Gemajohn

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  288
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Gemajohn vant dagen sist September 6 2013

Gemajohn hadde mest likt innhold!

Om Gemajohn

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

720 profilvisninger
 1. Cross X 700 laser lighter

  Jeg har lillebroren. Men det er nok ikke snakk om lasere, mer en vedvarende elektrisk gnist mellom to punkter. Den funker finfint til å tenne stearinlys og papir. Men er veldig følsom for forurensning på kontaktpunktene. Hvis det kommer stearin eller sot dit blir det ingen gnist. Har ikke prøvd den til turbruk.
 2. Prisbelønnet utekniv

  Ikke at jeg slakter storvilt. Men kan denne linjalen være ment som dybdemåler ved flåing? siden den måler dybde fra spissen mot skaftet.
 3. Humor, nytt underforum for det?

  Et eget underforum for humor? nei det er ingen vits. 😜
 4. Lage målesnor selv

  Hvilken lavvo er det? Kjenner du radiusen? her er en link. http://www.klikk.no/helse/trening/tester/article667286.ece
 5. Hengekøye til to barn

  DD Hammock er en enkel og solid sak. Litt smal for voksne - Vanskelig å ligge på diagonalen, men passer fint til barn. Bonus er at den er lett å bruke med liggeunderlag oppi. http://draut.no/dd-frontline-hammock Ellers så er er Hennesy enklere i oppsett enn DD frontline og liten tarp følger med. DD er litt mer knotete fordi myggnettet på DD krever eget oppheng. Der HH har invendig snor (ridgeline) som løfter opp myggnettet. DD er ikke designet for å ha ridgeline. Av DD og HH ville jeg valgt HH. Med glidelås, ikke bunnåpning. Det er dyrere alternativ også. Norske Amok er glimrende, men kostbare og krever oppblåsbart underlag. Exped produserer også hengekøyer, de har jeg lite kjennskap til, med de er også kostbare. Feltreir bruker ENO hengekøyer, som er lik Ticket to the moon. Enkle hengekøyer uten myggnett. Det finnes myggnett til å tre utenpå slike hengekøyer, men er mer mikkmakk og egentlig lite barnevennlig.
 6. Hengekøye til to barn

  Jeg vil fraråde to stykker i en hengekøye. Det blir veldig trangt... Det finnes noen hengetelt, tensile eller noe slikt, som er beregnet på flere. Speidersport og fjellsport har slike.
 7. Oppskrift på grove pannekaker? Tips?

  Jeg har en eggeallergiker i huset, og vi lager alltid pannekaker uten egg. oppskriften er mel, melk, litt smeltet smør og en dæsj salt. Blandes som vanlig røre og stekes som pannekake. Steketid, Konsistens og smak blir som en vanlig pannekake. Prøv å bland en liten batch selv med dine ingredienser, det kan godt hende du ikke trenger egg i røra En liten teskje bakepulver gir luftigere pannekaker.
 8. Valg av underdyne/underquilt til hengekøye

  Ideen er forsåvidt god, men man blir nok kald på ryggen fordi det ikke er kontakt mellom ryggen og soveposen. Det kan man selvfølgelig løse med å legge et liggeunderlag i bunnen av hengekøya. det vil nok også gjøre det vanskelig å ligge diagonalt.
 9. Seriøse teltplugger for vinterbruk

  1) spare litt vekt 2) øke friksjon/feste når den plassert i sneen?
 10. Voldsom prisøkning på SPOT-abbonnement

  Årsprisen står som $149.99/YR.
 11. Voldsom prisøkning på SPOT-abbonnement

  Har ikke spot selv, og prisen er vanskelig tilgjengelig. Men etter som det jeg ser: BASIC SERVICE PLANS Service Required For Annual Cost Monthly Cost (12 month term applies) S.O.S. Notifies the emergency response center of your GPS location. Help Ask family and friends for help or request SPOT S.O.V. (Save Our Vehicle) (additional service fee for SPOT S.O.V.). Check-In/OK Let contacts know where you are and that you are OK. Custom Message Send a custom message to family and friends. Basic Tracking Allow friends and family to follow your progress online in near real-time and save waypoints so you can review your entire route at a later date. $149.99/YR $14.99/MO *Not available for Connect Network Maintenance Fee $14.99/YR $1.49/MO
 12. Beregning av tid på Packrafttur?

  Vanskelig å komme med et fornuftig anslag. Det kommer mye an på terreng og forutsetningene til deltagerne. Det er også forskjell på 80 km i luftlinje og 80 kilometer i terrenget når pessimistillegget legges til. Mellom 3 til 7 dager. Avhengig om dere skal stresse dere gjennom eller kose dere på tur
 13. Olight H35 1500/1900lumens

  Tror du har rett. Det er feil i XXL sin annonse.
 14. Har ikke prøvd Fonnfjell selv, men har et Ringstind light. Med åpen baldakin ser Fonnfjell ut som en gapahuk, så det er nesten rart det skulle bli klamt i innerteltet. På Ringstind er bare 1/3 av døra på innertelt myggnetting, så det kan begrense luft inn på det teltet. På Fonnfjell ser det ut som hele døra er myggnetting? I så fall burde det vært gode muligheter å lufte. Nå er du på leting etter ett nytt telt. Tenk på at *alle* telt er varme og klamme hvis du ikke tar hensyn til vindretning og sol - spesielt morgensola fra 5-6 tida kan gjøre alle telt til drivhus. Planlegg teltplass slik at det er skygge fram til du står opp. Setter du teltet på et sted med litt trekk, får du bedre gjennomlufting i teltet og sannsynligvis mindre mygg også. Et annet triks er å bruke redningsfolie og legge som pressenning over teltet mot solsida. Redningsfolien kan legges mellom inner- og yttertelt og fremdeles gi noen timer ekstra søvn, men best effekt har den på yttersiden av teltet. Min erfaring er at plassering og solskjerming av teltet har større betydning for badstufølelsen, enn produsent og vekt på teltet.
 15. Tips om termokopp

  Kald luft utvider seg når den blir varm. Har du prøvd å bare legge lokket på et lite minutt før du vrir det fast? Evt fylle koppen så full at det ikke er luft i den. Har forøvrig opplevd noe av det samme. jeg hadde varmt vann og kakaopulver i koppen, satte på lokket og ristet for å blande... trykkøkning og tett lokk sa "popp"