Gå til innhold
 • Bli medlem

KS10

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  273
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

KS10 vant dagen sist 27. februar

KS10 hadde mest likt innhold!

Om KS10

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Spennende telt med mange fine løsninger. Det eneste minuset jeg kan se utfra bildene er døra til innerteltet. Skulle ønske meg glidelås hele veien rundt.
 2. KS10

  Arcteryx beta sv

  Oppgradert fra Gore tex pro til Gore-tex most rugged, endene på snorstrammingen rundt livet peker nå oppover og ikke nedover (mindre sjanse for å hekte borti ting), lommen fra venstre overarm er flyttet til brystet, nettinglomma på innsiden er flyttet fra høyre til venstre side, oppdatert passform og recco-refleks. Det skulle være alt.
 3. KS10

  Valg av telt

  Sjekk ut Hilleberg Niak, Fjellreven abisko lite 1 og Helsport ringstind
 4. KS10

  Hjelp! Fiskesnelle

  Den svarte er grei. Den er til å feste sena ja. Tenkte på den hvite plastdingsen rundt. Nu vel... Jeg tok sjansen og røska den av, og det gjorde ingenting. Nå ser den ut som din aurejeger, med kun den svarte delen
 5. KS10

  Hjelp! Fiskesnelle

  Den hvite plastdingsen rundt den svarte lineholderen (se rød pil): kan den fjernes? Har den noen funksjon? Var på vei til å røske den av, men fant ut at den satt jævlig godt. Før jeg tar frem "vinkelsliperen" er jeg gira på å høre deres råd 😁
 6. Den dagen Helsport slutter å bruke YKK-glidelåser må jeg ta en knipetang og klype meg knallhardt i armen. Finnes ingen virkelig seriøse produsenter av telt, spesielt vintertelt, som ikke bruker YKK. Den grovere typen med liten risiko for ising skal være av typen YKK Vislon. Overrasker meg veldig om de ikke bruker den på nyere versjonen av Patagonia. Har du bilde? Mener vitterlig at de bruker Vislon på alle extrem-teltene av nyere utgave. De brukte hvertfall det på mitt tidligere fjellheimen xtrem fra 2019.
 7. Det beste er vel å spørre Helsport direkte, så får du de svarene du trenger.
 8. Glidelåsen er den tykkeste du får på teltmarkedet og er derfor lite utsatt for ising. Såvidt meg bekjent har den vært lik på denne modellen i all tid. "Bardunsamleren/posen" blir etter min erfaring bare knot med votter og fører fort til floker uansett. Ergo ikke noe tap. Forkort heller bardunene mest mulig før nedpakking. På dagens modell er det strikk isteden (hvis du likevel vil samle bardunene). Fargene er etter mine egne øynes bedømmelse fortsatt rød og gul. Eneste som er endret er fra svarte til gule bardunkapper. Logo ville jeg gitt et langt F i uansett!
 9. Er vel ikke helt uvanlig at teltmodeller videreutvikles og enkelte detaljer endres. Nå er det ganske uklart hva du sikter til, men om du mener endringene på bardunene, er nok det bare en smaksak. Fint om du utdyper litt nærmere..
 10. Både pro og extrem har 18 kg rivestyrke på duken. Dette er det samme som black label/ekspedisjonsteltene til Hilleberg. xtrem har 10mm stenger og pro har 9 mm. Extrem har ekstra barduneringspunkter og stormmatter. Begge teltene vil fint tåle stiv kuling og mere til dersom de er satt opp korrekt og forankret skikkelig.
 11. Tviler sterkt på at det finnes. Selv bruker jeg kun bamse på vinteren, under oppblåsbart, og heller z lite på sommeren. Sistnevnte har lukket cellestruktur og trekker ikke vann. Du får lignende liggeunderlag på sportsoutlet til rundt en 100-lapp.
 12. Ser ut som samme karabinkrok Hilleberg bruker på sine, så de skal nok fint holde.
 13. Helsport extrem-teltene er dimensjonert for doble stenger, så det går helt fint. Når det er sagt vil jeg si at et fjellheimen extrem satt opp korrekt og med enden mot vinden fint skal tåle 20 sekundmeter vind. Tunneltelt er svært vindstabile med vinden mot kortenden. Kastevind/sterk vind fra siden er derimot mer skummelt for tunneltelt. I de tilfellene, eller ved lange ekspedisjoner som ekstra forsikring, vil doble stenger være fint.
 14. Evt kan du sy selv, slik jeg gjorde. Kjøpte ripstop nylon på nett. Totalt kom hele arbeidet på snaue 300 kr.
 15. Hvis du tar bardunen rundt en snøplugg, begraver den sidelengs godt under snøen, banker snøen oppå og venter litt er det ingen vind i verden som drar opp den pluggen. Når snøen sintrer og blir steinhard er pluggen som festet i betong.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.