Jump to content

KS10

Aktiv medlem
 • Posts

  287
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

KS10 last won the day on February 27 2021

KS10 had the most liked content!

About KS10

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

KS10's Achievements

 1. Har du veid tremannsteltet til 4450 gram? Når jeg hadde det samme teltet (nyeste utgaven) for et par år siden veide det nemlig 4900+ gram. Har du evt. vurdert fjellheimen pro 3 eller barents trollheimen 3? Da får du like stort, men lettere telt. I praksis vil det også være nesten like sterkt som fjellheimen extrem. Kun under de ekstreme forholdene vil det være ønskelig med 10 mm stenger istedenfor 9 mm.
 2. Hei. Har brukt posen en stund nå og alt i alt er jeg veldig fornøyd. Kvalitetsfølelsen er helt topp, dunfordelingen er bra og posen har holdt meg varm ned til parogtyve minus (målt utenfor teltet) i ullundertøy. Hvor varm man holder seg vil jo avhenge av svært mange faktorer (alder, muskel- og fettmasse, bekledning, matinntak etc.). Har det vært skikkelig kaldt har jeg supplert med varmeflaske og ekstra klær. Da har jeg klar meg fint meg utetemperatur som har nærma seg 30 blå.
 3. Ved veldig kraftig sidevind vil tunneltelt ha en svakhet og kan bukke under. Dette er stort sett ikke noe problem i praksis dersom man har sjekket værmeldingene for vindretning og sørger for å sette opp kortsiden mot vinden. For å være på den sikre siden, hvis uværet virkelig er i anmarsj, kan man alltids bygge levegger på langsidene.
 4. Veldig mye bra! Må innrømme at jeg foretrekker innslag av rødt på et ekstremtelt, men der er jo smaken som b.... Ellers håper jeg de har fiksa den "håpløse" innerdøren, jf. Trollheimen, med en lengre glidelås på oversiden.
 5. Jeg har selv erfaring med både alpha AR og SV. SV er beregnet for de tøffeste påkjenninger og er derav laget i et mer robust ytterstoff enn AR. SV har også en litt videre passform for å kunne ha flere lag under. Ellers har SV en ekstra nettinginnerlomme og en bicepslomme, samt ekstra justering på hetten. Hetten er også enda et hakk mer beskyttende for været. Som jakke til bruk hele året funker begge gullegodt. SV er litt tyngre og tar mer plass, så med mindre du trenger de ekstra funksjonene til SV, ville jeg gått for AR. Ytterstoffet på AR er også meget slitesterkt. Ingen av disse jakkene er spesielt lange (de er opprinnelig designet for klatring), så hvis du ønsker ekstra lengde vil det være verdt å se på feks Beta SV.
 6. Sjekk ut revolution race sine gp/gp pro/gp pro rescue-bukser. Slitesterke og komfortable, og veldig like i utformingen som keb-buksene. Sistnevnte har lufting oppe og nede, samt recco-refleks. Langt hyggeligere pris enn fjellreven.
 7. 3-personers telt er strengt tatt et romslig 2-manns telt. 2-manns er et trangt 2-manns, men aller best et romslig enmanns
 8. Føl deg trygg på at fjellheimen pro totalt sett er det beste teltet Da har du et telt som vil holde i laaang tid med godt vedlikhold. Skulle du med tiden finne ut at du vil teste ut friluftslivet vinterstid, kan du også være sikker på at teltet vil gi deg god beskyttelse selv i svært krevende forhold på høyfjellet.
 9. Spurte hvorfor de hadde denne løsningen, og begrunnelsen var at det var lettere å reparere glidelåsen hvis det skulle være behov. Men dette ser jeg for meg vil bli veldig irriterende med to på tur, og er faktisk en dealbreaker sånn det er nå. SYND, da jeg synes teltet ellers er veldig bra. Håper de ordner på dette. Må vel fortsatt være greit å reparere glidelåsen selv om den hadde vært typ 20-25 cm lenger. Kanskje hvis nok folk sier ifra, så ordner de på det?
 10. Noen som har gjort seg erfaringer med Barents sitt Trollheimen-telt? Synes teltet ser veldig bra ut, foruten spesielt én ting: Hvor stor åpning man kan få med døra i innerteltet. Siden glidelåsen ikke går helt rundt i innerteltet, blir det et parti som kommer litt i veien hvis man skal sitte to ved siden av hverandre. Andre som har noen tanker/erfaringer rundt dette?
 11. Dersom det er snella som fulgte med teleskopstang-settet fra abu (teleskopstang på 6-fot + snelle) til 300-400 kroner, ville jeg kjøpt en ny snelle! Har selv hatt dette settet før, og ergret meg grønn over dårlig senepålegging og kroketær på sena under kast. Hvis du kjøper ei snelle fra Shimano, f.eks. nexave, vil du få en helt annet opplevelse og pålitelighet. Ønsker du å gå opp enda et hakk er f.eks. shimano nasci et knallvalg.
 12. Hei. Ser etter tips om fiske sør i Jotunheimen (mellom bygdin og vangsmjøse). Typ rundt tomashelleren, yksendalsbu etc. Noen som har tips om bra vann i området? Og hvor får man kjøpt fiskekort for området? Klarer ikke finne på inatur.
 13. Makan til tullball fra Helsport-gjengen! Hvis de ønsker å miste sine kunder er det bare å fortsette i samme stil (kutte ned på den personlige knallgode servicen, skru opp prisene på teltene, og begrense utvalget). Lykke til videre Helsport. Barents derimot har jeg klokketro på, og skal ikke se bort ifra at det blir et telt fra de i framtiden. Regner med at deres utvalg også vil ekspandere ganske bra med tiden.
 14. Andedun vil kunne lukte litt mer enn gåsedun. Det meste av lukta vil likevel forsvinne dersom den luftes godt. Litt restlukt må man dog regne med til tider.
 15. Spennende telt med mange fine løsninger. Det eneste minuset jeg kan se utfra bildene er døra til innerteltet. Skulle ønske meg glidelås hele veien rundt.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy