Jump to content

Lindap

Aktiv medlem
 • Posts

  2,146
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Lindap last won the day on April 30 2021

Lindap had the most liked content!

Reputation

591 Excellent

2 Followers

About Lindap

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Østlandet

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dette opplevde vi for 2 dager siden. På en ubebodd øy i Tjøme. I skymringen hørte vi voldsomme brøl. Vi gikk ut og forsøkte å finne dyret som fortsatte i brøle. Eterhvert så jeg et brunt dyr med 4 bein, størrelse på et stort rådyr eller noe annet. Vanskelig å se i skumringen, på litt avstand med mye trær imellom. Dyret travde frem og tilbake langs er gjerde, mens vi teltet på den andre siden. Jeg kunne tenke meg at vår side av gjerdet var mer attraktiv med betemark og tilgang til ferskvann. Kanskje brølte den derfor? Jeg har letet og letet på nettet etter brølende hjort i april. Men etterhvert landet jeg i denne tråden. Fint at svaret ligger her. Rådyr, det var uforventet, da jeg assosierer dem med noe mindre stort og ganske stille.
 2. Nå har jeg flyttet websiden min til Wordpress: https://lindasturmat.wordpress.com
 3. Det hjelper å gå sammen med en annen, slik at vedkommende kan gi deg en hånd når du sliter på et vanskelig punkt. Jeg har selv fallskrekk, noe som også alik til i lave høyder, og det hjelper meg å bruke gåstaver. Da har jeg to ekstra balansepunkter. Ellers gjelder det å begynne på enkle turer og bygge opp derfra.
 4. Lettest mulig sekk får du ved å ta maten med tørket. Og tilsette kokende vann i kampen. Det tar ikke så lang tid før det er spiselig. Jeg sp i dag at Coop Extra selger en rektangulær boks med klikksystem av merket Spis. Den så lovende lufttett ut.
 5. Jeg tilsetter kokende vann. På min siste tur brukte jeg aluminiumsposer a la Real, men mye høyere. Måtte kjøpe en skje med lang stilk for å kunne røre. Maten holdt seg fint varmt i denne posen mens jeg ventet. Jeg tilsatt bestandig for mye vann og det ble suppete, selv om det også kan spises. Bedre å tilsette vann slik at den dekker tørrmaten. Røre godt gjennom. Og etter en stund sjekke om det er fuktig nok og evt tilsette litt mer vann. Det prøvde jeg på siste måltid og det virket veldig bra.
 6. Jeg lar den svelle i circa et kvarter. Rører om en gamg ekstra innimellom. Det går også an å prøvesmake underveis og evt gjenlukke beholderen.
 7. Hei. Jeg heller på en god porsjon kokende vann og rører godt gjennom. Deretter holdes det bare varmt. Etter en stund rører jeg gjennom og sjekker om det trenges mer vann. Når pastaen er ferdig, er også resten ferdig, fordi grønnsakene og kjøttet allerede var varmebehandlet på forhånd. Det er bare å prøve seg frem. Ofte må jeg tilsette ekstra vann. Om du er uheldig med for mye vann, blir det bare litt suppete, fortsatt spiselig.
 8. Kanskje, men da må det vente til jeg lager neste batch. Jeg pleier ikke å veie alt før jeg tørker, bortsett fra kjøttdeigen. Jeg pleier bare å hive inn en klype med det ene og det andre. Og jeg veier totalen for å se om det ikke blir for lite eller for mye.
 9. Jeg tørker mange kilo med sopp hvert år. Det er holdbar i mange år etterpå.
 10. Hei. Jeg har i flere år laget tørket turmat selv og har nå beskrevet mine erfaringer på en webside til nytte for dere. Vær så god: http://lindasturmat.simplesite.com Moderator edit, ny side: https://lindasturmat.wordpress.com/ Kom gjerne med innspill i denne tråden om det er noe som mangler. Websiden er på ingen måte kommersiell og derfor håper jeg at det greit å lage litt reklame for den her.
 11. Jeg har kjøpt en billig stekepanne på Ikea som brukes til bål. Ja, den er sotet til og brukes ikke hjemme.
 12. Se gjerne på pakkerammesekker. Med mye vekt er det de som fungerer veldig bra.
 13. Vi har nå endelig mottatt et Helsport Gimle family 4+, som jeg bestilte på black friday for en lav pris. Den er veldig romslig og ikke så tung. Og du kan kjøpe et extra innertelt til det, som er praktisk når du har barn. Den ser ut til å være bra kvalitet. Vi har tenkt å bruke det til bilferier, det vi ikke trenger å passe vekten.
 14. Pleier du å lufte teltet ditt etter hvert bruk? Vi tar den alltid fra hverandre (inner- og ytterduk) og henger den ut når den er bar3 lutt fuktig. Eller ned innertelt festet når det ikke er fuktig. Sp henger den en dag etter to over trappa. Telt skal også helst oppbevares litt luftig, ikke i den trange teltposen, men heller i en stor eske eller lignende.
 15. Vi har vært på to korte overnattingsturer med kano og telt til en øy i Oslofjorden. Ikke helt i samme kommune, men i samme sykehuskrets og ca en times kjøring hjemmefra.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy