Gå til innhold
 • Bli medlem

Nils Einar Ljosland

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  160
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Nils Einar Ljosland

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Lundhags Park kan kanskje være et alternativ? Sikler på slike sko selv til å gå i lavlandet med.
 2. Vil tro at 65 liter er for stor sekk, hvis du skal bruke den til dagsturer i høyfjellet. Da ville jeg gått for en sekk med 25-35 liter, ikke mer enn 40 liter. Jeg brukte en 55 liters Bergans Glittertind med lokket tatt av, som dagstur sekk i høyfjellet en gang. Alle de andre i følget hadde lettere sekker. Jeg var ikke veldig plaget, men hadde nok hatt mer glede av turen med en lettere sekk. 65 liter er vel mer for overnatting osv. Kan ikke gå god for de store sekkene til Urberg, da jeg aldri har eid slike. Den eneste Urberg sekken jeg har, er en liten bysekk.
 3. En yngre utgave av meg har gått i Rondane med basketsko/ høyskaftede joggesko. Det gikk helt greit. Hadde 86 liter Lill-Sport sekk og alt. Var riktignok vant med å gå i ulendt terreng med joggesko eller gummistøvler fra før.
 4. Den gammeldagse måten å bruke tarp på i USA, er å pakke seg inn i tarpen (med et ullteppe inni). Tarpen ble i gamle dager bare spent opp, hvis det var mye regn og lite vind. Søk etter blanket wrap osv. på YouTube, nettet osv.
 5. Slikt krever vel kapping av rajer osv. Strengt tatt ikke ting man kan gjøre etter vanlig allemannsrett, vel.
 6. Det er vel den store fordelen ved tornike, at den er lettere å sette på.... Vil tro at tornike er lettere å sette på barn også. Ser liksom ikke helt for meg at unger ligger stille mens en pakker såret og bandasjerer. Det kan vel være en utfordring for voksne også. Nå anbefaler Gilbert noe "skikkelig smertestillende". - Reseptbelagt sådan. Lurer på hvor mye friluftsliv person du må være for å få slike. Tviler på at jeg er kvalifisert.
 7. Var det ikke Lars Monsen som gikk Canada på tvers, uten å få flis i fingeren....
 8. Nei, tror ikke at jeg hørte feil. Gilbert anbefaler trykkbandasje og gasbind... Skal høre gjennom en gang til for sikkerhets skyld når jeg får tid.
 9. I den podcasten som ble nevnt tidligere i tråden, så ble det foreslått å stappe (skudd)sår med gasbind. Nå går ikke jeg på jakt, så det er vel lite sannsynlig at jeg blir utsatt for noe slikt da. Men, en annen måte å gi førstehjelp for sånne skader er vel tornike? Men krever kanskje mer opplæring? Og du har vel kanskje kortere tid på å komme deg til noen som kan behandle skaden?
 10. Den evige diskusjon om hvilken reseptfri smertestillende som er best. Sånn jeg forstår det: - Betennelse dempende i tillegg til smertestillende = Ibuprofen (merkenavn Ibux, Ibumetin osv). Kan imidlertid virke belastende på levra. - Febernedsettende i tillegg til smertestillende = Paracetamol (merkenavn f.eks. Paracet). Belaster ikke levra så mye, og blir anbefalt i forbindelse med Korona f.eks. - Aspirin kan redde deg fra hjerteinfarkt i tillegg til å være smertestillende. - Osv. Vet at mange militære eksperter anbefaler Ibuprofen. Ikke at det alltid bør være avgj
 11. Imodium kommer i to forskjellige styrker. Det er sannsynligvis den sterkeste utgaven du har hatt. Pleier bare å kjøpe den vanlige utgaven av imodium. - Eller Loperamid, som fungerer like greit. Har bare hatt bruk for det en gang. Da måtte jeg gi det til noen andre, som hadde drukket suspekt vann. Gnagsår bruker jeg kun sportstape til å forebygge osv. Det regner jeg som forbruksvare på langtur, og har det i sekken utenfor førstehjelp sett.
 12. De grønne tablettene er Loperamid. Det tilsvarer immodium. De hvite tablettene er forresten Ibux 400 mg. Plastflaskene er øyevann/ saltvann. "Den gule dingsen" er en oransje flåttfjerner. Disse selges i dyrebutikker i Norge. Den svarte dingsen inneholder en kraftig nål (til å stikke hull på gnagsår f.eks.)
 13. Her er førstehjelp settet jeg hadde med på tur i dag. Åpen for innspill.
 14. Trafikkulykker er liksom enklere å ha med å gjøre. Det du stort sett kan gjøre er å ringe etter hjelp. Jeg har hørt historier om folk som har fått førstehjelp etter trafikkuhell. Men den vanligste dødsårsaken i forbindelse med dette, finnes det ikke førstehjelp prosedyrer for som læres ut til vanlige folk. Å sy sår er ikke noe å anbefale vanlige folk. Taping av sår skal bare gjøres hvis kraftig blødning er stoppet. Jeg fikk tapet er sår i forbindelse med dagkirurgi i beinet. Helsepersonell bruker stort sett vanlig kirurg tape/ sårtape til dette. Steri- strips brukes bare på st
 15. Kulltabletter har vært brukt mot diare med god effekt. Det er ikke vitenskapelig dokumentert, men er noe som har vært gjort ganske lenge. Imidlertid er ikke kulltabletter praktisk å ha med seg i et lite førstehjelp sett. De er veldig store, og du skal eventuelt ta ganske mange av dem.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.