Gå til innhold

aico

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  58
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om aico

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Trondheim

Nylige profilbesøk

681 profilvisninger
 1. Norrøna sekk https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=163386946 Gitt bort
 2. Alt for ofte. Har så lyst til å velge norske forhandlere, men Lamnia gruser som regel de norske på utvalg og tilgjengelighet. Og selv med MVA og gebyr blir det som regel litt billigere enn i norge. I amerikanske nettbutikker har det blitt nærmest umulig å sende til en annen adresse/land enn der betalingskortet er registrert. Vet ikke hvilken praksis Lamnia har rundt dette, men det er en mulig utfordring med å sende til Sverige. Jeg har ikke testet retur/reklamasjon hos Lamnia, men vl anta det er litt mer styr. Jeg har i alle fall en folder jeg hadde returnert / reklamert på hvis det var fra norsk forhandler, men "problemet" er såpass lite at jeg har ikke giddet. Lock stick er noe som tross alt kan gå seg til ved bruk, men sen låsing derimot vil jo ikke gjøre det, så helt optimal løsning er det ikke. Det må være lov å forvente mer av en kniv i 3k-klassen.
 3. Dette trengte jeg absolutt ikke å lese. Mavic mini hadde gått meg hus forbi, og det var egentlig best sånn...
 4. Tja.. for det første går det meste av småkjøp fra Kina med flyfrakt. Jeg vet ikke hvordan øvrig frakt foregår, men det er vel ikke utenkelig at store innkjøp til sportskjedene transporteres både mer effektivt (volum utnyttelse) og mer miljøvennlig (sjø). Jeg har selv bestilt småting fra Kina, men da har det vært, som nevnt over, kvalitetsvarer som selges under samme eller annet merkenavn til mange ganger prisen i Norge. Ofte er dette bittesmå ting som kommer i emballasje som er 10-50 ggr så stor som varen. Dette er vanvittig lite effektivt og skaper skaper unødvendig stort transportbehov. For det andre, så er mye av Kina-kjøp, ting folk kjøper fordi det kan jo være kjekt å ha. Det er uansett så billig at det ikke gjør noe, og ikke noe man nødvendigvis hadde kjøpt i heletatt om man bare kunne kjøpt det lokalt i Norge. Dette fører til økt forbruk av varer og emballasje, økt transportbehov og økt råvarepress. Og en tredje ting, som er verdt å nevne selv om det er litt på siden, er jo at mange har begynt å velge billige kinavarer fremfor vedlikehold og lagring av dyrere kvalitetsprodukt. Bruk en seson, kast (eller bare la det stå igjen der det ble brukt sist), kjøp nytt til neste sesong.
 5. Det finnes mange grunner til å være skeptisk til XXL, men dette var nytt for meg. Har du noen kilder som støtter det utsagnet? Ett raskt google-søk gir ingen treff på dette. Man må velge sine kilder med omhu, dette temaet trur jeg ikke Marie Simonsen har greie på. Dette innlegget fra Stein R. Moe, Professor i økologi, er kanskje ikke hele sannheten det heller, men er nok noen hakk nærmere: https://www.dn.no/innlegg/jakt/afrika/oivind-tidemandsen/trofejakt-bidrar-til-vern-av-natur/2-1-631548 Det vi kan være sikre på er at forvaltning av ville dyr er komplekst, Afrika er stort, de fleste har en agenda og objektive fakta er sjelden vare.
 6. Jeg har lite til overs for måten XXL driver butikk, men har ikke så stort behov behov for å diskutere dette eller overbevise andre. Det får være opp til hver enkelt. Ser at (u)kulturen i XXL nå er førstesideoppslag: https://e24.no/naeringsliv/xxl/g-sport-gjorde-sko-blemme-da-lot-xxl-fienden-bloe/24652191?utm_term=df-86-s7d5cbbd%3Adf-86-s7d5cbbd
 7. Trur kanskje du gjør lurt i å ha kamera som utfyller hverandre istf. ett som skal gjøre alt. Skal du ha ett dedikert kamera så er Sony RX100 noe av det tryggeste du kan kjøpe. Kompakt, bra teknisk bildekvalitet og nok manuell kontroll til å være litt kreativ. En vanntett mobil med bra kamera kan komplimentere med øyeblikksbilder og drittvær-bilder Skal du sykle og alt det der, så kjøper du GoPro e.l. i tillegg. Fotointeressen min er litt på hell, eller forhåpentligvis bare nede i en bølgedal, så jeg er ikke så oppdatert på utstyr og modeller, men generelt så er min erfaring at spesifikasjoner er overvurdert. De fleste moderne kamera er i stand til å ta ganske gode bilder. Det viktigste er at du har utstyr som inspirerer/motiverer til å ta bilder, og da er gode kontroller og brukergrensesnitt vel så viktig. Det siste, som man kanskje overser før en står midt i problemstillingen er arbeidsflyt. Hva skal bildene brukes til? Hvordan oppnår du lettest ønsket resultat mtp. hensiktsmessig arkivering, prosessering og print/publisering? Her er det mange ting som spiller inn, både utsyr, kombinasjon av utstyr og egne krav. Kompleks arbeidsflyt krever tid og energi, og blir det for komplekst så kan det drepe kreativiteten og interessen. Det er flere "kjente" fotografer som har fått til mye med å minimalisere arbeidsflyt og legge all energi i kreative bilder og grundig etterprosessering, f.eks ved å kun bruke mobilkamera og adobe CC e.l.
 8. La merke til at prototypen og den som er avbildet på hjemmesiden har rettspor-skrue som holder fast bladet. Er det sånn på produksjonsmodellen også? Edit: og gratulerer! Skulle jeg selvfølgelig si
 9. Med samme diameter og gjengestigning skal det være plug and play, men i noen tilfeller er det så stor forskjell på produsentenes gjengespesifikasjon at du alikavel kan oppleve dårlig tilpassning. Dette merker du lett. I såfall må en børsemaker slå nye gjenger etter demperprodusentens spesifikasjon.
 10. Nytt familiemedlem og kommende turkamerat
 11. Det er litt sånn med klokker, at ser du på dem helt objektivt uten kontekst, så er det mye som er mer eller mindre idiotisk i forhold til hva den jevne klokkebruker har behov for. Det som er morsomt med Scurfa, i motsetning til mange andre merker og modeller, er at det ikke er bare gimmick. Scurfa er ett micromerke designet av en aktiv nordsjødykker, og klokkene brukes av både han og andre dykkere på jobb i Nordsjøen. For en som jobber i tilknytning til bransjen, og som faktisk har vært ombord på samme båt og jobbet, så setter det denne klokken i ett litt annet perspektiv. For meg er det egentlig helt meningsløst å ha ett dykkeur med heliumventil beregnet for metningsdykk ned til 500m, men samtidig er det en bombesikker kvalitetsklokke med en interessant historie, til en helt OK pris. Sånn apropos tykkelse og størrelser generelt. Design/form har mye og si for opplevd tykkelse. Min tynneste er ett titanur på ca. 9mm. Det merkes nesten ikke på hånda, men jeg har andre modeller helt opp til 12mm som er nesten like gode på armen. Virker dog som det er vanskelig å finne klokker over 12mm som ikke virker klumpete, så er litt spent på Scurfa sånn sett. En del av tykkelsen der skyldes det konvekse glasset, og erfaringsvis oppleves ikke den tykkelsen som glasset bygger like dramatisk som tykkelse i selve klokkehuset, men det vet man ikke før man har prøvd. Klokkesamling er galskap, så det bør du styre unna så godt du kan, men anbefaler deg å vurdere reparasjon av Certinaen. Fine klokker det der. Om det bare er lenke/lås som må fikses, så finnes det ett vanvittig utvalg av lenker og komponenter. Mest til Seiko, men også mye generisk. Strapcode f.eks har veldig bra lenker til OK priser. Gjør litt research så finner du kanskje noe som passer, uten å vrenge lommeboka.
 12. Gratulerer med nytt ur.! PVD skal være ganske trygt, men til tross for at klokkeinteressen har tatt litt av den siste tiden, har jeg ingen egen erfaring å dele. Har i lengre tid vurdert en Scurfa D1med PVD finish, så fult mulig det blir min første. Damasko DA36 har jeg også vurdert en stund, men har litt problemer med å bestemme meg for PVD eller ikke. Er litt greit å velge rett med en gang i det prissjiktet. Titan er et genialt materiale til klokker, men er dessverre alt for lite utvalg av modeller i titan.
 13. Virker som vinterturer og langturer er de dominerende bruksområdene, og det stemmer bra med min egen praksis. For min del er multitool litt latskap. Hadde man brukt litt tid på å tenke ut hva som kan dukke opp av behov på ulike turer så kan man ende opp med mer egnede og i noen tilfeller lettere verktøy, men det er lettvint å bare slenge en Leatherman i sekken og satse på at den duger til det som måtte dukke opp. Skeletool er f.eks ikke egnet til pygmeskruene som holder fast dekselet over mikrofonkontakten på iCom jaktradio.
 14. Enig med @Kristian J. Vabø Homemade Wanderlust er inspirerende YouTube-kanal med merkbar stigning både i video og produksjonsteknikk utover i episodene. Og selvsagt også kompetanse på turlivet generelt. Anbefales.
 15. Jeg er såpass lavfrekvent Fjellforumer at jeg ikke får med meg ting som blir klippet av mods. Derfor er det også litt vanskelig å vite hva som var kjerneproblemet. Men om diskusjonen gikk ut på økonomi vs sikkerhet, så ser jeg ikke helt problemet. Ulykker og redningsaksjoner koster samfunnet enorme beløp. Hvis litt mer informasjon kan spare oss for bare noen få redningsaksjoner eller ulykker så skulle det økonomisk sett være ett pluss-prosjekt. Når vi tar med i betraktningen at sikkerhet i fjellet stort sett er dugnad (Røde kors, Norske redningshunder osv.) så er det ikke urimelig at samfunnet bruker noen kroner slik at de frivillige kanskje kan få noen færre dugnadstimer pr. år. Vi som er en del av den frivillige redningstjenesten ofrer arbeidstid (økonomi) og familietid hver gang noen blir savnet eller trenger hjelp i den norske fjellheimen. Om ikke så lett å måle, så er det nok samfunnsøkonomisk positivt hvis vi kan være på jobb istedenfor å lete etter dårlig informerte turister i fjellheimen. Om statisk vs digital varsling: Fordelen med digital varsling er at skjermene allerede er der, og det er større sannsynlighet for at informasjonen er oppdatert og relevant. Klarer man å få til et samarbeid med etablerte plattformer som YR.no, Varsom.no, DSB osv kan det være mulig å drifte slike tjenester med minimale driftskostnader. Vi bør selvsagt ha statisk varsling i tillegg, men dette bør være av mer generell art, som ikke går ut på dato. Ett mulig problem med statisk varsling er at vedkommende turist som ser dette skiltet allerede har kommet så langt mot målet og det blir tungvint å gjøre om på opprinnelige planene. Får man informasjon tidlig, f.eks. fra reisebyrå, flyselskap, hotell e.l. kanskje man legger opp til en plan B allerede før avgang, da er det også lettere å gjøre de riktige beslutningene når det popper opp ett stormvarsel på telefonen.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.