Gå til innhold

KS10

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om KS10

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Takk for gode svar. Hva tenker dere om fjellheimen pro camp 3 med Helsport sine xtrem-stenger? Vil dette holde like godt i uvær som hillebergs black label-telt (type nammatj 3gt)? Tenker evt at dette kan fungere som et lettere og billigere, men også mer allsidig alternativ til fjellheimen Xtrem.
 2. Hei. Vurderer nytt telt, primært til vinterbruk. Har da blant annet sett på Helsport Fjellheimen xtrem. Ikke utenkelig at det av og til vil bli brukt vår/sommer/høst hvis forholdene er ufyselige. Noen som har erfaringer med dette teltet generelt, og spesielt hvordan det fungerer i de varmere månedene? Min primære bekymring er at stormmattene vil gjøre det svært varmt, samt hindre ventilasjonen i stor grad. Som et alternativ, uten stormmatter, har jeg også tittet på Hilleberg Keron 3. Hva er deres erfaring med dette teltet? På forhånd takk!
 3. Ønsker å kjøpe 2018-modellen av Helsport fjellheimen xtrem 3 eller Hilleberg Keron 3. Helst nytt, men dersom det er særdeles pent brukt og alt er i skjønneste orden kan jeg gå med på det også Noen som kan hjelpe meg?
 4. Hei. Jeg er ute etter et nytt telt. Primærformålet er til vinterbruk, men også av og til resten av året. Jeg ønsker et telt som tåler svært mye vind og generelt dårlig vær. Jeg har lenge sett meg ut Helsport Fjellheimen xtrem 3 camp, men lurer på om det blir litt for tungt å ha i sekken og om evt fjellheimen pro camp 3 er et generelt bedre valg? Hvilke erfaringer har folk med Fjellheimen pro camp? Er det i stand til å takle storm på hardangervidda om vinteren, eller burde jeg være "safe" og gå for xtrem-utgaven? Kjedelig å dra på nesten 5 kilo med telt dersom det ikke er nødvending. Takk for svar!
 5. Lyst til å dele dine erfaringer/førsteinntrykk av posen? Vurderer hardt mellom Marmot Lithium og ME Glacier 1000 selv.
 6. Hei. Er nå ute etter en ny vinterpose. De jeg har sett mye på, og som det nå står mellom er Marmot Lithium og Mountain Equipment Glacier 1000. Førstnevnte er en svært lett 800-fill dunpose med hydrofobisk dun, på under 1200 gram. EN-limit på -20,8 grader celsius. Glacier 1000 er noe tyngre og mer solid(?) (ca. 1600 gram), med 700+ fill down. EN-limit på -19 grader celsius. Noen som har erfaring med noen av disse posene? På forhånd takk!
 7. Ser nå at det ikke akkurat er meldt knallvær til helga. Masse nedbør og en del vind. På ruta er det forsåvidt kun mellomfjell jeg er skeptisk til mtp snø og om det eventuelt vil bli glatt nedover mot trollheimshytta. Kjedelig å skli og slå seg flere timer unna folk (går alene). Har solide klær, så kulde og regn er jeg ikke bekymret for. Har også med meg hodelykt + eksta batteri, vindsekk, batteribank, førstehjelpsutstyr, kart, kompass etc. Sikkerheten er første pri. Hva tror dere? Noen som har erfaring med å gå på mellomfjell med skikkelig snøvær (som har lagt seg)?
 8. Får håpe det værste snøværet holder seg unna. Planen er å gå gjevilvasshytta-trollheimshytta-jøldalshytta. Men om det blir snø på mellomfjell kan det jo bli spennende på vei ned mot trollheimshytta...
 9. Takk for svar. Er en smule usikker på hvilke sko jeg skal gå for. Har et par salomon mid ultra x, samt noen tyngre halvhøye alfa fjellsko. Salomon-skoene har best komfort og er mye lettere, men alfa-skoene har mer solid og tykk såle. Noe jeg tror er en fordel for beina på en såpass lang tur. Hva tror dere?
 10. Hei. Jeg er på utkikk etter forslag til lange fotturer (5-6 mil) i fjellet ikke altfor langt unna Oslo (maks 4-5 timer å kjøre). Noen som har gode forslag?
 11. Hei. Jeg tenker å gå trekanten i Trollheimen (5,7 mil) i slutten av september. Jeg gikk ruten over tre dager i sommer, så har derfor kjennskap til løypen fra før. Jeg lurer på om det er noen andre som har erfaring med å gå denne turen på ett døgn, og om dere evt. har noen tips å komme med? Hvordan er været på denne tiden av året? Fare for snø? Jeg er selv nokså erfaren i fjellet og har utstyret som trengs. På forhånd takk!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.