Gå til innhold
  • Bli medlem

KS10

Aktiv medlem
  • Innlegg

    333
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

KS10 vant dagen sist 27. februar 2021

KS10 hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

167 Excellent

Om KS10

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. De mente det kunne være "skjønnhetsflekker" og ikke noe som skulle gå utover vantetthet eller rivestyrke. Tilbudte meg å sende et nytt telt, så fornøyd med servicen.
  2. Hvilket telt opplevde du dette i? Tror nok du ser deg blind på tallene hvis vannsøylen er eneste kriteriet for å vurdere hvor godt teltet tåler regn. F.eks. har Mountain Hardwear Trango en vannsøyle på 2000. Personlig hadde jeg stolt på dette teltet 10/10 ganger foran et Sydvang-telt i ekte nordnorsk pissvær. Det hadde nok heller ikke blitt tatt med opp på de mest ugjestmilde fjell av så mange hvis det ikke engang klarte å holde regn ute. North Face VE25 har 1500mm og stort sett de fleste telt fra f.eks. amerikanske produsenter har vannsøyle i samme sjiktet..
  3. Ser ut til at du er ganske opptatt av oppgitt vannsøyle på teltene. Personlig tenker jeg dette er noe man skal bry seg mindre om i dag, da alle telt fra produsenter med ære og samvittighet i behold produserer telt som tåler bøtter og spann med regn uten problem. Vekt, materialvalg (stenger, rivestyrke på duk mm.), størrelse, konstruksjon, oppsett og praktiske løsninger er derimot viktige hensyn som må tas. Har selv hatt MSR Elixir 3 tidligere og likte det svært godt. Enkelt og fleksibelt oppsett, romslig og to fortelt. Nydelig å kunne bruke kun innerteltet på godværsdager. Dette ble primært brukt på turer med samboer, så da fordelte vi vekten oss imellom. Og JO, det er vanntett. Det ble brukt i alt slags vær (til tider skikkelig møkkavær) og ikke en dråpe falt på innerteltet. Dog ikke det sterkeste i kraftig vind. 2,3 kg (Elixir 2) burde enhver mann med respekt for seg selv kunne bære. Fås hos bikeshop nå til 3000,-. Et telt jeg varmt kan anbefale. Dersom du ønsker en lettere utgave har du MSR Hubba Hubba til 1.7 kg. Også på bikeshop til 4500,-. Ville også sjekket ut Naturehike cloud up 2. Har teltet selv og fungerer gull til prisen av et slikk og ingenting. Kan alltids kjøpe dyrere og mer solide telt fra f.eks. Hilleberg, men spørsmålet er om du vil få noe mer glede av det når du primært skal ut på enklere markaturer?
  4. For å presisere. Bildet jeg la ved ga et dårlig inntrykk av problemet. Teltduken er full av sånne flekker. Og mange av dem er på flere cm.
  5. Hei. Satte opp et nytt Helsport Fjellheimen X-trem 3 idag for inspeksjon. La da merke til at det var lyse "flekker" i stoffet på store deler av ytterduken. Noen flere med samme erfaring? Skal vel ikke være sånn? Lagt ved et (dårlig) bilde for å illustrere. Mange av flekkene var større enn de som vises på bildet.
  6. Takk for svar folkens! Tenker jeg får mye svar ila de første 3-4 milene. Skulle det bli ille får jeg isåfall snu og gå i retning Haugastøl😊
  7. Ser den! Noen med formening om hvor hyppig det kjøres inn proviant til hyttene langs veien da?
  8. For å være helt presis: Ja, har en akilles som tidvis krangler. Lenge siden jeg har fått testen den på "langtur", så derfor spent på om den vil tåle 12 mil. Forhåpentligvis går det greit, men hvis jeg halvveis har store smerter er det kjipt å tyne seg igjennom, for så å ha flere uker/måneder med trøbbel i vente. Fram til Haugastøl er det jo greit, men da er jeg jo bare et par-tre mil på vei. Avtale med noen på forhånd er fint. Inreachen er også en god trygghet, men redd for å stresse livet av mine nødkontakter om jeg trykker på SOS-knappen. En annen mulighet kan jo være å sende vanlig melding til nødkontakten via inreach, forklare situasjonen og be de forhøre seg om bistand til uttransport.
  9. Røsker denne fram igjen. Hva er din erfaring mtp oppgitt lengde på Svalbard-posen? Vil 185 cm-posen passe en på 183cm?
  10. Hei. Planlegger påsketur fra Finse til Haukeliseter. Spørsmålet er hvordan mulighetene er for å få hjelp ned fra fjellet dersom man er midtveis, ikke har dekning og f.eks. blir syk, knekker en ski etc? Kjøres det jevnlig scooter langs den stikka løypa? Har med meg inreach mini for ekstra sikkerhet, men ønsker jo ikke å benytte meg av den med mindre det er "helt krise".
  11. Alternativ til kvistbrenner: https://www.ikea.com/no/no/p/ordning-bestikkstativ-rustfritt-stal-30011832/
  12. Selv har jeg Gamme-skia i 200cm. Passer akkurat i skisporet og fungerer fint både til langturer på vidda og til enklere toppturer. En veldig allsidig ski.
  13. Ville nok gått for 201cm. Iom. at du går for Amundsen regner jeg med at primærbruken vil være turer i ikke altfor bratt og ulendt terreng. Til din vekt vil du med en lengre ski få litt bedre bæring, retningsstabilitet og spenn.
  14. Her er litt mer info: https://www.nina.no/Naturmangfold/Rovvilt/Møter-med-rovvilt/Hva-skjer-om-du-møter-en-bjørn-i-skogen
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.