Gå til innhold

KS10

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  33
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om KS10

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Kjøpte en primus power gas for noen dager siden. Virket som de hadde endret litt på designet, da boksen ikke lenger passet på "støttebein et" tiltenkt vanlige gassbokser. I tillegg nærmest rant det ut flytende gass idet jeg skrudde på brennerhodet. Luktet gass i huset en halvtime etterpå. Makan til ræl!
 2. Den amerikanske versjonen har topplokk du kan gjøre om til rumpetaske, den europeiske har ikke.
 3. Mammut komptakt mti? Syntetpose, så veier litt mer enn dun. Dog er de nokså billige, samt t-limit på -4 for menn. Selv har jeg brukt posen ned til 8-9 minus sammen med et ekstra ullag og varmeflaske, og holdt meg varm.
 4. Fortsatt interessert i om noen faktisk har noen erfaringer med dette teltet.
 5. Ut ifra bildene jeg har sett mtp blant annet bardunering virker det som teltet vil stå stødigst med fotenden mot vinden. Lurer dog på hvorfor de kun har barduneringspunkter i fotenden og sidene, og ikke noen ved hodeenden. Skulle tro at sistnevnte ville gjort teltet mer robust ved evt endring av vindretning.
 6. Hei. Er det noen som har erfaring med det nye ringstind pro 2-teltet fra Helsport (2019-utgaven)? Veldig interessert i å høre eventuelle tanker og erfaringer rundt dette teltet (plass, diverse praktiske løsninger, tåleevne mot vind/snø etc.). Takk!
 7. Hei. Jeg vurderer å kjøpe en rab andes 1000- sovepose. Denne har 800+ fillpower gåsedun, med en fyllvekt på 1000 gram. Rab sleep limit er -27c. Er det noen som har erfaringer med denne posen? Vurderer posen til fremtidige turer til aconcagua, grønnlandskryssing etc. Vil en slik pose kunne egne seg til slike turer, eller bør jeg gå for noe enda varmere? Tenker å spe på med dunjakke og bukse ved evt ekstreme temperaturer. Hva tenker dere? Takk for svar
 8. Det første alternativet hørtes ikke så værst ut. Hvordan er terrenget på den ruten og hvordan er det trygt å bevege seg over smørstabbreen uten tau/guide? Noe estimat på hvor lang ruten er i km?
 9. Hei. I påsken var planen å gå en runde på 4-5 dager i rondane med ski og pulk, men pga usikre snøforhold er det mulig turen flyttes til jotunheimen. Er det noen av dere som har gode forslag til turer med ca. 4 overnatting i jotunheimen? Skal som nevnt dra med meg pulk m/taudrag, så greit om det ikke er altfor mye opp og ned. Andre gode turtips tas også hjertelig imot!
 10. Selger min Rab Andes 800-sovepose da jeg er på utkikk etter en pose som holder til ekstreme forhold. Dette er en av de mest fullspekkede posene til rab, med blant annet hydrofobisk, 800 fillpower gåsedun, samt ytterstoff som tåler mye fukt. Rab sleep limit -22c. Posen er kun brukt 3 ganger (alle med lakenpose inni), og er derfor så godt som ny. Tørket grundig etter bruk. Veiledende pris er 7999,-. Selges for 5000,-. Kan muligens diskutere pris ved hurtig avgjørelse.
 11. Supert! Takk for grundig info. Har du forresten testet posen til kaldere enn -16c? ME sier selv at de garanterer en god natt søvn ned til -25c, og ifølge dem skal dette ikke være iført mer enn baselayer. Har selv en rab Andes 800, men klarer ikke å bli klok på den. Ofte kan jeg våkne opp ganske varm midt på natten. Jeg bruker da å lufte ut litt før jeg faller i søvn. Men etter en liten stund har jeg nesten konsekvent våknet opp kald. Selv om jeg drar igjen alt så tight som mulig, klarer jeg fortsatt ikke å få varmen igjen. Dette har vært i temperaturer mellom 5-15 minus. Posen har forøvrig en sleep limit på -22c. Derfor er jeg i tvil på om jeg skal gå for noe varmere 🤔 Noen andre som har erfaringer med Glacier 1000, Andes 800, eller evt kan anbefale en pose som lett holder til 20 minus?
 12. Hei. Noen av dere som har erfaring med ME Glacier 1000 sovepose, og har lyst til å dele deres tanker? Vurderer innkjøp.
 13. På så og si alle telt vil ikke lengden i pulktrekk bli så mye mer enn drøye halvannen meter, så tror ikke du skal tenke så mye på dette mtp pulk. Om pultrekket er noen centimeter lengre enn pulken, er dette helt uproblematisk.
 14. Hei. Hvordan velger dere å tørke telt hjemme hvis dere har begrenset med plass? Selv bor jeg i en leilighet på 60 kvadrat og hvis jeg skal slå opp teltet i stuen (Fjellheimen Xtrem 3), fyller det hele rommet. Har heller ingen garasje å benytte meg av. Noen gode råd anyone?
 15. Godt poeng det, foruten at vaskemidler spesielt laget til slik bruk ofte er nokså kostbare. Kan man da bruke et alternativt vaskemiddel med tilsvarende effekt vil det for mange fremstå som en bedre løsning.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.