Gå til innhold
  • Bli medlem

ketilring

+Støttemedlem
  • Innlegg

    783
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    30

Alt skrevet av ketilring

  1. Lundhags Guide Expedition kanskje? Har ingen erfaring med den selv, men ser bra ut på papiret. Den har 5mm innerstøvel i ullfilt og finnes både i BC og 75-variant.
  2. Det er vel fordi lufttrykket har sunket etter at du kalibrerte? Du må kalibrere på nytt når lufttrykket endrer seg, enten manuelt ut fra en kjent posisjon/høyde, eller dette kan settes automatisk vha. GPS. Dette siste krever antagelig at du starter en aktivitet på klokka, eller tar i bruk en annen GPS-funksjon.
  3. Jeg har et Helsport Fjellheimen SL 3 veier bare 1,7 kg brutto. Det er vel antagelig gått ut av produksjon nå, men kanskje det er å få tak i brukt? Ungene foretrekker dette teltet når de er på tur alene fordi det er så lett og veldig enkelt å sette opp, med bare to stenger. Det går akkurat tre "regular" liggeunderlag med mumieform i innerteltet.
  4. Merk at denne ullinnerskoen er på 3mm mens expedition-modellene har 5mm. Hvis målet er varmest mulig sko så er vel dette en viktig detalj.
  5. Har vurdert Lundhags Guide Expedition BC/75 selv, men har funnet ut at det blir litt overkill for meg. Men du kan jo sjekke den ut. De har en model med Xplore-bindinger også som heter Abisku. Disse skoene har uttakbar innersko i 5mm ullfilt.
  6. Har ingen erfaring med akkurat denne buksa, men antar at 2L-varianten med mesh vil føles litt mykere og varmere, samtidig som den vil absorbere mer vann og tørke saktere.
  7. Det betyr at stoffet består av enten 2-lags eller 3-lags konstruksjon. Ulike produsenter gjør vel dette på litt forskjellige måter, men på 3L er som regel ytterstoff, membran og innerstoff laminert sammen (3 lag), mens på 2L er membranen limt på innersiden av ytterstoffet. Sistnevnte er som regel foret med et mesh-stoff for å beskytte membranen, så 3L er ofte litt lettere og mer pakkbar.
  8. Man vil vel aldri helt kunne unngå denne problematikken på tunelltelt med skrånende tak. Vind og nedbør kan presse ytterduken ned mot innerteltet og man kan presse innerduken mot ytterteltet med beina. Da er det en bedre løsning med telt der taket ikke skråner ned mot fotenden, som f. eks. Keron, Kaitum og Helags. Har ikke så mye oversikt over Helsport lenger, men jeg vet at Spitsbergen har denne designen. Det er flere fordeler med dette. Man har to innganger/fortelt slik at man alltid har en inngang i le for vinden, samt at man har mulighet for bedre gjennomlufting. Samtidig er det hipp som happ hvilken vei man ligger.
  9. Jeg har heller aldri eid eller brukt bunnduk på mine telt, og ser ikke helt poenget. I alle fall ikke med de som kun dekker arealet av innerteltet. Det har vært populært å bruke bunnduk på Helsport sine Superlight-telt har jeg sett, fordi man har vært redd for at den tynne bunnen i innerteltet ikke skal tåle bruk. Dette blir jo bare helt meningsløst. Velg da heller Pro-modellen, som kommer med kraftigere bunn, og da blir jo teltet sikkert både lettere og i hvert fall mye billigere! : ) En duk som kun dekker arealet av forteltet kan vel kanskje ha noe for seg, men tror jeg klarer meg uten.
  10. Ja, jeg tar ut stengene når jeg pakker i 35L sekk på helgeturer eller når jeg pakker i sadelveske på sykkelturer. Med større sekk lar jeg vanligvis stengene sitte i. Min erfaring er at disse stengene er veldig solide, så tror ikke du trenger være så veldig forsiktig.
  11. Ser at de fortsatt ligger i br.reg., men med negativt resultat for 2022. Whiteout ble jo relansert i 2018, og nå skal det altså relanseres igjen? Men jeg håper de kommer tilbake ja, produktene var veldig gode og hadde et pent og nøytralt design. Har tre jakker derfra, og de er blant mine favorittplagg.
  12. Som Fosning vil jeg si at Utvorda i Flatanger, nærmere bestemt Leiholmen nord for Utvordfjellet er det nordligste geografiske fastlandspunktet. Har tenkt på en lignende tur selv i mange år, men hittil har det blitt bare med tanken. : )
  13. DD Hammocks Superlight Tarp 3x2,9 https://bikeshop.no/dd-hammocks/ddhamm0003/dd-hammocks-superlight-tarp-brun-3x2-9-m-lett-og-allsidig-husly Har brukt denne selv i flere år. En lett og praktisk tarp med mange festepunkter, og min viser enda ingen tegn til slitasje. Men bardunene og pluggene som følger med er ikke noe å skryte av, så dette bør du bytte ut med noe brukbart.
  14. Det er slettes ikke uvanlig at foten vokser både i lengde og bredde etter mye belastning, det er sener i fotbue og fotblad som strekker seg. Etter en sommer med mye løping og trasking med sekk vil jeg som regel gå opp rundt én skostørrelse. Likeledes vil foten etter en vinter i sofaen ha krympet tilbake igjen. Jeg har også slitt med at de fleste skoprodusenter ikke tar høyde for at folk har tær, men når det gjelder fjellstøvler har jeg kommet frem til at Keen ikke er så aller verst. Jeg har vært ganske fornøyd med Pyrenees modellen. Dette er en relativt myk sko med meget godt grep og med god (nok) plass i tåboksen. Den har KeenDry-membran, som har vist seg å holde lenger enn enkelte Gtx-sko jeg har eid tidligere. Ellers går det for det meste i Altra for meg. Har så vidt fått prøvd Olympus Hike Mid Gtx nå. Passformen er suveren som alltid, men har mine tvil angående slitestyrken.
  15. Det var merkelig. Jeg har to Nitecore-lykter, inkludert en HC65v2, som er av imponerende høy kvalitet. Og batteriene varer i to evigheter. Kanskje din lykt er en eldre modell som ikke er like god? Jeg vil tro at batteriene Nitecore benytter er av beste sort..
  16. Nitecore sine fungerer jo bra: https://www.fjellsport.no/merker/nitecore/nitecore-nl1835-3500mah-black?variantId=108-3550 Men har du sjekket for fukt/korrosjon inne i batterirommet og at o-ringen i skrukorken er hel?
  17. I serien "Alle foreslår sitt eget favoritt-telt" vil jeg få anbefale Hilleberg Enan. Teltet er topp kvalitet og skikkelig solid, og tåler overaskende mye vind og regn. Det har mer enn stor nok plass i innerteltet for meg på 181cm, og forteltet er også romslig nok til å oppbevare sekk og yttertøy samt å kokkelere med gassbrenner. Teltet er lett, mitt veier 1195g, men det beste er allikevel det lave pakkvolumet. Teltet fyller mindre enn halve pakkposen og kan enkelt festes bak på sykkelsetet eller skli inn i/under topplokket på en sekk. Stengene oppbevarer jeg ned langsmed ryggen i sekken eller på sykkelstyret.
  18. Jeg har ikke regnet på det, men på en ukestur på sommeren har jeg pleid å ha med iPhone Xs, systemkamera (M100) med to batterier (LP-E12), Garmin Fenix 3, Garmin Inreach Mini, og en batteribank på 5000mAh. Da lader jeg alt til 100% før jeg drar eller i bilen. Underveis på turen har jeg da typisk fått ladet mobilen fra ca. 20% til 80% to ganger og ladet et kamerabatteri fra "flatt" til "nesten fullt" med batteribanken. Hva som var igjen av strøm på de ulike dingsene har jeg ikke notert meg. Det jeg bruker av elektronikk underveis er at jeg tar omtrent 100 bilder i døgnet, bruker mobilen til podcast og lydbok om kvelden, og kanskje som lommelykt i teltet om natta. I tillegg sender jeg 1-2 meldinger med Inreach’en om dagen, og bruker klokka til å lagre veipunkter av leirplasser underveis. Både Fenix og Inreach varer hele uka, med god margin, uten å behøve å lades. Edit: Da har jeg regnet litt på det. : ) Tok utgangspunkt i en tur med 5 overnattinger, og har estimert hvor mange prosent strøm det var igjen på hver dings etter turen. Fritt etter hukommelsen. Hvis jeg har regnet riktig, noe jeg sikkert ikke har, så ser ut til at jeg landet på rundt 1,2 Ah pr. dag.
  19. Det går nok heller dårlig, den trenger et ganske fast oppblåst liggeunderlag med tykkelse på minst 6cm for å bli stødig.
  20. Det er fortsatt 1m+ snø i høyden oppi fjellet i øst (Åfjord), og det er meldt litt mer snø mot helga. Skal vel en tur på hytta til uka, og da tar jeg med både fjellski og truger. Nede ved sjøen er det helt bart nå, jeg la om fra piggdekk til sommerdekk på grus-sykkelen i dag. Jeg bruker Lundhags Forest II selv til dette formålet, gjerne med 1-2 par tynne ullsokker pluss et par raggsokker når det er skikkelig kaldt. Ulempen er at de som regel må gås inn (en ukes tid) og at de fort koster opp mot 3000,- med mindre du finner noe på tilbud. Fordelen er at dette er sko som er håndlaget i Sverige og antagelig varer livet ut. De har heller ingen membran som sprekker eller PU-såler som ramler av.
  21. Det meste fra Bergans er jo både veldig bra og relativt rimelig, og ofte på salg. Som f. eks. Bergans Senja 3L Pants. Og så har du jo de aller rimeligste variantene som f. eks. Urberg og Gridarmor som bla. a. Fjellsport fører. Disse virker greie nok, men jeg kan ikke si noe om slitestyrke og vanntetthet over tid: https://www.fjellsport.no/dameklaer/bukser/skallbukser
  22. Hvis det er min link du refererer til, så er dette to lag aluminium med bobleplast i mellom, og det isolerer bra.
  23. Ta et søk etter pot cosy på YouTube, så finner du en drøss med forslag til hvordan dette kan gjøres. : )
  24. Kaitum 2 må vel også nevnes. Et "red label" firesessongerstelt med to fortelt og innganger, 220cm liggelengde og rette endevegger. Sammenlignet med Norrønateltet nevn ovenfor så er det både lettere og antagelig billigere (ligger brukte på Finn rett som det er) og det er mulig å skaffe et nå. I tillegg er det jo et Hillebergtelt.
  25. En uke etter bestilling måtte jeg sende en e-post og etterlyse brenneren. De beklaget og lovte å sende den samme dag. Etter to ukers venting ble jeg lei, og kansellerte bestillingen. Så da ble det ingen 111 på meg…
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.