Gå til innhold
 • Bli medlem

Nils Einar Ljosland

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  99
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Nils Einar Ljosland

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Uten å være noen ekspert. Hvis du virkelig skal lage mat på bål, så må du få glør som gir jevn varme. Bjørk er den vanligste tresorten som gir glør som er egnet til matlaging (utenom å varme kaffe, suppe, pølsevann osv.). Allemannsretten gjelder kun for små kaffebål/pølsebål. Dersom du skal lage et skikkelig bål for steking, må du ha tillatelse fra grunneier. Det er kanskje det som er problemet?
 2. Det har vel lett for å bli sånn. Mange av tilbyderne av informasjon til sivile innenfor "bushcraft", "survival"osv. er åpenbart folk som har en bro til salgs.
 3. Strengt tatt ble ordet Bushcraft først brukt av Harold Richard Graves fra Australia.
 4. Ikke at jeg har det selv. Men amerikansk Duluth Pack med "tumpline" er vel Bushcraft så det holder. Da kan du bære blytunge bører.
 5. Testet Mora Pro S i dag. Skulle kutte ned noen rønninger ved hytta. Jeg var faktisk litt imponert, dette er en god kniv for pengene.
 6. Har ikke brukt det oransje billig kompasset. Hvor fikk du tak i det? Forresten, dsk, det Silva kompasset ditt ser bedre ut enn Silva 54. På Silva 54 er skiven en massiv plate i plast. Den har rykte på seg for å henge seg opp i kulda. Din skive er jo ikke massiv.
 7. Hadde en Brusletto Femund, men synes den ble litt i største laget. Har den ikke lenger. Har ikke prøvd Brusletto Fremtid. Men designet synes litt for voldsomt for meg. Sentrert spiss og serrateringer..... Har sett på Brusletto Falken. Den virker som en veldig god kniv. Men jeg går ikke på jakt da.... Men tror selv at modellen Balder egentlig er dekkende for min bruk.
 8. Gravity III har jeg fått til å gå på bensin. Fikk det ikke til med parafin, men det er mulig at Biltema Lampeparafin er litt vanskelig. En ting jeg har gjort med min Gravity, er å endre forvarmingsrørets plassering. Da måtte jeg skru av beina, og vri på røret. Slik at det står som på fig. 2 i bruksanvisningen. Det fører blant annet til at det ene beinet ikke foldes helt inn. Men jeg er fornøyd slik.
 9. Tidlige tennstål hadde dette problemet, i enda større grad enn det som er nevnt i denne tråden. Det er særlig billige tennstål fra østen som kan være utsatt i dag. Noen slike tennstål kommer med et rør med pakning forresten. Såvidt jeg forstår, skal ikke LMF tennstål ha dette problemet. Trådstarter har kanskje fått et mandagsprodukt?
 10. Har nettopp bestilt STS long spoon i plast og Kupilka 225 spork fra Fjellsport. Får se om det duger. Er ikke så glad i metall turbestikk.
 11. Hadde en Leatherman PST for mange år siden jeg også. Synes Victorinox boksåpner er bedre i bruk. Men da må man jo ha flaskeåpner i tillegg...
 12. Har sett litt rundt på nettet. Noen mener det ikke går an å bruke denne metoden for pasta. Andre bruker metoden for "Mac & cheese" blandinger. Tror First Price Pasta Formaggio er en mulig kandidat til metoden i Norge. Uten å ha prøvd selv. Det går forresten fint an å spise store havregryn som har vært dynket i vann. Men hvis du vil ha grøt konsistens, tror jeg du må kjøpe lettkokte havregryn.
 13. Jeg har lest om kaldgrøt, men aldri laget det. Det skal visstnok gå å lage kald havregrøt. Har tidligere mest lest om bløtlegging for å spare koketid på f.eks ris. Lagde en gang noen energi barer som bare skulle stå i kjøleskapet til de ble faste. Der var prinsippet at havregryn i blandingen trakk ut væske fra blandingen av hovedsakelig kakao, kokosmelk og peanøttsmør....
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.