Gå til innhold
 • Bli medlem

northern_fov

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  155
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

northern_fov vant dagen sist 23. august 2019

northern_fov hadde mest likt innhold!

Om northern_fov

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Usikker på om det blir omvei for dere men kan anbefale å kjøre inn mot Dørålseter og deretter gå innover Dørålen. Slå opp camp opp i lia like etter Vassbekken. Kan være litt knotete å finne egnet plass men man får panoramautsikt over dalen og spektakulære Sagtindan. Burde også være et godt utgangspunkt for dagstur. Husk kikkert, potensielt mye elg i området som kan være god underholdning i camp.
 2. I postlisten til saken i Lom Kommune er det en eim av kritikk til omfanget av forslaget. DNT skriver i sine "generelle synspunkter": Lom Fjellstyre skriver:
 3. Enig. Du må ha de med de i vurderingen. Har Abisko Dome selv. Kan være litt knotete å sette opp i kraftig vind men det burde være et mindre problem i skogen kontra høyfjellet. God lufting og du kan kjøpe et mesh-innertelt og bruke det når det er varmt. Vurderte Exped Orion men liker ikke at ytterteltet ikke går ned til bakken.
 4. Blir alltid fasinert av å se deltakerne på 71 grader nord spankulere milevis i fjell og ur med lave terrengsko uten at det går alt for hardt ut over anklene. Jeg hadde aldri gjort det, men nå har ikke et kraftig overtråkk like stor konsekvens når man har med seg en lege på tur.
 5. Ja og det er her jeg mener de benytter seg av feil paragraf, muligens fordi §9 ikke ser ut til å gi dem mulighet til å vedta liknende begrensninger som i §15 Ferdsel = Bevege seg fra et punkt til et annet.
 6. §14 nevner ferdsel, ikke telting eller rasting som er definert i §9 Da vil vedtaket i så fall begrense bevelgelsretten i området.
 7. Slik jeg leser friluftsloven kan man kun kreve en "rimelig" avgift dersom det er en definert teltplass eller opparbeidet friluftsområde. Det vil si at områdene på kartene etter mitt skjønn må markeres tydelig som teltplass før man kan kreve noe som helst. Ser for meg flere kilometer lange gjerder rundt disse hyttene.. Ut over det har grunneier/bruker anledning til å bortvise ved brudd på loven og vedkommende kan i noen tilfeller straffes. Da er min mening at dagens lovverk er godt nok, men at det er manglende håndhevelse.
 8. Det er noe av det mest provoserende og tåpelige jeg har lest på lenge. I fjor sommer slo jeg opp teltet ca. 500 meter fra Leirvassbu på ettermiddagen på returen som en pitstop før jeg skulle kjøre 5-6 timer hjem dagen etterpå. Jeg brukte ikke noen fasiliteter utenom parkeringen (som forøvrig ikke kostet noe). Hadde noen kommet og lagt en faktura i sekken min som gebyr for å pusta inn lufta hadde jeg tørka meg i ræva med den. Ja, noen folk er sugger men da får man finne andre løsninger enn å kollektivt straffe alle som drar på tur. De som tror at en endring i allemannsretten vil få nevnte
 9. Bare jeg som synes det er rart at Keb har myggnetting i ytterdøra men ikke Abisko? Hva skal man med det på vinteren?
 10. Vil høy spenst bidra til mer toleranse mot kollaps pga fukt?
 11. Det er flere som har kommet utfor skikkelig ruskevær og snøstorm med Ringstind SL og kommet helskinnet igjennom. Jeg er godt fornøyd med den nye versjonen med 2 fortelt (2 manns). Den veier ingenting og kjapp å sette opp. Alt for korte barduner though så de vil jeg anbefalt å bytte ut eller skjøte. Om det er bedre vindprofil vet jeg ikke om jeg er enig i. Jeg synes hodeenden er brattere enn tidligere modeller.
 12. Istedenfor bruk og kast kan du kjøpe fra "kjente" merker og lappe HVIS det går hull i dem. Antar at f.eks lappesett til sykkelslange kan funke.
 13. Usikker, men jeg har i hvertfall minimalt med fukt nå og lite gnaging
 14. Antar du bruker ull? Hvis ikke, bruk ull 🙂
 15. At skoene passer er selvfølgelig viktig, meg jeg tror at sokker og sokketype kanskje er en litt undervurdert faktor. Jeg får problemer med ullsokker f.eks, sansynligvis fordi de har grovere tekstur enn syntetisk og derfor gnager mer. Neste sesong kommer jeg til å gå opp 1-2 størrelser på skoa og forsøke å gå med syntetisk innerst med ullsokk utenpå.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.