Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 24. jan. 2020 i alle områder

 1. Tilbake fra 2,5 uker i Femundtraktene nå...
 2. Den listen kan jeg lage uendelig. Tror du skal samle alt som har med f.eks "Å kutte......." på en linje Om ikke så kommer jeg på ca 89 ting til jeg kan kutte på tur...
 3. Kelly Kettle er absolutt en av favorittene mine når det kommer til utstyr. Vannkoker med historie og sjel. Er alltid med når jeg fisker med favoritt fiskeutstyret. Terry Eustance Ligt Tenc glassfiberstang fra 70 tallet med en J.W Young Purist II centrepin snelle
 4. Og til den bruken passer begge skrogtyper. Det er jo en smakssak. Personlig ville jeg gått for kajakk med senkekjøl og typisk "british style" med noe mer kantet skrogform og mer "spring i forstevnen" (dvs ikke de expeditionkajakkene fra Seabird hvis man skal holde seg til de nevnte). Dette er jo en lang diskusjon som padlere aldri kommer til å enes om, og ulike kajakker er best til ulike ting. Grunnen til at jeg vil foretrekke en sånn type kajakk er at jeg tror man raskere blir en bedre padler av å bruke dem. Man må få inn teknikk for sving og kanting, og de "oppdrar padleren" bedre enn en kajakk som er beregnet for å styres med ror. Og jeg er helt enig med Miamaria at det er veldig viktig å sitte godt i den. Bruk tiden på å prøve. Kjenn at du kan sitte avslappet og godt uten at beina vil dovne når du har føttene på fotstøttene og kontakt med knærne/lårene under fordekket. Da har du best mulighet til å manøvrere kajakken også, og du sitter tryggere i bølger.
 5. Jeg har nå kommet til et punkt i utstyrsavhengigheten hvor jeg egentlig er SKIKKELIG fornøyd med alt jeg har, men jeg lurer på om jeg ikke er hakket skikkeligere fornøyd med Fancee Feest-brenneren min enn resten.
 6. I ren protest fører jeg opp min Viking 600 som utstyr jeg er SKIKKELIG fornøyd med ^^, (Her føler jeg meg truffet. Jeg kjører Viking 600 mesteparten av tiden. Er jo utrolig mye for penga! Kan du utdype hva som gjør at du er misfornøyd med?) Jeg har også en Silky bigboy 2000 samt en gransfors bruk liten skogsøks som alltid er med på tur.
 7. Jeg har et tynt skumunderlag på 150cm som veier 100 g: Rygg-støtte til sekk (jeg bruker rammeløs sekk om sommeren) Sitteunderlag Underlag til stoltrekk jeg bruker med oppblåsbart liggeunderlag Ekstra varme under vanlig liggeunderlag Gulvvarme i telt
 8. Prøv. Hvis det viktigste er komfort så kan det godt være du finner ut hva som passer deg best bare ved å prøve dem. Det hjelper ikke om vi her sier at en av disse kajakkene peker seg ut som best for deg, hvis du får vondt av å sitte i den. Prøv dem. Ellers er det et godt poeng med bruktkjøp. Det er utrolig mange som kjøper kajakk for de tror at de skal begynne å padle, men så gjør de ikke det. Dermed selges det også ganske så mange brukt, i praksis like gode (og som Marius sier, du kan også finne bedre) til lavere pris. Når det gjelder størrelse, så er det gjerne egenskapene til kajakken som endrer seg. For eksempel ville en kompis av meg gjerne padle en rask kajakk som han hadde padlet før han la på seg noen kilo. Han kom seg fremover, men ettersom han var blitt nokså mye tyngre enn kajakken var beregnet for, så gikk det langt fra så raskt som han ønsket – og følelsen var at han padlet ubåt. Er du for lett for kajakken kan det føre til at du bli liggende høyt i vannet, ustabil og får uhensiktsmessig mye avdrift og problemer med å håndtere den. (Spesielt når man padler den tom da.) Er den for stor i cockpit så får du lite kontakt med kajakken, men det går ofte an å «padde» sånn at den passer bedre. Er den gigantisk i forhold til deg er det verre. (Senkekjølkajakk som er for stor er ikke noe særlig når du skal kante og styre kjakken.) Ferskinger liker gjerne at kajakken er stor for da minker frykten på å bli sittende fast, men når man begynner å lære litt og tar kontroll på kajakken så er det en fordel at den er tightere. Av de kajakkene du nevner har jeg kun erfaring med Reval midi, den har vi i klubben som utleiekajakk og slik sett har den vært helt grei. Folk henger greit med på tur i den og vi har ikke hatt noen store problemer kvalitetsmessig. (Et par dekkfester røket, men det var på et teknikkurs med slep og sånt så det fikk nok også en del belastning.)
 9. Kajakker er designet for ENTEN ror eller skeg. Noen utstyret de med begge deler, fordi noen ikke klarer å bestemme seg for hva de vil ha, men det har ingen hensikt å ha begge deler. En kajakk utstyrt med begge deler er ikke ett kvalitetstegn. Manøvrerbare kajakker har normalt senkekjøl, retningsstabile kajakker har normalt ror. Vanligvis er raskere kajakker utstyrt med ror, mens de som er manøvrerbare oftest er litt tregere. Det ligger såklart mye mer bak skrogdesign, så dette er ingen fasit, men generelle betraktninger gitt at lengde/bredde og volum ellers er likt. Har tegninger på ny kajakk liggende selv, forhåpentligvis får jeg bygget den ila året Personlig liker jeg smale kajakker som sitter «tight» på kroppen.
 10. Eller kan det være vi skulle holde oss - «Unna»(?) - slike gjenstander?
 11. Jeg har flere kompiser som padler mye og som har litt følsome føtter som gjør det samme 😊
 12. @tubbsFantastisk😊👏 Flott snelle og Karuss 👍🏻 Skjønner at den er på «Fornøydlisten».
 13. Angående disse forkortede liggeunderlagene, er de også kjekk isolasjon i bunnen av kajakken om vinteren. Så har man det liggende klart til bruk for de andre nevnte tingene. (y)
 14. Nødunderlag på dagsturer Nødunderlag i tilfelle det oppblåsbare punkterer Underlag i kuldegropen Underlag for primusen i innerteltet Gulv i teltet Vindskjerm til primus »spisebord» Overmadrass (Xtherm blir for min del MYE bedre å ligge på med ett z-lite oppå). har derfor alltid med meg ett z-lite, klippet til å gå fra nakke til midt på lårene. I forsterstilling er det ett fullverdig nødunderlag i vindsekken.
 15. Greit med ett relativt nærbilde sammen med en nydelig karuss ? 😊
 16. Da er bloggen oppdatert med dag nummer 2 på Der Traumpfad, hvor vandringen gikk fra Wolfratshausen til Bad Tölz. Som første dagen gikk også denne turen gjennom et flatt landskap, men som da leder mot fjellene i sør. Ikke den mest spennende turen, men ett nødvendig steg for å komme seg til Alpene, ihvertfall om man skal følge ruten uten å jukse. Bad Tölz var en nydelig liten by, hvor de første glimtene av fjellene dukket opp, som ellers hadde vært skjult av det kjedelige været. Der Traumpfad, dag 2: Wolfratshausen - Bad Tölz Utsikt mot Alpene, delvis skjult av skyene, fra Bad Tölz.
 17. Mulighet for noen nærbilder av snella👍😊
 18. Her må jeg legge inn en protest. Jeg kjøpte en Viking Warmpeace 900. Den leverte jeg tilbake igjen. Det var ikke noe dunfyll rundt hettesnora og snora til varmekragen. Jeg fikk hetta av hetta og varmekragen. Den hetta gnagde i ansiktet. Denne soveposen ga meg et overraskende ubehag. Dette var noe jeg kunne forventet meg av en sovepose på 1700-tallet. Jeg måtte se på kalenderen etter å ha prøvd denne soveposen. Xxl hadde tilbud på Helsport Rago Winter. Det sparte jeg 1000 kroner på. Hettesnora og snora til varmekragen på denne soveposen er omgitt av deilig og mykt dun. Akkurat hva jeg forventer meg av en sovepose i dag. DETTE var mye for pengene. Viking warmpeace-posen var varm, det skal den ha.
 19. Det kan jo også komme av ulik skrogform på de to. En kajakk med rund skrogform vil gjerne føles med ustabil sideveis, mens en med litt flatere bunn og markerte hjørner oppleves som mer stabil når det bølger litt. Kajakker som kun er ment å padles med ror har gjerne en rundere skrogform.
 20. Tror det kan være greit å skille mellom skrogtyper/egenskaper og med eller uten ror/skeg. Og ror/skeg tilfører da ulike egenskaper til en gitt skrogform. F.eks Björn Thommsson skriver litt om sine betraktninger rundt kajakkformer her: https://www.thomassondesign.com/valja/kajakdimensioner/skrovform Tilbake til trådststarter, dette er bruken han/hun ser for seg: "Den kommer primært til å brukes på kortere turer i rolig sjø, men gjerne også noen lengre overnattigsturer. Selv om det er et pluss at den fungerer fint i mer sjø, er hovedprioriteten for meg en komfortabel tur-kajakk og til kortere treningsturer"
 21. Kniv var bare et eksempel. En ny ting vil kanskje ikke ha like mange bruksområder? Lite brettbart sitteunderlag Sitte på Pute Blåse liv i bålet
 22. NorthZone Supreme er den eneste av disse jeg IKKE har testet så kan ikke uttale meg om den. Av de andre 4 ville jeg personlig definitivt ha gått for Scott'en. Denne er retningsstabil og en svært god allround - kajakk etter min mening. Den har også godt lastevolum. Det er mulig flere av de andre, deriblant Brittany, er vel så rask. Liker også egenskapene på Brittany men den siste jeg var borti hadde påtagelig dårlig byggekvalitet, med både lårstøtte og bærehåndtak som løsnet. Den ville dermed hos meg gått ut som et usikkert kort kvalitetsmessig, men om du kjøper hos forhandler der du bor burde ikke det være et problem. Seabird Expedition tiltalte ikke meg personlig, jeg syntes den var noe nervøs å holde på kant, altså at når den tipper så skjer det litt "plutselig", Scott'en opplevde jeg som bedre på dette punktet (såkalt sekundærstabilitet), noe som er en fordel når du skal kante kajakken for å svinge og manøvrere (selv om du pdd ikke bruker dette aktivt er det noe du kommer til å gjøre etter hvert). Min erfaring er her stikk i strid med Seabirds spesifikasjoner, men kajakk er jo subjektivt.... Men den har, i likhet med Scott, god plass i cockpit, noe som for mange oppleves behagelig. Tahe Reval Midi har håpløse lårstøtter, bare "lepper" i plast som lett knekker. Mulig det er endret nå men vær obs på det punktet. Jeg opplevde den også som noe ømfintlig for sidevind, noe som kan være slitsomt uten ror. Fikk litt "balje - følelsen" i den, uten at jeg klarer å utdype det så mye nærmere. Men så er det jo sånn med kajakker som det meste annet, at folk har ulike preferanser. Du må ganske enkelt prøve dem til du finner en du liker. Du må rett og slett føle deg hjemme i kajakken din Med andre ord: Du bør absolutt prøve kajakken på vannet før du kjøper. Hva med å kjøpe brukt kajakk? På en solid bygget havkajakk i plast er det fint lite som pleier å gå i stykker, og dette er svært trygge bruktkjøp. Da vil du også ofte få brukbar åre på kjøpet. Ror vs skeg blir man aldri enig om Men du lærer deg fort å pakke slik at den ikke er i veien. Tunge, ikke altfor store ting er bankers å pakke rundt den. PS: Jeg vil ikke betegne noen av kajakkene som dårlige, så sjansen er stor for at du blir fornøyd uansett.
 23. Active track blir lovlig under EU reglene. Det vil også bli endringer slik at man kan fly utenfor Preikestolen og andre fjellklipper lovlig. Pdd. er det strengt forbudt å fly utenfor Preikestolen, men mange velger å gjøre det likevel for Instagram-likes. Man har likevel begrensninger på avstand fra tilfeldig forbipasserende, så dette gjelder kun profesjonelle operatører med nødvendig sertifisering. EU reglene som kommer til sommeren: https://eur-lex.europa.eu/eli/reg_impl/2019/947/oj
 24. Fukt kommer innenfra og utenfra soveposen, i form av svette og pust som kondenserer inni soveposen, og dugg, sne og regn som kommer mot posen. Hvis du legger fjellduken på toppen av quilt vil du etterhvert samle fukt fra kroppen i duk og quilt. Legger du fjellduken under quilt blir det omtrent dampsperre mot kropp men lite beskyttelse mot fukt utenifra. Fukt over tid er også et resultat av om det er forhold til å tørke opp utstyr underveis. Hvis soveposen kan ligge en time eller to over teltet i vårsola vil mye fukt fordampe. Jeg har testet kombinasjon downmat, fjellduk og quilt, men bare på enkeltovernatting. Da la jeg fjellduken på topp fordi det ikke blir så mye fukt ila en natt. Så tror jeg det med min quilt hadde vært vanskelig å balansere det på toppen av en fjellduk. Det hadde blitt dårlig dekning mot sidene og det er også et glatt stoff så quilten hadde mest sannsynlig sklidd av ila natta. Hvis det er en 2-3 dagers tur ville jeg brukt quilten underst. Test i alle fall ut hvordan quilt og fjellduk dekker deg og liggeunderlaget, og om du må finne noen kreative løsninger for å holde det på plass ila natta.
 25. Petzl Bindi. Fordi den er så liten og lett så den er alltid i jakkelomma uten å ta opp plass. Lett å lade. Lyser godt. Har sovet med den på hode flere ganger uten at den har vært i veien. Brukt som teltlykt også siden den er lett å henge opp. Et løp-og-kjøp produkt 👍🏻
 26. Takk for tilbudet, men det har ordnet seg 😊
 27. Begge er av topp kvalitet og veldig varme, men den varmeste av de er dog K7. Den har full box-wall konstruksjon i hele jakken og dekker godt nedover rumpen. Positron Pro har hovedsaklig box-wall den også, men stitch through i siden og underarmene (noe som trekker litt varme). Har selv K7 og må si at det er en fantastisk jakke. Veldig varm, en fantastisk god hette og mange lommer.
 28. nja, ikke brukt så mye enda. Dette er en genser med stiv pels, så man må ha noe innenfor.. Bare netting fungerer ikke, så må ha en trøye til. ... Prøvde en løpetur ( inkl. 200 høydemeter) i netting innerst, så en swix trøye og deretter feral genseren. temp = o grader. Det fungerte fint og har vel aldri vært så tørr på kroppen.
 29. Etter at livets harde skole har misbrukt ordet "sunn fornuft" så klarer jeg ikke å forsvare det lenger. Hva som er fornuftig er individuelt og forskjellig fra menneske til menneske. For mange er det sunn fornuft å kjøre 5-10 over fartsgrensa. Men realiteten er at man øker faren for dødsulykke med gangetabellen. Men jeg skjønner hva du mener i dette eksempelet Man er litt prisgitt hvem naboene er. En gang loffet vi rundt et vann i øst-Rogaland en påske. Ikke en kjeft ute å se. Ringte på hos ene gården og spurte om fiskerett, var bare å fiske sa de! Men pass på naboen, han er en grinebiter som jager folk av eiendommen sin. Bare flaks det var denne gården vi ringte på hos, mente de. Hele området var utmark og hadde ingen spesielle regler. Har hørt historier i ettertid om at nabobonden har jaget folk med våpen, traktor, etc. 😅
 30. Trolig er sesongen rekordtidlig i gang her på sørvestlandet!
 31. Ja, dette er også min erfaring. Med tung sekk (for meg rundt 25 kg og oppover) tar jeg typisk en 5 minutters vannpause ca. hver time. Skuldrene (+nakke-/øvre rygg-muskler) trenger litt blodsirkulasjon i blant for å ikke å surne.
 32. Min hund Vilje. En whippet. Verdens beste hund Har kjøpt inn en ordentlig vinterdress til henne. Ikke den på bildet Og sovepose fra isbjørn så nå er det rene huskyen
 33. Min gode trurvenninne, Akita.
 34. Togo, en meget turglad blandingshund.
 35. Kiwi og Tundra på Hardangervidda i sommer
 36. Nytt familiemedlem og kommende turkamerat
 37. I det siste så har jeg være så heldig å få være med disse 2 på tur...:
 38. Ikke laget, men et lurt lite triks, syns nå jeg i all beskjedenhet. Tarpen setter man ofte opp på forskjellige måter, og denne metoden går raskt og uten masse knot med knuter.
 39. Fikk en genser i dag, Ulvang Feral, strikket med garn fra norsk villsau, og bare det. Skikkelig tykk, god gammeldags ullgenser med glidelås i halsen så man kan tette godt igjen når det er kaldt. Garn fra villsau er slitesterkt, og er mer vannavvisende enn annen ull. Denne er av en helt annen kvalitet enn de vanlige Ulvang-genserene, og tror det er et plagg jeg blir glad i.
 40. Her har du et lite eksempel på hvor enkelt det er å hoppe oppi fra en tur forrige uke. Har aldri vært i nærheten av å kantre hverken på vei inn eller ut av min Er det motvind kan det nok være bedre å ta beina fatt enn å prøve å padle over et stort vann, men det går, til et visst punkt..
 41. Er du flink til å strikke så kan jo dette være den perfekte gaven?
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.