Jump to content

frankdrebin

Aktiv medlem
 • Posts

  153
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

frankdrebin last won the day on September 5 2019

frankdrebin had the most liked content!

About frankdrebin

Recent Profile Visitors

788 profile views

frankdrebin's Achievements

 1. Samme som fotposene mine kom i dette her. Et tilfelle av kjøp mange av noe og bruk det til mest mulig. Særlig lett er det heller ikke. Kjøp heller tarp fra Warbonnet, Simplylightdesigns, dutchwaregear eller noen av de andre over atlanteren. De er kanonflinke og konkurrerer med Helsport på pris. Med det sagt har jeg en billig som jeg kjøpte på Aliexpress som jeg har brukt på MANGE sommerturer. Den funker fjell den også til en brøkdel av prisen.
 2. Hei Frank. Kjekt å se andre Ålesundere inne på forumet her Bare å kjøre på om du synes det er kjekt. Det er det viktigste. Det videotekniske kommer etterhvert som entusiasmen øker. Lykke til!
 3. Jeg har +6 (massdrop Pine selvlaget) og -12 (Warbonnet Wooki) (med ekstra dun i fotenden. jeg blir kald på føttene iblant på grunn av sirkulasjon.
 4. Jeg akter ikke å gi meg hardt inn i diskusjoner om fysikk, men jeg våger meg å dele mine egne erfaringer. Varmetapet til et liggeunderlag er betydelig større i hengekøye enn på fast grunn. Det funker ikke like bra, kort sagt. Dette gjelder riktignok bare luftfylte liggeunderlag og jeg har for min del registrert det i Klymit Recon Insulated og klymit Hammock V insulated i tillegg til Sea to summit comfort plus XT. Alle de presterer finfint i telt, men sliter når det begynner å bli 5-6 blå og trekk. Hvorfor er jeg usikker på, men jeg mistenker konveksjon som primærsynder. Jeg bruker selv underquilt. Det er for styrete med liggeunderlag i køye rett og slett. Har ulike quilt for sommer og vinter i tillegg til et trekk som går utenpå kun for å kverke trekken. Om du skal prøve deg med liggeunderlag i hengekøye ville jeg gått for Klymit hammock V. Hver gang du kommer borti hengekøyeduken og komprimerer soveposen din mister du all isolasjonsevne og får en kald flekk der. Det ungår du med libresse-vingene som det underlaget har. Jeg har forsterket med reinsskinn og thermarest z-lite på noen sommerturer hvor det ble absurd kaldt. Da i tillegg til sommerunderquilt. Det funker meget bra. Bruk det du har. Lek med det og se om det passer deg. Lykke til med hengingen
 5. Høres mer ut som plantar fasciitt, men du har vært hos spesialist, så jeg mistenker hen har rimelig peiling. Jeg tror du har vært særlig uheldig. Det er enorme mengder folk der ute som løper til fjells med vibram -type rare tåsko, altra flatsko helt til andre enden av skalaen med brutusstøvler. Det er litt ulikt hva som passer hvert individ; det er en avveiing mellom vekt og støtte som man selv må føle på.
 6. Lundhags Jaure II light. Fantastisk støvel med ganske lav egenvekt. Har brukt mine på fire-fem langturer nå og det er bare en fantastisk støvel.
 7. Jeg har hatt med en 4kg stor svinestek, ferdig sousvidet, som jeg hang på spidd og grillet i en god time på bålet. Her er det bare å eksperimentere. Lykke til!
 8. Er veldig glad i Silky bigboy 36cm selv. Har både den og katanaboy og til helgeturer hvor vekt ikke er en faktor er de to overlegne sager som fort lager veldig mye ved. Ulempen er pris. Spesielt katanaen er latterlig dyr. @sneakyowl såg igjennom videoen din. Fin video med god praktisk bruk av saga - den ser kurant ut den. Kunne eventuelt bytta blad til ett tørrvedblad (bare tenner, uten raker) for enda bedre effekt. Jeg liker ikke bålplasseringen din. Tusenårige arr etter bålkos er unødvendig i min mening, men ellers en fin video (edit, jeg vet at blant annet Bahco har et tørrvedblad med raker, men jeg synes ikke det funker like godt som tørrvedblad uten rake.)
 9. Tenker dere over flere dager, eller typ en helg- eller endagstur? Jeg har god erfaring med sous-vide til helgetur, men du må være forsiktig om det er over lenger tid. Selv om posen er pasteurisert når du drar, så forringes den dess høyere temperatur og lenger eksponering den får. Det er den store fordelen frysetørket mat har. Tørr mat vokser det ikke bakterier, soppsporer eller slikt på. Ihvertfall ikke i en beskyttet atmosfære. Har hatt med alt fra en diger svinesteik til forkokte poteter til Bacalao på tur med godt hell.
 10. Det kan være at du har smeltet hull i underlokket. Det skjer typisk når du tenner før forvarmingen har slukket helt. Såkalt underburn. Finner mye om emnet på classiccampstoves
 11. Hva slags parafin kjører du oppi? Parafin er ikke parafin... Er det bare under forvarming den soter eller konstant? Video på YT hjelper.
 12. Jeg er imponert over håndverket. Har dessverre for mange ubrukte brennere i skapet fra før av til å forsvare kjøp av en til God tur, hvor enn du skal til
 13. Ah! Notert! Den har jeg ikke erfaringer med. Kommentaren min står seg forøvrig med tanke på Keb/Hebe og deres relative intoleranse mot vestlandsregn.
 14. Den skinnlommen der. Hva heter den?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy