Gå til innhold

Lindap

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  2 119
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4
 1. Hei. Jeg bruker et Häglöffs Grønnland pakkeramme og belter, kombinert med en ca. 40 år gammel Häglöffs Alaska sekk. Noe omsying måtte til for å få alt riktig på plass og justerbart. Dette fungerer, men det varierer litt gjennom dagen om sekken sitter godt eller ikke. Jeg er 1,73m høy og har normal rygglengde. Denne Alaska-sekken er 60 + 30 liter. Grønnland-sekken er større, men den er så stor at jeg har byttet med min mann som kan være høyere vekt enn jeg.
 2. Kart-app og Samsung Galaxy?

  Takk. Da skal jeg teste appene norgeskart og backcountry.
 3. Kart-app og Samsung Galaxy?

  Hei. Jeg har en telefon av type Samsung Galaxy S4 Active (Android). Jeg har installert appen iMarka på den og nå også nylig GeoViewer. Begge 2 virker ikke på min telefon, av uklare grunner. I appen iMarka kan jeg laste inn forskjellige kart fra Skiforeningens område. Jeg kan se dem på oversiktskartet. Men når jeg forsøker å zoome inn, zoomer den bare inn på midten, omtrend der jeg bor. Jeg kan f. eks. ikke zoome inn på Mikkelsbonn i Vestmarka, som jeg brukte som test. Når det gjelder GeoViewer, klarer jeg ikke å laste inn kartene direkte fra telesonen. Jeg har kopiert dem inn fra PC-en. Deretter kan jeg i appen selektere de 3 kartene og klikke på V-tegnet øverst. Deretter crashen appen. Har prøvd flere ganger, med 1 kart og med flere kart, men jeg får bare opp en app med svart skjerm. Hvem vet om en god app med turkart som fungerer på en Samsung Galaxy? Gjerne i området rundt Oslofjorden og Nordmarka.
 4. Når det gjelder eggsanking på fjellet og fjelloppsynets kapasitet er det viktig at vi som drar dit er oppmerksomme på andre mennesker vi møter og sjekker om de kan være der som eggrøvere. Og eventuelt varsle politiet. Det er utrolig kjedelig for fuglene at dette skjer og for oss mennesker at svenskene ser seg nødt til å stenge fjellområder for alle personer.
 5. Østmarka

  Ikke fra Hakadal, men her er noen forslag: http://www.skiforeningen.no/aktuelt/teltplasser/ Øyungen, en times gåtur fra Maridalen på bred sti/vei. Her treffer du flere personer. Steffenstjern, ca 6 km fra Lommedalen. Ligger litt skult. Merket sti nesten helt fremme, bortsett fra de siste meterne.
 6. Glamping - det neste store!?

  Teltene i innslaget hadde dobbeltsenger av ordentlig type og de flytter man derfor ikke på pga vekta. Og dermed kan de ikke stå i utmark, siden den har en begrensning for 2 dager på samme sted. Jeg håper i hvert fall at denne grensen blir håndtert. Da kan de bare stå på privat grunn og da har jeg ikke noe imot at noen velger å bo slikt. Folk med camper eller caravan har også forstått dette i mange år. Men disse apparatene kan i hvert fall flytte på seg, selv om noen står nokså på samme sted i utmarken. Teltene de bruker ligner litt på gamle "De Waard" teltene, laget av bomull som holdt i evigheten. Disse brukes fortsatt av folk på bilferie og hadde ståhøyde i midten. Men de veier 30 kg eller der omkring. Forresten kan man bruke slikt luksus på tur, bare når man han bollig arbeidskraft som bærer det. F. eks tilbys det turer på Kilimanjaro der lokalbefolking drasser ekte tremøbler opp på fjellet for å gi kundene komfortable stoler og senger. Noen Nordmenn opplever dette som et veldig bra tilbud.
 7. Østmarka

  Hoggorm ser man sjelden og i hvert fall ikke når man står opp fra teltet. Totalgardere mot dem kan men ikke. Sist jeg så hoggorm var det midt i tett skog, utenfor stier. Den kom seg fort bort.
 8. Ny sovepose

  Ja, jeg har flere ganger opplevd flere grader frost på fjellet i juli og august. Gjerne også et par grader på dagstid. Min siste sommertur på Dovrefjell i en ekstralett poser som skulle gi varme til 0 grader ble også et feilgrep. Det var hardt vind og noen minus. Jeg sov med alle mine klær på, inkludert goretexjakka og frøs fortsatt. Skal aldri mer spare vekt på soveposen.
 9. Drybag størrelse og antall?

  Husk å kjøpe bags i lys farge. Da blir det enklere å finne ting inni dem enn i svarte. Vi har 2 sett med forskjellige størrelser. Den største er stor nok til en sovepose og en del klær. Settet er brukbart. Vi har mat i vannlige plastposer.
 10. Sports-BH

  Jeg kan jo spørre esw som jeg er gift med. Han/vi har forresten ingen avansert symaskin, men en liten og gammel fra 60 eller 70-tallet med blomsterdekorasjoner på. Men esw kan lage fine turklær og -utstyr med den. Kanskje er det så enkelt å jeg kan ta min nye BH og sette inn et midtstykke som skiller brystene. Med litt hjelp kan det hende at jeg til og med kan gjøre det selv.
 11. Sports-BH

  En oppgave til DIY forumet. Lag et patron, eller heller 2 varianter med og uten støtte.
 12. Tips til fjelltur midten juli, vest i landet

  Dovrefjell har mye steinur. Den er noen elver du kan telte ved. Små vann med teltplass kan jeg ikke huske å ha sett der. Det er mye moskus å se om du drar fra Kongsvoll. Det er i hvert fall litt spennende. Trollheimen var også vakkert. Jeg kan igjen ikke huske mange vann da vi gikk Trekanten der. Husker bare elver. De andre to områdene kjenner jeg ikke. Om de har vann kan du vel sjekke på kart. F. Eks. ur.no.
 13. Nybegynnerspørsmål om skift og sånn

  Når det gjelder undertøy, så tar jeg med 3 truser og 2 bh. Ved ankomst i kamp etter at teltet står, vasker jeg meg og tar på meg kampklærne, tørr bukse, undertrøye, sokke og undertøy. Og så vasker jeg trusa i elva, uten såpe. Den kan henge til tørk utenfor sengen neste dag. Det regner sjelden flere dager på rad når du går tur, så det pleier å bli tørr. Dessuten har jeg 3, så jeg har en dag margin. jeg bruker både tynne innersokker og tykke ullsokker. De innersokkene lar seg lett skylle ut og tørker lett. De tykke sokkene tar år og dag p tørke, så de har jeg sluttet å vaske. De lukter bare helt j..... etter noen dager. Jeg passer på å ha et par tykke kampsokker som alltid er tørre. Eller har jeg et sett med ekstra innersokker og yttersokker. Fint å kunne skifte til tørre sokker når du blir våt på beina, uten at det var planlagt. Da jeg brukte syntetiske trøyer pleide jeg å skylle dem i elva av og til. Men uten såp hjelper det ikke mye. Ull holder ut mye bedre. Jeg foretrekker også Devold sine tynne trøyer. Hvis de er veldig salte pga svett, skyller jeg dem en gang i blant. Men ofte ikke. Om du skulle reise med fly, bør du vurdere å ta med en ekstra trøye som du kan ha på deg i flyet. Jeg har noen ganger vært ganske sjenert. Jeg tar jo på kampklærne på flyet, men også de lukter ikke så festlig etter en ukes tur. Lette kampsko eller sandaler er også kjekt å ta med for å gi føttene noe annet å gå på, å som har litt lyfting. Men myggene liker det godt om du ikke lenger har mye lær rundt ankelen. Men ekstra sko er et luksusprodukt som du kan droppe. På turisthytte er det fint med lette innesko. Når det er varmt og jeg er i myggland, bruker jeg også en skjorte. Den er ganske myggtett og mer lyftig enn en tynn jakke. En veldig tynn sportsjakke har jeg allikevel med som vindjakke. Som noen andre her bruker jeg et tynt mellomplagg på tur i kaldt vær. Før tok jeg med en tykk genser for i kamp. Nå bruker vi oftere en ekstra tynt mellomplagg. 2 tynne = 1 tykk. Men nå nylig har vi skaffet oss noen fine Ulvang stikkegensere som har vært med på mange korte turer, spesielt om vinteren og høsten. Vi får se hva vi gjør om sommeren. Vekta på sekken blir vel avgjørende.
 14. Ny sovepose

  Jeg synes at -3 på fjellet er litt i underkant. Om du synes at 900 posen er overkill, kan du også begynne å se på andre merker og se om du finner noe med 750 eller 800 gram fyll. Ellers skulle jeg ha satset på å være på den sikre siden, spesielt for noen som fryser raskt. Å fryse på tur er ikke noe moro og gjør turen mindre lysbetont.
 15. Liggeunderlag som tåler noe

  Det er også min tanke. Jeg har et oppblåsbart underlag som jeg bare bruker i teltet, slik at det ikke tar skade. Skal du sitte ute, er det lurt med en sitteplate eller et skumunderlag.
×