Gå til innhold

mila

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  144
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om mila

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Interests
  Friluftsliv, sykkelsport, hund, litteratur, reiser, strikking
 • Sted
  haugesund

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Tusen takk! Tror bruer skal gå greit mtp hundene, de er vant til å gjerdeklyvere uten å nøle selv om yngstemann ikke akkurat er et elegant syn. De er uansett lette nok til at de kan bæres, under 20 kg begge to. Verre med hu mor og magasuget. Men det skal gå greit, da.
 2. Jeg har en herlig finsk lapphund som blir to år i november. Super turkamerat som takler det meste bortsett fra dypt vann/svømme. Hun er med på fjellturer til fots og på ski, traver ved siden av på joggeturer og hun er med på jobb når det er mulig. Har såvidt begynt å venne henne til kløv, foreløpig bærer hun fire plastposer og en kvart kilo mandler på hver side. Flinke bisken! Mer tilbakeholden med å ta henne med på sykling ennå, det får vente til våren.
 3. Hvordan er det med elvene på denne ruta, må de vades eller kommer man tørrskodd over? Er de i tilfelle enkle å vade? Vi kommer til å gå med storsekk (skal telte) og har med to unghunder som ikke er særlig glad i dypt vann. Er jo ikke akkurat sommervær på Vestlandet for tida, mye regn bidrar ikke akkurat til å redusere vannføringa.
 4. Jeg gikk bare i joggesko i Atlasfjellene, inkludert toppturen til Toubkal. Har helt sluttet å bruke fjellstøvler i tørt vær, bare vanlige joggesko eller terreng-jogg. Jeg har aldri tråkket over.
 5. Tenker Galdhøpiggen fra Juvass må være midt i blinken. Relativt kort, men variert tur med sin naturlige tre-deling; lettgått terreng fra Juvass til Styggebreen, så taulag over selve breen og til sist opp den spennende ura. Det er riktignok 7-årsgrense på breføring, så 6-åringen er litt for ung ennå. Da jeg gikk opp piggen for noen år siden, hadde jeg følge med en gutt på 7-8 år et stykke oppover ura. Jeg pratet en del med ham, og da jeg formidlet hvor imponert jeg var over utholdenheten hans: "Jeg får 100 kr av pappa når vi kommer til toppen." sa gutten "For å klare turen?" spurte jeg "Neeii" sier han "For å smile mens jeg går."
 6. Så fin og koselig rapport! Og fisk i panna gjør seg alltid!
 7. Da var det nok lurt å utsette Steinavatnet en stund, ja. Får ta deg igjen seinere i sommer.
 8. Hvor høyt var du? Jeg tenkte opprinnelig å dra til Steinavatnet, men ble litt betenkt da jeg kom til Seljestad og så det lå snø oppover. Kjørte til Øyno i stedet og dro opp til elva og slo leir. Fin tur det også!
 9. Kan anbefale Melderskin på 1400+ med start fra Rosendal. Gikk opp på seinsommeren for noen år siden, var såvidt blitt snøfritt nær toppen. Flott tur! Flott topp! Masse utsikt!
 10. Belmont titan steikepanne 16.5 cm Exped synmat UL7 Vargo titan travel mug 450 WIP: Roberts ultralight sovepose 500 *on a roll*
 11. Posen - Roberts ultralight 500 - er nå nesten bestilt, venter bare på bekreftelse av et postnummer på co.-adressen i Tyskland. Har veldig lyst på en sommerpose også, min sommerpose veier 1400 gram, ser det er utrolig lette poser både 200 og 300. Men det får vente. Synmat er det ikke så verst pris på, blir sikkert en om ikke så lenge. Telt må det helt klart undersøkes mer på. Ikke så vanskelig å finne bra og lette, men de koster jo en del. Fjellheimen SL er notert som det beste alternativet vs Rondane SL, nyttig tilbakemeldig da de ser ganske like ut plassmessig på bildene. Utenlandskjøp er også en mulighet mtp lavere pris. Når det gjelder tarp så oppholder jeg meg nesten bare på fjellet, så kanskje det er like greit å glemme det foreløpig og satse på telt, ja. Osprey sine sekker har jeg gode erfaringer med, har Talon 11 og Stratos 24 som dagstursekker i tillegg til en Lowe Alpine 35, Kunne likevel tenkt meg noe enda lettere, som f.eks. den GoLite 50 literen som er meget sympatisk priset. Jeg telter vanligvis ikke på vinteren. Telt hadde vært utrolig greit å få snarest, men økonomien tilsier at det mest sannsynlig må vente en stund. Holder på med hyttekjøp også, så jeg må ikke akkurat lete etter noe å bruke pengene på. Så sitter det en liten påtrengende djevel på skuldera mi og maser: Jammen det er jo bare å låne bittelitt mer penger! Ser poenget ditt, men for meg er ikke dette et alternativ. Jeg slipper også unna noen kilo når hunden kan begynne å bruke kløv med full vekt. Tusen takk for alle de bra svarene, setter stor pris på det!
 12. Så bra du har gode erfaringer med Roberts, alltid en fordel med ok referanser når man kjøper online og ikke selv har mulighet for "nærkontakt" med produktet. Jeg tenker først og fremst å bytte ut 3-sesongsposen min på 2 kg med noe lettere, så kan det bli ny sommerpose seinere. Bergans helium har jeg sett på selv også, hyggelig pris også.
 13. Skal ikke kjøpe alt på en gang, tenker sovepose først og fremst. Og så kikket jeg på den Golite-sekken, er ganske fristet til å bestille. Sekken ser veldig ok ut, prisen er helt overkommelig og jeg kan sende via Tyskland og slippe norsk moms! Rammeløs er jeg mer tilbakeholden med, har leddgikt og er redd jeg må gå for noe litt mer anatomisk. Teltforslagene noteres, Hogback var ganske kult, da! Når det gjelder mat så regner jeg en pose real, (hvis jeg ikke fisker) 6-7 brødskiver, 100 gram sjokolade og et par never nøtteblanding per døgn. Har som regel med flytende margarin og litt rømme til et par fiskemiddager også.
 14. Jeg bærer altfor tungt. Kommer glatt opp i 16-17 kilo på en helgetur, og det er ikke så veldig behagelig å bære med seg. Jeg er bare 1.60 cm høy og med ei vekt som såvidt bikker 50 kg, er dette i meste laget. For å få en oversikt over hvilke områder det er lettest kvitte seg med noen gram - for ikke å snakke om kilo - laget jeg en utstyrsliste. Den er ikke helt komplett, men ikke overraskende trekker telt, pose og sekk vekta godt opp, selv når jeg bruker sommerposen. Er en del å hente på andre områder også, bl.a. kløv når hunden er helt utvokst. Vil likevel så smått begynne å skifte ut/supplere det dyreste utstyret, og har noen ønsker mtp telt og pose. Tar veldig gjerne i mot tips, både når det gjelder utstyrsønsker og ikke minst generelle råd om hvordan man får ned vekta! Telt Trenger ikke ikke å være helårstelt, vil bare være unntaksvis jeg telter i < minus 5-6 grader. Gjerne 3-manns, fint med plass til to mennesker og noen lapphunder. Ikke noe krav med to innganger, må være raskt/lett å sette opp. Har kikket på Helsport sine Fjellheimen superlight og Rondane superlight, bittelitt mer vekt på førstnevnte og Rondane er også rimeligere. Noen som har erfaringer med disse teltene og gi meg noen pro og kontra? Sovepose Vil ha dunpose. Her har jeg snust på Marmot Helium og Roberts Ultra- eller superlight 500. Sistnevnte kan jeg sende via slektninger i Tyskland, slipper da unna norsk moms og toll. Marmoten må jeg ev. kjøpe på ebay. Tarp Kan jo være et bra alternativ til telt i sommermånedene. Vil gjerne ha tips om noe fjærlett! Hva er hensiktsmessig størrelse for to personer? Og hvordan fungerer tarp når det er vått i bakken, enten fordi det har regnet eller pga dugg. Underlag Er forsåvidt fornøyd med Bamse-underlaget mitt, ikke akkurat ekstremt tungt, men det tar jo en del plass. Exped synmat ul 7 er et alternativ. Sekk Arcteryx-sekken er ganske tung i seg selv, men den er god som gull når det gjelder hytte til hytte turer. Med telt, pose, underlag og kokesaker bidrar den ikke akkurat til å lette børen. Hvis jeg supplerer med ny sekk er jeg litt i tvil om jeg skal gå for en 70-75 liters eller en med omtrent samme volum som Arcteryx-sekken, 62 liter. Eller i praksis noe mindre da jeg har den minste størrelsen. Som sagt, jeg tar veldig gjerne imot tips om lettpakking og/eller konkrete kjøpetips.
 15. mila

  Dunpose og hund

  Ingen tegn til allergi ift dunjakka i hvert fall. Satser på hun tåler en dunpose også!
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.