Jump to content

northern_fov

Aktiv medlem
 • Posts

  232
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

northern_fov last won the day on February 15 2022

northern_fov had the most liked content!

Reputation

205 Excellent

About northern_fov

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Området rundt Tuva turisthytte er fantastisk for barn og ekstremt lett tilgjengelig med parkering rett ved hytta. Fin bonus å kunne kjøpe seg noen vaffler når man kommer tilbake.
 2. Alene. Eneste mulighet til å nyte absolutt stillhet. Har begynt med noen bonusturer med guttungen på 5 innimellom, det er stas å bygge hus sammen på fjellet.
 3. Det er her jeg lurer på om Arctic Beddingen må ryke for min del. Tyngdepunktet blir rett og slett for høyt når teltet ligger delvis montert oppå der igjen. På Viddaturen for noen uker siden tømte jeg glosevokabularet når Transporteren tippa konstant i kuppert terreng med stivt drag.
 4. Skaffa meg Senja for noen uker siden til hverdagsbruk. Ekstremt fornøyd så langt. Veldig god passform og hetta er knall. Hadde nok ikke brukt den i camp på vintertur, da hadde den nok for tynn. Av det jeg leser kan Vega potensielt også blir litt for tynn. Personlig hadde jeg nok gått for K7, men det kommer så klart an på hva slags behov jakka skal dekke.
 5. Vintergass. Registrerer at flere er negative til det, men jeg var nettopp på Hardangervidda hvor det varierte fra 15 til 30 blå og hadde ingen problemer.
 6. Jeg har kjørt vanntett pakkpose utenpå en mindre fotobag. Kan til tider være litt klønete å få ut utstyret men det funker og da kan jeg bruke den sekken jeg ønsker.
 7. Slår et slag for Keb Endurance 3 til tross for vekta. Highlights: Mulighet for bedre ventilasjon siden du kan dra nytte av myggnetting i dørene både vinter og sommer Plass til pulk ytterst i forteltet når man har kuldegrop Med 2 personer er det fortsatt plass til sekk og annet stæsj man ønsker å ha inne i teltet Mulig å sitte i ytterteltet med f.eks Ground Chair Er så glad i det teltet at jeg også har valgt det på enkelte soloturer på sommeren.
 8. Jeg har relativt lik fysikk og like behov. Har til nå endt opp med StS > Thermarest > Exped. StS er definitivt best å ligge på MEN de vil oppleves som litt kjøligere enn andre matter (selv med høy R-verdi) på grunn av celle/knappe-mønsteret. Har derfor siktet meg inn på et annet alternativ som ikke skal ha samme problem men ha lik komfort, nemlig Big Agnes Rapide SL Insulated. Veier mer enn f.eks Thermarest, men tror uansett at du vil ende opp med å kompromisse på noe. For meg vil litt høyere vekt være verdt det hvis det betyr bedre søvn. Det som kanskje ikke blir like mye diskutert er hvordan ujevnheter på bakken vil påvirke hvordan man opplever kvaliteten til liggeunderlaget. Et litt tykkere liggeunderlag vil f.eks være mer tilgivende enn et tynnere.
 9. Deilig rapport. Var en liten tur i Reinheimen selv for noen uker siden. Parkerte på Billingen og gikk i underkant av en mil innover Torddalen. Fantastisk område som definitivt ga mersmak. Fikk sett stjerten på en kongeørn også.
 10. Jeg spekulerer bare vilt. Kjedene har vel sine konsepter og strategier (f.eks tilstedeværelse i kjøpesentere eller ikke), om Intersport og Sport1 blir mer eller mindre helt like, hva er da poenget. Kanskje de har ulikt sortement, men det betyr sansynligvis dårligere innkjøpsbetingelser. Dersom Sport1 er en sterkere merkevare kan det være butikk i å rendyrke det konseptet kontra 2 som er ganske like.
 11. Lokale er bekreftet, men mistenker at det kan være på landsbasis. De fleste Intersportbutikker befinner seg vel på kjøpesentere som tar en % av omsetning. Mtp at det er mye marginskvis om dagen så tipper jeg at de vil ut i egne lokaler i Sport1 drakt.
 12. Guttungen vokser så måtte gå til anskaffelse av 100L sekk. Har en Fjällrëven Kajka 75 jeg er fornøyd med og kunne tenkt meg 100L men de er stive i pris så gikk for en Osprey Aether Plus 100. Ble egentlig litt skuffet over størrelsen. Fikk ikke inntrykk av at den er 100L men det kommer nok av utformingen og antall lommer kontra Kajka. Vurderte å returnere den men fikk akkuratt plass til alt og den var ekstremt god å ha på seg så den forblir i samlingen. Intersport (som forøvrig ser ut til å brandes om til Sport1) hadde flyttesalg og det lå en Mammut Perform Down Bag til 1700,- og fristet meg. Har brukt Helsport Rago Spring som 3-sesongs men har blitt litt kald i den til tider på snaufjellet, så da ble jeg eier av en Mammut-sovepose. Ble litt usikker når det jeg pakket den opp og registrerer at det er 2 striper på hver side langs armene nærmest uten fyll (håper det er by design). Fikk testet den og ble veldig fornøyd. Hadde egentlig den beste natta i teltet på lenge. Den har forøvrig noen artige detaljer som at det f.eks følger med "sovebriller" og ørepropper LIkte også glidelås på toppen kontra på siden.
 13. Så bra! Nallo bli enda litt tyngre igjen ser jeg. Anjan dukket forsåvidt også opp som et alternativ, men noe dyrere og 3 sesongs. 176 så da skal det forhåpentligvis gå greit Gode tilbakemeldinger her så da blir det å slenge det på shortlisten tenker jeg.
 14. Så lenge jeg har hatt telt har jeg alltid hatt Ringstind i samlingen, men nå frister det å gå all inn på Fjällrëven. Har et Abisko Dome 2 og Keb Endurance 3 og er superfornøyd med begge. Ringstind har blitt brukt til solotelt, men har stadig oftere endt med å bruke Dome 2 istedenfor til tross for vektforskjell. Grunnen til at jeg vurderer bytte er 3-delt: Jeg bryr meg stadig mindre om været når jeg skal dra på tur. Dvs at jeg tar gjerne litt nedbør og vind. Synes egentlig det er artigere. Tidligere dro jeg bare ut om det var meldt knallblått. Ikke at jeg er gammel, men det kommer stadig flere vondter i kroppen og stivere ledd som gjør at jeg ønsker noe mer boltreplass på innsiden av teltet. Jeg kommer nok aldri til å dra på ukesturer derfor er ikke vekten på teltet lenger så viktig samtidig som jeg har klart å redusere vekt andre steder. I sum har behovene endret seg såpass at jeg frykter at Ringstind bare ender opp med å ligge ubrukt, selv om jeg på mange måter er veldig glad i det. Foreløpig kandidat er Abisko Shape 2, men ser at høyde på innterteltet er ganske likt Ringstind bortsett fra at det er høyere i fotenden - dvs ikke like skrått tak. Noen som har erfaringer med begge?
 15. Jeg mailet Fjällreven og la inn et ønske om å forlenge stroppene til stangkoppene. Det hadde gjort oppsett i sterk vind, spesielt på vinterstid betydelig enklere.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy