Jump to content

Mayen

Passivt medlem
 • Posts

  104
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Mayen last won the day on January 19 2021

Mayen had the most liked content!

Reputation

82 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mayen

  Lavvo og fyring

  Litt sent men her er bilder! Takk for interessen 🙂
 2. Jeg har en liten lavvoovn fra Frisport. Fungerer helt fint. MEN jeg sliter så innmari med å skille pipedelene fra hverandre mtp å pakke ned/feie pipedelene. Finnes det noen gode råd der ute? Nå har jeg pakket ned etter tur og måtte drasse på halvannen meter med pipe.
 3. Mayen

  Lavvo og fyring

  Tusen takk. Nå ble jeg beroliget og skal nyte resten av kvelden her i lavvoen. Takk.
 4. Mayen

  Lavvo og fyring

  Tusen takk for innspill.
 5. Mayen

  Lavvo og fyring

  Jeg har lest igjennom ulike tråder her om fyring i lavvo og co-forgiftning. Men det jeg er kommet over handler om grillkull, bål og rundbrenner. Jeg har skaffet meg Helsport Lavvo Varanger 4-6. Passer godt, jeg er fra Varanger. Og jeg har kjøpt en liten, tung ovn fra Frisport. Pipa er grei, når greit ut over topphatten. Teltduk og myggnetting er bskyttet av et sånt rør utenpå pipa. Jeg spør rett ut, kan man bli forgiftet av co når man fyrer i ovn i lavvo? Eller går alt farlig ut pipa? Jeg lufter nå så mye at det ikke blir varmt. Fordi jeg er så redd for forgiftning. Har til og med en detektor med som varsler ved for høye verdier. Men...jeg stoler ikke akkurat 100% på den. Ellers koser jeg meg. Hunden og heg bare, og danseplass nærmest.
 6. Ser av og til på utenlandske nettbutikker, og da dukker det opp merker jeg ikke har hørt om. NorthFace msr og marmot er feks merker jeg kjenner. Jeg vet ikke om turutstyr er billigere utenlands, eller om dette ikke har så god kvalitet og derfor lav pris på feks telt: Eurohike Vango OEX Naturehike Berghaus Coleman
 7. Hjertelig tusen takk. Jeg hadde gitt opp jeg.
 8. Jeg skal skaffe meg en lavvo, 4-6 personer. Eller denne Helsport dome, 4-6 personer. Så var det ovn. Jeg lurer på om noen har erfaring med denne? https://www.xxl.no/helsport-lavvo-brenner-gra/p/1043261_1_style Eller er det best med vanlig ovn med dør?
 9. Nå begynner jeg å bli litt desperat. Jeg får altså ikke tak teltbue til mitt lofoten x-trem 3. Over alt er de utsolgt virker det som. Helsport er også utsolgt og har vært det lenge nå. Buen er på 330 cm lang og 10,25 mm i diameter. Stangleddene er på 45 cm. Er det noen som har forslag til alternative løsninger med bue som egentlig hører til andre x-tremtelt? Kunne snakket med Helsports serviceavdeling vedr dette, men der er jo folk sagt opp pga nye eiere.
 10. Det er hunden og jeg som drar på turer. Jeg har en snart to år gammel Berner Sennen på 60 kg. Vi drar ikke på ekspedisjoner akkurat. Vi tusler av gårde bare. Jeg på fjellski og han bakerst om det er mye løssnø. Tenkte å dele noen bilder fra i fjor høst/vinter. Det ble kanskje litt mange så heldigvis er det ikke noen 'se-plikt'.
 11. Mayen

  Reparasjon av telt

  Mitt Lofoten x-tremtelt fra Helsport fikk flere små og ett litt større hull da ene teltstanga brakk over. Stanga er jo lett å fikse. Men teltet...nix. Tarp og andre telt har jeg bare lappet med slike lapper med lim på. En på hver side og det holder i sol og i regn. Men vinterteltet er jo silikonbehandlet nylon eller noe. Og der klistrer jo ingenting seg fast. Og jeg syr jo som om jeg har gjort det med tærne. Så jeg må ha noen til å fikse teltet. Helsport sin serviceavdeling er for tiden ute av drift. Nye eiere, redusert antall ansatte, redusert service. Synd men sant. Mottok mail om dette da jeg skulle sende teltet inn. Heldigvis sendte jeg det ikke slik jeg har pleid. Uten e-post i forveien...Helsport har vært enestående på området. Både kvalitet på telt og service. Så får vi håpe at nye eiere ikke kompromisser på teltkvaliteten også siden de har sagt opp folk på serviceavdelingen. Men uansett, teltet må fikses og jeg vet sannelig ikke hvor jeg skal få dette gjort. Jeg bor i Oslo. Vet noen om et bra sted som KAN telt? Fikse telt? Skikkelig irriterende dette siden vi er midt i den flotteste sesongen for turer. Har bare ett telt med stormklaffer...
 12. Nå har det gått en god stund siden jeg startet dette temaet. Og har tilegnet meg masse erfaring med vintertelting. Jeg var 30 netter ute i 2019. Gikk inn for dette antallet på nyttårsaften. Jeg har aldri frøset! Har til og med våget å fyre med primus i teltet! Sover bedre i telt enn hjemme i senga. Har hund med som soser rundt og som sover i forteltet. Som oftest er det bare hunden og jeg. Jeg liker å ha dyp kuldegrop så jeg kan stå oppreist. Der har jeg liggende et sitteunderlag i reinskinn. Så kan jeg stå der og kle av og på meg. Litt problematisk med hunden som er 60 kg tung og må ha litt plass han også. Men, det går på et vis dette også. Har endelig klart å strupe posen rundt halsen. Bruker varmeflaske (R). Vinterturer er veldig fine turer. Nå har jeg lyst å få noen med på å gå i ROOOOOLIG tempo over en eller annen vidde over noen dager gjerne. Da uten hund. tror jeg da ville hatt nok med å ta vare på meg selv. Problemet er vel at jeg ikke kjenner noen som driver på med dette, og som er veldig dreven i å overleve og å navigere i ruskevær. De jeg kjenner er på samme nivå som meg, og jeg tør ikke gå over dager med meg selv og andre som ikke engang fikser kart og kompass. Brukte jo aldri det da jeg vokste opp i Finnmark. Jeg kan det når jeg prøver med litt veiledning, men i uvær...tja, nei ikke i det hele tatt. Litt flaut i grunnen. Har funnet meg et område der jeg aldri møter på folk...jo, møtte en elghund valp med en jeger på slep. Ellers helt stille. Takk for alle svar. Setter pris på at folk tar seg tid til å besvare på spørsmål som ofte eller av og til, nesten blir banale. Der er en ting som gjenstår av ting jeg skal lære meg. Å fyre med bensin. Har holt meg til gass, men jeg vil fikse bensin siden dette vil brenne uansett. Jeg har alt av utstyr og skal rigge meg til på verandaen og prøve. Jeg har veldig respekt for dette her. Ha en god dag.
 13. Mayen

  Første tur med hund

  Dette er er skrevet for lenge siden ser jeg. Jeg har ikke vært så aktiv, men kan jo nå fortelle hvordan det har gått med hund på telttur. Ankomst leir så tusler han rundt og snuser. Holder seg hele tiden i nærheten. Når bålet er grundig i gang så kommer han og legger seg ved siden av meg på reinskinnet. Og der, der sover han hele kvelden til jeg skal gå til ro. I teltet har jeg rigget det slik at han ligger i forteltet (vil ikke inn i innerteltet - tror han forbinder det med bur, og han hater bur av en eller annen grunn). Der har han reinskinn og vannskål. Så har jeg da alltid åpningen åpen slik at jeg kan sjekke til ham ila natten. Hønemor har jeg hørt at jeg er. Jeg er det. Ligger jeg under gapahuk så legger han seg inntil meg. Han har alltid sitt eget reinskinn eller han bærer kløv og har da egen mat og to saueskinn med til seg selv. Husker så godt sist høst. Det var NYDELIG høstvær. Mildt og stjerneklar kveld. Tror det var første gang jeg dro på tur alene med hunden. Så kom jo mørket. Og gjett hva turkompisen min presterte å gjøre! Han skremte meg, skikkelig. Hvordan? Jo, kun ved å sitte rett opp og ned, samtidig som han nistirrer ut i mørket og jeg ser at han spisser ørene. Leeenge satt han slik. Nå har vi jo vært på flere turer og jeg har lært meg til å leve med at han værer noe der ute i mørket. Elg, rådyr, hare, rev... Det er koselig å ha hunden med. Så slipper jeg å småprate med kun meg selv.
 14. Takk skal du ha! Skulle tro jeg var blind til tider. Så nå sier jeg bare WOW jeg har en god pose gitt!! Sov i den sist natt i minus 14-15 og det gikk glimrende! Nå ble jeg glad!!
 15. Her er link til der de selger den som en pose som "virker" ned mot minus 29. Jeg skjønner jo at der er mange individuelle faktorer som spiller inn....hvis du ser på siden til høyre, så har de hatt mulighet til å skrive inn t-limit, komfort osv. Men de har ikke gjort det. KUN minus 29! https://www.addnature.no/marmot-col-membrain-long-yellow-vapor-green-wheat-458111.html Og her er posen hos merkevarebutikken i USA et sted, legg merke til at de IKKE bruker Fahrenheit men celsius. https://www.marmot.com/equipment/sleeping-bags/down-bags/col--20-sleeping-bag/AFS_785562858831.html Hva er det jeg ikke ser her?! Jeg har for øvrig kjøpt posen, og den er kjempegod. Men jeg gambler ikke på at den holder til minus 29 (som for meg vil si at jeg må betrakte den som en minus 20 pose. Og er den minus 20, så må jeg regne med at den holder til ca minus 10). Jeg skjønner ikke dette jeg. Hjelp meg å forstår please!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy