Gå til innhold

aico

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  34
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om aico

Nylige profilbesøk

347 profilvisninger
 1. Skjønner ikke hva som er drastisk med å fylle skoene. Det er en ganske sikker test som også er lettvint å gjennomføre. Hadde selv mistanke når jeg kjøpte ett par nye Crispi Titan til elgjakta i år. Allerede etter å ha passert første myr føltes høyre sko annerledes/kaldere enn venstre. Dette fortsatte hele uka, da jeg hver dag var vesentlig kaldere på høyre fot. Når jeg kom hjem lot jeg begge skoene stå til de var helt tørre, deretter fylte jeg de med vann og lot de stå på badet. Da jeg kom tilbake etter 10 min. var det en dam rundt høre sko, med tydelig vannspor til der feilen var (nederste del av snøring). Den andre var knusktørr utenpå, uten antydning til lekkasje. Tok bilde og sendte til butikken. Med den dokumentasjonen var det null stress å få medhold i reklamasjon. Klart skoene måtte tørke ett par dager før de kunne sendes tilbake, men det gjør meg ingenting, det viktigste for meg er å ha gode håndfaste bevis på at det er noe galt med produktet.
 2. Artig lesing @Heriks Jeg har alltid vært glad i vinterturer, fordi jeg liker ski og vinterstemning, men er en skikkelig frysepinne, så de siste årene har jeg vært litt sløv med å tvinge meg selv ut i kulda (alder? neh..) Kan ikke stikke under en stol at jeg kjenner litt på suget, så ser ikke helt bort fra at jeg kanskje kan la meg friste igjen
 3. aico

  Netthandel og personvern

  Dette må du gjerne begrunne med en link eller noe. Hvis de prøver å selge noe mer enn enkle betalingsløsninger og finansiering, så er det ikke noe de formidler veldig godt på hjemmesiden sin.
 4. aico

  Gass eller drivstoff til primusen på tog.

  Trur ikke du kan sammenligne med T-bane da denne i stor grad går under bakkenivå. Ser vi på reglene for oppbevaring av brensel i privat bolig er det ikke lov å oppbevare noen mengde gass under bakkenivå. Mopeden gir heller ingen pekepinn da den er over vektbegrensningen for bagasje, og ikke er godkjent oppbevaring (forsikringsselskapet liker ikke at du oppbevarer bensindrevne motorkjøretøy inne i huset ditt). De tiltakene som er beskrevet i pkt. D om skytevåpen er omtrent sakset ut av Våpenforskriften, så jeg anser det sannsynlig at også brann- og eksplosjonsfarlige artikler ønskes regulert på en måte som står ifht. gjeldende forskrifter. Litt satt på spissen blir tog nesten som ett borettslag, ettersom ingen har full kontroll på total mengde brensel så bør hver enkelt holde seg godt under maksimal mengde. Hvis du ser på den totale mengden gass, bensin, kjemikalier og krutt du lovlig kan oppbevare hjemme, så trur jeg ikke gass og bensin til turbruk er noe som utgjør ett vesentlig problem.
 5. aico

  Gass eller drivstoff til primusen på tog.

  Tanken har aldri slått meg. NSB og natur-turisme har ganske lange tradisjoner, noe NSB gjerne fremhever i sin markedsføring. Pkt. C. Hadde nok vært vesentlig mer spesifikt om bensin/parafin/gass til primus var ett problem. Noterer meg at jeg har bitte-litt forbedringspotensiale ifht. pkt. D. Leser alle punktene B, C og D som at disse tingene stort sett går greit, men de må kunne ha muligheten til å avvise personer / bagasje som ser åpenbart usikker ut.
 6. aico

  Netthandel og personvern

  Jeg er ikke økonom, så mulig det er derfor dette ikke gir noen mening for meg. Klarna selger en betalings- og finansieringsløsning. De lever av dette, så selvfølgelig tar de betalt betalt for dette, og sannsynligvis har de fortjeneste også. Men det betyr jo ikke at sluttkunden (vi) taper eller må betale mer. Som driver av en butikk ønsker du å fokusere på varer og varesalg, da er det hensiktsmessig og sannsynligvis kostnadseffektivt å sette ut betalingsformidling til noen som har dette som kjernevirksomhet. Klarna har fått en stor markedsandel, noe som tyder på at de leverer ett konkurransedyktig produkt. Det er selvfølgelig også en mulighet for at de underpriser med en langsiktig plan om monopol og salg av personopplysninger. Man kan aldri være sikker på noe som helst, egentlig Dette er en reel risiko, og det som bekymrer meg mest med Klarna og den markedsposisjonen de har. I Sverige har det vært noen saker i sosiale media der Klarna uten forvarsel har sagt opp avtaler med jakt- og friluftsbutikker som selger våpen via nettbutikken sin. Dette er lovlig virksomhet, der Klarnas handlinger virker å kun være politisk motivert. Akkurat som Google og Facebook med sin markedsmakt i sosiale media kan styre den politiske opinionen, kan vi faktisk oppleve at noen store aktører innen betalingsformidling får makt til å styre vårt vareutvalg. Disse sakene viser jo at også butikkene sannsynligvis må signere på ganske råtne vilkår med Klarna.
 7. aico

  Den ultimate turkniv finnes den

  Jeg har hatt noen Benchmade, akkurat nå kun en 550-1 mini-griptilian i CPM-20CV. Jeg har vært heldig med kvaliteten på alle. Denne mini-grip´en er favoritten så langt, men angrer av og til på at jeg solgte ett helt perfekt eksemplar av 940-2. Den nye Spyderco Chapparalen kom i går. Selv om jeg bare har hatt den i litt mer enn ett døgn har jeg en følelse av at jeg kommer til å ha denne en god stund. Det er ingenting jeg vet om som ligner. Plettfri kvalitet, vanvittig tynt blad som skjærer noe vanvittig, forsvinner i lomma og sitter overraskende greit i hånda. Uff dette ble nerdete, men men, små gleder Ingen hemlighet at WM-1 ble laget for å passe kvinner, men jeg trur det er en tabbe å omtale den som det. Dette er en utrolig god allround kniv. Den funker dårlig som øks, men til jakt, fiske og generelt friluftsliv har jeg aldri savnet noe. Nå har jeg ganske smal hånd, så den passer perfekt, men jeg trur flere hadde blitt veldig fornøyd med denne , men overser den kanskje pga. "dame-vinklingen".
 8. aico

  Den ultimate turkniv finnes den

  Mange store kniver her. Smak og behag det der. Selv heller jeg mer mot mindre kniver og har brukt en Fällkniven WM1 til nesten alt av friluftsliv siden den ble kjøpt i 2000. Har etterhvert havnet ett par både større og dyrere kniver i skuffen, men WM1 er fortsatt favoritten. Det har også vært lite snakk om foldekniver i denne tråden. Kanskje ikke så rart, da vanlige kniver stort sett er bedre på det meste, men det er sikkert vel så mage fjellgeiter her som det er skogfolk, så noen burde ha interesse av litt lettere alternativ. Jeg har hatt litt problem med å finne en foldekniv som kan fungere som den "ultimate lettvektskniven", men kniv er jo gøy, så eksperimentet fortsetter. Jeg burde kanskje prøvd Benchmade Bugout først som sist, de ser jo nesten ut til å være skreddersydd for oppgaven, men siden den også ser litt kjedelig ut så tar jeg omveien via ett par andre alternativ. I dag ble det bestilt en Spyderco Chapparal FRN, som jeg har trua på at skal bli ett riktig så trivelig bomkjøp
 9. Da ble det ordning. Ingen tvil om at dette er en bedre løsning
 10. aico

  Hørselvern

  Har Peltor WS Sporttac. Grei demping, og superpraktisk med blåtann til jaktradio, men de virker litt mer plastikk / kina enn mine gamle MSA Sordin Pro-X. Er faktisk på mitt andre Peltorsett nå, men det skyldes produksjonsfeil som ble oppdaget første jaktuka, så det er litt for tidlig å si noe om hvordan de holder over tid. Blir første tur med det nye nå i helga Pro-X bruker jeg nå hovedsakelig til sportsskyting, og de er bombesikre. Hvis du kun har bruk for elektronisk hørselvern ute fancy funksjonalitet så ville jeg gått for Pro-X. Mine er nok 12-14 år gamle, og har ikke vært noe trøbbel med de.
 11. Fantastisk bra tips! Hoppet ned fra gjerdet å kjøpte Garmin Fenix 5S plus i går. Må prøve å få lagt inn en av disse kartene. Hva foretrekkes av versjon 1 og 2 kartene?
 12. Støtter Heriks. I dag har jeg ikke tid til å ordne med bilder / linker, men kan hende jeg fikser på det senere
 13. aico

  Hva har du kjøpt nå!

  Kom noen pakker til postkontoret denne uka: GPS klokke: Garmin Fenix 5S Plus Jaktstøvler: Crispi Titan Jaktradio: iCom Prohunt advance m/ skogsantenne + + Øreklokker: Peltor WS Sportac Rifleammo og ladekomponenter Viltnett Kjøttkroker Klær: Pinewood snøkamo overtrekksdress Pinewood 3pack kamo-buff Houdini lodge pant Northern playground ziplongs 3/4 wool Northern playground ziplongs 3/4 fleece På vei til postkontoret: Fjällräven Keb bukse Zeiss V4 Har vært lite fornying på jakt og friluftutstyr de siste årene, så det ble litt skippertak i år. Det må jaggu ramle mye elg før denne jakta går med overskudd...
 14. aico

  Ny Garmin Fenix 5 plus serie

  Det er overhengende fare for at jeg går for en Fenix 5 variant ila uka. Det jeg finner litt rart, er at i følge garmin.com så er displayet like stort på alle variantene (1.2"). Det har jeg faktisk ikke tenkt over når jeg testet dummyer. Så det man egentlig velger mellom er batteritid + evt pulsoksygenaklimatiseringsmåling(?) hvis man går for den største. Den største er uaktuell, nettopp pga. størrelsen, og jeg vet ikke hva pulsoksygenakklimatisering er, så da trenger jeg det neppe. Helt ærlig så opplever jeg ikke noen stor forskjell mellom S modellen og den vanlige. Det er litt rart mtp. at jeg bare har 6,25"/160mm håndledd. Decisions, decisions...
 15. Testa 3 stk Keb i helga. 3 forskjellige farger, 2 forskjellige butikker, alle i str. 48R. Alle var like i størrelse. Sånn for ordens skyld, så var ikke dette prøving i butikk for å handle på nett. Begge butikkene jeg var i, var utsolgt for den fargen jeg ville ha. Prøvde andre farger for å se om det kunne være ett alternativ. Ble ikke overbevist. Testet også Lundhags Makke, som fikk litt skryt her. Det var en tabbe. Er egentlig en helt annen bukse enn Keb, og det er jo flaks, for da kan jeg argumentere for meg selv at jeg trenger begge
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.