Jump to content

northern_fov

Aktiv medlem
 • Posts

  217
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

northern_fov last won the day on February 15

northern_fov had the most liked content!

About northern_fov

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

northern_fov's Achievements

 1. 2 ting har funka for meg: 1. Oppblåsbar pute 2. Sea to Summit liggeunderlag med "air sprung cells".
 2. Sovepose går aldri på utsiden hos meg i tilfelle drittvær. Det som må være tørt er forbeholdt innsiden av sekken. Teltet derimot kan fint henge på utsiden.
 3. Av en eller annen grunn har jeg begynt å fase ut Helsport og lagt min elsk på Fjellreven. Fikk testet mitt nye Keb Endurance 3 forrige helg og er veldig godt fornøyd. Akkuratt plass til Fjellpulken transporter 155 helt ytterst i forteltet slik at man også får laget seg en kuldegrop. Rikelig med plass inne og super ventilasjon. Polar er vel tilsvarende bare hakket vassere til vintertur.
 4. Takk for veldig mange gode tips. Tror jeg skal forsøke å sortere og oppbevare etter hva som skal oppi hvilken pakkpose og at det som evt må etterfylles etterfylles før det stues vekk.
 5. Har forsøkt pakkeliste men det er noe med strukturen på lista og hvordan ting oppbevares som er i konflikt med hverandre når ting skal ned i sekken. Jeg vurderer om jeg skal oppbevare utstyr ut i fra hva som pakkes sammen og ikke ut i fra "kategori". Eks på vinterstid: Alle klær som jeg anser som tørt skift ligger sammen i en boks og vandretøy i en annen boks istedenfor at alle trøyer ligger til venstre og gensere ligger til høyre. Da slipper jeg i hvert fall å sortere før hver tur, det er rett ned i pakkposen.
 6. På ingen måte ekstremturer. 1 til 2 netter og sjelden mer enn 1 mil fra bilen. Går nok litt i den fella at jeg prøver å planlegge for de fleste eventualiteter som kanskje ikke er nødvendig. Samtidig har jeg stort behov for å ha en viss komfort på tur og ha nok søvn og næring slik at jeg ikke får en kræsjlanding som varer i mange dager når jeg kommer tilbake til sivilisasjonen.
 7. Jeg blir mer og mer lei av pakking, spesielt på vinterstid og det har kommet til et punkt hvor jeg ikke lenger gleder meg til tur men stresser meg ut i forkant. Vet ikke hva det kommer av, men det er muligens en kombinasjon av frykt for å glemme noe, dårlig tid og dårlig oppbevaring og organisering av turutstyr. Tror også det kan komme litt av at jeg har akkumulert mer turutstyr over tid som jeg føler jeg må ta stilling til om jeg skal ha med eller ikke. Har noen tips til hvordan man kan få til en mer effektiv logistikk rundt pakkingen?
 8. Gikk på en smell ja. Helt ufrivillig..
 9. Den detaljen har jeg på et eller annet vis oversett. Trodde det var 2 dører på Abisko også. Mulig det blir en "buy once, cry once" her..
 10. Pris og tilbud er litt styrende ja. Bredden er jeg ikke så bekymret for.
 11. Skal anskaffe meg nytt vintertelt og står mellom de nevnt i tittelen. Det er primært tenkt som solotelt men kan hende guttungen blir med på enkelte turer. De viktigste kriteriene er at teltet skal tåle juling og ha god komfort mtp at det blir brukt en del tid inne i teltet i de mørkeste periodene. Heller mot Keb fordi det tåler litt mer og har netting i dørene, men jeg ser at innvendig høyde er ganske lavt med 95cm kontra Abisko som er 10 cm høyere. Til og med mitt Ringstind SL 2 er høyere innvendig (på det høyeste). Med 10cm liggeunderlag frykter jeg det kan bli for lavt? Går jeg for Abisko så er jeg usikker på om det kan oppleves for stort til 1 person. Erfaringer eller tanker?
 12. Jeg har slitt med det på Abisko Dome som jeg rett og slett mener har en designfeil (som tydeligvis flere telt har). Problemet er at det ikke er mulig å få stangskoene langt nok ut fra teltet ved oppsett slik at det blir lettere å tre stengene nedi. Løsningen etter min mening ligger i å forlenge stroppene som stangskoa er festet til, ikke kappe stengene. Løste det ved å snitte opp løkka i enden hvor stroppen er sydd tilbake på seg selv slik at jeg fikk en 4-5cm mer å gå på. Risikoen er at stroppen kan skli ut av stangskoa men det har ikke skjedd enda.
 13. Nå skal jeg være "den fyren". Har du vurdert Keb/Abisko Endurance 4? De har ekstra fortelt og inngang i rumpa. Nå har ikke jeg testet de selv men ett av de står øverst på listen min når et familietelt skal kjøpes inn om noen år.
 14. Har et selv. Hva skal det erstattes med?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy