Gå til innhold

Lindap

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  2 129
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

Lindap vant dagen sist 20. august 2014

Lindap hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Lindap

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Østlandet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Takk for tipset om Tærud. Det var lett å finne, lett å parkere og en god merket sti oppover. Stien var en smule vanskelig med tung sekk, 5 liter ekstra vann og lite dagslys igjen. Men jeg kom fram til vannene. Noen gutter hadde slått leir mellom de to vannene. Jeg prøvde meg litt rundt på nordre ende, men fant ingen god hengeplass. Guttene viste seg å være veldig høylytte, som en flokk unge bavianer med stadige høye skrik. Så jeg gikk tilbake på stien og så nesten umiddelbart noen solide furutrær et par meter fra stien, ved en gammel bålplass. På en høyde. Der har jeg hengt. Det blåste hardt, men under tarpen var det ikke plagsomt. Lyttet til podcast fra Uteliv, i de stille dype skogene og det var greit å høre på, og det overstemte guttene. Jeg hørte bare to fly i løpet av kvelden. Det var en veldig kort tur fra konferansehotellet.
 2. OK, da er det kanskje best med en ordentlig teltplass i skogen, enten ved Tæreuddalen eller Ramstadsjøen. Turen min blir ikke akkurat enda, så jeg tror at myggen er borte på den siden. Men å kunne stå uforstyrret er uansett en stor fordel. Nær en bykjerne er litt småskummel om natten.
 3. Nå har jeg sjekket det litt ut. Takk for alle gode forslag. Den i Lillestrøm sentrum frister litt når det gjelder avstand, selv om det ligger rett ved en liten flyplass. Jeg tror jeg kommer opp tidlig den første dagen, slik at jeg kan velge en god plass. Og når det ikke blir så bra allikevel, kan jeg jo velge en av de andre plassene neste dag.
 4. Det hadde vært en liten fordel å slippe å kjøre gjennom bomringen flere ganger. Dette ligger vel innenfor bomringen?
 5. Jeg hadde også tenkt at jeg måtte pakke inn teltet hver dag. Er litt skeptisk mot å la den stå, ja, siden det er så bynært. Skal sjekke ut de forslagene dere har postet.
 6. Den fungerte veldig bra i sommer. Og jeg elsker fargen.
 7. Hei. Jeg skal på et flere dagers arrangement på Skjetten (like ved E6/Lillestrøm) og ønsker å kunne overnatte i naturen: helst i telt eller hengekøye og eventuelt i bilen. Er det noen som har et forslag? Jeg ønsker å ikke være for nær støyen fra E6, og i et litt rolig naturområde (uten å møte på mye folk på kvelden). Tilgang til rent vann hadde vært en fordel, men er ikke påkrevd, fordi jeg kan ta med drikkevann. Jeg kan kjøre litt for å komme dit, men ikke så store avstander. Bilen bør kunne parkeres i nærheten, men jeg kan godt gå et lite stykke i skogen. Jeg er ikke kjent med skogene i det området i det hele tatt. Men kanskje noen her er det? Arrangement er her: https://kart.finn.no/?lng=10.99992&lat=59.97709&zoom=16&mapType=normap&markers=10.99803,59.97951,r,Brukerdefinert På forhånd takk for svar.
 8. Lindap

  Blefjelltur

  @Jan@ Ruten er tegnet inn sånn cirka, ut fra hukommelsen. Du må lese på kartet hvor det er best å gå presis.
 9. Dette er løsningen. Stekt kjøttdeig i tørket form er fint holdbart in lang tid. Om den er smuldret i veldig små biter, rehydreres den etter 15 min i kokende vann.
 10. Lindap

  Blefjelltur

  Hei. Jeg har en gang tatt en annen rute på vei tilbake. For det meste gikk det greit, noen eksisterende umerkede stier, og noe terreng uten sti. Den kløften vi klatret ned i var veldig bratt, husker jeg. Vi måtte bruke hendene. Stien nedenfor langs skiløypa er normalt ganske myrete, men er sikkert rimelig tørr nå.
 11. Hei. Jeg bruker et Häglöffs Grønnland pakkeramme og belter, kombinert med en ca. 40 år gammel Häglöffs Alaska sekk. Noe omsying måtte til for å få alt riktig på plass og justerbart. Dette fungerer, men det varierer litt gjennom dagen om sekken sitter godt eller ikke. Jeg er 1,73m høy og har normal rygglengde. Denne Alaska-sekken er 60 + 30 liter. Grønnland-sekken er større, men den er så stor at jeg har byttet med min mann som kan være høyere vekt enn jeg.
 12. Takk. Da skal jeg teste appene norgeskart og backcountry.
 13. Hei. Jeg har en telefon av type Samsung Galaxy S4 Active (Android). Jeg har installert appen iMarka på den og nå også nylig GeoViewer. Begge 2 virker ikke på min telefon, av uklare grunner. I appen iMarka kan jeg laste inn forskjellige kart fra Skiforeningens område. Jeg kan se dem på oversiktskartet. Men når jeg forsøker å zoome inn, zoomer den bare inn på midten, omtrend der jeg bor. Jeg kan f. eks. ikke zoome inn på Mikkelsbonn i Vestmarka, som jeg brukte som test. Når det gjelder GeoViewer, klarer jeg ikke å laste inn kartene direkte fra telesonen. Jeg har kopiert dem inn fra PC-en. Deretter kan jeg i appen selektere de 3 kartene og klikke på V-tegnet øverst. Deretter crashen appen. Har prøvd flere ganger, med 1 kart og med flere kart, men jeg får bare opp en app med svart skjerm. Hvem vet om en god app med turkart som fungerer på en Samsung Galaxy? Gjerne i området rundt Oslofjorden og Nordmarka.
 14. Når det gjelder eggsanking på fjellet og fjelloppsynets kapasitet er det viktig at vi som drar dit er oppmerksomme på andre mennesker vi møter og sjekker om de kan være der som eggrøvere. Og eventuelt varsle politiet. Det er utrolig kjedelig for fuglene at dette skjer og for oss mennesker at svenskene ser seg nødt til å stenge fjellområder for alle personer.
 15. Lindap

  Østmarka

  Ikke fra Hakadal, men her er noen forslag: http://www.skiforeningen.no/aktuelt/teltplasser/ Øyungen, en times gåtur fra Maridalen på bred sti/vei. Her treffer du flere personer. Steffenstjern, ca 6 km fra Lommedalen. Ligger litt skult. Merket sti nesten helt fremme, bortsett fra de siste meterne.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.