Gå til innhold

Jaahan

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  95
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Jaahan vant dagen sist Juli 14 2017

Jaahan hadde mest likt innhold!

Om Jaahan

Profile Information

 • Sted
  Trondheim/Sunnmøre

Nylige profilbesøk

648 profilvisninger
 1. @Glads Ser du ikke har vært logget inn siden før jeg svarte, så tagger deg slik du får beskjed. Edit: Har du vil i Geiranger så er det bedre å kjøre til Grotli og gå derfra.
 2. Hvis du starter i sentrum av Geiranger så har du 1500 meter stigning på de første 10 km, og det er ikke akkurat flatt etter det heller. Hele etappen er på ca 30 km. Er du i god form, pakker lett og er vant til lange, tunge turer så kan det sikkert være mulig. Personlig ville jeg tatt en natt i telt underveis. Blir du lei av stein så kan du slippe deg ned i Storkaldhusdalen så har du fine, grønne områder å campe i med gode fiskemuligheter i vannene. Ligger ca halvveis på turen også. Dagen etter kan du velge å gå ned mot Kaldhussætervatna før du går opp på fjellet igjen, men jeg ville gått tilbake og mot Viavatna. Stien fra Kaldhusætervatna og opp igjen på fjellet er en fryktelig kjedelig (og bratt) anleggsvei bygd av Tafjord Kraft, og du må gå litt på asfalt for å komme til der den begynner også.
 3. DNT har et stort rutenett som vedlikeholdes på frivillig basis. Dette er sannsynligvis et ekspempel på et sted som ikke er "i dårlig nok stand" til å prioriteres dette året siden mange føler seg trygge nok til å krysse det. I Finnmark de siste ukene våget jeg meg over bruer som så atskillelig mer skrøpelig ut med sekk på 30 kg+ og packraft som seil i motvind. Går du et stykke enten opp eller ned elva vil jeg anta du hadde funnet et passende sted å krysse uten bro også, med forbehold om at jeg ikke har vært på Hardangervidda. Med det sagt, så skjønner jeg selvfølgelig at man skulle ønske at det var bedre bro og man ikke trengte å lete etter et annet sted å krysse.
 4. Hold noen 100 meter avstand hvis du skulle være så heldig å få se en så er det ingen problem!
 5. Hvis du melder deg inn her, selv om du har feil farkost, så er det en post fra 4. juli med bilder fra det området. De som var på tur kan sikkert svare på spørsmålene dine. https://www.facebook.com/groups/packraftingnorge/ Denne er linket i kommentarene på posten: https://filiphaclaeys.exposure.co/norway-2018-rendalen
 6. Med nok tid vil nok den smarte hunden din klare å bite seg gjennom alt som ikke har metall i seg 😅 Mulig det går an å sette inn båndet med noe som smaker vondt, men jeg ville heller tatt med en plastbelagt wire eller kjetting i sekken. Feks https://www.hundsomhobby.no/kjetting-langline.html https://www.hundsomhobby.no/wire-kobbel.html Eller et sånt som brukes i til løpestrenger.
 7. Da nærmer sommerens store eventyr seg, og det er på tide å spikre de siste detaljene. Skal kjøre fra Trondheim til Kautokeino, og de 3 rutevalgene er relativt identisk når det gjelder både lengde og tidsbruk. Er en ren transportetappe, så utsikten er ikke så farlig. Fokus er på gode raske veier, og helst å unngå bobilkøene mest mulig. Vil tippe det er en person eller to her inne som har kjørt disse veiene før, så derfor spør jeg - Har dere noen anbefalinger?
 8. Er ikke så kjent på Søre, men kan gi et tips som ikke er så veldig langt fra ferga til Geiranger/Stranda. Kjør til Tafjorden og opp på fjellet til Kaldhussætervatna. https://goo.gl/maps/EDHaLNXXSuam32Mf8 I enden av veien som går inn til midt mellom vanna på kartet der er det en fin strand, fine steder å sette opp telt og flere bålplasser rundt omkring i området. Øverste ring er teltplass. Vet ikke hvor små barna er, men å gå til kulpen som er ringet inn nærmest vannet er en fin og enkel tur. Går også an å gå videre til de litt større vanna lenger oppe. Det er mye fisk i alle vanna. De to er ikke ment som steder å sette opp telt altså. Hvis du ser på kartet selv så går det også an å kjøre litt tilbake og opp til demningen på Zakkariasdammen. Det kan nok være spennende for barna. Og hvis de er store nok til å gå litt så kan man også ta en dagstur fra Zakkariasdammen til den betjente turisthytta Reindalssetra. Det er bratt fra enden av vannet og opp, men det er en fin tur og veldig fint oppe ved hytta. Nede i selve Tafjord finnes et oppvarmet utendørsbasseng som også kan besøkes, og på veien til eller fra kan man svippe innom Juvet og Trollstigen så lenge man ikke er redd for turister
 9. Hvor som helst på Sunnmøre?
 10. Har et tykt bånd med krok i begge ender og flere festepunkter (metallringer) på selve båndet. Da kan jeg justere lengden på båndet, fra ca 1,5 - 3 m, avhengig av hva som passer best der og da. Bruker det også med magebelte når hunden får på trekkselen, og snørekjøring på vinteren. Strikken sitter i beltet, så føler ikke behov for enda mer strikk i båndet. Siden det er ekstra tykt får jeg godt grep også når jeg holder andre steder på båndet enn i "løkka". Praktisk når man skal kontrollere noen som er ivrig etter å "hilse" på dyr i nærheten. Har av og til med langline også, slik at hun får løpe fra seg litt når hun er irriterende sprek etter vi har kommet til dagens leirplass..
 11. Stordal Turlag på Facebook kan kanskje være til hjelp. De kan nok fort komme med en førerapport også tenker jeg! Pinlig nok så vokste jeg opp i nabobygda, men aner ikke hvor det kjøpes fiskekort..
 12. Hvis det fester seg på kompasset så kanskje trikset for liggeunderlag kan funke. Legg noen striper enten silikon eller seam-sealer på baksiden
 13. Alltid gøy å følge med på rapportene dine! Bedre sent enn aldri - den lilla, hvite og gule blomsten du ikke husket navnet på er stemorsblomst
 14. https://www.vy.no/hjelp-og-kontakt/sporsmal-og-svar/billetter-og-setereservasjon?item=576 Her finner du oversikten over de forskjellige måtene du kan kjøpe billett. Har du en smarttelefon så er det veldig enkelt og greit å kjøpe via appen. Da får du også billetten på samme sted
 15. Sjekk feks returbil.no. Er du heldig så er det noen som skal frakte en bil fra dine trakter til et sted mellom Stavanger og Kristiansand. Så finner du buss- og togruter fra stedet du ender opp på. Akkurat nå ligger det inne en bil som skal fra Sogndal til Stavanger, kan hende det er tidsnok at den leveres neste uke.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.