Thomas_B Posted August 30 Share Posted August 30 Vi har nå blitt temmelig lei polarbrød med div smøreost til frokost og mellommåltider på tur. Noen som har forslag til noe like enkelt og raskt? Tenkt som rask og god mat under vandring (ikke i camp). Mottar med takk forslag til alternativer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Espen Ørud Posted August 30 Share Posted August 30 (edited) Bytt smøreost så funker det 2 sesonger til . Her har vi brukt mye suppe, rett i en 0,5l titankopp og varmet som kjappest, men det er IKKE like kjapt og enkelt selvsagt, men veldig fin variasjon. Noen ganger som kombinasjon med polarbrød også... Ellers så går det veldig mye i tørket banan og tørket reinsdyrhjerte i løpet av dagen: Edited August 30 by Espen Ørud 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiskepadde Posted August 30 Share Posted August 30 Knekkebrød med nugatti på tube 🤪 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiskepadde Posted August 30 Share Posted August 30 Knekkebrød med nugatti på tube 🤪 Mer kalorier pr gram. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bjellesau Posted August 30 Share Posted August 30 (edited) Knekkebrød/kjeks og spekepølse. Jeg bruker litt tubeost i tillegg for å lime pølsebitene fast. Kan både ha pølsesnabb som jeg skjærer med lommekniv eller ferdig oppskjært. Ellers har jeg nøttemix, tørket frukt og energibarer til påfyll under vandringen. Edited August 30 by Bjellesau Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LitekH Posted August 30 Share Posted August 30 Bixit med blåmuggost og et par valnøttkjerner. Nam nam. Både søtt, salt og fett. Blåmuggosten er salt, og holder seg myk om vinteren. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Bjarne H.S. Posted August 30 Share Posted August 30 Litt frokostblanding eller din egen blanding iblandet tørrmelk, kanskje også litt sukker hvis du vil, i en lett tilgjengelig pose i sekken. Hiv i koppen når pause ved bekk/vann, rør med ei skjei. Helt supert. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+zimwalker Posted August 30 Share Posted August 30 (edited) Tortilla Wraps, i en størrelse som passer til stekpannen/gryta. (Holder seg godt og lider ikke samme skjebne som Polarbrød når de klemmes i bunn av sekk/pose.) Et par dråper olje i pannen/gryta, et lite minutt på hver side. Spiser både i camp, og lager noen som jeg pakker til lunsj underveis. Kan også spise de "as is" ut av pakken om man ikke har annen mulighet (inneholder noe "hevingsmiddel", men har ikke kjent noe spesielt ubehag/luft i mage etter å ha spist de "rå"). Pålegg as you please. For meg går det i tube- eller smøreost (som du sier du er lei) nugatti på tube, honning på små plastflasker, kaviar og majones på tube. Som "veia-mat" på fottur bruker jeg også å ha en "beholder" festet på hoftebeltet (for eks en flaskeholder, eller en sånn pose som klatrerer bruker til kalk) som jeg fyller med nøtter/peanøtter og biter av spekepølse/annen spekemat som jeg "gnafser" i meg i pauser og under veis. En spekpølsesnabb som jeg skjærer biter av ved behov er også ofte med. Bruker også å steke opp bacon-terninger som jeg først tørker (så godt det lar seg gjøre) og pakker i små posjonsposer. Spiser både undeveis, men bruker de også som tilsetning til div. posemat (middager). Edited August 30 by zimwalker 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ingen87 Posted August 30 Share Posted August 30 Polarbrød med klemmesyltetøy 😅 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omnilite Posted August 30 Share Posted August 30 Polarbrød med skivet brunost, funker også om vinteren siden det er plast mellomlegg for hver skive. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skogens Stønn Posted August 30 Share Posted August 30 (edited) Det finnes flere pålegg en smøreost som holder lenge på tur. Fenalår er et eksempel, kuvertpakniger med leverpostei eller makrell i tomat er to andre eksempler. Syltetøy også. Ta en runde i en velasortert matbutikk, så finner du mer. Når det gjelder brødmat har det jo litt å si hvor lang turen er. Det går helt greit med grovbrød opptil ei uke hvis du passer på å velge et som er litt saftig og ikke tørker ut så lett. Det beste er å bake selv. Eltefrie brød pleier å være et bra alternativ, og et brød der man erstatter en god del av melet med moste kokte poteter ("potetbrød", en del arbeid, men veldig saftig og godt). På lengre turer er lefser, lomper og tilsvarende mulige alternativer, og selvfølgelig knekkebrød og kjeks. Har du vakuumpakker med mulighet for manuell betjening vil også det kunne forlenge varigheten av myke bakevarer. Man suger da ut luften til rett før det punktet hvor ting begynner å klemmes flatt. Selv har jeg brukt det på polarbrød med veldig bra resultat. Det virket nærmest helt ferskt selv etter mer enn ei uke. Kanskje det er verdt å prøve på ferdig oppskjærte brødskiver (uten pålegget da). My 2 ¢ Edited August 30 by Skogens Stønn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Håkan S Posted September 1 Share Posted September 1 Jag får ej plats med bröd i 60L säck på tur på 12-16 d. Kokar upp vatten häller i 2-3 dl havregryn ev kört i mixer för att minska packvolym har mjölk och torkadfrukt i år plommon men det var nog mkt vatten i dessa ändå och första dagar färsk frukt, nötter och choklad till frukost. Oftast äter jag inget på dagen och äter middag i eller utanför tälet på kvällen. Provade för 2 år sedan musli men blir för snabbt hungrig av det samt blir varm av gröt om kall morgon. Sista gången med stor 90L säck hade jag bröd och digestive kex i en stor engångs plastbytta i en packsäck ovan packningen.(blir även mindre städning av tältet för oss som äter i innertältet) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henri.L Posted September 2 Share Posted September 2 Søtter tortilla Wraps som skrevet oppover. Veldig Enkelt , kjapt å lage kvelden før å trille de isammen med plastfolie/aluminiumsfolie så peiser du på med skinke / kylling , kesmam som smør ost litt rucolasalat og basilikumblader. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DenGladeVandrer Posted September 3 Share Posted September 3 Fint lite som (subjektivt sett) slår peanutsmør. Normal selger "real shit".. 99.6% nøtter for en slikk og ingenting. Har ALLTID med det på tur (spiser vel ett glass i uka ellers også). Lompe/tortilla med peanøtsmør er fin tursnacks underveis.. eller bare gomle rett av glass/boks. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+sofasliter Posted September 4 Share Posted September 4 Jeg sverger tik Kornmo knekkebrød, https://www.saetre.no/product/kornmo-knekkebrod-havre-solsikke/ 500 kcal pr 100g, og smaker veldig godt. Smaker også godt uten pålegg, dersom det tar slutt før knekkebrødet. 10 knekkebrød i en pakke. Men skal du ha med flere så kan du åpne pakningen og snu innholdet 90 grader, da går det 15 stk i en eske. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgen Posted September 5 Share Posted September 5 DenGladeVandrer skrev (På 3.9.2024 den 17.13): Fint lite som (subjektivt sett) slår peanutsmør. Normal selger "real shit".. 99.6% nøtter for en slikk og ingenting. Yep, peanutsmør har faktisk like høyt protein innhold ca. 20-25% som ost, som jo skal være en bra proteinkilde. Resten er fett, som er det mest energirike. Men dett og nugatti funker dårlig i kulde, med mindre det pakkes, så man kan skjære det! Elgen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.