Gå til innhold

aico

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  24
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om aico

Nylige profilbesøk

295 profilvisninger
 1. Fantastisk bra tips! Hoppet ned fra gjerdet å kjøpte Garmin Fenix 5S plus i går. Må prøve å få lagt inn en av disse kartene. Hva foretrekkes av versjon 1 og 2 kartene?
 2. Støtter Heriks. I dag har jeg ikke tid til å ordne med bilder / linker, men kan hende jeg fikser på det senere
 3. aico

  Hva har du kjøpt nå!

  Kom noen pakker til postkontoret denne uka: GPS klokke: Garmin Fenix 5S Plus Jaktstøvler: Crispi Titan Jaktradio: iCom Prohunt advance m/ skogsantenne + + Øreklokker: Peltor WS Sportac Rifleammo og ladekomponenter Viltnett Kjøttkroker Klær: Pinewood snøkamo overtrekksdress Pinewood 3pack kamo-buff Houdini lodge pant Northern playground ziplongs 3/4 wool Northern playground ziplongs 3/4 fleece På vei til postkontoret: Fjällräven Keb bukse Zeiss V4 Har vært lite fornying på jakt og friluftutstyr de siste årene, så det ble litt skippertak i år. Det må jaggu ramle mye elg før denne jakta går med overskudd...
 4. aico

  Ny Garmin Fenix 5 plus serie

  Det er overhengende fare for at jeg går for en Fenix 5 variant ila uka. Det jeg finner litt rart, er at i følge garmin.com så er displayet like stort på alle variantene (1.2"). Det har jeg faktisk ikke tenkt over når jeg testet dummyer. Så det man egentlig velger mellom er batteritid + evt pulsoksygenaklimatiseringsmåling(?) hvis man går for den største. Den største er uaktuell, nettopp pga. størrelsen, og jeg vet ikke hva pulsoksygenakklimatisering er, så da trenger jeg det neppe. Helt ærlig så opplever jeg ikke noen stor forskjell mellom S modellen og den vanlige. Det er litt rart mtp. at jeg bare har 6,25"/160mm håndledd. Decisions, decisions...
 5. Testa 3 stk Keb i helga. 3 forskjellige farger, 2 forskjellige butikker, alle i str. 48R. Alle var like i størrelse. Sånn for ordens skyld, så var ikke dette prøving i butikk for å handle på nett. Begge butikkene jeg var i, var utsolgt for den fargen jeg ville ha. Prøvde andre farger for å se om det kunne være ett alternativ. Ble ikke overbevist. Testet også Lundhags Makke, som fikk litt skryt her. Det var en tabbe. Er egentlig en helt annen bukse enn Keb, og det er jo flaks, for da kan jeg argumentere for meg selv at jeg trenger begge
 6. man skal være forsiktig med å gå inn i en diskusjon når eget kunnskapsnivå er under middels, men det er noe som skurrer her. Jeg er absolutt mot utbygging av vindkraft på land, men hva er poenget med å dra inn bitcoin i dette? Og hvorfor denne iveren etter å løse alle problem med forbud? Ønsker vi virkelig at politikere og byråkrater skal detaljstyre hva som er lovlig og ulovlig teknologi, hva vi kan bruke teknologi til eller hva vi bruker energi på? Det sløses vanvittig med naturressurser og energi, og jeg tror ærlig talt ikke Bitcoin eller blockchain generelt er den største synderen. De som miner i stor skala bruker gjerne energien til oppvarming av bolig, noe som gjør Norge svært egnet til mining i forhold til mange andre land. Ren, "uberørt" natur og individuell frihet er under hardt press overalt. Skal man ha forbud mot sløsing må mann sette en logisk grense en plass, ikke bare forby ett varemerke eller en teknologi fordi noen synes den er unyttig. Er det virkelig noen som ikke ser at dette er problematisk? Med "statens" iver etter inntekter og dens falske interesse for miljø, blir det en vanskelig kamp mot utbygging, men bitcoin er i mine øyne ett blindspor i denne kampen.
 7. aico

  Jakt dress

  Hjelper nok å skrive hvilken modell du sikter til. Jeg var akkurat på hjemmesida deres å fant en "Pro hunter move" dress i Gore-tex som så veldig interessant ut. Spesielt buksa. Har akkurat vært en runde å sett etter nye jaktbukser, både med og uten membran, men det var en tragisk affære. Ca. alle jeg fant hadde elendig passform, og ingen vanntette med stretch av betydning. Måtte ha noe, så jeg endte opp med en Härkila Dog keeper. Den hadde OK passform og var satt ned 50%. Noen som vet av billige bukseseler som passer til Härkila? Evt. en butikk som har bra pris på Härkilas egne seler? De har knappfeste med bare en sele midt på bak. På Magasinet fant jeg bare seler med dobbel sele bak. Butikken jeg kjøpte buksa i skulle ha 500 og noe for selene.
 8. Med visse unntak bruker jeg Small i jakke (bl.a. Fjällräven) og Medium i bukse når jeg kjøper nordiske merker. Jeg finner det litt merkelig, for jeg er ikke spesielt liten. Jeg vurderer selv Keb bukse, og har prøvd den i butikk, men kjøpte ikke da jeg var usikker på valg av farge. Har en eldre Karl bukse (trur jeg den heter) den er str. 48, men har krympet litt i skapet så den er litt stram, men passer fortsatt. Når jeg testet Keb i 48 var den helt passe, på grensen til romslig, så dette tyder på at det er litt variasjon innenfor merket, men jeg har foreløpig ikke opplevd variasjon innenfor samme modell (prøvde flere farger). Ett spørsmål (jeg klarte ikke å ta like smart bilde som Øyvind), betyr R i artikkelnr. at det er snakk om str. 48 regular? Jeg tror hvertfall det var regular jeg prøvde. Og det er faktisk en av de tingene jeg liker veldig godt med Fjällräven, de har lange ærmer og bukseben selv når du kjøper Small (48). Hos mange andre må du være lang og tjukk, eller kort og tynn for å finne noe som passer.
 9. Dette var en flott oversikt! Utrolig kult at du har tatt jobben med å samle inn denne informasjonen og gjøre den tilgjengelig for alle
 10. @Tom42 husker du hvor du kjøpte borrelås?
 11. Jeg har en Fjällräven Skogsö jakke som jeg liker godt. Den er hovedsakelig til hverdagsbruk, så det stiller jo ikke så høye krav til jakka, men det er en ting som irriterer meg, og det er lukkingen på ermene. Fjällräven har valgt stramming med knapp. Her kan man velge mellom to posisjoner; VELDIG stram eller VELDIG åpen. I tillegg er det ingen beskyttelse på baksiden av knappene, noe som gjør at kulde overføres ekstremt effektivt til håndleddet eller evt. at klokkeglass o.l. fort får riper og merker. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke har tenkt på det før, men om jeg bytter ut til borrelås så burde det løse alle mine problem. Jeg trur jeg kan få kyndig hjelp til selve syingen, men skulle gjerne hatt tips til hvor borrelås av god kvalitet kan skaffes. Jeg vil ha den gammeldagse typen med skikkelig "hook and loop", ikke de minimalistiske moderne greiene som slutter å virke når det har bosatt seg 3 gram hundhår i borrelåsen. Kunne kanskje vært greit med tips til hvordan man tar ut knappene uten å ødelegge stoffet? eller er dette noe kyndige sydamer /-menn har greie på? Kan sikkert beholde den ytterste som er på klaffen og dekke over innsiden med borrelås, men de to innerste på selve ermet må fjernes helt.
 12. aico

  Ny Garmin Fenix 5 plus serie

  Må ses i kontekst av bruksområde. Å drasse med seg ladeplate på alle turer som varer over ett døgn er ikke spesielt praktisk. Når jeg heller ikke har bruk for klokken utenom tur, så blir kompromisset for stort. Isolert sett er nok AW mer klokke for pengene, men til mitt bruk mener jeg Fenix er ett bedre valg. Hvis Apple nå lanserer en vesentlig bedre klokke som fortsatt ikke passer helt til min bruk, så kan jeg hvertfall håpe at det medfører litt mer aggressiv prising på Fenix klokkene 😁
 13. aico

  Ny Garmin Fenix 5 plus serie

  Neida, stresser ikke med å kjøpe. Kan lett vente til Onsdag, men trur egentlig Apple lager en helt annen kategori av klokker. Jeg skal ha en dedikert tur og treningsklokke, ikke en hverdagsklokke. Jeg er så bakstrebersk at jeg helst går for stokk dumme mekaniske klokker til vanlig bruk 🙄 Skal innrømme at dagens AW har vært med i vurderingen den også. Den har mye bra, men i tillegg til å være designet som en 24/7 håndledds-datamaskin som jeg ikke trenger, faller den hovedsaklig igjennom på battertid og kronglete lading.
 14. aico

  Ny Garmin Fenix 5 plus serie

  Takker for svar, tshansen! Stor fare for at jeg ryker på en 5 pluss da. Har du noen erfaring med lesbarheten på de forskjellige størrelsene? Jeg har ikke verdens feteste håndledd, så vipper mellom 5 pluss og 5S pluss. 5S pluss er nok den optimale størrelsen for meg, men forskjellen opp til vanlig 5 pluss er ikke veldig stor. Hvis den forskjellen utgjør mye på brukeropplevelsen så er nok den økte størrelsen til å leve med.
 15. aico

  Ny Garmin Fenix 5 plus serie

  Hvordan er kartene på disse? Har forstått det som at disse kommer forhåndsinstallert. Er det topografiske kart? Hvordan er detaljenivået? Jeg har vært litt tilbakeholden på denne fronten, men litt endringer i friluftsvanene og mengden funksjonalitet de har klart å presse inn i disse klokkene, er i ferd med å lokke meg ned fra gjerdet. Erindrer å ha lest at Garmin Pay er på plass i flere norske banker nå, dette hjelper også på nytteverdi og kjøpelyst.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.