Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 25. aug. 2019 i alle områder

  1. Det ble en meget vellykket tur. 1 mil til første camp på fredag. 2,9 på lørdagen, og 3,4 i dag. (viktigste for meg å gå) Ikke gått så langt med så mye på ryggen. (4 mil med dagstursekk, er jo lekende lett og vell så set) Eksperimenterte med ulike innstillinger av ulike stropper. (sekken min kan justeres til det "uendelige") og ulike pakkinger med tanke på vekt. (er jo fersk i dette) Begynte å kjenne mot slutten av 2. etappe. Så på dagens ble mye prøving... uten at jeg følte at noe var nevneverdig bedre. Kjenner naturlig nok på skuldrene. Noe er nok tilvenning. Trur jeg stikker innom butikken og får noen tips der. Var et par ting jeg vet jeg kan sløyfe til neste gang. Og kanskje jeg skal være mindre kresen å kjøre enklere mat på lengre turer. Jeg spiser jo ute i marka nesten hver uke fra mars-okt, så jeg får jo mer en nok av den god følelsen.
    6 poeng
  2. Dette har kanskje vært nevnt tidligere, men jeg synes det er verd å nevne igjen. I Bergans sin Flaggskipbutikk på Kronprinsesse Märthas plass 1 i Oslo sitter det vakre mennesker og syr inn og tilpasser klærne du kjøper hos dem. De la opp konas bukse, som hun kjøpte i butikken, og de har lagt opp min bukse, som jeg hadde kjøpt i Bergans sin nettbutikk. Alt dettte helt kostnadsfritt. Dette er helt fantastisk og jeg kommer aldri igjen til å handle min fjellklær hos noen som ikke tilbyr denne servicen. Tenk det da, klær som passer helt perfekt!
    6 poeng
  3. Hei! Om 5 uker skal jeg blir en del av flokken til Steffen, men jeg har ikke fått et navn enda.. noen forslag? 🐺
    4 poeng
  4. Kjørte fra Oslo til Isfjorden på torsdag for å hente en maskin (for jobb). Kjørte et stykke tilbake, tok av ved skilt Brude. Fulgte veien et stykke, før det kom skilt om at det var anleggsvei og ferdsel på eget ansvar. Kjørte ca. 1 mil fra E136 før jeg kom frem til der jeg skulle parkere. Da var klokken 20:30. Området jeg skulle til (Kalbotnen), var bare 2 km fra veien og et par hundre høydemeter. Passerte steinbuen Danielbua. Oppe ved første vann i Kalbotnen, startet letingen etter teltplass. Kom over denne; en tann? Ingen kjempefin teltplass, men helt OK. Kveldsmat ble egg. Ikke ofte jeg har med slik luksusmat, normalt er det tørrmat som gjelder på fjellturer. Sko og fiskeutstyr rett ved maten & matlaging. Ikke så farlig når man er på tur. "Billig"-teltet (Cloud 2 2018) fra Naturehike overlevde nattet med vind og regn. Noe som irriterer meg er at jeg ikke får strammet ytterteltet skikkelig på den ene siden, noe som gjør at det blir en del bråk når det er vind. Det samlet seg også noen vanndammer på matten under teltet på begge sider, men ikke noe fukt inne i teltet. I de sterkeste vindkastene var jeg redd for at hele teltet skulle revne. Rare tanker som kan poppe inn i hodet når man ligger i et telt på fjellet. Ellers fornøyd med teltet med tanke på at det kostet 1.300 kr, er ganske lett og tar liten plass i sekken. Litt uventet var det kommet nysnø på toppene over ca. 1900 moh. Her med utsikt mot deler av fjellet Kleneggen. Regn på vei, så da ble teltdøren lukket igjen. Nettbrett er "luksus"-varen jeg tar med på tur. Dette er helt nødvendig da jeg kjeder meg veldig raskt. Siden turen var planlagt å være 2 døgn, var også en tung nødlader med i sekken. Etter å ha ventet i en time, kom jeg meg ut. Fisket en liten stund, men ble veldig kald på fingrene. Trodde det fortsatt var sommer, så hansker hadde jeg ikke tatt med. (Men har ført det opp på pakklisten så det ikke glemmes å vurdere om det skal tas med på neste tur.) Tok en liten gåtur. Kom over denne benet i steinuren i 1600 meters høyde på vei mot toppen. Camp var ved det nærmeste vannet på venstre side. Inste Bruåbotnen Grått telt skiller seg dårlig ut blant all steinen... Kom over denne hodeskallen(?). Kanskje tannen ved camp, benet langt oppe i steinuren og hodeskallen er fra samme dyr. Kan det være reinsdyr? Et ønske om stekt fisk til lunsj... Ser ikke ut som Mammut-skoene (Mercury III Mid GTX) tåler mer enn 5 fjellturer. Betalte kontant, så håper jeg finner igjen kvitteringen. Hadde jeg bare fulgt mitt eget råd (ta bilde av kvittering)... Egentlig skulle jeg være på tur til søndag morgen, men regn og vind gjorde det litt utrivelig, så da reiste jeg like godt hjem fredag kveld. Synes det uansett var en fin tur i nytt område.
    4 poeng
  5. Svipptur i Børgefjell Nasjonalpark i dag, opp til Simskardhytta + litt .. fin liten tur, fint sted.
    4 poeng
  6. Hektapåtur har fått laget en underquilt som de selger under merkenavnet Falkenberg. Den har en annonsert pris på 1999,- og selges akkurat nå for 1399,- . Da underquilt kjøpt fra norske butikker ikke akkurat er metervare, og i hvertfall ikke dunfyllte, kastet jeg meg på muligheten og bestilte så snart jeg kunne. Det som følger er inntrykk etter første opphengsforsøk i garasjen, og ikke en eneste utenatt. Litt teknisk info fra Hektapåtur Mål: 193 x 112 cm Vekt: 792 gram 80/20 andedun Fp 600. Dwr coated ytter- og innerside. Oppgitt temperatur til -9, men ikke info om detter er comfort, limit eller Extreme slik soveposer merkes. UQ-en virker godt laget, og jeg kan ikke se at dun lekker ut. Oppsettet er enkelt, det er en liten karabin i hver ende som tres over opphengstauet. Det er langsgående strikk på hver langside og mindre strikk på hver hodeende. Disse kan strammes da det sitter en lås i hver ende av strikken. Så langt, alt bra. MEN: låsen på den langsgående strikken er alt for simpel. Det betyr at når man vil stramme strikken for å få UQ-en opp til køya/rompa, så gir låsen etter og UQ-en siger for langt ned mot bakken. Det samme skjer om man vil flytte plasseringen i lengderetning. Dette må jeg finne en løsning på. Mulig jeg bare må slå en knute på strikken før låsen. Jeg gleder meg til å få prøvd denne, litt usikker på når det skjer bare...
    3 poeng
  7. Holder på med en ekstrem test av jakken under våte forhold..... Jakka fungerer bra
    3 poeng
  8. 2 poeng
  9. Jeg er langt fra overbevist om at Gore-Tex klærene dine "lekker". Ta en tur i dusjen, iført Gore-Tex klærene og et eller annet bomull under. Er bomullen våt etter dusjen har du all grunn til å klage.... Da jeg kom ned fra dagens tur, kunne jeg vri fuktighet ut av ull blusen. Jeg hadde da gått uten annet på overkroppen. Alle som hevder at membranen holder deg tørr, overdriver - veldig. Men slike membranklær er vesentlig bedre en regnklær. Det brukt jeg på 80 tallet og et stykke ut på 90 tallet. Dægeren jeg var glad da Gore-Texen kom.
    2 poeng
  10. Har nå brukt Anker PowerPort 21W 52 dager sammenhengende på tur og skrevet noen ord om dette panelet på bloggen her. Er virkelig fornøyd, må si jeg er imponert over hvor godt det lader i overskyet vær! Det er et ganske stort panel, men om du trenger å lade mer enn bare telefonen din synes jeg det er genialt.
    2 poeng
  11. Det er en drøy måned side nå, men som nesten alltid gikk sommerferien til Sifnos og Amorgos. To greske øyer med fantastiske muligheter for å kombinere strandliv med flotte fotturer.
    2 poeng
  12. Her har jeg glemt å si at det er ei tispe. 😅
    2 poeng
  13. Sen sommer eller tidlig høst? Var det muligens tid for å besøke Taumevatn? Denne hytta ligger omtrent 1 1/2 times kjøring + 2 timers tur fra meg. En lang kjøretur og en kort tur... Jeg pleier likevel å besøke hytta en eller to ganger i året. Til nå har det ikke blitt en tur innover Flatstøldalen. Våren er over før jeg får sukk for meg. Sommeren går knallfort, og høsten pleier heller ikke å vare spesielt leng. Årene går fortere og fortere... Det gjelder å nytte alle brukbare dager til tur. Brukbare dager er dager uten regn eller minusgrader. Den siste tiden har det vært nok av regne. Plutselig varter YR opp med noe som kan ligne på Indian summer. Det er snakk om sol og over 20 grader, men for lørdagen var det bare meldt overskyet og over 17 – 18 gradet – i Sirdal. Det trenger ikke å være sol for å gå tur. Siden lørdag har vært turdag i noen år, ble jeg fort enig med meg selv om at tur til Taumevatn var en god ide. Kjøreturen gikk greit. Jeg tenkte litt på bommen i Flatstøldalen, men da jeg kom dit var bommen oppe. Det var mange – skikkelig mange – biler ved Holmavatn – ved start for turen. Jeg fikk forklaringen litt senere. Det var jegere som hadde en eller annen form for konkurranse. Det var spor i sorpa innover i stien. Helt ferske . At andre var på vei innover, var ikke så urimelig. Det var jo en god del bil. De må ha startet tidlig hjemmefra – tenkte jeg. Det så ut som en hel gjeng. De tar jeg fort igjen var det som slo meg. Men.... Sporene ble tørrere og mer utvisket. Gikk gjengen fortere enn meg???? Etter en stund kikket jeg nøyere på sporene. Det var bare et spor innover. Gjengen hadde kommet i mot og var reist før jeg parkerte. Omtrent halvveis kom det en gjeng i mot. De hadde vært på Storevatn. Fra samme arbeidssted, og noen av gjengen hadde vært på jakt, med en bukk som resultat. Det er igrunnen bare en måte å få ut kjøtt på. På ryggen. En av gjengen gikk med stor sekk og gevær. Det er en femtimers tur fra Storevatn og ut. På hytta møtte jeg «kjentfolk». Det vil si at sønn til «tilsynet» var på hytta, og jeg kjente jo godt faren. Når jeg treffer andre som gjør en innsats som «tilsyn», har vi alltid noe å prate om. Det ble en god times pause før jeg tok fatt på tilbakeveien. Ved Anlaugbekken traff jeg folk. Et følge på 16 stykker, unger, ungdom voksne og godt voksne. De inn til hytta. Det er bru over Anlaugbekken i dag. I gamle dager, i min ungdom, da jeg knapt var 50, måtte alle komme seg over bekken på glatte steiner. Det kunne være en skummel opplevelse om det var mye vann. Sommeren er så avgjort på hell. Det var alt høstfarger i myrene, og en del bjørker sto med gule blad. Det er bare å ta ut på tur så sant været er brukenes. Vinteren kommer alt for fort. En tur fram og tilbake til Taumevatnhytta er ingen lang tur, men går greit unna på 3-4 timer. Det var en kjekk lørdagstur. Les hele artikkelen
    2 poeng
  14. Vivassvatnet er en kort tur fra Valldal. Mange fine teltplasser og fiskemuligheter. Menneskene på bilde er små i det storslagne landskapet.
    2 poeng
  15. Da er teltet testet 2 netter i Veodalen i Jotunheimen. Været var variert fra sol til regn og fra vindstille til 5-7 sekundmeter. Positivt: Meget raskt å sette opp Jeg får akkurat til å sitte inne i teltet (jeg er 175 (ikke 185 som tidligere nevnt)) uten å kakke hue i taket. Det er viktig at den lengste teltstanga står rett. Ekstremt deilig med 2 innganger/fortelt som betyr at utstyr kan hives ut fra innerteltet. Det betyr: Bedre rom-følelse Lett Lite klasking av yttertelt mot innertelt Negativt: Teltet er latterlig glatt. Sklir til alle kanter inni og det er ikke lett å pakke ned Flaps som dekker glidelåsene på ytterteltet burde vært andre veien hvis meningen er at hodeenden skal mot vinden, fordi: Det er kun 1 borrelås nederst som sikrer at glidelåsene ikke går opp Korte barduner er et reelt problem, jeg måtte forlenge 2 stk for å få festet teltet, det betyr: Man må bruke mer tid på å finne en egnet teltplass Lommenene til stæsj i innerteltet drar sideveggene ned mot bakken Hva hadde jeg endret: Ekstra borrelås på inngangene, dropp 2 glidelåser på innerteltet om nødvendig for å holde vekten nede Flapsene på inngangene andre vei Finn en løsning på de korte bardunene. Legg med ekstra i pakken med en smart måte å koble de på uten å knyte? Irritasjonsmoment fra Ringstinden jeg har fra før: Det øverste festet som holder døren til innerteltet (og ytterteltet) oppe må lenger ..opp. De sklir alltid ned og man må drive kontinuerlig justering. MÅ det være så glatt? Konklusjon: Trivdes bedre i 2019 modellen enn det jeg har (pluss for Superlight). Såpass godt at 4 sesongs-varianten er et mulig kjøp til bruk på vinteren. Bilder: Burde andre vei og en borrelås til Stæsj i lomma kan bety innertelt i bakken Forlengelse av bardun. Dette heiser ytterteltet, men om det er negativt vet jeg ikke Ytterteltet sægger litt når det blir vått Opphenget til dørene burde lenger opp Noen flere bilder:
    2 poeng
  16. I går ble det gjenvisitt på Dønnmann 858 sammen med @graham Altså etter ekspedisjon Vardøy på Herøy tidligere på dagen som nevnt over. Vi har snakket om å ha et ff- treff her på Dønna neste år og da kan Breivika være aktuell teltplass. Flott for både padlere og fjellranglere. Toppen av fjellet gir en flott utsikt ut over Helgeland og 7 søstre. På vei ned ble vi belønnet med en flott solnedgang .
    2 poeng
  17. Jeg skjønner godt tvilen din og syns selv det er vanskelig. Usikker på hvor nytig en slik gradering er.. @a_aa kom meg eller i forkjøpet. https://www.merkehandboka.no/wp-content/uploads/2019/03/DNT_Merkehandbok_2019.pdf inneholder mye informasjon. Jeg var nettopp i et møte, og der ble det nevnt at Heilhornet har vært gradert svart, men nå nedgradert til rød. Dette kan de som har gått her sikkert ha forskjellige meninger om. Det heter jo i merkehåndboka at er man i tvil skal man gradere opp. Det kan jo hende det har skjedd i ditt tilfelle,,
    1 poeng
  18. Da jeg var der oppe tidligere i sommer var det et par som overnatta på noen snøfonner. Vet ikke hvor mye som er igjen av dem nå. Ellers så er det mye stein og lite teltvennlig der oppe.
    1 poeng
  19. Barduner kan du kjøpe overalt. Det er forståelig at det koster litt fra helsport. Det er jo ikke det de driver med og det kan godt tenkes dette selges med tap når alt kommer til alt. Sjekk eBay og andre internasjonale, større nettsider:)
    1 poeng
  20. To 99$-alternativer fra USA, laget i tett upustende "poncho-stoff", ingen av dem treffer dessverre helt det du ønsker deg: https://antigravitygear.com/shop/product-category/ultralight-backpacking-rain-jacket-with-pit-zips/ Mangler lommer, mangler stramming i hetten, mangler hettebrem. (Test) https://lightheartgear.com/products/rain-jacket Mangler vanntette glidelåser. Ytterlommene for lave? Tynnere stoff enn den ovenfor. (Test) De burde slått sammen designene sine
    1 poeng
  21. Har du sjekket Jerven Mountain Man? De er i alle fall ærlige på at den ikke puster, men fast bestemt på at den er tett. Fremfor bukse kjører de jakken i kombinasjon med lårings. Jeg har ikke erfaring med den selv, men det er det kanskje andre som har?
    1 poeng
  22. Et av de få helt 100 prosent vanntette plaggene du kan kjøpe er oljehyre, slike som f.eks. fiskere bruker. Det er vevd bomull/polyester som er belagt med PVC. Problemet med dem er at de er tyngre enn ønskelig, og de er tykke, og vanskelige å pakke (komprimere). Noen regnklær er PU-belagt polyester, det er også helt vanntett så lenge det ikke er slitt. Det er et stoff som gjerne brukes som ytterteltduk. Problemet med helt tette plagg er at de er nettopp det - helt tette. De puster ikke, slipper ikke ut noe fuktighet innenfra, og dermed blir du uansett fort våt når du er i aktivitet. Jeg har aldri opplevd at membranjakkene mine har sluppet inn vann, men jeg er nøye med å impregnere ytterstoffet jevnlig. Men alle membranjakker blir dårligere etter mye bruk, og de har kortere levetid enn mange tror/håper. Men ingen membranjakker puster særlig godt, i praksis mye dårligere enn hva produsentene vil ha oss til å tro. Mange tror de blir våte fordi plagget slipper inn vann, men ofte kommer vannet innenfra. Klart det finnes feilproduksjoner - hvis en forholdsvis ny membranjakke ikke er vanntett er det opplagt reklamasjon. Jevnlig impregnering av et ikke-vanntett stoff hjelper litt i en liten, lett regnskur. Men hvis du skal vandre i tett regn i timesvis har det ingen funksjon. Tvert i mot - impregnering gjør plagget tettere, og dermed slipper ikke fukt ut, så da er du like våt.
    1 poeng
  23. Når Equinor nå får 2,3 milliarder i støtte til havvind prosjekter og rapporter som foreligger viser at dette markedet vil mer en doble seg i løpet av de neste fem årene, noe som igjen vil gi store muligheter for norsk industri, burde vi nå kunne få stanset galskapen med å bygge vindmøller på land. I tillegg vet vi at norske eierinteresser er i mindretall i de landbaserte vindkraft prosjektene og at hjemfallsretten er helt glemt, så ser jeg ingen grunn til å fortsette byggingen på land og raseringen av urørt natur.
    1 poeng
  24. Litt lenger oppe i tråden kikket jeg på poser fra Feathered Friends, og fikk spesielt lyst på denne som skåret høyt på alle kriteriene mine: https://featheredfriends.com/collections/womens-down-sleeping-bags/products/feathered-friends-petrel-10-yf-womens-down-sleeping-bag?variant=20317580853302 Men med moms etc så blir det drøyt 6000 kroner. Og Rab-posen kan nå kjøpes for 3500: https://www.fjellsport.no/rab-neutrino-800-dark-sulphur.html?channable=e80712.OTczMjEy&gclid=EAIaIQobChMIl-SVtvud5AIVGOaaCh0rugckEAQYAyABEgKRRPD_BwE
    1 poeng
  25. Ca 1,2 uten pluggene. Da har jeg trekt fra bardunene jeg har festet på og ei lita lampe jeg har i innerteltet.
    1 poeng
  26. @varmtvannHva betyr FF-posen? Til halv pris må det være løp og kjøp. Rab er jo et kjent og godt merke
    1 poeng
  27. Tusen takk @Fotogubbe 👍 jeg trykka på knappen og la inn en bestilling. Litt usikker på om jeg beholder den, men ville ikke gå glipp av tilbudet når det var nesten halv pris. Selv om FF-posen treffer kriteriene enda bedre så kan jeg ikke forsvare forskjellen i pris.
    1 poeng
  28. Nei, men du er urimelig dersom du forventer "skreddersøm" for slike småkjøp fra en webshop. Om pluggene ikke finnes hos lokale forhandlere er det i slike tilfeller bare å velge om du vil betale det det koster, eller gjøre som søvngjengeren her anbefaler, vente til du har flere ting å legge i kurven. (har selv flere ganger endt opp med å kjøpe mye rart jeg egentlig ikke trengte, bare fordi jeg syns frakta ble litt høy for den ene lille tingen jeg faktisk trengte... )
    1 poeng
  29. Flott AH! Wanny er mitt forslag, Etter Wanny Woldstad første fangst kvinne på Svalbard, Valpen din ser både smart og tøff ut!Kos deg med valpe tia! https://no.wikipedia.org/wiki/Wanny_Woldstad
    1 poeng
  30. Jeg har både Keb G1000 og ecoshell jakkene. Ecoshell er litt romsligere så du får bedre plass til noe under i forhold til G1000-jakka. Jeg har L i begge to og L i Norrøna, XL i Bergans. G1000 er en jakke å være i aktivitet i - dvs det er sjelden jeg har noe mer enn en tskjorte og/eller lang ulltrøye under - så trekker jeg ei isolasjonsjakke utenpå hvis det blir kaldt eller jeg tar en pause. Ecoshell er ei uværsjakke når jeg ønsker mest mulig beskyttelse fra vind og regn og der passer isolasjonsjakka mye bedre under enn for G1000-jakka.
    1 poeng
  31. Godt det ikke er noen fasit her, så til trådstart vil jeg si at klart det er akseptabelt, alt er akseptabelt. Vi blir alle lykkelige på hver vår måte, heldig vis. På en natts markaturene mine (Nordmarka og Krokskogen ) veier sekken min ca åtte kg. Da har jeg med meg Hilleberg Tarp 5 og Mesh tent 1. Ferske matvarer, stekepanne og Helinox stol er med. Også drikke da. På fjellet går det mest i fryse-tørret. Er været bra setter jeg bare opp Mesh tent 1.
    1 poeng
  32. I forhold til de aller fleste her så er jeg i kategorien super tungpakker. Startvekt på 2 ukers tur i sommer var 33 kg inklusiv 2 liter vann. På helgeturer så varierer vekta veldig, alt avhengig av om fotoutstyr, fiske utstyr, hva slags kokkelering som skal til. Har faktisk aldri sett hvor langt ned vekta kan komme på en helg, men tipper jeg vil ligge på ca 15 kg
    1 poeng
  33. Ellers så er det ikke helt umulig å få tak i "Død mann på boks", Forsvarets RSP. (Rester av Sprengt Personell) https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=148484100 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=149618903
    1 poeng
  34. Du sier at vekten ikke skal være noe problem å gå med, så hva er problemet da? 16 kg er ikke spesielt mye å bære for en frisk kropp med en ok sekk, så du har helt sikkert rett. Selv om noen nok vil si at de bærer halvparten på en slik tur. Personlig føler jeg at jeg havner på rundt 20-25kg nesten uansett hva jeg gjør (dog ingen turer som bikker uka). Det er ekstremt mye fokus på vekt her inne. For mange er det en hobby i seg selv det å pakke lett, andre er kanskje bare generelt utstyrsinteressert og hvor vekt er en av flere spennende (og svært fordyrende) faktorer som kjennetegner en del high-end-utstyr. Det synes jeg er helt greit (har vært der selv i andre aktiviteter), men en uheldig bivirkning blir at det skapes et inntrykk av at vekt er mer kritisk enn det egentlig er for vanlige turfolk på vanlige turer. Om du ikke kjenner på ubehag med 16kg og ikke blir spesielt nysgjerrig på lettpakking, så sparer du masse tid og ikke minst penger på å ikke tenke for mye på det Greit å ha et forhold til hvor mye man har på ryggen - så vet man hva man tåler den dagen man skal pakke for lengre turer, dog.
    1 poeng
  35. Kommer vel helt an på din fysiske form. Jeg veier under 60 kg og ikke en eneste av mine turer i sommer har jeg bært mindre enn 22 kg. Klarer fint å gå en mil med det. Gidder ikke spare på luksusen for en eller to netter. Drar på tur for å kose meg jeg.
    1 poeng
  36. Er vel liten tvil om at transportkostnadene er altfor lave hvis dette er vanlig praksis. Ikke at jeg er noen miljøfanatiker, men det er lov å tenke litt på miljøet.
    1 poeng
  37. Onsdagspadlingen i forrige uke er kommet i bloggen HER. Kjekt å være i gang igjen etter sommerferien, besøk fra en annen klubb fikk vi også. I fjor måtte turen avlyses og året før fikk vi mye vind akkurat da vi satte ut og måtte legge om planen, men i år var det vindstille det meste av turen. Grå dag som gjorde turen nesten litt trolsk, på en måte.
    1 poeng
  38. Nå er vel EN 13537 en standardisert test. Den tester for 4 forskjellige temperaturer og tar ikke hensyn til kvinne-, herre- eller unisexpose. T-comf i en pose som er oppgitt til å være testet etter EN 13537 angir laveste temperatur der en "standard" kvinne kan forvente å få en god natts søvn avslappet liggende på ryggen. T-limit angir laveste temperatur hvor en "standard" mann får en god natts søvn, liggende i fosterstilling (funderer på hvorfor menn skal ligge i fosterstilling og kvinner sove avslappet på ryggen ) Så vet vi jo at det er fryktelig individuelt hvor lett man fryser og jeg vil tippe at det i bunn og grunn er omtrent med "standardkvinnen" i soveposetest som "standardkvinnen" i moteindustrien, det er ikke så fryktelig mange som treffer "standarden" sånn in real life. Og det er det jo både påpekt og tatt høyde for hos TS, men så lenge det henvises til EN 13537 er det ingen måling som heter t-comf menn eller t-comf unisex såvidt jeg har forstått. Kilde: https://randulfvalle.no/en-13537-noen-ankepunkter/ https://www.oslosportslager.no/magasinet/temperaturgrenser---temperaturmerking-av-soveposer-331.aspx
    1 poeng
  39. Jeg har kviet meg skikkelig for å dra på tur alene til Nordmarka. Har ikke hatt lyst i det hele tatt egentlig. Dette er grunnene: 1: Imaginære busemenn 2: Fulle folk med boomblaster 3: Kjede seg (jeg er født rastløs og sosial) 4: Å få «gode» teltnaboer totalt blotta for sosial intelligens. Men siden ingen lot seg lure til tur i helgen, så dro jeg sjæl. Må ut! Må puste! En så fin helg må brukes. Så avsted jeg dro rett fra jobb fredag og rett på toget til Hakadal. Måtte vekk fra Oslo. Orker ikke campe for nærme Oslo. Derfor bar det inn til Elvannet. De fleste tar grusveien ut og ender opp i sørenden av vannet, men jeg valgte sti igjennom skogen for å komme til østsiden, som er litt mindre tilgjengelig. Fant en fin odde hvor jeg fikk rigga meg til for litt glamping. Heldigvis ingen folk på østsiden natt til lørdag. Men sørsiden var full av hengekøyefolk som hugge trær hele ettermiddagen 🤦🏼‍♀️ Uansett så var det så digg å sove ute at jeg bare tok en natt til. Jeg kjeda meg ikke engang. Jeg hadde akkurat nok strøm til mobilen, gass til kaffe og smågodt. Litt mat også men ikke nok sånn egentlig 😂 planen var jo kun en natt, men planer er til for å endres. Dessverre kom det nok en hengekøyegjeng med øks utover lørdagen. De sleit som f for å få ned et friskt tre de prøvde å fyre opp senere 🤦🏼‍♀️ Men jeg orka ikke si noe. Hadde nok med å kjefte på en familie med to løse chow chow’er. Den ene totalt døv. Men etter at de rulla inn bikkjene var de helt OK. Alt i alt en topp tur. Ikke var jeg redd og jeg kjeda meg heller ikke. Faktisk var det skikkelig digg med litt zen-tid 🙏🏻
    1 poeng
  40. Jeg skjønner ikke helt hvorfor vi bygger ut vindkraft i norsk natur. Norge har tydeligvis ikke bruk for kraften. Kraften blir eksportert til utlandet, og eierskap solgt til utlendinger ( i alle fall den som produseres i stavangerregionen). Norsk natur ofres på det grønne alteret av politikere som ønsker å vise handlekraft.
    0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.