Gå til innhold
  • Bli medlem

fiskekongen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    895
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    7

Alt skrevet av fiskekongen

  1. Ok. Var redd vann over 1400m var håpløst. Ser det er meldt nattetemperaturer ned mot 0 allerede neste uke. Jeg tar nok med både fluestanga, slukstanga og mark.
  2. Heisann jeg har ikke vært på Hardangervidda i september tidligere. Jeg planlegger en tur første uka i september, og lurer på hva folket har av erfaring fiskemessig i september? Blir vann over 1400m for høy så seint på året? Hvilke erfaringer har dere med septemberfiske på Hardangervidda?
  3. Hei Sitter å kikker på en tur planlagt nå i år, og lurer på om noen har gått via disse vanna? Hvordan er det med teltplasser og gjerne litt om fisket. Skriv gjerne på PM hvis det ikke ønskes kringkastet. Stor fisk slippes alltid ut igjen. vurderer å gå fra Tuevotni til Litlos og derfra til ake til Middalsbu. Den siste delen er ikke helt spikra. Vurderer å heller gå østover fra Tuevotni. den ser tøff ut den stigningen fra Middalsbu kom gjerne med erfaringer fra området😊
  4. Ja likt som N2, men lettere enn det vi kaller luft. Men det var ikke det som var poenget. Poenget er at CO ikke legger seg som ett teppe i bunn av teltet. Noe mange glemmer er CO2 konsentrasjonen det kan bli i ett telt. Ja det trengs mye mer CO2 enn CO før det blir farlig. Men det kan faktisk være enn problem. Etter ca 10min fyring med en XGK i telt sommerstid, bare for å måle gass, hadde O2 nivået falt nesten 2% i teltet. Orket ikke fyre mer, da det ble for varmt i teltet. Hadde som mål å foreta skikkelige målinger vinterstid, også Benzene nivåer. Men har ikke blitt noe. Kanskje får jeg det til denne vinteren. Ved langvarig fyring vinterstid kan trøttheten du føler faktisk være CO2. Fordelen er at det er mye lettere for kroppen å kvitte seg med CO2 enn CO, slik at en rask utlufting hjelper. Man kan faktisk få CO2 forgiftning selv om det er nok O2 i atmosfæren man befinner seg. Poenget er vel at man uansett bør passe på å lufte ved fyring i telt. Spesielt vinterstid med snømatter nedgravd. "Symptomer på karbondioksidforgiftning: Ved nivåer på 1 % kan søvnighet oppstå, økes verdien til 3 % kan en føle redusert hørsel, økt hjertefrekvens og blodtrykk, enda høyere verdier fører til enda mer alvorlige symptomer og til slutt død ved rundt 8 %" Ved bruk av rusmidler som alkohol, vil kroppens toleranse for CO og CO2 reduseres. Noe å tenkte på
  5. Dette er vel ikke helt riktig. CO er lettere enn luft, mens CO2 er tyngre. Men forskjellene er såpass små, at er det noe bevegelse inne i teltet vil dette være godt blandet.
  6. Ser flere har forklart dette i flere tråder, og er feil. CO er lettere enn luft! CO2 er litt tyngre. Forøvrig er forskjellene så små, at i ett telt eller andre områder hvor det er bevegelse i lufta vil det være liten forskjell i konsentrasjonene.
  7. Til dere som samler og faktisk bruker deres eldre parafinbrennere. Hvis dere bare kunne velge en, og den skulle være deres eneste turbrenner, hvem hadde dere valgt? la oss inkludere Svea 123 og 111 selv om dem ennå produseres Begrunn gjerne svaret 😊
  8. At prisen er høyere for LM produkt i butikk enn fra Amazone / Aliexpress syns jeg her helt greit. Selvfølgelig kan man bestille fra Kina, men da med laaaang ventetid til tider. Man betaler for kort ventetid, og at LM har valgt ut de produktene han mener er funksjonelle av en jungel av produkter på Amazone.
  9. Tja… jeg har da hatt MSR, Primus og Coleman som har feilet også. Alltid med ekstra pumpe hvis det er kritisk. Og pumpa her er mer i metall enn f.eks MSR. Så i utgangspunktet er det ikke noe værre. Ser ut som han fikk ny uten spm også. Men kan nok hende min XGK fortsatt vil være med på lengre vinterturer uansett.
  10. Fikk denne i hus for ett pr mnd siden. Må bare sonar det er merkelig at denne ikke er mer ettertraktet. Fantastisk brenner!! Lager man mat til mer enn en er denne helt fantastisk!
  11. Ha med noen litt større. Spesial i 12g og møresilda i 10g. Farger er litt smak og behag. Men kobber/rød, sort/rød og helt sort er bestandig med.
  12. Hilleberg Allak 3, da mitt Yndlingstelt Black Diamond Awhanee begynner å bli godt slitt. Og det sendes ikke lenger til Norge. Spent på om det kan erstatte teltet 😊
  13. Mitt reinsfjell superlight revnet sømmen til det ene bardunfestet første døgnet på Hardangervidda sommerstid. Blåste vel ca 15sek/m. Men det var nok til at jeg ikke stoler på SL modellene for turer i høyfjellet. Var skeptisk allerede da jeg sko det opp. tråkker vel noen på tærne, men SL modellene til helsport virker noe pinglete for røft vær. I motsetning sto mitt zpack duplex i 24sek/m. har liten erfaring med hund, men er redd det er få telt som har stort nok fortelt. Exped orion og Black Diamon Awhanee med fortelt er vel dem jeg kan komme på som kan passe. Sistnevnte har støtt fortelt.
  14. Ble en fjelltur i havgapet på Vestlandet med mellomste gutten. Fisk fikk vi også 😊
  15. Det er vel opptil meg å mene om 10W holder eller ikke? Jeg har større panel også, men da skal man på virkelig langtur for at det ikke lønner seg med en litt større powerbank.
  16. Korte turer er det batteribank som gjelder. På lengre tur har jeg gjerne en liten batteribank + solcelle. Iallfall hvis langtidsvarselet ikke bare er driit. Da blir det større batteribank. Planlegger man å lade via solcelle er min erfaring at man ikke bør ta med seg noe mindre enn 10W. Ellers er det lite skyer som skal til for at det tar alt for lang tid å lade.
  17. Heisann, Er det noen som har tegninger på Nansenkjelen?
  18. Jeg fikk tak i en Arcteryx Tetha brukt. Denne skulle være strøken, men når den ankom var den ene garasjen borte, var rett og slett revet av, og deler av foret var løsnet. Selger svarer selvfølgelig ikke. Ahhhh misliker uærlige mennesker så inderlig!!! Så nå er jeg fortsatt på jakt etter bukse. Som nevnt over, er jeg også litt i tvil om SV versjonen kan bli for stiv. Min Alfa SV jakke er iallfall svært stiv, og frister lite som bukse. Ser noen her never Freke. Denne virker litt tung for meg. Men hvordan er Klättermusen sin membran? Har ingen erfaring med denne.
  19. Heisann Min Hagløfs er moden for bytte og jeg er usikker på nytt valg. Har vurdert Arcteryx Alfa og Beta SV, klattermusen Vidar og Norrøna Trollveggen. Men er åpen for forslag. Dette ønsker jeg: - bakluke - ikke alt for stiv i stoffet - slitesterk - ønsker helst strechstoff over linning, men ikke ett must. - innvendige gamasjer - Helst strech stoff over linningen har hatt ett par Arcteryx Alfa SV jakker jeg er veldig fornøyd med. Men om buksa er like stiv er det nok uaktuelt å gå i timesvis med pulk med. Noen som har prøvd Kattermusen Vidar? Kjenner lite til membranen dem bruker, og hvor holdbar den er.
  20. Hvis ikke du har en evigvarende termos, så avgir nok din også varme over tid. Inne i soveposen, er det nok til at det ikke er -20 rundt batteribanken 😉
  21. Mitt duplex fikk prøvd seg skikkelig på sørøya i sommer. Hadde opptil 24 sek/m vind. og det klarte seg veldig bra. Men det er ett par ting man bør huske på: - sett opp teltet med Zpack logoene mot vinden. - bruk gå staver som teltstenger hvis du forventer vind. Enkelt å justere høyden på teltet. - ikke stort problem med kondens med teltet helt ned mot bakken når det er mye vind. Blir såpass sirkulasjon uansett da. - Husk ørepropper! Det bråker noe sinnsykt i mye vind. Bruk tid på å få det stramt. - det kan lønne seg å teipe på ett ekstra bradufeste ca der hempen midt på døra er. Ha en shockcord kle i sekken til å feste her med en plugg. Det hjelper med å holde døren stram og hjelper masse med blafring.
  22. Det viktigste er som tidligere nevnt å ikke lade når batteriet er kaldt. Ett tips på vinterturen, er å lade etter man har fylt termos eller vannflasken med varmt vann. La dem ligge sammen med batteriet i soverposen og lad på morran eller under transport.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.