Gå til innhold

Elisabeth-81

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 069
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  9

Elisabeth-81 vant dagen sist September 12 2014

Elisabeth-81 hadde mest likt innhold!

Om Elisabeth-81

 • Bursdag 17. mars 1981

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Buskerud

Nylige profilbesøk

1 830 profilvisninger
 1. Tusen takk Glemte visst å skrive det jeg Både Naali og Fámolas er Lapsk vallhund
 2. Jeg har vært uforskammet lite aktiv på forumet i det siste. Tiden har forsvunnet på andre ting. Og ting har vært ganske tøft. En ble til to, som igjen ble til en, men nå er det to igjen. Goaskin ble bare 1 år. Fikk en kreftkul på snuta som viste seg å være ekstremt hissig. Jeg har fortsatt grusomme bilder i hodet fra de siste 2 dagene hans. Det er 1,5 år siden han døde og jeg savner han like mye enda. Alle mine hunder har hatt/har noe helt spesielt, men han hadde det lille ekstra som gjorde han så gjennomført perfekt for meg. 9 mnd etter at Goaskin på grusomt vis ble revet bort fra meg fant jeg svensken, også kalt familiens sorte får. Naali heter han på papiret og det er det han som regel blir kalt. Han var en monstervalp uten sidestykke. Nå er han 10 mnd og har mistet tittelen monstervalp. Han er så visst en håndfull, men det ville jeg også ha. Skal man ha mye i trening så får man som regel mye på tur også. Han er snill og myk, men frekkere enn fanden. Han har en forkjærlighet for baller og elsker generelt alt som skjer, muligens med unntak av hva som skjedde da han stakk snuta i et jordvepsebol. Han har også vist seg å faktisk evne å sovne i telt. Men å sove ute er noe han ikke driver med, kan jo risikere å gå glipp av noe. Så mens storebror Fámolas tar sine cowboystrekker i hver pause på tur, så sitter Naali og holder vakt. Sutrer litt over dårlig fremdrift og forstår ikke helt konsptet med pause. Man kan vel ikke annet enn å håpe at det kommer med alderen. Han startet som et noe stressende tilskudd i familien. Mens Fámolas og Goaskin umiddelbart fant tonen, brukte Fámolas ca 2 mnd på å våge å nærme seg pirayaen. Nå er jeg glad for å kunne si at selv en svenske kan bli en del av familien, gutta har mye glede av hverandre, selv om ordenspolitiet Fámolas noen ganger syns tenåringen er litt vel frempå og må sette han litt på plass. Savner fortsatt Goaskin, men Naali har klart å stjele en stor plass i hjertet mitt han også.
 3. Her er min lille linselus/turvenn/treningskompis/wannabe fuglehund. En Lapsk vallhund på 2,5 år Så er det lillebror. Han fikk bare bli ett år gammel. En nysgjerrig bølle med masse potensiale. Vi savner han veldig. Så er det dem begge. Det er mye tenner når lapske leker
 4. Jaktlyst er det her også, nå har jeg alltid lomma full av godt og hver gang de kommer bort så får de en godbit. Det har hjulpet endel på han eldste. Han yngste har fortsatt hodet fullt av graut De kan løpe ganske langt, men de blir ikke borte lenge. Men jeg jobber med at det skal lønne seg å være i nærheten av meg. Tror nok de fleste lapske er snille, men de er jo laget for å skulle kunne løpe mange mil på vidda så at de er rundt hele fjellet før man selv har rukket begynne å gå er jo ikke så merkelig. Er ikke så sikker på at all jakta er jakt og ikke gjeting heller. Men det hjelper jo ikke for det stakkars dyret som plutselig har en hund etter seg.
 5. Hahaha...jeg var på tur med 6 lapske i høst. Da var det liv Kun med tanke på tur så holder det godt med en. De er jo over alle hauger før man rekker tenke seg om så det holder egentlig å følge med på en. Men i trening er det fint med to. Så har jeg alltid tenkt at jeg skulle ha to hunder. Kunne ikke det da jeg bodde i blokk, men nå var liksom muligheten her, så da kunne jeg jo ikke si nei. Syns det er greit de er jevngamle så blir de gamle samtidig. Vet ikke helt hvordan jeg skulle fått til å ha en ung som vil på lange turer og en gammel som bare vil på korte turer. Men, det hadde kanskje ikke blitt et problem. Bestemora til min eldste er 10 år og fortsatt fin i farta Men to lapske er dobbelt så moro som en. De tar helt av noen ganger. Moro å se hvor stor forskjell det er på demogså, enda det er samme rase og t.o.m samme familie. Han eldste kan være litt veslevoksen og er veldig fin å trene lydighet med. Han yngste er skikkelig barnslig og et helvete å trene lydighet med. Derimot er han yngste mest på i smeller og spor. Der har jeg jobbet mye med han eldste for å få han der han er i dag.
 6. Oi, såpass. De burde jo vært tette som gummistøvler. Tror nesten jeg ville kontaktet Lundhags og hørt jeg. Kan da ikke være riktig at de skal lekke vann når de er så fulle av fett.
 7. Ja, det er 10 størrelser større enn mine De er fullnarv nubuck. Alle støvlene til Lundhags er fullnarv. Sikkert lurt av deg å prøve et annet produkt. Ha på voks kanskje. Ellerså mistenker jeg at de blir tettere med tiden, syns det virker sånn på mine, uten at jeg kan forklare hvorfor. Tipper det er ved sømmene det trekker inn vann. Du kan jo prøve å smøre på fett uten at du smelter det i det området hvor de trekker inn vann. Kanskje sømmene tettes bedre da. Jeg aner ikke altså, bare skyter ut noen tanker. Tenker at du må ha på noe som lager en slags hinne oppå.
 8. Jeg smører inn mine med Lundhags leather grease og de holder like tett som gtx-støvlene mine. Hvordan du har klart å bruke 5 bokser er utrolig, jeg er fortsatt på min første boks og har hatt støvlene i 4 år. Det kan lønne seg å varme opp fettet og gni inn der du føler det trekker inn vann. Ingen grunn til å smøre inn hele støvelen. http://www.lundhags.se/sk-tselr-d-k-ngor/ Men om du ikke får de tette så er det vel verdt å prøve noe annet enn leather grease.
 9. Elisabeth-81

  Sinna hund

  Hunden din er trolig i den psykiske kjønnsmodningen nå og da er det ikke uvanlig at de blir litt rare i oppførselen. Jo mer du jobber med det nå dess større er sansynligheten for at det går over når hunden blir voksen. Dersom hunden liker å være ute så kan det være en idé å gå rolig bort til den og og ta den med inn hver gang den bjeffer. Ikke si noe. Bare sett på kobbel og ta han med. Om du gjør det hver gang så kan han kanskje etterhvert forstå at det er kjedelig å bjeffe for da må han inn. Noen nevnte å lære hunden kommandoen "hals" uten å forstå hvordan dette skulle hjelpe. Det er ikke "hals" som hjelper, men et viktig moment i denne øvelsen er å lære hunden "stille". Det er denne delen som kan fungere om man har en hund som bjeffer mye. Alikevel vil jeg ikke anbefalle dette. Jeg har en hund som bjeffer veldig lett, det var den enkleste ting i verden å lære han "hals" (vi trener bruks så det er derfor vi har trent hals). Det var ikke like lett å lære han "stille". Resultatet ble at han halset hver gang han var usikker på hva han skulle gjøre. Så jeg har ikke troa på å lære en hund denne kommandoen for å få han til å være stille. Jeg antar at din hund føler han må vokte sitt territorie i og med at han ikke bjeffer på tur og ellers ikke er skeptisk til folk. Å få bort den adferden er nok ikke veldig lett. Noen hunder har mer vokterinstinkt enn andre og instinkter er noe man egentlig ikke kan trene bort, men man kan klare å dempe dem. Det jeg ville gjort var å alliere meg med noen som gidder å gå fram og tilbake forbi huset deres. Da er du forberedt på at noen kommer. Bruk det som hunden liker best (favorittleke, godbit e.l.) Lek med hunden eller tren kontakt og fór på med godbiter mens den andre personen går forbi, jobb med å holde kontakten med hunden. Etterhvert kan du trene lydighet mens noen går forbi. Gå gradvis nærmere den andre personen. Om hunden mister fokus på deg så har du gått for nære. Om du ikke klarer å få kontakt i det hele tatt så ta hunden med inn. Slipp den ut igjen ganske fort, bjeffer han igjen så ta han med inn. Sånn kan du holde på til hunden, forhåpentligvis, en dag slutter å bjeffe
 10. For 1,5 år siden fikk jeg en Lapsk vallhund. Ble så forelsket at i vinter måtte jeg ha en til. Storesøsteren til nr 1 en moren til nr 2. Faren til nr 2 kjente jeg også fra før og er verdens største sjarmør. Pga foreldrene valgte jeg å få en til før førstemann var blitt voksen. Hadde tro på kombinasjonen. Resultatet er et hakke galt, men også mykt, troll. Full av liv, nysgjerrighet og motor Nå har jeg to lapske hanner, en langhåret og en korthåret. Vi har det veldig fint sammen Begge trener spor, smeller og lydighet og elsker teltturer og snø Bedre kompiser finnes ikke.
 11. Takk for tips Jeg kan jo ha med litt eddik på tur, da får han tørrfor. Men nå kan det godt hende at Mr. Matvrak får storebror til å spise opp maten sin. Utrolig hva det gjør med apetitten å ha en hengende over seg mens man spiser V&h går ned på høykant. Er jo litt hyggelig syns jeg, at hunden gleder seg til mat og blir litt vill i blikket når man gjør klar maten Han har hatt slike perioder med tørrfor også, men der går det mer opp og ned.
 12. Jeg forer ikke med vom, men fullfor fra V&H, da får hundene alt de trenger. Jeg trodde dette foret var ganske dyrt og ble overrasket da det ikke kostet mer enn 300-400 kr for 20 kg. Det er nok lurt for de fleste å fore med et ferdig fullfor, tror det krever endel kunnskap å sette sammen et riktig måltid til hunden selv. Vi har ikke lange og harde turer, så det er ikke nødvendig med noe ekstra, men det er litt stress når hunden ikke spiser noe. Men nå har jeg blitt beroliget med at han ikke blir syk av den grunn Heldigvis er han ihvertfall flink til å drikke mye. Og han syns det er stas å drikke av flaska si, men det er bare aktuelt når vi går spor eller går på steder det ikke finnes vann.
 13. Jada, jeg har god erfaring med forskjellige spisevaner. Min forrige hund hadde maten framme hele tiden og det fungerte helt fint. Han spiste det han trengte. Men han var på grensa syns jeg, skulle ikke bli noe tynnere. På tur kan man ikke ha maten framme hele tiden, men jeg tok den fram under pauser. Han spiste nok mindre på tur enn ellers, men når turene bare varer noen dager så går det bra. Han jeg har nå har ikke vett til å spare på energien og løper veldig mye når vi er på tur. Da er det også viktigere at han får i seg mat. Men han får få Orijen på tur og spiser han ikke det så får det være hans problem. Han trenger ikke mye tilvenning til nytt for, men uansett lurt å ha en liten tilvenningsfase før tur. Norwegian polar er vel omtrent som vom og hundemat. Bløtforet man kjøper i butikken derimot ville jeg aldri foret hunden min på. Ja, det er sikkert mer enn godt nok, den forrige hunden min fikk Hills (var det eneste foret som holdt analkjertlene tomme), men jeg syns det er alt for mye korn i disse forene. Jeg forer da heller med Orijen. Men etter å ha begynt med V&H så har han hatt betydelig mye mindre avføring, noe som tyder på at han tar opp mer av foret enn han gjør av f.eks Eukanuba.
 14. Rent økonomisk er det billigere å fore på vom og hundemat 25/33 enn tørrfor (Orijen). Matlysta ser ut til å ha kommet litt tilbake. Nå får han V&H hjemme og Orijen på tur og det har fungert fint. Kom plutselig en valp inn i huset også og han er et matvrak. Det hjalp på storebror sin matlyst, nå tør han ikke annet enn å spise opp maten sin Har blandet V&H og Orijen en stund, men nå får storebror kun V&H. Lillebror skal få det etterhvert også, må bare få kommet meg til butikken så jeg får kjøpt valpeforet. Siden bilen streika får han klare seg med Eukanuba inntil videre Tror ikke jeg skal satse på fisk på tur siden jeg aldri får fisk, ikke fisker jeg særlig mye heller. Oppdretteren har drevet med hundekjøring og mener at på mine turer (ikke spesielt krevende) klarer han seg fint uten å spise så mye, er han sulten nok så spiser han.
 15. Men man tørker jo mat til seg selv og har med på tur? Trodde de fleste næringsstoffene ble bevart under tørkeprosessen.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.