Gå til innhold

Nils Einar Ljosland

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  22
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Nils Einar Ljosland

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Har du tatt en kikk på "kart" i menyen, og sett hvilke som er satt som aktiv/ikke aktiv?
 2. Veldig usikker på om klokke med høydemåler er noe å ha. Har selv en mekanisk høydemåler, av det Japanske merket Vixen. De er vel den eneste seriøse produsenten av mekaniske høydemålere til turbruk som er igjen. Jeg vet ikke om noen andre, uten om at det lages slikt i Kina også. Vixen selges som "Sun" i USA, da med skala i fot. Vixen er i meter. Digital høydemåler ser ut til å være det som gjelder. Men er usikker på hvilket merke en eventuelt skulle legge penger i.
 3. Apropos asiatisk. Kineserne lager digital klokker med Led display. Disse selges av og til på eBay for under 10 kr inkludert porto. Armbånd i silikon eller tyvek. Varierende grad av vanntetthet.
 4. Gratulerer med ny klokke! Liker komplementærkontrasten med oransje og blått på tritiumen. Har selv en Certina DS Caimano med stållenke. Certina er et veldig populært klokemerke i Norge. Er veldig fornøyd med den. Har også en enkel Citizen Eco-Drive som jeg bruker mye. Den har gått i åtte år uten noen form for service. Har en Seiko batteriklokke som jeg også har brukt en del tidligere. Men hadde jeg kjøpt Seiko i dag, så hadde det blitt Kinetic et eller annet. Dagens Kinetic modeller har mye bedre rykte enn de hadde for 10 år siden. Og det oppladbare batteriet i slike klokker kan nå byttes. Om dagens Kinetic modeller er bedre enn solceller får tiden vise. Dersom jeg skulle kjøpe mekaniske klokker, så hadde jeg valgt Certina. -Eller et annet merke som er eid av swatch group. -Omega dersom jeg hadde vært rik. Dette på grunn av enkel tilgang på service i Norge. Har riktignok hatt en Pebble. Men har aldri egentlig hevet meg på smartklokke bølgen.
 5. Jeg kjøpte Sangean lommeradio på Kjell & co. Den virker fint. Men for friluftsliv bruk har den et lite aber. Produsenten garanterer at den fungerer ned til null grader. Det fant jeg ut når jeg leste bruksanvisningen.
 6. Den er ihvertfall kjøpt inn av Forsvaret. Om de er begynt å bruke den får noen andre svare på.
 7. MSR XGK EX fordi den nå blir brukt i offisielle sammenhenger i Norge?
 8. Tror den Maratac lighteren din er et bedre kjøp. Men den fantes ikke da jeg kjøpte titan lighter....
 9. I samme gate er vel sånn sysett/ reparasjonsett til å henge i beltet. Tror det har samisk opphav.
 10. Disse knivene lagde Gerber i USA før. Uten oransje BG merking. Case lager en kniv etter tilsvarende mønster i dag. Uff. Jeg forvekslet vel med BG Compact Scout. Den kniven som ligner på Gerber LST. Den er ihvertfall lett...
 11. Skal du bruke kniven til trearbeid, så trenger du en skarpere kniv, enn om du bare skal bruke den til matlaging eller sløying av fisk. En mye brukt kombinasjon blant treskjærere i Norge er DMT diamantbryne brukt i kombinasjon med "gjennomsiktig" hard Arkansas stein. F.eks et rødt DMT bryne. Jeg har selv et diamantbryne med en korning på 8000 fra DMT. Dette er etter enkeltes mening et "se hva vi kan lage produkt". Folk som faktisk bruker kniver mye foretrekker så vidt jeg vet naturlige eller kjeramiske steiner. Ihvertfall til den siste "finishen" på kniver som skal brukes til trearbeid. Den Arkansas steinen som ofte brukes av treskjærere har en korning på 1500- 1800. Tror jeg. Eze-Lap har etter enkeltes mening bedre diamantbryner enn DMT, men jeg er godt fornøyd med begge deler.
 12. Jeg har hatt en liknende kniv som denne. Den hadde ikke stempel, og var kjøpt på et loppemarked i Oslo. Min kniv ville ikke ta en ordentlig egg, derfor solgte jeg den for en slikk og ingenting sammen med noen andre kniver. Ser ut som en typisk jaktkniv. I Tyskland får man vel ikke bruke kniv av denne størrelsen til noe annet enn jakt, utenfor husets fire vegger.
 13. Av de billige kompassene til Brunton, så tror jeg bare Truarc 3 er noe å ha. Les gjerne kritiske anmeldelser på Amazon. Og merk at Truarc 3 er et utpreget "turistkompass" uten f.eks. selvlysende prikker. Det eneste dette kompasset har for seg, er at det er billigste kompass med global nål. De svinedyre modellene til Brunton skal være bra. De billige modellene vil jeg vurdere i hvert enkelt tilfelle...
 14. Bra glassplate tips! Men, det DC4 brynet synes jeg er litt merkelig. Det har grovt kjeramisk bryne, og fint diamant bryne...... Personlig ville jeg heller hatt et dianova bryne til 200 kr fra Claes Ohlson. Uten at jeg er noen ekspert.
 15. Naniwa er vel det mest anerkjente merket, når det gjelder slike steiner. Men jeg tviler på at de andre steinene er dårlige. Har selv vannstein fra King. Men foretrekker diamantbryne.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.