northern_fov

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Amok Draumr 3.0

  Tilbud på Fjellsport nå https://www.fjellsport.no/kampanjer/camping/amok-draumr-3-0-hammock-rusty-red.html
 2. Exped Orion Extreme - 2 vs 3

  Noen erfaringer med luftingen? Vurderer dette og Abisko Dome. Sistnevnte ser ut til å ha meget god lufting.
 3. Tips til sovepose (3-sesong) , underlag og telt (kuppel).

  Her mine erfaringer med Ringstind 2 Light (modifisert) Pros: Passe lett Kompakt i sekken Raskt å sette opp God plass til 1 Står godt i hardt vær om man bruker alle bardunene. OK plass til 2 når man ikke er de de kaldeste månedene Cons: Trangt med 2 på vinterstid Ytterteltet i hodeenden kan lett legge seg til innerteltet om det blåser. Fikk derfor Helsport til å modifisere mitt (kostnadsfritt) med et ekstra bardunfeste nederst på ytterteltet for å gi det ekstra strekk. Ikke spesielt god lufting. Kondenserer lett. Modifiseringen over hjalp noe. Skal du ha footprint (som jeg anbefaler), vær forberedt på at klipsingen er helt latterlig ræva. Nesten umulig å få av igjen, spesielt på kalde dager. Fingrene får virkelig kjørt seg her. Er kresent på terrenget. Om det ikke er relativt flatt er det vanskelig å få god form på teltet og dermed dårligere plass til 2. Tross sine ulemper er jeg godt fornøyd med det, spesielt når jeg er ute alene. Gir deg det du absolutt trenger, ikke noe mer, ikke noe mindre. Det hender jeg har savnet kuppeltelt men har alltid klart å finne en grei plass å sette det opp på når jeg er alene. Du trenger minimum 5 plugger å banke ned i bakken for å få opp ytterteltet. Bardunene kan du feste på andre måter, rundt stein f.eks. Skal du på plasser hvor det bare er fjell og stein går du for kuppel.
 4. Exped Orion Extreme - 2 vs 3

  Hvordan klarte du å få 20%+20% rabatt? Jeg får opp at koden "ikke gyldig da du har produkter i handlekurven som ikke møter vilkårene for rabattkoden".
 5. Exped Orion III Extreme eller Helsport Lofoten Pro Camp

  Ser ut som det skal gå Noen gode innspill mot Lofoten her ja. Kaitum ser eventuelt mer aktuelt ut, men det krever nesten 4,5 meter i lengderetning :/ Hender ofte at jeg sliter med å finne en egnet teltplass, så det er vel et argument for Orion.
 6. Hei, Er på utkikk etter et telt med større plass og står nå mellom de nevnte teltene. Har et Ringstind 2 Light i dag som jeg forsåvidt er fornøyd med og skal beholde, men har brukt det såpass mye nå at jeg har funnet ut hva det mangler til mitt bruk. Minuser ved Ringstind som jeg ønsker å få dekt: Ikke spesielt komfortabelt å bo i bortsett fra å sove Unngå å ha med tarp for å "kose meg" i dårlig vær Lite bagasjeplass Trang åpning når man er mer enn en person Dårlig utsikt Litt køddent å få stramt hvis ikke bakken er flat Jeg er klar over at Orion og Lofoten er forskjellige telt med forskjellige egenskaper, men jeg trenger litt input for å tenke rasjonelt her. Bruksområde: 4 sesonger 2-3 personer Mest rundt tregrensa eller over Så langt har jeg helt mest mot Lofoten siden det ser ut til å ha god plass i forteltet. Jeg har også svært god erfaring med kundeservicen til Helsport. De modifiserte og reparerte Ringstinden helt uten kostnader.
 7. Hei! Trenger noen turtips i Rondane i høstferien. Helst på østsiden da jeg ønsker å ta bilder vestover med utsikt over fjellene. Ønsker ikke at turen skal være spesielt krevende og tenker derfor maks 6-7 kilometer fra et sted jeg kan parkere bilen. Bålmuligheter er et pluss. Har googlet et par bilder som jeg ikke klarer å finne lokasjonen på, men som illustrerer hva jeg er ute etter: Bilde 1 Bilde 2 Bilde 3 Bilde 4 På forhånd takk!
 8. Truger eller fjellski?

  Hmm... satser på at 30 er innafor. Ser for meg at de kan være litt enklere å manøvrere for en nybegynner (mulig jeg tar feil), så får jeg heller droppe luksusobjekter i sekken Takk for hjelpen folkens!
 9. Truger eller fjellski?

  Stakk på XXL for å glane litt og ble overbevist om Tubbs Journey. Jeg ligger rundt 75kg i snitt og karen jeg snakket med anbefalte 30 tommer versjonen. Blir det for lite?
 10. Truger eller fjellski?

  Har et gavekort å knærte (XXL) men jeg klarer ikke bestemme meg for om å gå for fjellski eller truger. Jeg har ikke mye erfaring med fjelltur på vinteren men ski på småkupert mark (i snøscooterspor) gav mersmak. Truger har jeg aldri prøvd. Fysikken er litt under middels men det kan alltids rettes opp i. Ser for meg at jeg etterhvert vil gå til innkjøp av en rimelig pulk til å bruke med trugene eller fjellskiene. Bruksområde vil være variert men jeg kommer nok ikke til å bevege meg fryktelig langt ut i ødemarken med det første. Hovedgrunnen til at jeg drar ut er for å ta bilder - som kan bety enkelte avstikkere for å få de beste komposisjonene. Pro / cons slik jeg ser det: Truger + Billigere (kortere vei til innkjøp av pulk) + Mer fleksibelt + Kan brukes der det er lite snø (som skjer oftere..) - Tyngre å gå med? - Bruker potensielt lengre tid fra A til B? Fjellski + Raskere + Artigere å gå på? - Vanskeligere å gå med i ulendt terreng - Mer prepping - Dyrere Setter pris på alle innspill!
 11. Hei, må bare ventilere.. Jeg er litt under middels sprek og er ikke på veldig mange fjellturer i året, derfor er rekkevidden min noe begrenset. Det betyr at jeg under planlegging av turer forsøker å finne områder ikke alt for langt unna vei eller parkering. Noe som irriterer meg (grenseløst) er mangelen på markering av bomveg evt. bomveg + betaling. De forskjellige kartene kan ofte vise forskjellige ting og jeg ender opp med å bruke timesvis på kun å undersøke fremkommelighet. Jeg har vært på turer der det plutselig har dukket opp en låst bom uten at den er markert i noe kart og har måtte innfinne meg i å gå timesvis ekstra. Jeg har full forståelse for at grunneiere vil ha minst mulig trafikk på sine private veier, men det burde være krav om at oppført bom må innmeldes til myndighetene slik at kartene kan oppdateres. Ikke vet jeg hva en bom med betalingsløsninger koster men jeg er absolutt villig til å betale noen kroner for å kunne komme meg frem.
 12. Fiskekort på Blefjell, ikke lett :(

  Takk for tips. Den siden av Blefjell ligger i Tinn, så får forsøke å komme i kontakt med noen på vei oppover. Etter noe nærmere søk ser det ut som det muligens går an å kjøpe fiskekort på Eriksbu.
 13. Fiskekort på Blefjell, ikke lett :(

  Hei, Skal på Blefjell førstkommende helg og har vært i kontakt med NJFF for å finne ut av hvor jeg kan skaffe fiskekort til følgende vann: Åklitjønnan, Storegrøvatn og Blomtjønn. De hadde liten oversikt dessverre. NJFF Buskerud nevnte at det har blitt solgt på Blåberg Fjellstue, men den er stengt for sesongen og inatur.no dekker ikke området.. Er det noen som har peiling på hvordan jeg skal gå frem for å finne ut av det her? På forhånd takk.