Gå til innhold
 • Bli medlem

KS10

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  257
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

KS10 vant dagen sist 19. desember 2020

KS10 hadde mest likt innhold!

Om KS10

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Det var realmage ja! Men forøvrig er ikke plassen til å huke seg så veldig stor i teltet. For meg ble det å stå på huk i innerteltet og derfra levere varene i kuldegropa. Beklager om jeg støter noen 😅
 2. Selv-/ubetjente hytter er fint som sikkerhet på tur. Er du likevel skikkelig ille ute på turen og det er fare for liv har du selvfølgelig mulighet til å bryte deg inn i det du skulle finne av ly på veien. Er du usikker ville jeg sørget for å ha med en nødpeilesender (type Garmin inreach) på turen. Da har du mulighet til å be om hjelp om du trenger det. Ha også med deg vindsekk/jervenduk, spade og søkestang så du har muligheten til å grave deg ned i nødstilfelle.
 3. Bruker selv også bensin. Jeg tar alltid forvarmingen med døra åpen (slik at jeg kan kaste den ut hvis uhellet skulle skje). I tillegg har jeg konsekvent en mindre trangia-kjele som jeg holder over flammene under forvarmingen. På den måten kan jeg skjerme duken for stikkflammer.
 4. Med de rette forhåndsregler og med stålkontroll på brenneren går det greit. Som du ser av bilde, gjorde jeg det selv på sist tur. Når uværet hærjet og snøen fokka gjorde jeg tilogmed mitt aller helligste i den ene "kuldegropa". Anbefales dog kun for de med god presisjon.
 5. Kan heller ikke forstå nytten med en black label-utgave av Soulo. Dagens red label har allerede vist seg å tåle vind på orkan styrke og bli begravd i 2 meter snø uten å bli ødelagt. Når du i tillegg kan kjøre dobbelt stangsett med enten 9 eller 10 mm stenger kan jeg egentlig ikke tenke meg en situasjon hvor teltet ikke skulle tåle det som kommer av vær.
 6. Mulig en smule off topic, men kan ikke annet enn å slå et knallhardt slag for kuppeltelt med klips! I mitt tilfelle Hilleberg Soulo. Kom nettopp hjem fra tur med sterk kuling og full storm i kastene. Både opp- og nedtagning gjøres med hvilepuls så lenge man har planen klar. Og ikke minst stod teltet støtt som et bomberom. Nesten ingen bevegelse. Kommer nok aldri til å selge dette teltet. Fantastisk betryggende og artig å vite at jeg kan ligge alene langt inni fjellheimen på vinteren i skikkelig uvær og være helt sikker på at teltet står av stormen. Det gjør det mulig å oppleve natu
 7. At noe så simpelt, kan gjøres så komplisert 🤣
 8. Og derav: Sett av 5 min, knyt større løkker, og problemet er løst.
 9. Det der var løsningen på de eldre teltene. Nå drar du bardunstrammeren mot pluggen, istedenfor mot teltet som på ditt.
 10. Støttes. Kan alltids tre bardunene igjennom den mindre løkka og lage en selvstrammende løkke. Blåser det stiv kuling i 20 minus er dette derimot noe "[email protected] hærk". Er for meg merkelig at Helsport tenker dette er den beste ideen på sine barduner, istedenfor å bare lage løkkene større
 11. Lag løkkene større du. Ala de som er på flere hilleberg-telt. Lettere å betjene på den måten og mindre sjanse for slitasje på bardunene.
 12. Et fascinerende tema dette med turmakker synes jeg. Spesielt over flere dager vinterstid, hvor forholdene til tider kan være ganske rufsete og marginene ofte er langt mindre enn under barmarkssesongen. En kompetent og turvant makker kan potensielt redde livet ditt, i tillegg til å være en å dele fantastiske opplevelser med. På den andre siden kan en lite planmessig, overmodig og uforberedt partner føre til farlige situasjoner, frustrasjon og dårlig stemning. Selv har jeg som minstekrav at de kan håndtere telt i sterk vind, betjene multifuel, vet å kle seg og ha med nødvendig klær, m
 13. Strøkent Soulo i rødt m/bunnduk selges. Se finnkode 207881096 for mer info, eller ta kontakt på pm.
 14. Kan dog sterkt anbefale å ta noen gode runder tape rundt korken ved lagring liggende/i pulk. Har selv hatt med disse flaskene på tur i pulk, uten tape. Det lakk bra med bensin!
 15. Trikset er vel å sørge for at du er såpass våken at du ikke tillater å bare skru den "halvveis". Det er definitivt noe av det siste jeg kunne tenkt meg å oppleve på tur.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.