Gå til innhold
 • Bli medlem

ketilring

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  607
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  23

Alt skrevet av ketilring

 1. Eldorado er NorgesGruppens varemerke, så se etter den på Kiwi eller Spar.
 2. Hva med minimalist-utgaven av Trangia-settet: kun brenneren og kaffekjelen? To flate steiner finner man jo overalt.
 3. Ja, hvis man velger å skreddersy posen øker både pris og leveringstid ganske raskt. Å vente så lenge kan være kjedelig. 😊 Jeg ser på størrelsestabellene for Alaska at anbefalt kroppslengde for standardstørrelsen (medium) er 170-188cm, så du er jo egentlig innafor. Du bør ikke gå en størrelse ned, den kan bli i korteste laget for deg.
 4. Jeg har aldri brukt karbonstengene, men etter det jeg har sett og lest så kan ikke disse reguleres. [Hidden Content] Det er mulig det går an å sette disse i en liten vinkel med nedre del et stykke ut fra teltet, men jeg aner ikke om det blir stødig nok.
 5. Jeg kjenner ikke til de to andre soveposene du nevner, så det kan jeg ikke gjøre meg opp noen mening om. Men det jeg kan si er at jeg opplever kvaliteten på alle tre Cumulus-posene jeg har som veldig god. Jeg har skrevet følgende om disse posene (Panyam 600, Lite-Line 300, Alaska 1100) tidligere i en annen tråd: "Jeg er meget fornøyd med posene. Det er veldig god kvalitet over hele linja, både på design og tekniske løsninger, passform, dun, stoff og sømmer, og oppbevaringsposer. Og så har de det jeg mener er markedets beste glidelåsløsning. Denne glidelåsen kjører seg aldri fast (se bilde
 6. Det kan se slik ut ja. Slik ser den ut på iPhone: Menyen bak «+» knappen:
 7. Man trenger ikke betal-versjonen for å kunne bruke kartene offline. Det er bare å klikke «+» og velge «forhåndsnedlasting» fra menyen før man legger i vei. Der kan man velge hvor detaljert kart man ønsker. Under vanlig online bruk kan man også se detaljert kart med 1m kotehøyde hvis man zoomer inn til 20m-skala eller mindre. Med betal-versjonen for man tilgang til noe som heter WMS-informasjon, uten at jeg helt vet hva det innebærer..
 8. Jeg har ingen erfaringer med Sony spesifikt, men det er klart at hvis man tenker å gå opp på fullformat så må man ta objektivene i betraktning også: værtette E-mount-objektiver er som oftest tunge og kostbare.
 9. Det skjønner jeg godt. Angrerett, "fornøydgaranti" og fri retur er praktisk. Men i og med at de har 10 års garanti på produktene samt at jeg opplever at de svarer raskt på henvendelser, så har jeg tatt sjansen på å bestille tre soveposer derfra de siste to årene. Jeg regnet ut frakt, moms og tollgebyr i disse prisene jeg skrev opp ovenfor, men kronekursen og tollgebyret kan jo gå litt opp og ned..
 10. Her er enda mer å velge imellom. Som et alternativ til de soveposene ovenfor som koster opp mot 6000,- så kan du ta en titt på følgende Cumulus-poser til omtrent samme spekk og som er minst like bra: Alaska 900 (700 cuin, T-comf -10°, 1510g) til omtrent kr 3500,- [Hidden Content] Alaska 1100 (700 cuin, T-comf -15°, 1720g) til omtrent kr 3900,- [Hidden Content] Jeg har sistnevnte selv, og må innrømme at den ikke blir for mye brukt siden den ofte blir for varm for meg, selv på vinteren.
 11. Innenfor det budsjettet kan du få f. eks. et brukt Fujifilm X-T1 kamerahus, og et XF 23mm f/2 objektiv. Disse er værtette (i følge produsent) og tåler en del, og har nå blitt såpass rimelige at du slipper å være så redd for å bruke det. Ellers har jeg selv brukt et Canon EOS M100 med 15-45mm kit-objektiv som jeg kjøpte på salg for 2995,- og selv om det slettes ikke er værtett så har det tålt både regn, snø, kulde og fall fra over en meter og mye annen mishandling de siste tre år, og det fungerer fortsatt perfekt.
 12. Det vanligste er vel å tørke de ingrediensene som ikke tåler varme så godt, som f. eks. kjøtt. Her en nyttig tråd/nettside om temaet.
 13. Det er ikke unormalt at det lukter 'hønsehus' av helt nye dunposer nei. Lukten vil avta når du har fått luftet den litt. Du vil senere kunne kjenne antydninger til lukt igjen dersom posen blir fuktig, men også dette vil forsvinne etter en tid, er min erfaring.
 14. Det er jeg enig i. Men i stedet for å varme opp lufta i nedre del av soveposen på denne måten, vil det ikke være mye raskere å ta av dunjakka og la den overopphetede overkroppen overføre varme til lufta direkte, og la lufta sirkulere i posen?
 15. Det hadde ikke jeg hatt noen betenkeligheter med. Nå er både ytterduken og bunnduken i dette teltet sterkere enn f. eks. Superlight-teltene og tilsvarende, men jeg har også hørt at det kan gå hull hvis duken gnisses mot stein over lengre tid. Det følger med en dyneema reparasjonsteip for å tette eventuelle hull og sømmer, men jeg har aldri hatt behov for å bruke denne.
 16. Nei da, som nevnt så tror jeg egentlig at det er så enkelt som at da jeg la meg i soveposen med dunjakka på, så ble det aller meste av den varmen kroppen produserte værende inne i den godt isolerte jakka, og lufta i nedre del av posen forble kjølig. Når jeg så senere tok av jakka kunne lufta sirkulere fritt i hele posen igjen, og det ble jevnt over varmere.
 17. Jeg mener at mitt scenario faktisk skal være ganske greit å rekonstruere jeg da. Det handler om oppvarming av luften i soveposen og inne i den vindtette dunjakka. Jeg kan prøve å forklare på en litt mer sammenhengende og strukturert måte hva jeg mener i morgen. Dette må vi til bunns i.
 18. Takk! Det måtte en fjellkar til for å forstå hva jeg mente.
 19. Ja, ja. Jeg er nok dårlig til å forklare da. 😄 Ellers så har dere ikke lest det jeg har skrevet nøye nok. 😊 Men dette er altså noe jeg har opplevd ved flere anledninger, og jeg innbiller meg at det ikke bare er innbilning.
 20. Det er jo akkurat det jeg skriver. Der tror jeg du gikk glipp av hovedpoenget mitt. Det jeg skrev var: "Hvis man sover med tykke klær på overkroppen, som for eksempel en godt isolert jakke med vindtett ytterstoff, vil det meste av den varmen 'fanges' inne i dette plagget og ikke spre seg ut i hele soveposen. Mange ganger har jeg sittet å duppet av i soveposen med dunjakka på, og så har jeg bare lagt meg nedi posen uten å gidde å ta av jakka. Da har jeg ofte våknet litt utpå natta av at jeg fryser nedover lårene. Da har jeg bare tatt av dunjakka og krøpet ned i posen igjen,
 21. Jeg tenkte først å bestille fra Backpackinglight i Sverige, men det viste seg å bli en del dyrere enn å bestille rett fra zpacks.com. Jeg betalte for varen og frakt ved bestilling, og fikk senere en faktura fra DHL på mva og toll. Jeg mener å huske at totalsummen endte på kr 7004,- (dette var i mars 2019). Jeg fikk pakken levert på døra 11 dager etter bestilling.
 22. Dette er nok et godt alternativ, ja. Ser XXL har det til 7999,- nå. Jeg har erfaring med to andre Superlight telt, og er enig med det @Likse skriver ovenfor.
 23. Det er vel kroppen din som først må varme opp omgivelsene (klær, sovepose og luftlagene i disse) til et nivå der forskjellene i temperatur og dermed varmetapet til omgivelsene blir så lite at kroppen klarer å opprettholde varmen over tid? Så at det hjelper å ta på mer klær i soveposen slik at den samlede isolasjonen øker er det vel ingen tvil om. Men når @eirikur spør om hvordan "myten om klær i soveposen" kan ha oppstått så mener jeg at teorien min ovenfor - om dunjakke på overkroppen og kun undertøy på underkroppen - kan være en plausibel forklaring. Det, og det @Skog
 24. Men luften og innerstoffet i nedre del av soveposen vil da være kjøligere, og oppleves kjøligere ved kontakt mot huden/kroppen.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.