Gå til innhold

Lindap

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  2 122
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

Lindap vant dagen sist August 20 2014

Lindap hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Lindap

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Østlandet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Lindap

  Blefjelltur

  @Jan@ Ruten er tegnet inn sånn cirka, ut fra hukommelsen. Du må lese på kartet hvor det er best å gå presis.
 2. Dette er løsningen. Stekt kjøttdeig i tørket form er fint holdbart in lang tid. Om den er smuldret i veldig små biter, rehydreres den etter 15 min i kokende vann.
 3. Lindap

  Blefjelltur

  Hei. Jeg har en gang tatt en annen rute på vei tilbake. For det meste gikk det greit, noen eksisterende umerkede stier, og noe terreng uten sti. Den kløften vi klatret ned i var veldig bratt, husker jeg. Vi måtte bruke hendene. Stien nedenfor langs skiløypa er normalt ganske myrete, men er sikkert rimelig tørr nå.
 4. Hei. Jeg bruker et Häglöffs Grønnland pakkeramme og belter, kombinert med en ca. 40 år gammel Häglöffs Alaska sekk. Noe omsying måtte til for å få alt riktig på plass og justerbart. Dette fungerer, men det varierer litt gjennom dagen om sekken sitter godt eller ikke. Jeg er 1,73m høy og har normal rygglengde. Denne Alaska-sekken er 60 + 30 liter. Grønnland-sekken er større, men den er så stor at jeg har byttet med min mann som kan være høyere vekt enn jeg.
 5. Takk. Da skal jeg teste appene norgeskart og backcountry.
 6. Hei. Jeg har en telefon av type Samsung Galaxy S4 Active (Android). Jeg har installert appen iMarka på den og nå også nylig GeoViewer. Begge 2 virker ikke på min telefon, av uklare grunner. I appen iMarka kan jeg laste inn forskjellige kart fra Skiforeningens område. Jeg kan se dem på oversiktskartet. Men når jeg forsøker å zoome inn, zoomer den bare inn på midten, omtrend der jeg bor. Jeg kan f. eks. ikke zoome inn på Mikkelsbonn i Vestmarka, som jeg brukte som test. Når det gjelder GeoViewer, klarer jeg ikke å laste inn kartene direkte fra telesonen. Jeg har kopiert dem inn fra PC-en. Deretter kan jeg i appen selektere de 3 kartene og klikke på V-tegnet øverst. Deretter crashen appen. Har prøvd flere ganger, med 1 kart og med flere kart, men jeg får bare opp en app med svart skjerm. Hvem vet om en god app med turkart som fungerer på en Samsung Galaxy? Gjerne i området rundt Oslofjorden og Nordmarka.
 7. Når det gjelder eggsanking på fjellet og fjelloppsynets kapasitet er det viktig at vi som drar dit er oppmerksomme på andre mennesker vi møter og sjekker om de kan være der som eggrøvere. Og eventuelt varsle politiet. Det er utrolig kjedelig for fuglene at dette skjer og for oss mennesker at svenskene ser seg nødt til å stenge fjellområder for alle personer.
 8. Lindap

  Østmarka

  Ikke fra Hakadal, men her er noen forslag: http://www.skiforeningen.no/aktuelt/teltplasser/ Øyungen, en times gåtur fra Maridalen på bred sti/vei. Her treffer du flere personer. Steffenstjern, ca 6 km fra Lommedalen. Ligger litt skult. Merket sti nesten helt fremme, bortsett fra de siste meterne.
 9. Teltene i innslaget hadde dobbeltsenger av ordentlig type og de flytter man derfor ikke på pga vekta. Og dermed kan de ikke stå i utmark, siden den har en begrensning for 2 dager på samme sted. Jeg håper i hvert fall at denne grensen blir håndtert. Da kan de bare stå på privat grunn og da har jeg ikke noe imot at noen velger å bo slikt. Folk med camper eller caravan har også forstått dette i mange år. Men disse apparatene kan i hvert fall flytte på seg, selv om noen står nokså på samme sted i utmarken. Teltene de bruker ligner litt på gamle "De Waard" teltene, laget av bomull som holdt i evigheten. Disse brukes fortsatt av folk på bilferie og hadde ståhøyde i midten. Men de veier 30 kg eller der omkring. Forresten kan man bruke slikt luksus på tur, bare når man han bollig arbeidskraft som bærer det. F. eks tilbys det turer på Kilimanjaro der lokalbefolking drasser ekte tremøbler opp på fjellet for å gi kundene komfortable stoler og senger. Noen Nordmenn opplever dette som et veldig bra tilbud.
 10. Lindap

  Østmarka

  Hoggorm ser man sjelden og i hvert fall ikke når man står opp fra teltet. Totalgardere mot dem kan men ikke. Sist jeg så hoggorm var det midt i tett skog, utenfor stier. Den kom seg fort bort.
 11. Ja, jeg har flere ganger opplevd flere grader frost på fjellet i juli og august. Gjerne også et par grader på dagstid. Min siste sommertur på Dovrefjell i en ekstralett poser som skulle gi varme til 0 grader ble også et feilgrep. Det var hardt vind og noen minus. Jeg sov med alle mine klær på, inkludert goretexjakka og frøs fortsatt. Skal aldri mer spare vekt på soveposen.
 12. Husk å kjøpe bags i lys farge. Da blir det enklere å finne ting inni dem enn i svarte. Vi har 2 sett med forskjellige størrelser. Den største er stor nok til en sovepose og en del klær. Settet er brukbart. Vi har mat i vannlige plastposer.
 13. Lindap

  Sports-BH

  Jeg kan jo spørre esw som jeg er gift med. Han/vi har forresten ingen avansert symaskin, men en liten og gammel fra 60 eller 70-tallet med blomsterdekorasjoner på. Men esw kan lage fine turklær og -utstyr med den. Kanskje er det så enkelt å jeg kan ta min nye BH og sette inn et midtstykke som skiller brystene. Med litt hjelp kan det hende at jeg til og med kan gjøre det selv.
 14. Lindap

  Sports-BH

  En oppgave til DIY forumet. Lag et patron, eller heller 2 varianter med og uten støtte.
 15. Dovrefjell har mye steinur. Den er noen elver du kan telte ved. Små vann med teltplass kan jeg ikke huske å ha sett der. Det er mye moskus å se om du drar fra Kongsvoll. Det er i hvert fall litt spennende. Trollheimen var også vakkert. Jeg kan igjen ikke huske mange vann da vi gikk Trekanten der. Husker bare elver. De andre to områdene kjenner jeg ikke. Om de har vann kan du vel sjekke på kart. F. Eks. ur.no.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.