Jump to content

Jaahan

+Sponsor
 • Posts

  173
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Jaahan last won the day on September 13

Jaahan had the most liked content!

Reputation

233 Excellent

About Jaahan

Profile Information

 • Location
  Ålesund

Recent Profile Visitors

2,325 profile views
 1. Vært fint lite i den delen av Reinheimen så kan egentlig ikke svare godt på det du spør om, men vil likevel tipse om alternativ overnatting underveis. Finnes en del hytter på inatur som kan leies hvis det er langt mellom teltplassene. Ligger som regel en del bilder fra området hvis du klikker deg inn på de forskjellige hyttene (bruk kartsøket for best oversikt) og som regel litt info om ruter inn dit. Har planer om å besøke området mer selv neste år, så følger tråden!
 2. Ingen behov for å ha den koblet til mobil underveis på tur. Sammenkoblingen kan gjøres når som helst, og da synkroniseres det som ligger lagret på klokka siden forrige gang over til Connect appen og du kan se diverse statistikker for hva nå enn klokka di har målt mens du har den på, samt sporing. Erstatter det å plugge den med kabel for å laste over når turen er over.
 3. Må først dobbeltsjekke at du ikke har trykka på reset totals i stedet for delete all activities? Har du koblet den opp til PC og sjekka i Garmin Express/Connect om du kan fjerne noe mer på den kanten? Eventuelt oppdatere eller rulle tilbake firmware der inne, eller tilbakestille til fabrikkinnstillinger. Hvis ikke det hjelper så spørs det om du må kontakte Garmin/forhandler for videre hjelp eller reklamasjon. Kanskje noen andre her inne har et lurt triks i bakhånd også!
 4. Jeg blåser med munnen etter pumpa eller pumpesekken har gjort sitt, helt til jeg ikke klarer å blåse inn mer. Etter det legger jeg raften på vannet en stund sånn at det kalde vannet krymper lufta i raften, for så å ta en ny runde med blåsing. Da er jeg sikker på at den forblir stabil mens jeg er på vannet. Hvorvidt det er nok til at den holder formen med veldig mye vekt i vet jeg ikke. Du kan eventuelt kontakte produsenten av din raft og høre om de har en verdi for maks trykk som er anbefalt.
 5. Usikker på om du mener at toppen av sekken er for nærme setet eller om sekken presser spruttrekket for langt ned i båten, men i tilfelle det er sistnevnte - På langturer har jeg alltid med tuben til fiskestanga, og den pleier jeg å stroppe fast på tvers av raften sånn at sekken hviler oppå denne. Gir god plass for beina under. Vil anbefale å bruke noe som ikke er skarpt nok til å rive hull i raften selvfølgelig 😅 Her et bilde i dårlig kvalitet av min Char 250 med tuben på plass under en Baltoro jeg ikke husker om var 75 eller 85 liter, og veldig stygge stropper 😄
 6. Klarer du å trene hunden til å ligge rolig når den puttes i Jervehiet fra Jerven så er vel mange problemer løst. Kan brukes med eller uten vattering avhengig av temperatur, men innbiller meg at vatteringen må kjøpes utenom. Kan snurpes godt sammen for å holde på varmen. Kostbart alternativ vel og merke.
 7. Så lenge det ikke blåser så mye at gassene forsvinner umiddelbart så holder den myggen på god avstand! Mulig det har kommet nye "puter" siden jeg var i Finnmark for 3 år siden for der hadde den tilsynelatende null effekt på knotten, mens på turer nå i sommer har den holdt absolutt alt unna meg. Pleier å anbefale den til folk jeg bryr meg om for å si det sånn! 😄
 8. Høres lovende ut! Takk for svar! Får håpe vinden er snillere med meg 😉
 9. Blir førstereis på høye topper i Jotunheimen om 1-1,5 uker, som en del av en meget oppstykket og turfylt reise nedover mot Kristiansand. Hadde i den anledning håp om å få med meg Trollsteinhøe, kanskje Surtningssue, et par Rasletinder og noen Kalvehøgder når jeg skal over Valdresflya. Er det i overkant optimistisk med tanke på snømengdene? Fremdeles uvanlig mye snø i fjella her jeg bor, så antar det samme kan være tilfelle ellers i landet. Hvis noen har vært i området nylig eller skal dit før meg tar jeg gjerne i mot en rapport!
 10. På bensinstasjoner får du kjøpt kabel som er rundt 30 cm lang med vanlig usb i ene enden hvor andre enden splittes i tre kabler med micro, -C og iphoneplugg. Finnes også varianter hvor forskjellige adapter for alle variantene sitter i samme plugg. Mulig det er det du har fra før, men hvis ikke så vet du om muligheten nå
 11. Da blir det nok ikke annerledes for kroppen enn å gå fjellturer fra camp noen dager på rad, annet enn at dere sover på nytt sted hver dag 😉 Og går dere mye i fjellet fra før så er det godt mulig dere bruker mindre tid på etappene enn jeg stipulerte over så lenge sekken ikke er tung. På Pyttbua er det egen hundehytte. Den har tre sengeplasser. Hvis den er full og dere kommer mens det er hyttevakter der fikk i alle fall jeg lov å bo i et vanligvis låst rom i kjelleren på hovedhytta med min hund. Brukt som lager for diverse, men sengene er god likevel! På Veltdalshytta er det ikke lov med hund inne på hytta, men synes å huske at det er et naust med to senger der man kan ha hund. Alternativet er å bo spartansk på Fieldfarehytta om den er ledig, men da trengs minst en sovepose, helst liggeunderlag også. Reindalssætra er det også et par rom for de med hund, og syns å huske at det var lov på Jakobselet rett ved siden av. Vakkerstøylen vet jeg ikke hvordan det er med hund. Sjekk på UT.no, så finner du mer info om alle hyttene.
 12. Hei! Det kommer jo litt an på hvor rask dere er på labben underveis og hvor tung sekken er! Korteste vei går Tunga - Pyttbua - Reindalssætra via Øvre Reindalen - Zakariasdammen. Altså to overnattinger. Her er den klart lengste etappen mellom Pyttbua og Reindalssetra med en bratt oppstigning til Øvre Reindalen. Lagt ut tau på det bratteste, som regel ligger det snø der. Til gjengjeld er Øvre Reindalen veldig fin. Litt lettere er å gå fra Pyttbua og via Veltdalshytta/Fieldfarehytta, men da blir det altså 3 overnattinger. Også der er det en bratt første stigning, men etter det er det relativt flatt - men også mye steinur. Gjelder egentlig begge veier ut fra Pyttbua. Fra Veltdalshytta ville jeg gått ned Veltdalen til Reindalssætra, men dere kan også svinge rundt fjellet via Hulderkoppene/Rønnebergruta. Tar 3-4 timer Tunga - Pyttbua (svak stigning hele veien og fin sti. Er dere raske kommer dere frem på godt under 3 timer), 5-6 timer Pyttbua - Veltdalshytta, 4-5 timer Veltdalshytta - Reindalssæter (antar det, har bare gått motsatt vei her. Litt ur et kort stykke nedover, men sikret med tau/wire å holde i og fantastisk utsikt). Derfra ned til Zakariasdammen tar det et par timer. Bratt ned langs fossen til vannet, men generelt sett lettgått etappe. På UT.no kan du se høydeprofiler og lese om de forskjellige rutene og stiene. Noe spesifikt du lurer på så er det bare å spør! Vil dere ha lenger tur så kan dere feks først gå til Vakkerstøylen, ro over vannet (ligger båter til formålet der) og gå over fjellet til Pyttbua. Ikke gått der selv så aner ikke hvor lang tid det tar. Fremdeles veldig mye snø høyt i fjellene der, så vil ikke anbefale turen i løpet av de neste par-tre ukene. For å oppdatere deg på snøforholdene og lignende kan man sende en melding til DNT Sunnmøre på Facebook, de bruker å komme med gode svar. God tur! Det er et fantastisk område.
 13. Jeg sitter mye høyere i min Kipara enn en kompis i sin Alpackaraft i alle fall. Om dette gjelder for alle modeller de to merkene mellom aner jeg ikke. Angående å ha litt ekstra lengde å gå på i front - deilig å kunne strekke seg ut eller ha plass til en vanntett sekk under spruttrekket, og vil man ikke ha fotstøtte der fremme går det også an å kjøpe lårstropper for å stramme opp kontakten mellom seg selv og båten nedover strykene.
 14. Har ingen skallplagg fra RR, men to turbukser og en tykk fleecegenser. Begge buksene har vært hardt og ofte brukt både på jobb og tur i 1,5 år nå og holder godt enda! Slitt et par hull nederst i buksebena på den som har fått kjørt seg hardest, men ingenting som har noe å si for bruken. Buksene blir våt gjennom når det regner, men tørker fort også. Alt i alt godt fornøyd med kvaliteten. Skalljakke og -bukse fra billige merker føler jeg er litt bingo, så alltid holdt meg unna. Høres ut som det er en god filosofi ut i fra det jeg leser her, selv om Olav har gode erfaringer.
 15. Varierer jo fra år til år, men en gang mellom siste halvdel av mai til første par ukene i juni er som regel innafor - avhengig av hvor lista di ligger for snøflekker og smeltevann. Sjekk også Facebookgruppa Femundsmarkas Venner. Mye lokale folk med god kontroll på sånt, samt massevis av bilder fra tidligere år du kan bla gjennom for å få en pekepinn.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy