Gå til innhold

Jaahan

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  79
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Jaahan vant dagen sist Juli 14 2017

Jaahan hadde mest likt innhold!

Om Jaahan

Profile Information

 • Sted
  Trondheim/Sunnmøre

Nylige profilbesøk

558 profilvisninger
 1. Hadde ikke @tshansenlignende problem med et underlag hvor det viste seg at det var dårlig design på ventilen som var årsaken? Husker ikke navnet på tråden og dermed hvilket underlag det var, men hvis det er samme patent på ditt så kan det være verdt å sjekke ut
 2. Her har du en turrapport der de starter i Kalmankalito. Ekstremt med hjelp får du ikke, men en del bilder av stien og beskrivelse av etappen innover i det minste.
 3. Equinor er (i alle fall i følge seg selv) verdensleder på flytende vindmøller. Siden de, som navnet tilsier, flyter, kan man bygge de langt til havs uten store inngrep i natur og landskap. De har allerede et felt i drift utenfor Skottland og skal snart i gang med å bygge et langs kysten her i Norge. Husker ikke navnet i farten. Foreløpig blir det sett på som for dyrt for at noen andre vil satse i stor skala, men de regner med at de får prisene ned på nivå med bunnfast havkraft innen 2030. Prisen har allerede blitt halvert de siste 5-10 årene. Jeg skulle ønske det fantes større vilje til å satse på dette nå, selv om det er dyrere. Equinor sier at et felt med slike vindmøller (langt til havs) på 80x80 km vil produsere like mye strøm som alle de norske vannkraftanleggene til sammen. Hvis dette kan realiseres innen relativt kort tid så er det synd at man skal ødelegge den vakre naturen vår på land i mellomtiden, når man for eksempel kunne effektivisert og fornyet utstyr innen vannkraft for å øke produksjonen i stedet.. Ikke minst er dette en teknologi som vil være ekstremt interessant for resten av verden, og kan gi oss en eksportindustri innen vindkraft lignende den de har i Danmark.
 4. Jeg har ikke DIY raft selv, men materialene de er laget av er det ingenting i veien med! Hvorvidt de er holdbare kommer helt og holdent an på hvor god jobb du gjør når du sveiser sømmer hjemme i stua
 5. Vekt med alt skal være 2,6 kg. På pakklett har de mer info om teltet, flere bilder og en video. Syns det ser veldig romslig ut. https://pakklett.no/collections/tent/products/opalus-3p-2-3kg Men hvis Fjellheimen 3 camp teltet på Finn er i god stand, og ikke er eldgammelt, så høres det ut som det beste alternativet til nå i mine ører.
 6. Ringstind kan nok fort bli litt trangt i lengden ja. For 2 personer, og hvertfall med en hund i tillegg så er det nok best å gå for et 3-mannstelt. Du har to varianter fra Helsport som ligger sånn passe innenfor prisklassen dere ser på https://www.xxl.no/helsport-nordmarka-high-3-camp-tremannstelt-gronn/p/1150846_1_style https://www.xxl.no/helsport-fjellheimen-trek-3-camp-tremannstelt/p/1125859_1_style Disse er tunge, men solide. Et lettere og rimeligere alternativ er å gå for Kina-fabrikat fra Naturehike. Her halverer dere nesten vekta, men det er nok brukt litt billigere materialer. https://www.123friluft.no/telt/opalus-3-personer-tunneltelt-grnn I tillegg er det alltid lurt å følge med både på Finn, Helsport sin outletside og på kjøp- og salgsforumet her inne - kanskje dukker det opp en god deal på et av de dyrere teltene en dag
 7. De har begynt utredning for prosjekter i blant annet Møre og Romsdal også. https://www.smp.no/nyheter/2019/01/30/Nei-til-rasering-av-naturen-i-Møre-og-Romsdal-18349554.ece Turistforeningen har satt i gang underskriftskampanje for å få mer oppmerksomhet rundt saken https://www.opprop.net/bevar_kyst_og_fjell?a=2
 8. Hvis ikke Norrøna kan være behjelpelig så vil jeg tro at Aquasure og/eller Seam Grip Seam Sealer fungerer bra til jobben.
 9. Når man snakker om uberørt natur og vindmøller: "37 prosent av urørt natur vurderes for vindturbiner"
 10. Kan forøvrig legge til en ting til, som bare er relevant hvis din hund også sov i eget hundehus der den kommer fra. Fikk tips fra tidligere eier om å la henne sove i et bur (åpent) hvor alt unntatt døra var tildekket. Da hadde hun et litt mørkt og trygt sted hvor hun kunne sove og trekke seg tilbake innimellom, slik hun var vant til fra før.
 11. Min alaska husky var også 2 år når jeg fikk henne. Hun hadde vokst opp utendørs sammen med 35 andre huskyer og bare vært innendørs hos veterinær og lignende. Tenkte at her kom jeg til å ha mye arbeid foran meg (og det fikk jeg riktignok med dressur, for det hadde hun ingenting av fra før), men hun var husrein fra første dag, ligger gjerne stille i senga si en halv dag om hun føler for det og ingen problemer med å være alene hjemme etter hun skjønte at dette var det nye hjemmet hennes (ble gradvis bedre i løpet av 1-2 uker). Utendørs er det full fart over alt! På tur i Femundsmarka fikk jeg høre om en kar som hadde festa hunden i en bardun på teltet. Det gikk strålende helt til reinflokken kom inn i synsfeltet 😆 Så uansett hvor sliten du er, ta deg tid til å feste hunden godt Ellers sier jeg meg enig med alt over her! Håper du har like flaks som meg med anskaffelsen!
 12. Er fryktelig nærme å trykke kjøp på en Warmpeace 300 nå. Vil ha en pose som pakker veldig lite og holder meg varm (nok) sommerstid. Er ikke så frossen av meg, så satser på den er varm nok med litt ull på kroppen selv om jeg befinner meg langt over tregrensa. Men finnes det noen bedre alternativer i ca samme prisklasse som bør vurderes?!
 13. Da var sele bestilt, og rimelig ble det også! Takk for godt tips!
 14. Har en slank huskytispe med lange ben, lang rygg og spisst brystbein som jeg skal ha ny trekksele til. Har på mystisk vis klart å miste den gamle, og husker ikke hvilket merke denne var.. Har ikke klart å google meg frem til den heller, så da prøver vi noe nytt! Bortsett fra spesialsydde greier fra seleverkstedet og lignende, hva vil folk anbefale til en hund som passer beskrivelsen over? Skal hovedsaklig brukes til å trekke meg opp fjellsider på sommeren og på ski i god fart om vinteren.
 15. Finne et medlem her inne med gode fortellerevner og begynne med høytlesning av gode turrapporter? (Med godkjennelse fra forfatter). Kan være en måte å starte prosessen i alle fall, så baller det forhåpentligvis på seg etterhvert.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.