Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 11. mai 2021 i alle områder

  1. Nå har jeg brukt rimelig mye tid (og penger) på å komme fram til at det perfekte teltet ikke finnes. Alt må sees i sammenheng med type tur og selvsagt hvor mange som skal huses. Men det har vært moro å skaffe seg teltene, sette dem opp innendørs og gå skikkelig gjennom dem. Akkurat nå sitter jeg kanskje med en av Norges største private samlinger moderne telt: 😂 Bergans Super Light Dome 2 Bergans Helium Expedition Dome 2 Bergans Helium Dome Expedition 3 Big Agnes Flying Diamond 6 Exped Orion Extreme 2 Fjellräven Akka R/S 3 Helsport Fonnfjell Superlight 2 Helsport Ringstind pro 2 Helsport Reinsfjell SL 2 Helsport Reinsfjell X-Trem 2 Helsport Fjellheimen 3 Camp Helsport Fjellheimen X-Trem 3 Camp (nettopp solgt) Helsport Snøhetta 4 Camp Helsport Børgefjell 4 Camp Helsport Lavvo (husker ikke hvilken) Hilleberg Unna (nettopp solgt) Hilleberg Soulo Hilleberg Enan Hilleberg Kaitum 2 GT Hilleberg Keron 4 Nanok Montis 2 Terra Nova Laser Photon Elite ... og så er det et par til som jeg ikke husker i farta.... Jeg har jobbet meg gjennom alle teltene, gitt dem poeng ut fra hva jeg vektlegger... Så nå begynner det som virkelig er tøft... å redusere samlingen til rundt 6 telt... 😅 Skulle du lure på hvordan jeg vurderer enkelte telt i listen min så får du ta kontakt så skal jeg svare etter beste evne. Men som med så mye annet vil det være min subjektive oppfatning du da får 😊
    4 poeng
  2. Jeg har teltet med karbonstavene. Disse kan ikke reguleres. Man kan vinkle dem noe for å få teltet lavere, men ikke mye.
    3 poeng
  3. Hei. Jeg har i flere år laget tørket turmat selv og har nå beskrevet mine erfaringer på en webside til nytte for dere. Vær så god: http://lindasturmat.simplesite.com Moderator edit, ny side: https://lindasturmat.wordpress.com/ Kom gjerne med innspill i denne tråden om det er noe som mangler. Websiden er på ingen måte kommersiell og derfor håper jeg at det greit å lage litt reklame for den her.
    2 poeng
  4. Hva med minimalist-utgaven av Trangia-settet: kun brenneren og kaffekjelen? To flate steiner finner man jo overalt.
    2 poeng
  5. I postlisten til saken i Lom Kommune er det en eim av kritikk til omfanget av forslaget. DNT skriver i sine "generelle synspunkter": Lom Fjellstyre skriver:
    2 poeng
  6. Jeg har en tilsvarende pose som jeg fremdeles bruker (Iglo som er rundt 20 år). Jeg syntes den fikk en «boost» da jeg vasket den i maskinen for noen år siden, så du kan jo forsøke det.
    2 poeng
  7. Eldorado mais boks fra rema 1000
    1 poeng
  8. En ting som jeg ville ha tatt med i vurderingen er holdbarheten. Her kommer nok solide fjellstøvler bedre ut enn «joggesko». Har i hvert fall hatt 1 episode der halve sålen på joggeskoa løsnet på tur .
    1 poeng
  9. Det finnes i tillegg til Esbit (hexamine), trioxane som muligens er enda mer miljøskadelig. Fordelen med trioxane er at det ikke går an å lage sprengstoff av det, ved å blande inn visse kjemikalier. Delte meninger om Esbit, noen synes det er blodharry. Andre peker på at også bomull er egnet til å lage sprengstoff av. Det Esbit fungerer best til, er å varme en kopp pulver kaffe med 4g tabletter. Disse er også minst plaget med Esbit lukten.
    1 poeng
  10. Jeg har prøvd mye liggeunderlag opp gjennom og det som skiller seg ut i mengden rent komfortmessig er StS Comfort Plus Insulated(NB: Jeg utelater Megamat her). Den har to separate kamre med luft, så du får helt strålende komfort av å ha et kammer som ikke er fullt blåst opp.
    1 poeng
  11. Jeg liker Exped bedre enn Thermarest, men det er ganske forskjellig liggekomfort på dem, så ville prøvd det. Exped Megamat 10 er aktuelt på bil/kanotur/pulktur, det er en skummadrass inni underlaget, og har lignende komfort som en vanlig seng. R-verdien overgår alt annet på markedet, med god margin.
    1 poeng
  12. Jeg har begge (damevariant på StS) og synes det er mest behagelig å sove på downmat'en (7LW). Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det, men den kjennes mykere ut. Jeg må legge til at jeg aldri plages av at det blir for varmt. Jeg opplever ikke StS'en som å være tykkere heller, selv om jeg leser at den er det. Så min favoritt er exped downmat, men den pakker jo ca dobbelt så stort og er omtrent dobbelt så tung, så da blir det ofte etherlight på tur likvel. Trolig også i helga!
    1 poeng
  13. Takk for svar! Pelago er jo bare en time eller to fra Firenze ser det ut som, så jeg skal undersøke de mulighetene. Da kan det se ut som det iallefall er turmuligheter i ganske så umiddelbar nærhet! Villa Grassina ser jo nydelig ut, dette skal jeg absolutt ta en titt på, kanskje det blir en langhelg der ila høsten.
    1 poeng
  14. Som en annen skriver, plastbelegget brenner for vekk. Når jeg bruker 2 blikkbokser er primært for å ha et vindskydd ------------- Eller så lager jeg bla disse. Primært fyrer jeg med ved. Men den er også klargjort for Trangias gassbrenner. Her avbildet i en annen av mine ovner. Og skulle du slippe opp for ved er det også bare å sette i Trangias rødspritbrenner Vekten er også lav. 160 gram for den som er avbildet, og en tilsvarende som jeg lager av sprybokser veer 100 gram. Målene er: grunnflate 14 x 14 cm. høyde 10 cm og toppen måler 10 x 10 cm. Og når du skal dra videre bretter du den ut Og slår den sammen, og legger den i transporttrekket.
    1 poeng
  15. De blir dårligere over tid. Svette, salter osv forringer isolasjonen...Det kan forbedres nor ved vask og rens. Jeg har en gammel Ajungilak Igloo som har vært ekstremt mye brukt i minst 25 år. Den har vel blitt vasket 4-5 ganger, byttet drager på glidelås 2 ganger osv. Nuh er det merkbart at den ikke holder til like lave temperaturer i sine glansdager lengre, men som sagt vært mye brukt. Sikkert rundt 50 døgn i året de siste 10 årene så egentlig er jeg overrasket over at den er i live. Nuh nedgradert fra 3-sesongs til sommerpose så det er fortsatt håp om å slite den helt ut. Uansett... det har klart hjulpet med de vaskene innimellom....
    1 poeng
  16. Jeg tror det er verdt å vaske posen og gi den en sjanse før du eventuelt skaffer en ny. Ikke har du noe å tape på det, og de gangene jeg har vasket poser har jeg blitt overrasket over resultatet.
    1 poeng
  17. Jeg har 2 Ajongilak Tyin Elite som fortsatt brukes. Begge er fiberposer fra begynnelsen av 80-tallet og som i alle år har vært oppbevart stappet i originalposen. Før tur ristes de opp og får ligge utstrakt ei ukes tid før bruk. Sikkert ikke like god som ny, men berger meg fortsatt ned mot -20 i hvert fall. Samme behandling får sommer og 3-sesongs i dun også. Sikkert ikke ideelt, men ingen av posene her i huset er av så ny dato at de ble levert med oppbevaringstrekk, og ikke hadde jeg hatt plass til dem i slike poser heller.
    1 poeng
  18. Er det noe slikt du mener?. Dette er noe jeg mekket sammen i all hast i Spania. Skulle på tur. Settet består av: 1 fiskebolleboks, 1 mindre boks, kokekaret, som oppbevares i fiskbollboksen 1 colaboksovn + kopp, pose m kaffe og lighter. Drivstoff 96% sprit (i Norge rødsprit) + to ståltråder. Brukes colaboksovn kan du droppe stålytådene for kokekaret settes direkte på. Arbeidsbeskrivelse: Skjær ut spalte for innseting av ovn. Bor ut noen 8 - 10 mm luftehull Skal du lage colaboksovn har jeg laget arbeidsbeskrivelse i Gjør det selv: "Siden jeg er noen tusen km unna: Colaboxovn!"
    1 poeng
  19. Jeg har aldri brukt karbonstengene, men etter det jeg har sett og lest så kan ikke disse reguleres. https://zpacks.com/products/48-carbon-fiber-tent-pole Det er mulig det går an å sette disse i en liten vinkel med nedre del et stykke ut fra teltet, men jeg aner ikke om det blir stødig nok.
    1 poeng
  20. Finner fint lite dobbeltmoral i denne tråden, @Franke. Det betyr at man sier en ting og gjør noe helt annet. Så som for eksempel når man ene dagen snakker varmt om smittevern og neste dagen arrangerer 60-års dag (ett fullgodt eksempel, uansett politisk ståsted). Om du mener at vi fra tid til annen setter oss på vår høye hest med nesa i sky, så kan vel det hende - kanskje til og med i denne tråden, men uten å ha full oversikt over hver enkelts synder, så må vi ta hvert innlegg for god fisk. Det er mulig å si noe godt om styggedom som engangsgriller; de sparer oss antagelig for mange unødige bål. Nå om bare de som bruker disse greiene hadde hatt vett nok til å ta dem med seg hjem, sammen med resten av søppelet... men de folkene leser neppe. Hvis du tenker på flatehogst der hogstmaskiner har ruset rundt på våt bakke, jepp, det der er miljøkriminalitet... tvunget frem av at alt skal være så forbasket billiig. Der har vi antagelig et eksempel på dobbeltmoral: alt skal være billigst mulig uten at man ser på kostnadene bak.
    1 poeng
  21. Takk for alle svar! Jeg har bestilt en jakke fra RevolutionRace som jeg fikk anbefalt her oppe, den var rimelig! https://www.revolutionrace.no/dame/jakker/skalljakker/whisper-jacket-women?Color=4100 Så da prøver jeg den og om jeg ikke syns den holder så prøver jeg meg på Bergens superett eller Patagonia jakka. Om det fortsatt blir for ille så blir det nok å investere i Norrøna til slutt.
    1 poeng
  22. Ikke noe erfaring fra turer i området der , men har vært i Pelago en uke . Området der er fantastisk vakkert og masse steder man kan rusle rundt i olivenlunder og edelskog. Ligger også også noen parker øst for Pelago som skulle være fine . Jeg bodde på et fantastisk fint sted som het Villa Grassina . Gammel vin/olivengård som har blitt hotell . Virkelig verdt en helg .
    1 poeng
  23. Synes disse fungerer godt med tørt brensel. Det eneste ankepunktet er at de relativt fort tettes igjen av aske og må tømmes for optimal trekk.
    1 poeng
  24. Noen som har Duplex telte og som ikke bruker vandrestaver, men istede bruker carbon stengene til Zpacks? Hvordan er det isåfall å senke duken hvis det blir mye vind når de ikke er teleskopiske?
    1 poeng
  25. Det går mot vår i Arktis også, og med det starter båtturene opp igjen Pyramiden, russisk bosetting avfolket i 1998/99 Nordensköldbreen, vanskelig å fatte størrelsesforholdet .. En av de lokale (tatt på lang lang avstand) Havhest, en av de andre lokale (tatt på mye mye kortere avstand ) Også er det jo bare noe med disse snødekte fjellsidene da ..
    1 poeng
  26. Takk for tips, Georg. Jeg trodde nesten det var jeg som hadde skrevet din tråd, Ramona, så kommer til å følge med der 😊
    1 poeng
  27. Aldri hørt annet enn positivt om Cumulus selv, uten å ha prøvd noen. Warmpeace derimot har jeg ikke vært særlig imponert over, men vet mange liker. Ragoposen ga jeg 3600 kr for på tilbud i høst så om det ikke er travelt er det absolutt mulig å finne gode kjøp i Norge
    1 poeng
  28. Jeg har brukt Rago X-trem i hele vinter og støtter meg på kommentarene over. God kvalitet på dunene, veldig komprimerbar, og med god kompresjonspose (dog ikke vanntett) Varm sovepose. Romslig passform og meget god hette. Kaldeste natta var det -21 C utenfor teltet da jeg krøp inn. Temp sank nok utover natta, men i teltet ble det nok ikke så kaldt. Smart sydd med ekstra plass rundt føttene så man ikke presser sammen posen og lager kuldebro der. Vekta på 1.6 kg er ikke dårlig. Jeg sov ei natt i ei tømmerbu i den på en tur i påska. Da var det sikkert 6-7 grader inne og jeg brukte posen som dyne. Har ikke opplevd den som for varm ved 0 C, men jeg pleier sjeldent å synes at ting blir for varmt. Skal jeg utsette noe på den blir det følgende. - Burde vært et hardere materiale rundt glidelåsen for å unngå å kjøre fast stoffet der. Ikke skjedd til meg, men mange produsenter har bedre løsning på det. - Nakkekragen festes med en trykknapp. Denne går litt lett opp, men kragen er så tykk og dunfylt at det er ikke noe problem - Kunne hatt innerstoff i mørkere farge. Gjør tørking i sola enklere
    1 poeng
  29. Har ikke brukt rago extreme, men ville kjøpt den hvis jeg skulle hatt ny vinterpose. Har både sommer og vintertelt fra Helsport og kvaliteten er bra. Jeg ville prøvd passformen på posen før du kjøper. Mange lette poser er ganske trange. Tilbud på Fjellsport på annen pose som kan være aktuell https://www.fjellsport.no/marmot-wm-s-ouray-electric-purple-royal-grape.html?nosto=anbefalt-til-deg-womans
    1 poeng
  30. Her er en video som demonstrerer perfekt hvordan det er å gå inn i et Unna, så ikke noe å vurdere, bare handle NB: Baren og drikkevarene følger desverre ikke med!
    1 poeng
  31. Hei! Du får litt samme effekt med glidelåser på siden, som de ekstra panelene med stoff som andre har. Kantene på køya blir en del strammere enn resten, og den får en preget U form, som gjør at man ikke får strukket ut og ligget så flatt. De ekstra panelene gjør lite for komforten, og man får ikke brukt bredden effektivt. Høres flott ut, men blir bare mer stoff å bære med seg. Vi har testet mye, og funnet at man får best komfort når køya er laget av en stykke stoff. Hvis du vil ha en norskprodusert køye i ekstremt bra materialer, kan du sjekke ut våre her. 😊
    1 poeng
  32. Litt sent men her er bilder! Takk for interessen 🙂
    1 poeng
  33. Hei! Jeg ble litt inspirert av denne tråden, så i dag laget jeg meg et eget primusunderlag av en aluminiumsplate. Den skal slankes litt mer på vekt ved at jeg skal bore litt mer i den. Det er gjenget hull slik at skruene (laget av aluminiumsnagler som er gjenget) kan flyttes slik at det kan lages til fester til andre brennere også. Her er litt bilder fra prosessen: https://photos.app.goo.gl/KBjnrg5D7QjNSS6f8
    1 poeng
  34. En ting håper jeg besøkende til Finnmark tenker på angående kjørespor og motorisert ferdsel i naturen. Og det er at de kjøresporene har eksistert der så lenge det har vært folk der. De kjøresporene har vært brukt til å høste av utmarksressursene, og det har hele tiden vært brukt de hjelpemidler som har vært tilgjengelig. Først med hest og kjerre eller rein og slede, når de første traktorene, mopedene og beltebilene kom så var det det som ble brukt. Og nå de siste årene ATV og snøscooter. Det å bruke naturen på den måten, og følge de samme veiene inn til bærmyrer eller rypeterreng, bruke de samme teltleirene eller fangstbuene som forfedrene våres gjorde, det er en del av våres kultur her i Finnmark. Det at noen kommer hit opp og forventer villmark, men blir skuffet når de ser våres utmark, våres spisskammers, og i tillegg blir sint for at vi som bor her bruker naturen som den har blitt brukt siden de første menneskene bosatte seg her etter at isen trekte seg tilbake er forunderlig. Visst man vil oppleve urørt villmark må man dra til Canada eller Alaska. Ikke til Finnmark, der samene, sjøsamene, kvener og finnmarkinger har sitt spisskammers, sin arbeidsplass og sitt rekreasjonsområde. Hilsen Finnmarking
    1 poeng
  35. Tenkte bare å skrive en liten rapport fra ukesturen jeg hadde inn til dimedalsområdet på hardangervidda. Turen starta ved at jeg kjørte inn til Tinnhølen fra Oslo tidlig onsdag morgen. Det var nydelig vær da jeg kom fram, sola skinte selv om temperaturen var ganske lav, men i det store og det hele syns jeg dette lovet veldig bra, var jo tross alt bare meldt litt dårlig vær et par dager, resten skulle være sol og temperaturene skulle være helt ok. Så jeg gleda meg som en unge. Jeg begynte å gå innover med retning mot sandhaug. Etter i underkant av 3,5 timer lå sandhaug foran meg og jeg fant ut at det var på tide med å gå inn for å feire med en liten pils, en skal da kose seg på tur. Etter dette var det å hive på seg sekken igjen og fortsette turen innover mot Besso. Ca en time etter jeg forlot Sandhaug merka jeg som om det var noe som stakk meg i storetåa, så tok av meg skoen, og der så jeg bare en stor vannblemme, så derifra og videre gikk det ganske tregt denne dagen. Rett før ankomst besso går jeg av stien og følger elva oppover dimmedalen til jeg kommer til bessevatnet. Litt kortere enn det jeg hadde håpt å få til dag en, men beina ville ikke mer. Viste seg og at jeg hadde fått flere vannblemmer de siste par timene, hva som gjorde at det ble slik vet jeg ikke, har aldri skjedd før, så det er enda et mysterium, men det gjorde at jeg måtte passe på føttene videre mens jeg labba på denne turen. Tok noen kast i vannet men ingen kjenning med fisk så fant ut at jeg fikk ta kvelden, skulle jo videre innover dagen etter. Denne dagen hadde jeg ikke noen spesiel lang vandring foran meg og etter ca 2 timer var jeg ved min utsette teltplass. Satte opp teltet ved nøkkjatjørna. Syns dette var en strategisk fin plass med dimmedalshøgdene i ganske god nærhet, Hadde teltet her i et par dager og og fikk kasta i mange av vannene der oppe, alle vann var ikke blitt helt isfrie, men det meste var fullt fiskbart. Første dagen med forsøk oppe i disse høydene endte med en sluk mindre og 2 ørret på ca 400g. Så da ble det ørretmiddag allerede dag to. Livet så bra ut. Dag nummer to i høydene endte med en ganske fin fisk på 720g, men været hadde nå skifta til yr/regn, tåke og vind. Ikke akkurat det jeg hadde bestilt. Dag 4 på tur skulle jeg videre innover i fjellheimen var planen, sekken var pakket og skulle opp på skuldra da jeg høprte den gode lyden av plastikk som knekker. av med sekken igjen for å se hva dette kunne være....... Ble forsøkt fikset med sportsteip. Fikk da sekken på ryggen og kom meg innover fjellet og hadde en veldig fin vandring denne dagen, ikke så langt, som sagt måtte jeg justere ned avstandene litt pga endel vannblemmer. Fikk kasta litt i et par vann innover både med sluk og flue, ble til og med fisk på begge deler. Alle av typen små da det var litt overpopulasjon i de vanna jeg kasta i. Men er nå morsomt da det napper i hvert tredje kast. Fant ut etterhvert at jeg skulle komme meg til teltplassen, Her var det fint og sola viste seg fint fram denne dagen. Men fisken, ikke et napp hadde jeg i dette vannet, så om det var et bra vann eller ikke, det har jeg ingen anelse om. Planen nå var å komme meg inn på vestsida av besso-litlos stien. Inreachen min hadde gitt meg en vær mld som sa regn fra klokka 11 på formiddagen, så da ble løsningen at jeg pakket telt ned tidlig tidlig på morraen og tok beina fatt 0622. Klarte å få satt teltet opp innen regnet kom. Vandringen tok ca 3 timer. Lå ved et vann som virka å være ganske overbefolket. Fikk inn en liten halvtime med fisking før regnet kom uten et napp. Men etter en liten hvil i teltet og regnet lettet litt klarte jeg og dra 10 stk på land på kanskje 1 time. de ble alle dratt opp gitt til måkene som kultivering. Planen min nå var å bli her i et par dager å teste forskjellige vann i området. Fikk da også testa endel vann men det var lite liv å kjenne, selv om jeg fikk napp her og der, men vildig lite som ville sitte fast på kroken. Så denne dagen så ble det kanskje 10-15 napp og fisk som satt på men datt av igjen før jeg begynte å bli desperat med å få fisk på land. så at vinden løya litt og en bitteliten kullp med litt vaking, fant da fram fluestanga, monterte en mygg og lurte opp den gedigne ørreten på hele 100g kanskje, men dette måtte da bryte forbandelsen. Fant et par andre kulper som inneholdt litt større fisk, og nok en gang fungerte fluestanga som bare det, nå var jeg oppe i ca 200g, men så kom veldig mørke skyer innover og jeg rømte til teltet. Utpå kveldinga bestemte jeg meg for å komme meg opp til høgevarden for å få litt dekning å få ringt til dama men hadde med meg fiskestengene helt ttil foten av fjellet for å ha de klare sånn at jeg kunne fiske i alt jeg gikk forbi av vann. Etter å ha prata med henne en liten stund kom regnet tilbake og jeg la på og begynte på tilbaketuren til teltet. Men i det jeg går forbi et av vannene så løyer vinden og myggvaking tar til, jeg hadde en mygg klar på stanga og slenger fra meg haspel stanga og står godt inne på land fordi jeg ser at det vaker bare en 50 cm fra vannkanten, Jeg mater ut sen og treffer så og si perfekt med første kastet, ca 15 meter kast og bare de siste 30 cm av fortommen legger seg på vann, resten ligger på land, 5 sekunder senere så sitter fisken på flua. Og denne kjenner jeg at det er litt størrelse på. Fasiten blir 760g, en stykk fornøyd fjellfisker ser at det vaker enda, så jeg montere en ny mygg på og etter 30 sekunder sitter en ny fisk på 670g, bytter flue igjen og hiver ut, og får en siste på 650g etter at flua har vært på vannet i kanskje 10 sekunder. Så kom vinden og ødela hele morroa. Men dette var de morsomste 15-20 minuttene jeg har hatt med fiskestanga noengang. Neste dag er planen å gå til snero og sette opp teltet der, men 30 min før jeg ankommer området så åpner himmelen seg fullstendig og jeg bestemmer meg for å gå hele veien til bilen. Så da blir det tur hjem og turen er over for min del. Har vært en fin tur med mye kaldt vær, ikke typisk bra fiskevær, men alt i alt så har ikke fisket vært håpløst og jeg har hatt noen fine dager i fjellheimen. Hadde med meg et solcellepanel på denne turen, og det gjorde at jeg kunne holde powerbanken fulladet så og si hele tida, veldig godt og vite at strøm aldri ville bli noe problem. Jeg syns også at dette panelet ladet batteriet mye raskere enn de skrekkhistoriene jeg har hørt om sånne paneler før. Sekken som røyk har jeg fått fiksa, ringte norrøna da jeg kom hjem fra tur og de sa at jeg bare skulle komme inn med den, så skulle de fikse den på dagen. Jeg gjorde det klart at jeg trengte denne sekken videre på andre turer i sommer. Så veldig fornøyd med servicen til norrøna her.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.