Gå til innhold

Mayen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  57
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Mayen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Mayen

  Første tur med hund

  Til helga skal jeg ha hunden min med på telttur for første gang! Han har vært på telttur light da vi leide ei hytte på Venabygdsfjellet og jeg lå ute i telt, mens min bedre halvdel og valpen på 4 mnd ,sov inne i hytta. Men om morgenen (noe inni granskauen tidlig!!) kom han luskende med hunden for at jeg kunne overta. Om morgenen kom jo valpen styrtende mot teltet og skulle inn igjennom innerduken uten å gå via glidelåsåpnet dør. Hadde ikke tid til å vente. Så mesh`et fikk seg en revne. Revnen er tetta og nå er vi klar for en skikkelig telttur. Først en i helga i skogen, så oppe over tregrensa neste uke om været er ok. Jeg har ikke kjøpt hund med tanke på harde turer. Han blir med av og til og av og til ikke. Disse er såkalte arbeidshunder som trives om de får jobbe litt, så mulig jeg anskaffer en ekstra pulk. Og kløv fikser han nok. bare han kan bikke året så han er ferdig utvokst. Noen stalltips jeg bør tenke på? Dette er jo hunder som har grådig mye pels. Så jeg tviler han orker å sove inne i innerteltet med meg. Ytterteltet i Helsport lofoten bør være bra! med Fjellduken min under seg). Gleder meg. Hund er gull!! På bildet er han bare 10 uker. Nå er han tredobbelt så stor, men dog bare 4.5 mndr.
 2. Fantastisk!! Fyy nå fikk jeg lyst å dra på vintertur igjen. Er du fra området Neiden/Karlebotn? Jeg er fra Varangerbotn men har bodd "sørpå" hele mitt voksne liv og bedriver nok mest friluftsliv her nede.
 3. Hei Er det noen som har gått fra Inari i Finland til Neiden i Finnmark? Vet det skal finnes en sti som går hele veien. Har lyst å gå denne ruta. Tror den er ca 15-16 mil lang. Lurer bare på andres erfaringer. Jeg er jo livredd bjørn, men jeg får synge hele veien i så fall.
 4. Mener at jeg er blitt anbefalt den der MSR XGK før av noen. Tror jeg skal se nærmere på den. takk for innspill.
 5. Ut fra hva jeg hører her, så tror jeg nok at jeg blir å ende opp med flytende. Så nå gjenstår det bare å lære meg det. Både vedlikehold og evt reparasjoner.
 6. Så snøsmelting er en liten factor her altså...godt å vite. Jeg skal nok over på bensin jeg også tenker jeg.
 7. Tusen takk for tipset om Valle! Han har jeg aldri hørt om, men nå har han fått en ny følger!
 8. Jeg har søkt på forumet etter tema hvor man diskuterer gass vs flytende, når det kommer til kokesystemer. Jeg finner bare tema der man diskuterer hvilken type brenner som er best av de som tar flytende fuel. Så, siden jeg ikke fant det jeg lette etter, så spør jeg her og nå. Jeg vet det er irriterende for de som har vært her lenge og som må se de samme spørsmålene komme igjen og igjen, men slik er det nå bare. Jeg er jo bare vant til å bruke gass. Det føles så trygt. Og nå er det jo kommet en vintergass også som har fungert for meg til mitt bruk (minus 15). Er det slik at det ene faktisk ER bedre enn det andre? Eller er dette rett og slett en smakssak? Jeg har liksom på følelsen av at jeg bare bør se til å bytte til bensinbrenner og forkaste gassen. Det er liksom der de mest drevne folka er - på bensinen. Jeg skal nå på et ekspedisjonskurs over tre netter og skal jo lære med bensinbrenner. Men jeg har nå med meg den trofaste gamle gassen jeg da... Kjenner jeg er redd for søl av bensin og at hele teltet blir en brannfakkel av de største.
 9. takk nå ble jeg litt roligere, hehehehe. Mine første fjellski...
 10. Jeg er nok ennå usikker på egne ferdigheter. Det vil si, jeg kan absolutt mye, men ikke navigasjon. Så å sette av gårde tør jeg altså ikke. MEN neste uke skal jeg på KURS!!! Lengetur-kurs på hedmarksvidda! Der skal jeg lære om ting som kan være smarte å kunne på tur. Blant annet navigasjon! Herregud som jeg gleder meg! Etter det har jeg ikke noen unnskyldning og skal ut på tur alene!
 11. Oi, jeg har kjøpt cecilieskiene...skal gå med pulk på rett og slett vidde. Hedmark først og så finnmark ( hjem kjære hjem)...hakke peiling på ski. LIker ikke engang å gå på ski. For meg er det bare et fremkomstmiddel for å komme dit jeg skal sette opp telt - det er DET som er greia for meg. Å kose meg i teltet med bok og det hele. Og hvis vinden rusker litt utenfor, er det helt perfekt.
 12. Åh så heldig du er. Alene eller med flere? Jeg drømmer om å tørre å dra på tur alene. Men jeg tør ikke helt...
 13. Oi, dette var informativt! For et bra system! Nå har jeg mange ideer å bruke. takk for at du tok deg tid!
 14. Huff jeg er ikke helt inne på dette her. Så det var ikke skrivefeil, jeg trodde faktisk det var co2, hahahaha.
 15. hvor mye utlufting har du? jeg er så redd denne CO2`en....takk for innspill tror jeg skal satse på det du gjør. Fortelt.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.