Jump to content

eliset

Aktiv medlem
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

About eliset

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

eliset's Achievements

 1. ooooh! rop ut om hva dere synes om underlagene, de skal vel være noe for seg selv.
 2. synes det er litt varmere enn annen skum, men ellers er det ikke store forskjellen. utenom at det tar hele sekken min sånn som det er bretta. jeg tenkte det skulle sitte bedre fast med dedikert festestropp, men den røyk før jeg sovna første kvelden...
 3. 3: ja, jeg bruker en hammock gear incubator 40 på den HH expedition asym (er 163). Funker helt fint. Jeg har sydd på strikk eller votteklemmer på seks steder sånn at quilten ikke skal smyge seg vekk fra skuldra mi i løpet av natta. Mulig det ikke trengs, men hjernen min trenger å vite at alt er ok med isolasjonen. Jeg synes 40F blir alt for lite isolasjon selv sommerstid, men jeg er en real frysepinne. Jeg putter verdens enkleste 100kr skumunderlag oppi køya for sommerbruk og 7cm exped dun luftunderlag i minusgrader i tillegg til underquilten. Da har jeg det passe varmt. Hvis du er i osloområdet får du rope ut hvis du vil teste quilten på køya di.
 4. Har bestilt dunquilt fra Katabatic (flex 22) og håper jeg nå skal sove bedre både flatt og i hengekøya
 5. Også på jakt etter quilt og troooor jeg nå har landet Katabatic Flex 22. Veldig spent på hvordan bestilling og toll og alt det der er. Noen som har erfaring fra å bestille fra dem eller noen av de andre nevnt i Ost sitt innlegg?
 6. Mektig imponerende leveringstid fra andre sida av verden. Har aldri prøvd quit før, men merker jo at jeg alltid prøver å ha glidelåsen på soveposen åpen. Ser at posen din har mange fans (jeg vurderer enlightened mot katabatic)!
 7. Jeg har denne: [Hidden Content] på min hennessy (dog den litt mindre varianten). Den er kjøpt i Norge (finn), men tror ikke noen selger den her. Null fiks å henge den opp, to klips som jeg setter i ringen/tarpfestet ved prusiken - bortsett fra at jeg har sydd på sånne små plast-klemmer på seks steder sånn at det er umulig for underquilten å smyge seg vekk fra skuldra mi i løpet av natta (underquilten har seks D-ringer på tilsvarende sted).
 8. Jeg ser på enlightened quilt og er veldig spent på hva du synes etter å ha fått brukt den. Bestilte du direkte fra dem eller fra svensk/dansk nettside?
 9. Ser skikkelig fint ut og dere har spreke unger. Å springe ned Sandfjellet er ca det artigste jeg har gjort på turfronten noen gang!
 10. Har identisk underlag og aldri hørt om problemet, så jeg ville også snakket med de du har kjøpt underlaget av!
 11. Har bare liggeunderlag med integrert pumpe i exped og sekk på Sea to summit, så ikke egentlig et godt sammenligningsgrunnlag. Jeg foretrekker virkelig sekk over pumpe, mest fordi jeg ligger i hengekøye og pumping inne i køye er noe herk.
 12. Enig med deg. Vi gikk fra Oslo til Moss i fjor sommer og har siden tatt Moss-Fredrikstad i små-etapper uten overnatting eller bare enkeltovernattinger. Fint for hengekøye (som er min foretrukne overnattingsform) og veldig sommerlig. Og som du påpeker: tilgjengelig til fots når det er slush eller snø alle andre steder!
 13. Sprekt å gå ut med den værmeldinga som var, synes jeg som ble inne på hytta... Jeg liker kyststien så godt, så ved neste anledning vil jeg prøve meg i fotsporene deres.
 14. Jeg har brukt hengekøye lenge, men er ikke så ofte på tur. Har testet skumunderlag, refleksunderlaget til Hennessy, luftunderlag av ymse slag og underquilt. Jeg har den mindre Hennesyen. Jeg er en skikkelig frysepinne, særlig akkurat når jeg skal prøve å sove. Skum: refleksunderlaget er helt ok, men festene det liksom skal holdes på plass med revnet på første turen. Det er omtrent like tykt som tynne skumunderlag bruker å være, jeg har et sort et på rull som ligner bortsett fra refleksen. Det er bretta, ikke rullet, så tar bokstavlig talt halve sekken min og får derfor bare være med hvis min mann har med en diger sekk... Mulig jeg gjør ting feil, men jeg liker underlag som bidrar til å "rette ut" hengekøya, særlig rundt leggene. Til det gjør skum en veldig fin jobb. Luft: jeg har luftunderlag med og uten dun som jeg har hatt i køya. jeg syntes det funker, men må mekke mye gjennom natta. Typisk er at det havner i fotenden og så må jeg ut med beina for å ta spenntak i duken for å få underlaget opp og under hodet igjen. De kortere underlagene funker best, har en Downmat LW som jeg synes blir for lang inne i køya. Underquilt: jeg har en dununderdyne som er rated til 5oC (kjøpt på finn). Har tatt litt tid før jeg har fått den godt nok på plass, men nå gir den omsider mye varme. Det er veldig smidig at det bare ligger på plass under deg uten noe som helst mekk, det pakker veldig smått og er, i forhold til varmen det gir, ganske så lett. Og viktigst av alt: holder skuldrene varme! Jeg putter et skumunderlag oppi, sånn at også jeg skal ha noe å mekke med gjennom natta... Enn så lenge er det for kaldt for meg med bare underquilt, pluss at jeg liker at det er noe litt stivere under meg, så da følger det enkleste skumunderlaget vi eier med. Mulig jeg kan komme til å klare meg med ryggplata fra sekken under leggene når det blir varmt nok, eventuelt med en underquilt er rated litt lavere.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy