Jump to content

northern_fov

Aktiv medlem
 • Posts

  199
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by northern_fov

 1. Starter opp 1. November. I hvert fall tilgjengelig på Altibox som sender smakebiter allerede nå. Ser ganske spennende ut. Forside - Naturkanal1
 2. Mja, 99% sikker på at det er en eller annen bergart
 3. Tipper ca 10cm på det bredeste. Det som er litt rart her er at det ikke er antydning til fastgrodd mose på toppen.
 4. Den lå i nærheten ev en høyspentmast og var ikke lik noen av de andre stenene i området. Vekten vil jeg anslå til å være tilnærmet lik de andre. Pella ikke så mye på den. Legger ved et bilde fra undersiden. Det brune tror jeg bare er "snerk"
 5. Kult. Ser den nye Frisport-varianten veier hele 7.5 kilo.
 6. Var de jeg fikk svar av så ikke noe nærmere en fasit enda.
 7. Bumper opp denne tråden. Vurderer taktelt selv men litt usikker på hvordan de tåler klimaet vårt. Hvordan tåler de en våt norsk høst med mye vind? Må de tørkes etter bruk?
 8. Noen som vet hva dette kan være for slags stein? Observert på Aurlandsfjellet blant annen stein som overhode ikke hadde samme form eller farge. Denne var kølsvart med snodige formasjoner Var i kontakt med Norsk Geologisk Forening som mente det kanskje kunne være Obsidian, men det er forbundet med vulkansk aktivitet og ikke forenlig med fjella i området. De ba meg høre på Facebook-gruppa, men jeg har ikke Facebook. Any thoughts?
 9. Alfa kommer visstnok med noen superlette fjellstøvler neste år. Hørte Sindre Kolbjørnsgard nevne de på Fjellsportpodden
 10. Sykt mye mikkmakk med brennerene deres da. Kan anbefale tænksen Trangia. Pump, sprut og tenn på (sa brura).
 11. [Hidden Content] - Velg nysnø og spol fremover Edit: Neste 10 dagene viser ca 7cm nysnø.
 12. Jeg er veldig fornøyd med Mountain Hardwear. Brukt den både utenpå og inni. Kun i camp, ikke ved kortere pauser. For øvrig kan det fort være at det er snø på vidda om noen uker, spørs helt hvor du skal. Det skal legge seg litt i fjellheimen i starten av neste uke. Er det frost må du nærmest ha jern eller titan-plugger for at de ikke skal bøye seg. Disse f.eks.
 13. Jeg navigerer med klokka, Garmin Fenix 5X. Fordelen vs en håndholdt GPS er at den ikke flakser rundt og ikke befinner seg i lomma. Enklere å bare løfte armen. Bruker kart fra kartmannen.no. Lades med powerbank. Kart og kompass er med som backup selvfølgelig.
 14. STS sin vaffelkonstruksjon har blitt en vinner for meg. Selv om jeg kanskje opplevde Exped som varmere så er liggekomforten overlegen på STS. På vinteren kombinerer jeg med bamse underst. Støy fjernes med plugger i ørene.
 15. Jeg har begynt å henge teltet + stengene under min Kajka med stropper som festes i ..festematerialet under. Kan anbefales. Tidligere brukte sidelommene til stengene. De lommene er jo enorme.
 16. Så er spørsmålet om det er allemannsretten som er problemet, eller at næringsinteresser gjør naturen for tilgjengelig med klopper, steintrapper, veier, hytter og hoteller.
 17. Slår også et slag for Etherlight XT Extreme. Kjøpte den ganske tidlig og har fått brukt den litt. Toppscore på comf. Har brukt både Thermarest og Exped og de er ikke i nærheten. Minuset er at varmen konsentrerer seg i cellene man ligger på med den konsekvens at hvis man flytter på seg vil man få et øyeblikk der man kan kjenne at underlaget er kaldere inntil cellene er varmet opp. Merkes spesielt ved mange blå.
 18. Har du vurdert liner? Har selv sett på denne og vurderer å trekke av. Spørs jo litt hva du har fra før av selvfølgelig.
 19. Ville anbefalt at du spesifiserer kravene dine enda litt mer presist som kan gjøre valget litt enklere. Vekt Volum Hvor lett det må være å sette opp Antall personer i teltet Vær og vind det skal brukes i Over eller under tregrensa Sesonger Bo i eller bare sove i Fortelt og oppbevaring Utsikt ut av teltet Lufting Makspris Ang kvalitet så er Helsport, Fjellreven, Hilleberg og vil anta Barents ganske bombesikre. Når du sitter igjen med noen alternativer og ikke klarer å velge går du for det som er mest sexy 🙂 Når det er sagt opplever jeg kuppeltelt som de mest allsidige, hovedsaklig fordi de kan slås opp hvor som helst.
 20. Hvis det er så mange returer er det rart at de ikke er trukket fra markedet. Ellers: Fjällräven Keb Eco-Shell Jacket Review - Outdoorguru og Review: Fjällräven Keb Eco-Shell - Sidetracked Finner mange andre "reviews" på google. Noe som blir nevnt en del er at jakkene må re-behandles tidligere og oftere enn andre jakker (og bukser) fordi impregneringen ikke inneholder fluorkarboner. Mistenker at noen kanskje ikke har fått med seg det.
 21. Veldig fornøyd med min Helsport Rago (Spring Pro). Når det nærmer seg 0 grader blir jeg kald, men da har jeg ikke noe på meg i posen. Lav vekt og pakkvolum. Siden du sover på siden vil jeg raskt nevne at du burde vurdere Sea to Summit "Air sprung cell" underlag og ei oppblåsbar pute. Ny verden for min del.
 22. Min erfaring er at det blir færre og færre bekkeløp med vann i på sommeren på grunn av ekstremt lite nedbør (særlig i sør). Da øker også sannsynligheten for at beitedyr og mennesker trekker til de samme vannhulla. Var på Hardangervidda sist helg og må si at det var første gang jeg var skeptisk+ til å drikke vann uten filter eller oppkok. Gikk bra, men vurderer å anskaffe filter hvis det skal fortsette på detta viset.
 23. Jeg ser på lær som et varmere og mer pustende alternativ til gummipæler. Ekstremt vått, myrete og kaldt da kjører jeg høye lærstøvler. Ellers er det synt all the way. Mye lettere å gå med.
 24. Jeg får mer luft inn i posen på hvert utpust og mer av lufta blir igjen i posen før jeg får rullet sammen
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy