Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 01. juni 2014 i alle områder

 1. Jeg har fått med meg at Daniel Lund Larsen har rapportert bl.a. mine innlegg her, sammen med trusler om søksmål mot både meg og forumet om hans vilje ikke skjer. Verden står altså ikke stille selvom vi leker i fjellet i finværet Her har det kun fremkommet saklig info, og om det er uenighet om det som står her så er det fullt mulig for personene bak Amfibi å skrive åpent her om hva man mener er uriktig info. Daniel LL har jo benyttet denne muligheten, men da kun for å klage over kunder som ikke har fått hva de har betalt for. En slik oppførsel bør absolutt eierne bak få med seg, for jeg kan ikke komme på noe som skader merkenavnet Amfibi mer enn noe slik. Hva tenker de som står bak? Hva tenker rettighetshaverne til de store merkenavnene som blir nevnt, hva tenker DNT? Jeg tenker hvertfall at mine penger er i tryggere hender om jeg biter på en hyggelig henvendelse fra Nigeria. Om dette er en mening som er helt uforståelig for Amfibi , og at det i tillegg er min skyld at jeg sammen med andre setter ord på kundeopplevelsene hos Amfibi, så er jeg tilgjengelig for henvendelser på mandag fra den stakkars advokaten som er dum nok til å ta på seg jobben med å kjøre et søksmål mot både meg og forumet. Velkommen skal dere være
 2. Hvorfor er ikke jeg saksøkt? Jeg startet jo tråden!
 3. Tilbake fra en rundtur i Etnefjellene. Kan jo ikke klage på været denne helga
 4. Du kjenner kanskje til uttrykket som sier at "det beste kan bli det godes fiende." Denne tråden kunne lett ha endt opp med både to- og tresifrede innlegg uten at du hadde blitt så mye klokere. Du hadde bare blitt mer forvirret i jakten på den perfekte sekken, og kanskje endt opp uten sekk siden den du kunne tenke deg å kjøpe ble dømt nord og ned og den du, i følge innleggene, burde kjøpe var alt for dyr. Som jeg skrev tidligere så kan du godt kjøpe denne sekken og prøve den ut. Skulle du bli fornøyd så er jo alt bra, men hvis du etter en tid ønsker deg noe annet så vil jeg anta at vi nærmer oss jul og du kan risikere at det ligger en ny under juletreet. God tur!
 5. Vært på tur i nærområdet igjen, kom på Torsdags morgen og dro hjem lørdags ettermiddag. Pakket med meg alt for mye som jeg alltid gjør på kanotur, men er jo lov og kose seg også Her trodde jeg at jeg så en elgokse med stort gevir, full zoom på kamera og tok bilde, så jo da at det var ett tre. Eneste fisken jeg husket og ta bilde av, ble vel til samen tatt 25 fisk alt fra 100g til 750g Steke fisk på steinpå primus Chiller med Film og Fredalgs pils 3 flotte dager med mye sol! rart jeg ikke ble solbrent når jeg kun gikk med singlet.
 6. Det sikreste er å ha med en kompis som ikke løper like fort som deg.
 7. Hvor høyt var du? Jeg tenkte opprinnelig å dra til Steinavatnet, men ble litt betenkt da jeg kom til Seljestad og så det lå snø oppover. Kjørte til Øyno i stedet og dro opp til elva og slo leir. Fin tur det også!
 8. Det du trenger er en jakke som holder vinden ute når det blåser og som holder vannet ute når det regner. Det gjør en tynn regnjakke like godt som noen skalljakke. Dette har jeg diskutert med mange, flere ganger her på forumet uten at det endrer på realitetene. Når det gjelder kondens så kan jeg fortelle deg at jeg har en skalljakke fra Arcteryx, Theta SV, som koster over 5000 kroner. Etter en times marsj i motbakke med sekk så kan du koke deg en kopp kaffe på kondensen enten det er sommer eller vinter. Jeg har presentert problemet for de som har laget jakken og de sier bare akkurat det samme som meg: "Fysikkens lover blir ikke opphevet fordi om du betaler mye for en jakke. Bruk luftemulighetene under armene så vil kondensproblemet bli mindre." Hvis du bruker en tynn regnjakke så kan du prøve med en som er litt stor, åpne opp i toppen og bunnen og håpe at gjennomtrekken (skorsteinsefekten) lufter ut mesteparten av kondensen.
 9. Hei! Kom hjem i dag. Har gått trekanten! Litt tyngre å gå nå enn om sommeren, men det var en veldig fin tur! En del snø igjen over Mellomfjell, men ellers var det null problem. Snøen på Mellomfjell var kanskje litt skummel til tider, siden vi ikke visste akkurat hvor dypt det var under, men vi var forsiktige og det gikk veldig bra. Nydelig tur med fantastisk vær!
 10. Da er jeg hjemme fra tur, det skulle vise seg at ett rævva forarbeid med leiren skulle føre til en kald natt og by på mer problemer enn bjørnen! Var så sliten når jeg skulle henge opp hengekøya at jeg hengte den opp skeivt og våknet opp i 3tida av at isolasjonen i posen var trykt sammen og det var KALDT! Måtte traske hjem i går natt med feber, kjipt, men man lærer nå noe hver gang man er ute. Bruk god tid på å sette opp leiren du skal tilbringe natten i. Når det kommer til bjørneangsten så var den faktisk adskillig redusert etter å ha lest mye på nett om bjørnens adferd og bjørn i Norge. Jeg hadde fortsatt plagsomt mye uro, og det gjorde også at det tok lang tid før jeg sovnet, det har med at jeg føler meg utrygg og jeg skal ta flere steg for å minimere dette. Kniven hadde jeg i beltet hele tiden, men jeg skal også gå til anskaffelse av en pepperspray jeg kan ha i beltet, har sett videoer på youtube, det er effektivt. Bare synd vi ikke får kjøpt bjørnespray her i Norge, det ville jeg følt meg mye tryggere med enn de puslete sprayene beregnet på tobeinte. En bjelle fastmontert på sekken vil nok også gjøre at jeg klarer å slappe mer av når jeg er ute og går så jeg slipper å være så redd for å overraske en bjørn. Det ble nevnt at en god vandrekjepp kan være godt, og det følte jeg faktisk også når jeg brøyt av en og gikk med den et stykke før den ble for tung. Så kanskje et lettvektsalternativ fra en sportsforretning hadde vært noe å teste ut, det er jo uansett godt å ha en/to gåstav å støtte seg til når sekken blir tung. I leir vil jeg også bli flinkere til å holde mat og matlaging adskilt fra der jeg skal sove, lå å grublet utover natten på at jeg lokker jo bjørnen rett til hengekøya mi for mexikansk gryte middag! Tror jeg slapper mer av når jeg vet at soveplassen min ikke er mer ettertraktet for bamsen enn noen andre plasser i skogen. Skjønner at noen av punktene kan høres ut litt ekstreme ut for bjørnetilstanden her til lands og det er det nok også, men dette handler mer om å kunne finne tilbake til tryggheten når jeg er på tur. Etter hvert så skal peppersprayen få ligge igjen hjemme, det er vertfall målet... I slutten av neste måned skal jeg på en 6 dagers tur i Selbu, der det faktisk er bjørn, håper riktig utstyr, forberedelser og innstilling kan føre til en tur uten nevneverdig angst
 11. Hei Jeg gikk Rondanestien fra Oslo til Hjerkinn i fjor. Jeg angrer ikke på at jeg gikk hele ruten, men det skal sies at jeg hadde et fantastisk vær. Mulig tiden frem til Målia ikke er så spennende om man ikke har været med seg. Jeg satt spesielt pris på kontrastene langs ruten både i form av ødemark/tettbebyggelse, lavland/fjellet, industriskog/urskog, bra hytte/fantastisk hytte, soloppgang/solnedgang, osv. Moskus så jeg aldri, men det ble et par elg og en del sau. Har bare sett moskus rundt Snøhetta før. Det viktigste er at man trives med å gå (høres kanskje litt banalt ut, men man skal tross av gå et stykke). Jeg vil anbefale alle som skal gå mer enn et par dager å tenke Ultralight Packing (legg igjen alt som er "kjekt å ha" (som sovepose (om man skal bo på hytte), primus/kokekar, flere enn to sett med klær, etc og velg det letteste av det du må ha med). Jeg var veldig forsiktig med hva jeg tok med og er veldig glad for akkurat det. Kroppen blir sliten nok av å drasse på maten mellom depotene. Husk at sekken ikke må være bombesikker. Velg gjerne en som har en egenvekt på under 1,5kg, men kan bære rundt 50L. Ekstratips: Er du glad i Snickers? Ta med mange da det er den beste turmaten/snaksen som finnes. Jeg stiller gjerne med erfaringer og tips over en kaffe om dere bor på Østlandet. Send PM. PS: Hele ruten kan nå lastes ned som et GPS-spor for de som liker å være på den trygge siden. Merkingen er stort sett bra hele veien, men noen steder må man følge med for ikke å gå feil.
 12. Tok med mitt splitter nye Wiglo LT4-telt på tur torsdag-lørdag denne uken. Enkelt å sette opp (Selv om det ble noe problemer med det ene hjørnet). Deilig med god plass. Veldig god lufting. Nå er jeg ferdig med klamme telt. Vekten var ikke noe problem, Og dama kan stå oppreist i teltet, så hun er fornøyd. En skikkelig god investering. Takk for alle anbefalinger.
 13. Det hendte at vi gled igjennom til knærne noen steder, men det var aldri så dypt som vi var redde for. Fra Trollheimshytta over Mellomfjell til Gjevilvasshytta var det mest. Ikke til bry, bare litt hardere å gå. For det meste gikk vi ikke igjennom altså. De to andre etappene var det så og si snøfritt. Elva man vader over nedenfor Blåhøa var dekket med snø noen steder, så vi slapp å vade. Det smelter nok fort nå, så da blir det nok vading fremover.
 14. TS. Hvis vandringen ikke blir for lang og med stor tung anatomisk sekk, hadde jeg valgt pustende regntøy (helst lang jakke og lårings) og vindtett jakke/bukse. Og heller gå i moderat tempo. Jeg brukte tidligere en lang jakke fra Peter Storm og lårings fra Jerven, på de fleste turer ca 30 år, uten fuktproblemer. Begge elastisk og pustende, veide lite og tok så liten plass at jeg kunne pakke det ned i ei lomme på militærjakka mi. Men de var normalt i en sidelomme, eller i ei lomme på lokket til sekkene. Men det er nok en fordel med en god sekk med meis/ramme, i stedet for anatomisk. Da puster det bedre på ryggen. Med lårings (fotturer) kommer all fukt fra skrittet opp og blir enkelt luftet ut. For meg har dette fungert bra. Skal du bruke rengtøy, er det også en fordel å tenke litt på bekledning under regnjakka, så det ikke blir for tett. Jeg bruker sjelden bekledning med "skall" klær, da jeg synes de er unødig tunge. Sommer og tidlig høst, bruker jeg helst lett bekledning i bommull. (Det tåler å bli brukt) I alle fall de skallklærne jeg har og de jeg har kjent på, vært tunge. (Vel å merke, av jakt-/militær type) Skall klær i + 20 grader, ville ikke jeg gått for. Men vær obs på at du kan få relativt lave temperatuerer også og husk myggen, med tanke på bekledning.
 15. Tror ikke det er så dumt, særlig med den jakka der. Begynner å bli et par år siden jeg sist brukte skalljakke til fjells og kan ikke si at savnet er påtrengende. Min kombinasjon er vindjakke + regntøy (poncho), men jeg tror du er på en farbar vei.
 16. Takk for alle svarene. Jeg får bare hoppe på det, så ser jeg. Jeg trenger den bare nå, siden jeg forbereder meg til "FOS" videre, hvis jeg kommer inn så er det forsvarets utstyr Takk
 17. Jeg tror ikke det er så "noga" hvor du går bare du ikke går for langt. Små barn setter pris på opplevelser mer enn kilometer og timer. Da mine barn var små så syklet jeg ofte på tur med ungene i en tilhenger, På anleggsveier som ikke er åpne for vanlig biltrafikk. Så gikk vi en halv eller en time, satte opp telt, fisket, badet og laget enkel mat på bål. Dette pleier å være nok i masse vis for disse små.
 18. Tidligere i dag bestillte jeg Exped Synmat 7LW UL for 1100kr hos Oslo Sportslager. Jeg liker å tro at det er en bra pris. Har kun erfaring med Downmat 9LW XP, og disse tror jeg ikke kan sammenlignes på annet enn komfort. Men jeg har trua på synmaten. 600gram med komfort kan jeg leve med
 19. Du får gjøre som på Svalbard. Legge ut knallskudd slik at du ivertfall er våken når bjørnen røsker deg ut av teltet. Men ok har det litt på samme måten i bjørneområder. Skulle på jakt i dividalen en gang, og ligge i telt. På veien opp dit hører jeg på radieon at det er sett bjjørn i området...lå i bilen den helga jeg. hadde nok vært modigere om jeg ikke var alene...er en smule mørkeredd også, ha ha
 20. REs

  Telt her

  Hvis ikke den "høye" vekta betyr noe for deg så kan du jo prøve det på noen turer. Prisen er det ikke noe å si på. Jeg kjøpte en gang, for over 20 år siden, et sølvfarget iglo telt fra Ellos. Det var litt tungt i forhold til en del andre tilsvarende telt, men det var veldig billig og hadde stormklaffer rundt hele teltet. Jeg brukte det i mange år, både sommer og vinter og det funket helt fint. (Sikkert ikke så mange andre telt som kan skryte av å ha fått en telemarkski inn gjennom taket.) På dette bildet hadde vi -17 grader og det blåste en liten kuling, men teltet holdt. http://www.fjellforum.no/topic/28863-valg-av-telt/
 21. Bra jobba! Er bare å stå på videre! Virker som om du ikke mister motet av litt motgang, det er bra saker Gikk du alene, eller med andre? Å få med seg noen, eller bli med andre kan være fin måte å lære bra triks på. Du kan jo f.eks hive deg på en av fjellforums fellesturer.
 22. Da er jeg tilbake etter noen fantastiske dager. Så fantastisk faktisk, at jeg nå er omtrent så solbrent som jeg aldri før har vært. Uten solkrem i høyfjellet - håpløst! Tok skolebussen merket "femunden" klokken 13.50. Fikk hjelp med bussruta på turistkontoret. Sikkert enklest å ringe AtB på forhånd. Veldig høy vannstand i mugga. Hadde egentlig tenkt å padle ned fra nedre muggsjø, men det hadde vært sprutsikker selvassistert aktiv dødshjelp. Elva var over breddene sine, såpass mye et sted at jeg måte bruke packraften for å komme meg over ei sideelv(kunne gått rundt ei myr). Ganske vått i myrene, men ikke værre enn at jeg kom meg tørrskodd opp, og ned. Vannstanden i nedre muggsjø var nok gode 30cm over "normalen", men sank 10 cm på natten jeg var der oppe. Ikke noe snø oppe ved nedre muggsjø. Flekkvis snødekke på de toppene jeg så derfra. Sov under åpen himmel, med packraften som ly for solen. Ikke antydning til mygg eller knott. Prøvde meg litt med fluestanga, men fikk ikke noe. Var fisk som vaket i nedre muggsjø. Litt mye vann i elvene for fiske. Pensumlesinga gikk heller dårlig, alt for mye å finne på der ute Padlet nordover til Feragen, og vestover til røros. Bilde fra Nedre Muggsjø.
 23. Testa i dag packraft Llama m/stangholder påmontert i ett skogsvann. Noen stusselige abbor ble dratt inn og fikk jo testa den uten en person sittende forran på baugen. Flyter bra og lærer stadig nytt. Husk å skru i pluggen skikkelig . Ellers så er det jo nå å vente i spenning på åra og kanskje jeg bestiller den vesten en linka til her
 24. Den første posten i denne tråden inneholdt personopplysninger - og det er nå redigert bort. Amfibi har gått ganske hardt ut mot oss her på forumet - både på PM og på epost, for å få slettet 4 poster - en gjenganger i disse meldingene har vært: "ellers vil vi vurdere søksmål mot bruker og/eller forum". Jeg har forsøkt å si at de heller burde lagt seg langflate og prøvd å snu det negative til noe positivt. Kanskje de kunne slå på stortrommen og gi medlemmer her på forumet et knalltilbud e.l.. Men de har heller valgt å sende mailer og PM'er til oss og enkeltmedlemmer med ønske om å slette innlegg som de mener er feil. Om de venter på svar så kan de lese denne posten - det blir ikke mer svar til de enn det de får i denne tråden. Si det dere har på hjertet i all åpenhet - så skal vi og brukerne svare så godt vi kan. Slike tråder kan være en utmerket arena for å rette opp inntrykket som er skapt av bedriften, og om vår oppfatning av realitetene er feil så kan dere forklare det her.
 25. Og der var en støydemper til Omnifuel på vei i posten ja... Klarte ikke la være!
 26. Dette er grunnen til at jeg foretrekker å dra alene på tur,...
 27. En liten rapport fra Valdresflya i helga. Fantastiske forhold og lite folk. Det er fremdeles bra med snø, og den såpass lave nattetemperaturen det var i helga, så var snøen overraskende fast. Hadde en tur på Rasletind og Kalvehøe. Kikket ned i Leirungsdalen, og der er det ikke skiforhold. Elva er åpen, og det er lite snø igjen. Fikk noen suverene nedkjøringer på et par av fonnene nedenfor Rasletind. Er nok snø til pinsehelgen også..
 28. Jeg har aldrig selv haft børn og ved måske ikke helt, hvad 6-7-årige kan, men jeg prøver alligevel et svar. Hvis vi skal holde os til Årdals-siden af Jotunheimen, må det blive Soleibotntind (eller bare Soleitind - den har flere navne). Fra parkering på Tindefjellvejen lidt før bomstationen (uanset hvilken side du kommer fra - så sparer du bomafgiften, hvis du skal samme vej tilbage) er der et stykke vej at gå, og det er ikke super-spændende hele vejen, men når du først er fremme på toppen, har du den mest fantastiske udsigt til Hurrungane vestfra. Hvis Luster-siden af Jotunheimen også er aktuel (det er ikke så langt fra Årdal), kan Dyrhaugstind eller Nordre Skagastølstind måske også være mulige. Eventuelle muligheder omkring Tyin og Eidsbugarden vil jeg ikke udtale mig om. Fra Valdresflya er nogle af de østlige toppe på Kalvehøgda også mulige, f.eks. Rasletind. Selv om Årdal måske er nærmest set fra Odda, er Valdresflya lige så let at komme til.
 29. Butikken fremstår som meget useriøs. Heldigvis har jeg aldri lagt igjen en krone hos Amfibi og kommer heller aldri til å gjøre det. De kan gjerne komme med søksmål, om de har råd? For dette vil bli svært kostbart, de har en svært dårlig sak og samtidig kjemper de i mot ytringsfriheten. Med slike trussler har de nok gravd sin egen grav. Synes det er flott med slike forum, her kan vi diskutere fritt og høste erfaringer av hverandre. Dette igjen medfører at slike useriøse butikker blir synliggjort.
 30. Jeg var opp i litt over 900 meter i midtre Etnefjell rundt Løkjelsvatnet. Hørte det var mer snø på Seljestadsiden. Tipper det er tjukk is på Steinavatnet ennå der oppe. Bildet her er fra ca. 800 moh, men i en nordhelling. I sørhellingene var det ikke snø i denne høyden. Hyttene du ser nede til høyre på bildet er Kvamsstølen sør for Stordalsvatnet i Etne.
 31. Regnjakke eller skalljakke...våt blir du uansett. Viktigst er det at det er gode luftemuligheter under armene.
 32. Ikke noe å si på prisen på denne, Vekt 38 kg burde ikke være noe problem, men du lemper ikke denne opp på og ned fra biltaket alene uten fare for å herpe lakken på bilen. 38 kg er ikke mye hvis du lesser det på en stang i et treningsstudio, men problemet med kanoen er at du ikke får skikkelig tak på den når den skal løftes. Jeg har over 20 års erfaring med Hasle kano. Den veier ca. det samme og første gang jeg forsøkte å få den opp på biltaket alene fikk jeg et solid minne midt i panseret på min nesten helt nye Volvo stasjon. Du må nok regne med at kanoen vil bli utsatt for litt dunking og skraping siden du har små barn som skal gå ut og inn av den hver gang du er i land. Små barn entrer ikke en kano som beskrevet i de fleste "bruksanvisninger". Mitt råd er at din nye kano bør tåle en dunk eller to, være stødig sideveis (barn sitter ikke i ro) og ha nok bagasjeplass. Og så må den flyte hvis den kantrer og fylles med vann. Da har du en liten mulighet til å komme deg tilbake i kanoen etter et uhell. Dette kan du trene på i badesesongen. Små barn sitter godt på en sammenrullet sovepose eller liggeunderlag, men ekstra seter kan være bra for en dagstur eller fisketur. Du får med mer bagasje uten seter til barna. Retningsstabilitet og fart merker du bare hvis det blåser eller når du er ute alene. Hvis du lærer deg riktig padleteknikk så er ikke dette noe problem. Min bror har padlet både kano og kajakk mye lenger enn meg, men han har aldri brydd seg om å lære seg riktig padleteknikk i kanoen. Dette har ført til at han enten sitter og vifter med åra fra side til side eller ofte så bruker han en dobbel kajakk åre når han er alene i kano. Etter min mening er dette som å kjøre motorsykkel med støttehjul. Padler du alene i kanoen så legger du bagasjen eller f.eks. en stein foran i kanoen og hvis du padler riktig så trenger du ikke skifte side på åra før du eventuelt skal legge til et sted eller manøvrere deg gjennom smale passasjer. Hvis du padler alene kan du også snu kanoen og padle med akterenden frem. Da steiler den ikke så mye, men en del kanoer, også denne du linker til her, har en tverrpinne like ved setet som kommer i veien for beina. Barn elsker kano. Du kommer mye nærmere naturen enn i båt og så kan barn få fingrene ned i vannet, noe du aldri klarer å venne dem av med før de er stor nok til å dra på tur alene.
 33. Turer man ikke lærer av, det må være kjedelige greier Du passer bedre i amerikansk natur enn norsk, siden mye av tankene dine er hverdagsregler i visse områder der borte. Lettvektstaver har i alle fall en gang jaget grizzly, så blåbærbjørnene våre stikker nok. Advarsel: fotografen er ørlitegranne høy på adrenalin. http://www.youtube.com/watch?v=jtsI1DOlVow
 34. Jeg fant ikke noe om hvem som hadde laget denne sekken. Det pleier å lønne seg å kjøpe et anerkjent merke. En ting jeg har opplevd med billige sekker er at noen av justeringsfunksjonene som er på dyrere sekker dukker opp på billige sekker, men kun som dekorasjon. De har ingen funksjon. En kopi blir aldri noe annet enn en kopi. Det er som regel en grunn for at en sekk er billig. Det er ikke alltid at det som er dyrest er best, men det billigste er som regel alltid dårligst. Er du ung og sprek så tåler du noen turer med en mindre god sekk, men jeg vil tro at det ikke vil gå så lenge før du oppdager om dette er en brukbar løsning for deg. Til den prisen som er oppgitt så vil jeg tro at du ikke går konk om du finner ut at du har kjøpt katta i sekken. Selv har jeg en sekk til over kr. 4000,- men så har jeg slitt ut noen billigere sekker før jeg fikk den jeg har nå.
 35. tronn

  Telt her

  Takk @Stig Erik Olsen. Jeg synes disse stoffene virker litt merkelig for bruk i telt. Åpenbart billige materialer. Godt mulig at de er sterke, men jeg ville prøvd meg forsiktig fram med teltet. Ikke stupt ut i lange turer.
 36. Fant litt info om teltet, Outer layer - 190T Polyester - 1200mm Waterproof Inner layer - 190T Polyester - 800mm Waterproof Sewn-in ground sheet - 210D Oxford Polyester - 1500mm Waterproof 3 fiberglass tent poles - 2x 8.5mm, 1x 7.9mm
 37. tronn

  Telt her

  I skogen er man godt beskyttet fra vær og vind. På fjellet kan man møte ekstremvær, og prisen på teltet tilsier at det ikke er ment for denslags vær. Da det er veldig lite info om teltet, antar jeg at det er et godværstelt som i beste fall kan brukes på fjellet om sommeren. Men også da ville jeg vært litt skeptisk. Jeg har litt vanskelig for å se hvordan teltet er bygget opp.
 38. Neida, jeg hadde det man kaller på fint norsk for en utfordrende oppvekst og lærte i ung alder at man kan enten sitte ned å syns synd på seg selv eller jobbe rævva av seg for å få til noe her i livet, jeg velger det siste alternativet selv om det ikke er så behagelig. Jeg gikk i en liten gruppe på 6 folk, der 2 av de kjenner til min angst for bjørn. Det er ikke bare angst for bjørn jeg jobber med om dagen, men et lite hav av bagasje etter den nevnte utfordrende oppveksten som jeg skrev om lengre opp, så du skal ikke se bort i fra at jeg dukker opp på fellesturer i fremtiden for å utfordre flere angstlidelser, da under et annet navn.
 39. Jeg har et exped synmat 7 ul i godt nok i regular size, men er glad for det. Fylder ikke meget, vejer ikke meget og super komfortabelt. Det fåes også i en large & wide udgave.
 40. Jeg syns hoftebeltet så litt spinkelt ut, men der er det jo stor forskjell på hva folk vil ha. Det blir fort litt tyngde i sekken når man skal være ute i 1-2 uker og det er viktig at sekken takler den tyngden. Det beste er jo om du kan prøve sekken et par dager, med maks tyngde. Teste at du ikke får vondt noen steder etter å ha gått med sekken lenge, før du tar den med på langtur. Jeg er på min 4. sekk nå. Første var en hellsport som ga meg blåmerker på hoftene, andre var en bergans hvor jeg ikke fikk strammet beltet nok når jeg ikke hadde jakke eller tykk ullgenser, den 3. var en norrøna som ga meg gangsperre og slett ikke taklet tyngden alle tester påsto at den taklet suverent. Nå bruker jeg en fjellreven, den kunne også hatt bedre stramming av hoftebeltet, men er den mest behagelige sekken jeg har hatt så jeg skal holde på den til den avgår med døden. Dette har, prismessig, vært ganske midt på treet sekker. Fra 800 (mener jeg hellsportsekken kostet)- rundt 3000kr. Har man begrenset økonomi så må man jo ta hensyn til det, men i lengden kan det fort bli dyrt å kjøpe flere billige sekker. Men det betyr ikke at en dyr sekk er så veldig mye bedre. Om du får returnert den så er det vel bare å bestille og teste
 41. Neoair Xtherm. Varmt og tåler mere en Xlite. Overflaten er ru og litt gummiaktig og sklir ikke. Vekt uten den ubrukelige pumpen som følger med er 450 gram. Luftkammerene er horisantale og underlaget føles mere flatt enn på exped-underlagene. Med rabattkode Midt14 havner du på 1596 fraktfritt. http://www.fjellsport.no/therm-a-rest-neoair-xtherm-reg.html Er du bredskuldret og lang bør du gå opp en størrelse. Da blir det et par hundrelapper ekstra.
 42. Amfibi må gjerne saksøke meg, i hvert fall. Si fra, så skal jeg sende navn og adeesse.
 43. Den som er redd for Bjørn bør ikke gå alene i skogen. .....gammelt indianer ordtak
 44. Gjest

  Amfibi konkurs!

  Trusler om søksmål mot brukere på et forum på grunn av negativ omtale fra kunder som ikke får varene de bestiller. Det er sterkt. Tror ikke Amfibi.no kaprer noen nye kunder her inne...
 45. Ved hjelp av søk på tjenester som proff.no ser man jo at dette er en ganske klassisk historie. En virksomhet går under men den har forbindelser til flere andre meget solide virksomheter som driver med friluft og fiskeutstyr. Essensen her er at man prøver å berge merkenavnet for på den måten å tjene penger på videre drift. Samtidig kvitter man seg med gjeld gjennom en styrt konkurs. Dette er helt vanlig innen næringslivet hvor store virksomheter deles inn i mindre enheter slik at ikke skuta synker dersom en mindre del av driften går dårlig. Det er verdt å merke seg at et nytt Amfibi kan bli en solskinnshistorie da de nye eierne ser ut til å ha lang erfaring og svært solide regnskapstall. Att gammel majoritetseier klusser det til med tåkelegging og trusseler er bare de siste klossete krampetrekninger.
 46. Jeg har aldri handlet på Amfibi før, og jeg kommer nok ikke til å begynne nå...
 47. Eller som Bjørnson sa om tiden han var fylkesmann i Molde... "De levde som ville dyr... de hverken røkte eller drakk"
 48. Er det ikke slik at summen av laster er konstant? La folket snuse og røyke i vilden sky, vi har da andre problemer her i verden vi kan engasjere oss i. Eller som salige Jens Bjørneboe sa engang i en debatt om pornografi: "Jeg beundrer folk som vier livet sitt til kampen mot noe de aldri har sett."
 49. Da har jeg fått hentet min Packraft. Kan jo ikke nekte for at den er blitt testet på stuegulvet Blir nok ut en liten tur senere i dag eller i morgen for å teste i det rette elementet. Jeg fikk også med en slik gratis stangholder, og jeg sendte min mail mellom 9 og 10 en gang. Stiller meg undrende til at ikke Kjell Iver har fått oppdatert ordren sin, da det virker som han var først ute.
 50. Brukte himmelspretten til å sprette litt rundt i Vestmarka, tok bussen til Sollihøgda og la på vei sørover under et flott sommervær. Som vanlig på jakt etter noen kjentmannsposter, denne gangen Nysetervollen og Bergsåsen. Er ikke så veldig flink til å ta bilder av blomster, men måtte ta et bilde av disse karene ved Store Sandungen. Etter Myggheim (som nå passer til navnet sitt) gikk jeg over Storemyr, tilrettelagt for alle. Bergsåsen er det høyeste punktet i Asker, med hele 459moh, fin utsikt over Oslofjorden. Endte opp i Asker, hvor beina måtte byttes ut med tog. Turrapport her. Tarjei
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.