Gå til innhold

Jaahan

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  105
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Jaahan vant dagen sist 14. juli 2017

Jaahan hadde mest likt innhold!

Om Jaahan

Profile Information

 • Sted
  Trondheim/Sunnmøre

Nylige profilbesøk

787 profilvisninger
 1. Antar du kanskje har repkit til packraften under first aid kit, hvis ikke må du huske det også. Jeg bruker pakkreimer med klips for å feste sekken, mest fordi det da er veldig lettvint å få sekken av og på. Hakket mer knotete første gangen du spenner den fast så klart, men etter det trenger du nesten ikke stille mer på de - bare klipse av og på hele turen. Hvis du padler uten regnbukse og spruttrekk må du nok regne med å bli ganske våt etterhvert. Det samler seg en del vann i bunnen av båten, spesielt i strykene, i tillegg til det som kommer fra åra under padling. En tidvis våt hund i båten gjør neppe saken bedre den heller 😁
 2. Man trenger ikke henvisning fra lege for å gå til fysioterapeut lenger, så gå direkte dit i stedet. Det er nesten alltid dette en fastlege vil be deg om å gjøre i første omgang. Fysioen kan si mer om hva problemet eventuelt er og om det er noe som må opereres på sikt. Prøv gjerne å finne en som er spesialist/god på knær hvis du bor et sted der du har luksusen av å kunne velge. På de fleste kneskader har en operasjon liten til ingen effekt med tanke på smertelindring, mens spesifikk trening utført på korrekt måte er den beste sjansen til å bli bra igjen - ofte uten at noen form for inngrep er nødvendig. Selvfølgelig finnes det unntak der man må operere, men trening er uansett et must.
 3. Tror Storheia føler seg litt glemt etter det utsagnet 😁 Under er bilder fra min rundtur i Bymarka litt tidligere samme dag, ved hhv Bangtjønna og Skjellbreia. Fint med høst!
 4. En stor grunn til at oppgraderinger ikke er lønnsomme er vel fordi på vannkraft må man betale grunnrenteskatt og naturskatt, noe vindkraft er unntatt fra. I tillegg får vindkraft blant annet støtte fra Enova. Det er med andre ord politikk som ligger til grunn for denne skeivheten i lønnsomhet. Og hadde vindkraft på land vært mulig å bygge ut med bare moderate inngrep i naturen så hadde ikke motstanden vært like stor. 1 turbin alene krever minst en halv fotballbane i utbygd areal rundt seg, i tillegg til alle milene med veier som må bygge inn i området og mellom turbinene. Og veiene må være store nok til å bære ekstremt lange og tunge trailere. Blir ikke moderate naturinngrep av slikt.
 5. Så vidt jeg vet er ikke det et tema det er forsket noe særlig på. Vil anta at støy vil være omtrent den samme eller mer enn den man får fra en oljeplatform, men uten vibrasjonene i grunnen og faren for store lekkasjer. Om sjøfugl er like sannsynlig til å angripe turbinene som ørn og ugle vet jeg ikke, men det må vel regnes med problemer der også. Man har i alle fall mye større frihet til å legge feltene utenom trekkruter, hekkeområder og steder med mye aktivitet enn man har på land.
 6. http://www.birdlife.no/innhold/bilder/2019/06/24/6199/sormarkfjellet_stanse.pdf Edit: Det det vises til i kildene er forundersøkelser til en rapport som sikkert blir publisert i løpet av høsten eller til våren neste år
 7. Re: Flytende havvind I følge Equinor vil prisen på dette være det samme som for grunnfast havvind innen 10 år, og dette bygges ut ellers i verden nå. En annen fordel med å satse på flytende havvind er at norske firmaer, som allerede har mye kompetanse med lignende konstruksjoner fra oljenæringen, kan bli verdensledende innen både konstruksjon og vedlikehold. Dette vil skape store eksportinntekter etter hvert som verden ikke har noe annet valg enn å droppe kull og annen dritt. Noe å leve av etter oljen osv. Da er det flott å kunne være markedslederen alle kommer til. Et felt med slike møller langt til havs på 80x80 km produserer like mye strøm som all kraftproduksjon i Norge i dag, og det uten å ødelegge naturen vår for - om ikke alltid så i alle fall flere hundre år.
 8. Dette er en av tingene jeg mener er problematisk. At utsiktene til penger i kommunekassa gjør at man setter på skylapper for alle andre hensyn man burde ta.
 9. På Fosen hvor det nå bygges ut vindmøller over en lav sko ble man i mange tiår nektet å bygge hytter eller rive og bygge opp igjen gamle hytter i de samme områdene. Dette pga hensyn til landskap og dyreliv. Men vindmøller gikk visst greit likevel. I andre deler av Fosen har disse parkene blitt lagt midt i beiteområdene til rein. Begge deler er ting som etter min mening aldri burde ha skjedd, og gjør at jeg ikke har tiltro til de som tar beslutningene i dette kappløpet frem mot 2021. For det er et kappløp. Mest mulig må godkjennes og bygges før subsidiene forsvinner, og da kaster man gjerne hemningene ut av vinduet selv om man sier noe annet.
 10. Litt sent ute her, men teltplass skal du klare å finne ved alle hyttene på den turen. Vanskeligst blir det nok ved Veltdalshytta eller hvis du skal slå opp telt mellom den og Pyttbua, men du finner plass der også
 11. @Glads Ser du ikke har vært logget inn siden før jeg svarte, så tagger deg slik du får beskjed. Edit: Har du vil i Geiranger så er det bedre å kjøre til Grotli og gå derfra.
 12. Hvis du starter i sentrum av Geiranger så har du 1500 meter stigning på de første 10 km, og det er ikke akkurat flatt etter det heller. Hele etappen er på ca 30 km. Er du i god form, pakker lett og er vant til lange, tunge turer så kan det sikkert være mulig. Personlig ville jeg tatt en natt i telt underveis. Blir du lei av stein så kan du slippe deg ned i Storkaldhusdalen så har du fine, grønne områder å campe i med gode fiskemuligheter i vannene. Ligger ca halvveis på turen også. Dagen etter kan du velge å gå ned mot Kaldhussætervatna før du går opp på fjellet igjen, men jeg ville gått tilbake og mot Viavatna. Stien fra Kaldhusætervatna og opp igjen på fjellet er en fryktelig kjedelig (og bratt) anleggsvei bygd av Tafjord Kraft, og du må gå litt på asfalt for å komme til der den begynner også.
 13. DNT har et stort rutenett som vedlikeholdes på frivillig basis. Dette er sannsynligvis et ekspempel på et sted som ikke er "i dårlig nok stand" til å prioriteres dette året siden mange føler seg trygge nok til å krysse det. I Finnmark de siste ukene våget jeg meg over bruer som så atskillelig mer skrøpelig ut med sekk på 30 kg+ og packraft som seil i motvind. Går du et stykke enten opp eller ned elva vil jeg anta du hadde funnet et passende sted å krysse uten bro også, med forbehold om at jeg ikke har vært på Hardangervidda. Med det sagt, så skjønner jeg selvfølgelig at man skulle ønske at det var bedre bro og man ikke trengte å lete etter et annet sted å krysse.
 14. Hold noen 100 meter avstand hvis du skulle være så heldig å få se en så er det ingen problem!
 15. Hvis du melder deg inn her, selv om du har feil farkost, så er det en post fra 4. juli med bilder fra det området. De som var på tur kan sikkert svare på spørsmålene dine. https://www.facebook.com/groups/packraftingnorge/ Denne er linket i kommentarene på posten: https://filiphaclaeys.exposure.co/norway-2018-rendalen
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.