Frilufta

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  272
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  5

Frilufta last won the day on Mars 25

Frilufta had the most liked content!

Om Frilufta

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo/Kongsvinger

Nylige profilbesøk

960 profilvisninger
 1. Brenning av ting på bål

  Jeg gjør det samme. Spesielt på de lengre turene. Synes det er greit å brenne vekk matrester på ikke brennbar emballasje også. Men jeg er nøye med å renske opp i bålrestene før jeg forlater stedet.
 2. Hvor har du vært på tur i dag?

  Ikke idag, men igår ble det en tur etter stor abbor. Satset på morrabettet. Resultatet ble 2 stk på 30 gram. Men utsikten var i det minste fin kl 06:00..
 3. Hva har du kjøpt nå!

  Jeg trodde ikke jeg hadde kjøpt noe i det siste, noen mente det var feil: Mammut kompakt pump mat, 7,5 cm. Primus Litech Super Set (jeg måtte også ha gratis frakt på underlaget) Bergans Oppdal insulated pants + Norrøna bukseseler. Birk Web belt. Bergans Slingsbytind down Fjellpulken Backpack Håper det var alt...
 4. Kvesse skjær til isbor?

  Jeg har som regel med ett ekstra sett, men har flere hjemme også. Dermed er sesongen aldri i fare. Men tilbake til utgangspunktet ditt: Ikke kast. Det går an å slipe.
 5. Kvesse skjær til isbor?

  Bytteskjærene som Espen snakker om her ble tidligere sendt til Finland for sliping. Tror ikke ordningen brukes lenger, uten at jeg vet helt hvorfor. En kompis skar av seg halve tommelen på et Rantanen skjær en gang - jeg har med ekstra skjær og nødretter aldri..
 6. Kvesse skjær til isbor?

  Vet at en G-sport i Oslo samler inn på slutten av sesongen og sender inn til sliping. Vet ikke hvordan kvaliteten blir da jeg aldri har benyttet meg av dette selv. Andre butikker kan ha samme ordning. Mr. Nilsen sliper fortsatt. Bor på Hedmarken. Han kan sine saker. Både kroner og løse kniver.
 7. Oppvask

  Stein oppi kjelen nedsenket i en bekk så har du naturens egen oppvaskmaskin. Genialt til grøtkjelen. Såpe har jeg aldri med.
 8. Det kan alltids bli verre....

  Jeg følte flere ganger at jeg faktisk var med på denne turen. Virkelig godt skildret.. Godt det gikk bra!!
 9. Hjelp med valg av isbor!?!?!?

  Et godt valg. Du bør skaffe deg et sett (eller to) med ekstra kniver. Jeg fant ikke i nettbutikken hos Jan Leirud nå, men vet han har hatt dette før.
 10. Monsen, Monsen og Mattis

  Først: Jeg satt klistret til skjermen og koste meg. Monsen på TV er bedre enn alt annet som vises. Men jeg synes ikke dette var et spesielt godt laget. Etter de første minuttene fikk jeg følelsen: Han har dratt på guttetur. Tatt med seg kamera og benytter navnet sitt til å tjene noen kr. Selvsagt med rette. Alle hadde gjort det samme. Iløpet av programmet roet den ekle følelsen seg. Kvaliteten ble rett og slett bedre. Det kunne skimtes en rød tråd og fin variasjon med fisking, overraskelser, orientering og bilder. Pluss for filming av kanovelt med problemer. Misforstå meg med rette: Jeg liker Monsen og det han lager. Selvsagt blir forventningene da deretter. Håper derfor at det tar seg ytterligere opp. For jeg har ingen planer om å droppe fortsettelsen!
 11. Hjelp med valg av isbor!?!?!?

  Mora Nova er vesentlig bedre enn Heionla i råtten våris, men ved mange kuldegrader dannes mye is på boret. Det er bakgrunnen for black serien. De oppgir at isdannelse på spiralen er grunnen. Jeg mener problemet sitter nede ved knivene og bruker ikke dette boret ved fiske på fjellet midtvinters. Da sverger jeg til Heinola. Skulle jeg valgt ett bor (til all slags fiske) hadde jeg valgt Heinola 155mm. Husk også at ved kikkefiske er det gull verdt med noen ekstra mm. Kjenner ikke til Mora Expert, men hvis forrige taler går god, så stoler jeg på det.
 12. Kjøpe teltstenger

  Hør med Helsport. Tipper de fikser det for deg. Ellers har XXL har solgt løse teltstenger tidligere.
 13. Frysepinn i vinterland

  Her var Espen raskere ute, men stemmer i likevel: Sovepose og liggeunderlag er desidert viktigst Beveger du deg på fjellet må du i tillegg ha et telt. I skogen kan du klare deg med en duk / gapahuk. Et bål er gull, men jeg har alltid med nok klær til at jeg ikke er avhengig av det. Kos derimot, det teller også:
 14. Isfiske i barndomstrakter

  Lørdag fulgte bror opp med en fin 6hgs.
 15. Isfiske i barndomstrakter

  2,5 time på isen på jakt etter stor abbor idag. Ikke veldig store forventninger, som vanlig, men jaggu var det ikke en liten tass som heiv seg på. Veide 5hg og fikk friheten tilbake. Håper å treffe den igjen om noen år...