF), samt strålende tilbakemeldinger fra tilfeldige brukere jeg fant på facebookgruppa "vi som trives i hengekøye" ble det kjøp av HG Economy Burrow custom quilt, 30F, long/Wide. Totalt betaler jeg ca 2700 inklusive moms ved grensepassering. Tollgebyr fra leverandør kommer i tillegg (ca 150, varierer fra leverandør til leverandør).
 11. @aico - quilt er både for bakke og køyebruk. Jeg kjører begge deler. Dvs, jeg svetter en god del - hjemme må jeg bruke langt tynnere dyne enn kona, på tur bruker jeg lakenpose for å skåne sovepose for svette. Quilten blir en god dyne over meg, og gir bedre utlufting enn sovepose. Flere quiltprodusenter har også et strikkesystem for å kunne feste quilten til liggeunderlaget. Dette gjør at de kan brukes når temperaturen går ned, og rotasjon hos ligger påvirker ikke posens/quiltens posisjon. Finnes masse på YouTube om quilt vs sovepose.
 12. @frankdrebin godt å høre at det er kvalitet. Helt OT, hva slags "tilleggskøye" er det du har på bildene dine, altså den posen som henger i enden av køya? Er det en gearsling/sekkekøye av noe slag?
 13. Takk for tilbakemelding. Det er ditt oppsett jeg er på jakt etter. Jeg har allerede den varme delen, Cumulus Taiga 480 har T-comf -14C, så jeg trenger en quilt til sommerbruk. Leser også at det de fleste amerikanske produsentene oppgir som temperatur, eks. 30F er det samme som T-Lim. Dvs at om jeg velger Cumulus quilt 250 som har T-Lim på 0C så vil det tilsvare 32F. Eneste jeg er usikker på er hvor stor forskjellen blir om jeg velger 40, 30 eller 20F. Jeg har en gammel sommerpose, en billig Helsportgreie med T-lim 0C. Denne frøys jeg i ved en natt under 0 og åpen himmel og fullt ullundertøy på i posen. Har aldri vært veldig imponert over denne posen, men den fungerer som et slags referansepunkt. Akkurat nå heller jeg mest mot Cumulus 250, den er billigere enn mye annet. Har sendt en epost til dem for å høre om det går an å bestille i lang-utgave. De har oppgitt maks høyde til 185 cm. Er redd det blir for kort. @frankdrebin Massdrop Pine så interessant ut, men jeg ønsker meg noe mere formsydd enn teppe-stilen. Så også at SectionHiker hadde slaktet sømkvaliteter på denne modellen, det er kanskje rettet opp? Skal ha glidelås/stramming i enden for å kunne få større variasjon i fotenden ved varierende temperatur. Quilt i køye slår sovepose glatt. @rune1974 ikke dumt forslag, men du verden så dyrt! 470 Euro for long/wide ved +2C. Det er mer enn hva jeg har å bruke på dette dessverre. Ser også at Apex/syntetisk har fordeler ved fukt/gjørme, men minus ved vekt og komprimeringsmuligheter. @danielbravo, @eliset Katabatic har jeg ikke nevnt - hadde rett og slett glemt den. Mye positivt å lese om Katabatic Palisade, må nok tenke litt her. Hvis dere har brukererfaringer er det bare å fyre løs.
 14. Hadde det vært meg som så den annonsen hadde jeg slått til på flekken og så sedt teltet til gjengen i utigjen.no/Barents outdoor for oppussing. Regner med man kunne fått et rimelig bra telt på den måten.
 15. ost

  Anorakk-mønster

  Hei Etter oppussing av kjellerstue med påfølgende innredning av syrom for jentene i huset sitter far (meg) og innser at sy-prosjekter innen turverden faktisk frister. Jeg har aldri klart å begynne med små ting, så jeg kaster meg ut i det: har noen mønster til klassisk anorakk? Finner lite på nett. Enkel, en kengurulomme, litt høy krage og lite stæsj. Gjerne forslag til stoff også, men her ser jeg for meg å ikke starte med dyre stoffer...
 16. Hva slags temperatur har du lagt deg på, og til hvilken bruk?
 17. Hei Jeg har de siste årene beveget meg inn i hengekøyeverden, og gjennom den fått oppleve at quilt faktisk går an å bruke. Jeg har også prøvd quilt som bakkeligger - det var ikke så dumt det heller. Utfordringen/problemet er at jeg bare har en quilt, Cumulus Taiga 480. Denne er VARM! Alt for varm til å bruke på sommeren. Derfor (selv om høsten fort kommer) ser jeg på mulighetene for å kjøpe en til, som ikke er fullt så varm. Kriterier - til bruk hele sommersesongen, gjerne ned mot frysepunktet - jeg bruker nesten alltid lakenpose (lettere å vaske ut svette), så mulig jeg ikke trenger kaldeste? - jeg er 189 cm, hvor lang trenger jeg da? - må ha mulighet til å feste til liggeunderlag - snøring/glidelås i bunn (ikke helsydd bunndel) Erfaringer og forslag til kjøp mottas med stor takk! Jeg vurderer: Cumulus quilt 350 - Virker på mange måter som det er akkurat det jeg er på jakt etter. Eneste minuset jeg kan se er pris (litt dyr), så langt ikke mange tilbakemeldinger på nett fra norske brukere og den Cumulus-quilten jeg har i dag har en litt rar lukt som jeg tåler, men som likevel ikke er helt topp. Usikker på størrelse. Ifølge Cumulus er max brukerhøyde 185 cm. Ca 600 gram i Medium. 3200 NOK etter moms og frakt. Cumulus quilt 250 - Lik som 350, samme ankepunkt, 490 gram i M og ca 2600 NOK ettermoms og frakt. Er den varm nok/er 350 for varm? Hammockgear Economy Burrow Custom 30F, Long/Wide - Har UQ fra Hammockgear som jeg er veldig fornøyd med. Mye positiv respons på dem på nett. Usikker på hvilken temperatur jeg trenger, kommer i 40F, 30F og 20F, der 40 = 5C, 30=-1C og 20=-6C. Hammockgear er kjent for å være konservativ i temperaturangivelser. Vet ikke om de er målt i forhold til EN-standarden. Vekten ligger rundt 650 gram, etter moms og frakt blir det ca 3200 NOK. Kan fås kjøpt via norsk nettside for 40 og 20F-varianten, men da som medium størrelse (hammocking.no). Enlightened Equipment Revelation - Long/Wide, 30F. Igjen - usikker på hvilken temperatur jeg skal gå for - gir for 30 dollar tillegg i pris for hver 10F. Kommer på et sted mellom 3500 og 3800 når jeg trenger long/wide. Kjenner ellers ikke til merket, annet enn at det får mye skryt. Tar veldig gjerne imot alle former for tips og erfaringer. Hammockgear har 15% salg frem til 18. august (men jeg sliter med å få det til å virke), om noen vet om salgskuponger fra andre merker - skrik ut!
 18. (men ikke for nye produkter) - bare for skikkelig god service! Jeg har et gammelt Helsport Børgefjell T3 telt. Dette brukes av meg når jeg er på telttur med barna mine, og vil ikke bli byttet ut før det er absolutt nødvendig. Etter som tiden har gått har det også blitt en viss stolthet i å bruke et telt som er gammelt - nå har det passert 30 år. I den sammenheng fikk jeg lyst til å finne ut akkurat hvor gammelt det er. Jeg har lett i gamle fotoalbum fra da jeg var yngre, første gang det dukker opp er på en telttur til Katnosa i Nordmarka utenfor Oslo sommeren 1991. Jeg sendte en epost til Helsport AS, lurte på om de hadde oversikt over produksjonsnummer eller tilsvarende som kunne hjelpe meg med å finne ut når teltet var laget. Helsport beklaget - de hadde skiftet produksjonsnummer over tid, dessuten var det så mange versjoner av Børgefjell-teltet, så de kunne ikke si mer enn at teltet ble produsert mellom 1987 og 1995. Den informasjonen var ikke akkurat ny for meg, og hjalp meg ikke mye. Ved en innskytelse sendte jeg en epost til Barents Outdoor - de er så langt jeg har forstått den gamle Helliksenfamiliens nye teltfirma, og mange av syerskene og designerne fra Helsport jobber der idag. Og tror du ikke de kunne hjelpe meg? Nå har jeg både produksjonsmåned og år på teltet - juni 1990. Dette stemmer også veldig bra med at jeg har bursdag på sensommeren og mener å huske at teltet var en bursdagsgave. Så Barents Outdoor altså - snakk om service!
 19. Ingen erfaring dessverre, bare nysgjerrig på hvor mye du måtte betale totalt inklusive frakt, toll og gebyrer?
 20. Den tjenesten forsvant for mange år siden. Vy tilbyr noen sykkelplasser som kan reserveres på hvert tog, men da må man gå av på Harestua eller Grua. Forøvrig kan jeg bekrefte at stien fra Fønnetjernet til Gagnumssetra eksisterte i beste velgående for noen år sien. Det er også satt opp skilt med rundtur fra Harestua stasjon til Fjellsjø. Blåmerket, tror det står som 16 km totalt. Da går man om Holoa ene veien og de nordlige Fønnetjernene andre veien.
 21. Ifølge Vy stopper toget på Stryken kun i vinterhalvåret...
 22. Dette utsnittet er fra mapant.no, en fantastisk nettside laget av entusiastiske orienteringssjeler. Samling av alle kart i Norge med grunnlagsdata for o-kart. (Legg den til på mobilen asap). Som du ser kan du fint gå sti fra Harestua stasjon - Haganvegen - under RV. 4 - ned til Oset og så sydover. Jeg ville valgt stien over til Korpeberget for å komme vekk fra motorveien. Den brune linjen sydover derfra er vei, den kan følges til Skillingen. Alternativt nordover fra Korpeberget, så sti mot Gagnumssetra, Fønnetjernet (det sydligste). Mulig å campe der for natten eller fortsette til Fjellsjø.
 23. Ifølge hjemmesiden til trekkertent er det ikke mulig å bestille dette nå. Og et kjapt søk på nett sier at det fort tar 6 mnd fra bestilling til man får produktet fra den leverandøren.
 24. Jeg har akkurat hentet et pent brukt Tarptent Notch fra Finn. Grunnet familieforpliktelser har jeg ikke fått pakket det ut enda, men kan komme med bilder så snart jeg får gjort det. Jeg er selv 189 cm, og akkurat passe slank, eller slik som man ser ut når man trener lite... Dette er et telt som etter sigende skal passe for langbeinte, men aberet er at innerteltet er relativt smalt. Ut fra bilder vil et exped LW passe bra, men ekstra plass i lengden, men ikke plass til sekken ved siden av liggeunderlaget inne i teltet. Med Easton-stenger (to stk) er vekta rett over kiloen. Alternativt bruker man staver og da er vekta rundt 800 gram. For å se det i bruk anbefales nettsiden til tarptent, eller den svenske youtuberen Erik Normark, han har flere filmer der teltet er i bruk. (kommer for øvrig et meget pent brukt six moons design lunar solo for salg snart )
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy