Jump to content

northern_fov

Aktiv medlem
 • Posts

  226
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by northern_fov

 1. Slår et slag for Keb Endurance 3 til tross for vekta. Highlights: Mulighet for bedre ventilasjon siden du kan dra nytte av myggnetting i dørene både vinter og sommer Plass til pulk ytterst i forteltet når man har kuldegrop Med 2 personer er det fortsatt plass til sekk og annet stæsj man ønsker å ha inne i teltet Mulig å sitte i ytterteltet med f.eks Ground Chair Er så glad i det teltet at jeg også har valgt det på enkelte soloturer på sommeren.
 2. Jeg har relativt lik fysikk og like behov. Har til nå endt opp med StS > Thermarest > Exped. StS er definitivt best å ligge på MEN de vil oppleves som litt kjøligere enn andre matter (selv med høy R-verdi) på grunn av celle/knappe-mønsteret. Har derfor siktet meg inn på et annet alternativ som ikke skal ha samme problem men ha lik komfort, nemlig Big Agnes Rapide SL Insulated. Veier mer enn f.eks Thermarest, men tror uansett at du vil ende opp med å kompromisse på noe. For meg vil litt høyere vekt være verdt det hvis det betyr bedre søvn. Det som kanskje ikke blir like mye diskutert er hvordan ujevnheter på bakken vil påvirke hvordan man opplever kvaliteten til liggeunderlaget. Et litt tykkere liggeunderlag vil f.eks være mer tilgivende enn et tynnere.
 3. Deilig rapport. Var en liten tur i Reinheimen selv for noen uker siden. Parkerte på Billingen og gikk i underkant av en mil innover Torddalen. Fantastisk område som definitivt ga mersmak. Fikk sett stjerten på en kongeørn også.
 4. Jeg spekulerer bare vilt. Kjedene har vel sine konsepter og strategier (f.eks tilstedeværelse i kjøpesentere eller ikke), om Intersport og Sport1 blir mer eller mindre helt like, hva er da poenget. Kanskje de har ulikt sortement, men det betyr sansynligvis dårligere innkjøpsbetingelser. Dersom Sport1 er en sterkere merkevare kan det være butikk i å rendyrke det konseptet kontra 2 som er ganske like.
 5. Lokale er bekreftet, men mistenker at det kan være på landsbasis. De fleste Intersportbutikker befinner seg vel på kjøpesentere som tar en % av omsetning. Mtp at det er mye marginskvis om dagen så tipper jeg at de vil ut i egne lokaler i Sport1 drakt.
 6. Guttungen vokser så måtte gå til anskaffelse av 100L sekk. Har en Fjällrëven Kajka 75 jeg er fornøyd med og kunne tenkt meg 100L men de er stive i pris så gikk for en Osprey Aether Plus 100. Ble egentlig litt skuffet over størrelsen. Fikk ikke inntrykk av at den er 100L men det kommer nok av utformingen og antall lommer kontra Kajka. Vurderte å returnere den men fikk akkuratt plass til alt og den var ekstremt god å ha på seg så den forblir i samlingen. Intersport (som forøvrig ser ut til å brandes om til Sport1) hadde flyttesalg og det lå en Mammut Perform Down Bag til 1700,- og fristet meg. Har brukt Helsport Rago Spring som 3-sesongs men har blitt litt kald i den til tider på snaufjellet, så da ble jeg eier av en Mammut-sovepose. Ble litt usikker når det jeg pakket den opp og registrerer at det er 2 striper på hver side langs armene nærmest uten fyll (håper det er by design). Fikk testet den og ble veldig fornøyd. Hadde egentlig den beste natta i teltet på lenge. Den har forøvrig noen artige detaljer som at det f.eks følger med "sovebriller" og ørepropper LIkte også glidelås på toppen kontra på siden.
 7. Så bra! Nallo bli enda litt tyngre igjen ser jeg. Anjan dukket forsåvidt også opp som et alternativ, men noe dyrere og 3 sesongs. 176 så da skal det forhåpentligvis gå greit Gode tilbakemeldinger her så da blir det å slenge det på shortlisten tenker jeg.
 8. Så lenge jeg har hatt telt har jeg alltid hatt Ringstind i samlingen, men nå frister det å gå all inn på Fjällrëven. Har et Abisko Dome 2 og Keb Endurance 3 og er superfornøyd med begge. Ringstind har blitt brukt til solotelt, men har stadig oftere endt med å bruke Dome 2 istedenfor til tross for vektforskjell. Grunnen til at jeg vurderer bytte er 3-delt: Jeg bryr meg stadig mindre om været når jeg skal dra på tur. Dvs at jeg tar gjerne litt nedbør og vind. Synes egentlig det er artigere. Tidligere dro jeg bare ut om det var meldt knallblått. Ikke at jeg er gammel, men det kommer stadig flere vondter i kroppen og stivere ledd som gjør at jeg ønsker noe mer boltreplass på innsiden av teltet. Jeg kommer nok aldri til å dra på ukesturer derfor er ikke vekten på teltet lenger så viktig samtidig som jeg har klart å redusere vekt andre steder. I sum har behovene endret seg såpass at jeg frykter at Ringstind bare ender opp med å ligge ubrukt, selv om jeg på mange måter er veldig glad i det. Foreløpig kandidat er Abisko Shape 2, men ser at høyde på innterteltet er ganske likt Ringstind bortsett fra at det er høyere i fotenden - dvs ikke like skrått tak. Noen som har erfaringer med begge?
 9. Jeg mailet Fjällreven og la inn et ønske om å forlenge stroppene til stangkoppene. Det hadde gjort oppsett i sterk vind, spesielt på vinterstid betydelig enklere.
 10. 2 ting har funka for meg: 1. Oppblåsbar pute 2. Sea to Summit liggeunderlag med "air sprung cells".
 11. Sovepose går aldri på utsiden hos meg i tilfelle drittvær. Det som må være tørt er forbeholdt innsiden av sekken. Teltet derimot kan fint henge på utsiden.
 12. Av en eller annen grunn har jeg begynt å fase ut Helsport og lagt min elsk på Fjellreven. Fikk testet mitt nye Keb Endurance 3 forrige helg og er veldig godt fornøyd. Akkuratt plass til Fjellpulken transporter 155 helt ytterst i forteltet slik at man også får laget seg en kuldegrop. Rikelig med plass inne og super ventilasjon. Polar er vel tilsvarende bare hakket vassere til vintertur.
 13. Takk for veldig mange gode tips. Tror jeg skal forsøke å sortere og oppbevare etter hva som skal oppi hvilken pakkpose og at det som evt må etterfylles etterfylles før det stues vekk.
 14. Har forsøkt pakkeliste men det er noe med strukturen på lista og hvordan ting oppbevares som er i konflikt med hverandre når ting skal ned i sekken. Jeg vurderer om jeg skal oppbevare utstyr ut i fra hva som pakkes sammen og ikke ut i fra "kategori". Eks på vinterstid: Alle klær som jeg anser som tørt skift ligger sammen i en boks og vandretøy i en annen boks istedenfor at alle trøyer ligger til venstre og gensere ligger til høyre. Da slipper jeg i hvert fall å sortere før hver tur, det er rett ned i pakkposen.
 15. På ingen måte ekstremturer. 1 til 2 netter og sjelden mer enn 1 mil fra bilen. Går nok litt i den fella at jeg prøver å planlegge for de fleste eventualiteter som kanskje ikke er nødvendig. Samtidig har jeg stort behov for å ha en viss komfort på tur og ha nok søvn og næring slik at jeg ikke får en kræsjlanding som varer i mange dager når jeg kommer tilbake til sivilisasjonen.
 16. Jeg blir mer og mer lei av pakking, spesielt på vinterstid og det har kommet til et punkt hvor jeg ikke lenger gleder meg til tur men stresser meg ut i forkant. Vet ikke hva det kommer av, men det er muligens en kombinasjon av frykt for å glemme noe, dårlig tid og dårlig oppbevaring og organisering av turutstyr. Tror også det kan komme litt av at jeg har akkumulert mer turutstyr over tid som jeg føler jeg må ta stilling til om jeg skal ha med eller ikke. Har noen tips til hvordan man kan få til en mer effektiv logistikk rundt pakkingen?
 17. Den detaljen har jeg på et eller annet vis oversett. Trodde det var 2 dører på Abisko også. Mulig det blir en "buy once, cry once" her..
 18. Pris og tilbud er litt styrende ja. Bredden er jeg ikke så bekymret for.
 19. Skal anskaffe meg nytt vintertelt og står mellom de nevnt i tittelen. Det er primært tenkt som solotelt men kan hende guttungen blir med på enkelte turer. De viktigste kriteriene er at teltet skal tåle juling og ha god komfort mtp at det blir brukt en del tid inne i teltet i de mørkeste periodene. Heller mot Keb fordi det tåler litt mer og har netting i dørene, men jeg ser at innvendig høyde er ganske lavt med 95cm kontra Abisko som er 10 cm høyere. Til og med mitt Ringstind SL 2 er høyere innvendig (på det høyeste). Med 10cm liggeunderlag frykter jeg det kan bli for lavt? Går jeg for Abisko så er jeg usikker på om det kan oppleves for stort til 1 person. Erfaringer eller tanker?
 20. Jeg har slitt med det på Abisko Dome som jeg rett og slett mener har en designfeil (som tydeligvis flere telt har). Problemet er at det ikke er mulig å få stangskoene langt nok ut fra teltet ved oppsett slik at det blir lettere å tre stengene nedi. Løsningen etter min mening ligger i å forlenge stroppene som stangskoa er festet til, ikke kappe stengene. Løste det ved å snitte opp løkka i enden hvor stroppen er sydd tilbake på seg selv slik at jeg fikk en 4-5cm mer å gå på. Risikoen er at stroppen kan skli ut av stangskoa men det har ikke skjedd enda.
 21. Nå skal jeg være "den fyren". Har du vurdert Keb/Abisko Endurance 4? De har ekstra fortelt og inngang i rumpa. Nå har ikke jeg testet de selv men ett av de står øverst på listen min når et familietelt skal kjøpes inn om noen år.
 22. Har et selv. Hva skal det erstattes med?
 23. Min opplevelse med liggeunderlag er som nevnt at det kan oppleves som kjølig når man beveger seg over til celler som ikke er oppvarmet. Det er en fordel om det pumpes så hardt som mulig også. Syntes nok Downmat UL Winter var varmere men jeg våkna mye i løpet av natta på grunn av stølhet at jeg i sum sover bedre på XT. Supplerer med bamse uansett når det er skiføre og bedding i pulken.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy