Gå til innhold

Thulsa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  31
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Thulsa

Nylige profilbesøk

693 profilvisninger
 1. Thulsa

  Hva har du lest nå ?

  Begynte på Jarle Trå - Livet i fjella, men måtte legge fra meg boka da jeg ikke likte tempoet i boka. Gledet meg til å lese om Norge på langs turen, men etter ett par sider så var den turen over. Det samme skjedde med Norge på langs med kajakk. Mange flotte bilder i boka, mulig den tok seg opp etterhvert men da hadde jeg mistet interessen. Etter tips i denne tråden leste jeg Mikkjel Fønhus - Trollelgen, det er den første Fønhus boken jeg har lest og denne likte jeg veldig godt.
 2. Thulsa

  Hva har du lest nå ?

  Har levert tilbake boken på biblioteket, men var ganske så sikker på at det sto utgivelsesår 2005. Mulig den har blitt utgitt flere ganger, men uansett en veldig god bok
 3. Så ut som ett nydelig område, og en plass jeg definitivt skal besøke ila livet! Takk for en flott rapport
 4. Thulsa

  Sovepose til 3 åring

  Mange gode tips her Jeg vil anbefale å investere i en god vognpose, vi bruker easygrow flex og jenta på 6 måneder er varm selv i -20 når vi triller. Til 3åringen kjøpte vi en https://www.fjellsport.no/mammut-little-mammut-mti-sherwood-space-140-l.html?gclid=EAIaIQobChMIyIvhlcX23gIVF6aaCh3IzALiEAQYASABEgJ2A_D_BwE som kan justeres i lengde. Vi er godt fornøyde med posen, men vi har ikke testet den i mer enn ettpar minus grader. kan supplere med fjellduk, skinn, teppe etc om han blir kald ila natta. Vi har dratt på flere teltturer der vi har trillet vogn frem til teltplassen, eller hvor vi har campet så nært bilen at far kan gå ekstra runder med bagasje (som det blir mye av med småunger) Som Terka sier så er det lurt å ha barna imellom foreldrene. På første turen vår fikk 3åringen ligge ytterst, noe som resulterte i at han ålet seg helt inn i teltduken ila natta.
 5. Kan bekrefte denne påstanden. Her i huset må vi vekke og dra barna opp av senga i ukedagene, men med engang vi kommer til helg så spretter de opp i 5-6 tia til fars store fortvilelse.
 6. Thulsa

  Vintersko til barn

  På mildt føre er de glatte, og har opplevd at det kan klabbe under dem. På tørt og kaldt føre er ikke det noe problem
 7. Thulsa

  Vintersko til barn

  Her bruker vi nesnalobben på de kalde dagene og dockboots når det er slapsføre. Nesnalobben er vi veldig fornøyde med, var en periode på -30 i forrige vinter men 3 åringen var aldri kald på bena i nesnalobben.
 8. Thulsa

  Den ultimate turkniv finnes den

  Nydelig kniv @fiskekongen! Selv har jeg mange kniver i samlingen (alt for mange ifølge kona) Kunne sikkert klart meg med en plastkniv, men følelsen av ekte håndtverk og oljet lærslire er helt magisk. Kjøpte meg en Brusletto Granbit når jeg konfirmerte meg for snart 20 år siden. Vet ikke om det er nostalgi fordi at det var den første kniven jeg skaffet meg, men dette er min soleklare favoritt kniv. Kniven har vært hardt brukt nå i 20 år og er fremdeles god som ny.
 9. Thulsa

  Hva har du lest nå ?

  Drar igang denne tråden frem fra glemselen. Nettopp ferdig med Lars Monsen - Med fiskestang og svartkjele Første boken jeg leser av lars Monsen og jeg synes boka var virkelig god, likte spesielt hvordan han beskriver forholdet med sin "mentor" Egil. Boka tar også opp endel relevante temaer iht utstyr og hvordan friluftslivet har endret seg, og er like aktuell idag som den var når den kom ut for 13 år siden.
 10. Thulsa

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Ruslet entur innover Rørosviddene. Fint i fjellet nå for tiden når vi går mot kaldere tider.
 11. Thulsa

  Hvor billig kunne du dratt på tur?

  Spennende tema da man kommer langt med "billig" utstyr. Dette oppsettet er ikke så langt unna det jeg bruker nå, bare at jeg har en del eldre utstyr som har gått ut av produksjon. Kunne valgt en billigere kniv av type Mora eller lignende, men jeg liker følelsen av en tradisjonell kniv med treskaft. Så må jeg også ha med bikkja, så da trenger jeg kløv til den. Jeg ville valgt: Telt: Bergans Trysil 2 1499,- Sovepose: Mammut Kompakt MTI 3-season 210cm 1499,- Liggeunderlag: Mammut bamse 399,- Ryggsekk: Helsport Sarek ACS 80L 1299,- Hundekløv: Dogman Kløv 1099,- Kjele: Eagle bålkjele 279,- Brenner: Eagle FMS 102 249,- Stekepanne: Biltema Jegerpanne 149,- Bruslettokniven: 449,- Totalt: 6921,-
 12. Jeg tok en skikkelig runde og kvittet meg med utstyr og klær jeg ikke brukte eller hadde affeksjonsverdi. Nå har jeg innført en regel at for hver gang jeg kjøper noe så må jeg også selge eller gi bort tilsvarende. Det føles veldig godt med ekstra plass i boden, samt at andre får nytte av utsyret jeg ikke lengre hadde bruk for.
 13. Thulsa

  Hvilke telt har du i samlingen din?

  Har to telt: Ett Bergans Wiglo LT4 som familietelt og ett eldre Bergans kompakt 3 mannstelt for soloturer eller med ett barn. Tenker å bytte ut Bergans kompakt teltet i ett 2mannstelt, men teltet blir jo aldri så slitt at det må byttes ut. Nå står teltet ute i hagen som leke/herje telt til guttungen når det ikke brukes på tur. Ser fremdeles "nytt" ut Selv er jeg ganske så minimalistisk av meg å prøver å ha minst mulig ting, men som småbarnspappa er det jo begrenset for hvor harde og lange turer man kan dra på og krav til telt er ikke så store.
 14. Thulsa

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Ble en liten telttur ved Kvernskardet på Røros. Planen var å gå videre til Korrsjøen, men var så mye mygg under tregrensa at jeg trivdes bedre i høyden. Kjekt når bikkja kan bære ølet og baconet
 15. Thulsa

  Salewa Sierra Leone Pro II/III telt?

  Hvordan er liggelengden på denne?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.