Gå til innhold

Gemajohn

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  295
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Gemajohn vant dagen sist September 6 2013

Gemajohn hadde mest likt innhold!

Om Gemajohn

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

782 profilvisninger
 1. Hvis du er i tvil så er du ikke i tvil... Du trenger ikke Biolite'n. Hvis behovet ditt er dekket i dag så trenger du ikke noe annet. Hvis du tenker på kvistbrenner til pølser og kjele, som kan brukes sommer og vinter, kan du sjekke ut: https://barbiq.no/, eller biltema http://www.biltema.no/no/Fritid/Hage/Grill/Griller/Sammenleggbar-grill-2000036073/ Å kunne fyre et lite pølsebål på sne uten at bålet synker og drukner er ganske kjekt
 2. Ser komplisert og ustabilt ut. Hva med en lengre midtstang slik at den kan stå på skrå fra gulv til tak? Hvis den flyttes 40 cm sidelengs i gulvhøyde får du 20 cm spillerom i 80 cm høyde.
 3. Kan føttene vokse av mye vandring?

  Og gjelder dette bare føttene og fysisk aktivitet? Men jeg er av samme oppfatning og erfarer det samme, et kjapt googlesøk : " En fot har tre buer - en medal lengdebue/innsiden, lateral lengdebue/utsiden og en trasversell bue/på tvers. Hvis disse buene planer ut, blir foten lenger og bredere. Dette skjer med mange gjennom årene på grunn av vekt og bruk."
 4. Knivsliping for nesten-begynnere

  I praksis er det ikke et stort problem. jeg synes ikke den "brede primæreggen" er til stor nytte ved sliping, i praksis legger jeg aldri slipestein parallelt med primæreggen. Jeg bruker å ta en sprittusj å markere langs selve knivseggen. Så stiller jeg inn vinkel på slipesettet og tester med "lett hånd" om slipestenen ligger med korrekt vinkel mot bladet. Fordelen er at jeg trenger ikke å huske hvilken vinkel kniven ble slipt i sist. Når slipestenen ligger så parallelt med eggen at mest mulig av sprittusj-streken også fjernes, så er det nært nok. Jeg tror det er viktig å snu kniven ofte under slipingen og ikke bruke så mye kraft, for å få en skarp kniv. Helle og Bruslettoknivene blir skarpe nok uansett om du velger båndsliper, jigg eller slipehjul. Noen tilfeldige lenke med bilder: https://theknifewarehouse.com/blog/knife-sharpening-trick-use-a-permanent-marker-to-get-the-right-edge-on-your-blade/
 5. Knivsliping for nesten-begynnere

  Du har oppsummert det presist Av egen erfaring så har jeg brukt Lansky slipesett som jeg kjøpte i 1990 og det holder fremdeles stand. Med tålmodighet så får du barberbladskarpe kniver. I år har jeg også anskaffet meg en Tormak "bushcraft edition" og det var gjort i en fei å slipe opp knivsamlingen. Men nå blir den vel stående i boden til neste år... maskiner krever også håndlag, de spiser opp knivstål i en fei. hvis du ikke har mange kniver er lansky eller lignende Slipejigger effektive og gir skarp egg i massevis. En bonus er kanskje at du får bedre feeling for sliping, og lettere kan skjerpe opp kniver med en lommebryne på tur
 6. Søk etter "snutebag" så finner du mange alternativ. Kanskje ikke så mange med plass til ekstra objektiv? Ortlieb er helt vanntett med rullelukking og god polstring. Think thank digital holster er ikke vanntett, men gir raskere tilgang til kamera. Hvilken bruksområde ser du for deg?
 7. Cross X 700 laser lighter

  Jeg har lillebroren. Men det er nok ikke snakk om lasere, mer en vedvarende elektrisk gnist mellom to punkter. Den funker finfint til å tenne stearinlys og papir. Men er veldig følsom for forurensning på kontaktpunktene. Hvis det kommer stearin eller sot dit blir det ingen gnist. Har ikke prøvd den til turbruk.
 8. Prisbelønnet utekniv

  Ikke at jeg slakter storvilt. Men kan denne linjalen være ment som dybdemåler ved flåing? siden den måler dybde fra spissen mot skaftet.
 9. Humor, nytt underforum for det?

  Et eget underforum for humor? nei det er ingen vits. 😜
 10. Lage målesnor selv

  Hvilken lavvo er det? Kjenner du radiusen? her er en link. http://www.klikk.no/helse/trening/tester/article667286.ece
 11. Hengekøye til to barn

  DD Hammock er en enkel og solid sak. Litt smal for voksne - Vanskelig å ligge på diagonalen, men passer fint til barn. Bonus er at den er lett å bruke med liggeunderlag oppi. http://draut.no/dd-frontline-hammock Ellers så er er Hennesy enklere i oppsett enn DD frontline og liten tarp følger med. DD er litt mer knotete fordi myggnettet på DD krever eget oppheng. Der HH har invendig snor (ridgeline) som løfter opp myggnettet. DD er ikke designet for å ha ridgeline. Av DD og HH ville jeg valgt HH. Med glidelås, ikke bunnåpning. Det er dyrere alternativ også. Norske Amok er glimrende, men kostbare og krever oppblåsbart underlag. Exped produserer også hengekøyer, de har jeg lite kjennskap til, med de er også kostbare. Feltreir bruker ENO hengekøyer, som er lik Ticket to the moon. Enkle hengekøyer uten myggnett. Det finnes myggnett til å tre utenpå slike hengekøyer, men er mer mikkmakk og egentlig lite barnevennlig.
 12. Hengekøye til to barn

  Jeg vil fraråde to stykker i en hengekøye. Det blir veldig trangt... Det finnes noen hengetelt, tensile eller noe slikt, som er beregnet på flere. Speidersport og fjellsport har slike.
 13. Oppskrift på grove pannekaker? Tips?

  Jeg har en eggeallergiker i huset, og vi lager alltid pannekaker uten egg. oppskriften er mel, melk, litt smeltet smør og en dæsj salt. Blandes som vanlig røre og stekes som pannekake. Steketid, Konsistens og smak blir som en vanlig pannekake. Prøv å bland en liten batch selv med dine ingredienser, det kan godt hende du ikke trenger egg i røra En liten teskje bakepulver gir luftigere pannekaker.
 14. Valg av underdyne/underquilt til hengekøye

  Ideen er forsåvidt god, men man blir nok kald på ryggen fordi det ikke er kontakt mellom ryggen og soveposen. Det kan man selvfølgelig løse med å legge et liggeunderlag i bunnen av hengekøya. det vil nok også gjøre det vanskelig å ligge diagonalt.
×