Gå til innhold
 • Bli medlem

frankdrebin

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  88
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

frankdrebin vant dagen sist 5. september 2019

frankdrebin hadde mest likt innhold!

Om frankdrebin

 • Rang
  Rikspotet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ah. jeg er enig i glidelåskritikken, men dunmengde og jevnhet har jeg sikkert vært heldig med, for min er veldig jevn og fin. Blåser seg godt opp etter utpakking og har ingen kalde flekker eller ujevnheter. jeg anser den glidelåsen som "verdt det" fremfor å betale 2x for tilsvarende produkt.
 2. I ren protest fører jeg opp min Viking 600 som utstyr jeg er SKIKKELIG fornøyd med ^^, (Her føler jeg meg truffet. Jeg kjører Viking 600 mesteparten av tiden. Er jo utrolig mye for penga! Kan du utdype hva som gjør at du er misfornøyd med?) Jeg har også en Silky bigboy 2000 samt en gransfors bruk liten skogsøks som alltid er med på tur.
 3. Jeg har ikke hatt problemer direkte på snø heller. Jeg tror det er spesielt i hengekøye dette er et problem. Utifra erfaringene mine å dømme, ihvertfall. Uansett. Jeg har ingen problemer med underdyne. Jeg forsterker i spesielt kaldt vær med Klymit insulated fortsatt, men enn så lenge er jeg veldig fornøyd
 4. Jeg har hatt kondens ved bruk i hengekøye med 1: Klymit insulated hammock V fylt opp med Rapid air pump fra klymit selv. Her samlet det seg fukt både i kanalene under soveposen mot kroppen og inni selve liggeunderlaget. Veldig vindfullt -4 ved en åpen elv. (Ikke i Amok, men i konvensjonell køye) 2: Exped synmat 7 LW fylt opp med medfølgende pumpesekk. Kondens inni, men ikke på oppsiden mot kroppen. Veldig liten bris -8 ved delvis åpent vann. (i amok)
 5. Pumpesekker inneholder fuktigheten som er i lufta rundt deg. Her på vestlandet er det ganske mye året rundt. Du pleier å avfukte lufta du putter inn i pumpesekken? Fortell gjerne mer om det.
 6. ikke bare kan det, men det er det som er selve kjernen i problemet jeg møtte ved den type temperaturer. Din kropp varmer opp luften inni den madrassen. Den varme luften møter den kalde luften fra undersiden og kondens skapes. Det er veldig vanskelig å tørke innsiden av slike liggeunderlag. I temperaturer ned til -5ish er dette ikke et problem. Men under de temperaturene blir det ofte kondens både inni og utenpå.
 7. har du sjekket innsiden av downmat for kondens, da? Og hvordan lufter du den ut når du kommer hjem?
 8. Jeg solgte hele greia og investerte i en fin køye og underquilts laget hos en kar på andre siden av dammen. Veldig fornøyd med det valget. Amok er veldig god, men jeg foretrekker en konvensjonell køye. Hva slags temperatur snakker vi? Var nettopp på tur med en gjeng og en av de andre karene som hadde Amok hadde kondens-is på siden av downmat'en sin. Det var -3 i småsur vestlandsvind. Han sov komfortabelt i det, må det legges til.
 9. Varmeste laget nær deg. Gå heller for reinsdyr om du har mulighet. Det er enda varmere enn sau. Underdyne, eller underquilt er det som funker best i min erfaring. Frem til da ville jeg lagt saueskinnet øverst.
 10. Det er riktig. Jeg refererer til vanlig hengekøye. Jeg anser ikke Amok som kompatibel med verken alvorlig ruskevær eller dyp vinter. Ned til -5/6 går nok fint, men forbi det, så er det ikke liv laga på grunn av for mye konveksjonstap. Kilde: Erfaring ^^,
 11. dersom du bruker lokket og ikke putreringen til å slukke trangiaen, så går O-ringen åt skogen rimelig raskt. Med O-ring intakt og loddede sammenføyninger, så skal ikke trangiaen lekke. Jeg har ikke opplevd at den lekker. Den skal også ligge i plastpose i settet for å hindre irr.
 12. En underquilt ligner på en halv sovepose som henger på undersiden av hengekøya. Siden den henger på undersiden av hengekøyen, blir den ikke komprimert av egen kroppsvekt og gir deg isolasjon fra undersiden. Ulike UQ har ulik fyllvekt, akkurat som soveposer og gir dermed ulik mengde isolasjon. Fordelen er først og fremst mindre kondens ved kalde temperaturer. Konveksjonen som er tilstede, også når du bruker vinterpresenning og skjermer mot vind så godt du kan, gjør at du får kondens i og rundt deler av liggeunderlaget ditt. på flerdagsturer er kondens et problem, på endagsturer er det ikke.
 13. Dette er det som fikk meg til å bytte til underquilt fremfor liggeunderlag i køya mi. Jeg har i tillegg et vindsikkert ytterlag på undersiden. Egentlig et kombinert UQ og vindtrekk fra Simplylightdesigns som heter trail winder. Jeg forsterker med et dunteppe som jeg kjøpte på massdrop noen år tilbake som jeg har omgjort til UQ. jeg skal ha en ny Trail winder i 7,5 oz til vinterbruk. Den er aldeles nydelig.
 14. Hengekøyemann, 188cm/85kg her. Warmpeace er mye for penga. Jeg har selv en 900 og stortrives med den. Den fungerer fint i høst og vinterhalvåret.
 15. Simply light designs sin trail winder. Jared syr ting på umenneskelig rask tid. Du velger selv farger og stoff og produktene er top notch. Foret han bruker er syntetisk, men for mitt klima (Sunnmøre) så er fukt gitt, så jeg foretrekker syntetisk.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.