Gå til innhold
  • Bli medlem

Nils Einar Ljosland

+Støttemedlem
  • Innlegg

    296
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

82 Good

Om Nils Einar Ljosland

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg har hørt om folk som bruker gassbrenner i jervenduk også. Men som nødutstyr for kortvarig bruk, er det kanskje bedre med kjemisk kroppsvarmer?
  2. Har nettopp sett noen amerikanske YouTube videoer, som er kritisk til både bothy og vindsekk. De testet Fjellreven vindsekk og en eller annen bothy. TheOutdoorGearReview tror jeg kanalen het. Synes denne anmelderen har noen poenger. For av og til kan det regne i påsken, selv om snøen ligger i fjellet.
  3. Har Hilleberg vindsekk med plass til tre personer. Har aldri testet den i en nødsituasjon. En ting er detaljer som line til å feste rundt livet, når du skal ta ut vindsekken. - Og at du kan forankre vindsekken med for eksempel ski, før du kryper inn i den. Må nok ha liggeunderlag og sovepose i tillegg. Eventuelt ekstra varme klær istedenfor sovepose. Ser for meg at det kan bli en interessant øvelse hvis tre personer, skal krype opp i sovepose samtidig inne i sekken. Har en Jerven duk King Size Thermo. Den veier mye mere. Og du må nok også ha ihvertfall liggeunderlag i tillegg.
  4. Femund med sort micarta skaft fungerer greit til å rense fisk. En fordel med micarta er at det tåler mye rengjøring. Den fordelen har du ikke med de andre skaftmaterialene, som Femund også har vært produsert med. Men jeg ville ikke brukt den som filetkniv. Femund er etter mitt syn en middels stor kniv, og kanskje litt tung. Hvis jeg skulle kjøpe Brusletto, ville jeg gått for Falken (en jaktkniv, for de som trenger det). Eller eventuelt Hallingskarvet. Sistnevnte er vel ikke aktuelt for trådstarter, på grunn av manglende fingervern...
  5. Spyderco har ok stålkvaliteter i knivene sine. Og kanskje vel så viktig, de er kjent for å gjøre en bedre herdejobb enn mange andre produsenter. Ihvertfall på de knivene som er produsert i USA.
  6. Hvis kniven for det meste skal brukes til spikking, ville jeg gått ned i størrelse. Mye mer hendig med et lite blad. Har Helle Nying nok fingervern for din smak? Har aldri hatt problemer med kniv som ikke har fulltange. En kniv med et blad på fem centimeter er funksjonell til det meste folk bruker kniv til. Se for eksempel Mora Eldris som har 59 mm blad. Men den har jo ikke mye fingervern.
  7. Jeg har ikke kjøpt noe fra Fjällreven S/F serien.
  8. Kom til å tenke på at jeg har en gammel Evans bordlighter liggende på loftet et sted. Den er formet som et eple. Uansett, når det gjelder bensinlighter med pakning, så er det ingen som har bedre pakninger enn de som Tisurvival lightere blir levert med. Har har County Comm lightere. Men pakningene på sistnevnte er ikke like bra.
  9. Ifølge straffeloven § 189, annet ledd er det bare forbudt å "bære" kniv på offentlig sted. Folk som har hatt kniv på seg i bil, er blitt dømt for å bære kniv. Det samme er folk som har hatt dem lett tilgjengelig i kupeen. Men å ha kniv i bagasjerommet eller hanskerommet er altså ikke å bære kniv... For skytevåpen er det strengere, straffeloven § 189 snakker om å "ha med". Det er altså ikke lov å ha et luftgevær liggende i bagasjerommet hvis du ikke har gyldig grunn.
  10. Den saken dere skriver om ble sendt til ny behandling, etter en tur innom Høyesterett. Han som fikk bot ble til slutt frifunnet.
  11. Biltema har denne saken her: https://www.biltema.no/verktoy/handverktoy/tenger/spesialtenger/multifunksjonstang-7-i-1-2000042381?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMImrmxtrnIggMVzEeRBR2_sABEEAQYASABEgJU9fD_BwE Knivbladet blir faktisk skarpt hvis du sliper det. Men til den prisen....
  12. Før neglklipper og neglesaks var vanlig, ble kniv brukt istedenfor. Men det er det vel ingen som tenker på å gjøre i dag.... Jeg vet ikke hvordan man kutter negler med kniv, og det er kanskje like greit.
  13. Har bare brukt pinsett hvis jeg får flis i fingeren, hånda osv. Det er en god stund siden sist..... Egentlig kan en nål erstatte pinsett. Både til flisfjerning og flått. Skal innrømme at jeg aldri har testet ut å fjerne flått med nål. Coghlans førstehjelp sett, som av og til har vært solgt i Norge, har nål istedenfor pinsett.
  14. https://allmansright.com/products/krafs-stuff-sack Kanskje litt dyrt, med porto osv.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.