Jump to content

Bokhylla

Aktiv medlem
 • Posts

  154
 • Joined

 • Last visited

About Bokhylla

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Bokhylla's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • Reacting Well Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

43

Reputation

 1. Ja det er et helt annet klima på Østlandet enn i Nordnorge @REJOHN, og turene blir også av annet karakter siden landskapet er mer forskjellig. Som nevnt i hovedinnlegget er jeg fornøyd med Fjellreven til bruken jeg hovedsakelig har hatt til nå, men det passer ikke like bra til mer hardt og skiftende vær, da det fort pakker veldig mye i sekken. Men fortsatt ikke funnet noe syntetisk som puster like bra, så spent på å få testet Senja jakken ordentlig etterhvert😀 I utgangspunktet prøver jeg og ikke legge turene til de dagene med skikkelig dårlig vær, men min erfaring er at det kan fort bli det en time eller to underveis selv om det ikke var meldt sånn, hehe! På sikt kommer jeg nok til å bytte ut den helt tette "bomberjakken" av en regnjakke jeg har , da en skalljakke kanskje er den som dekker flest bruksområder best som @Marius Engelsen bla. påpeker. Men ut i fra hvordan stoffet kjennes ut på denne, tror jeg den kan bli et godt supplement til den tynnere vindjakke jeg har fra før. Jeg låner med meg regnponchoen i stedet og kan bruek Senjajakken i stedet for Fjellrevenjakken min, har jeg plutselig halve sekken ledig, hehe!
 2. @aicoja har en jakke/anorakk fra Fjellreven som jeg har brukt mye da jeg synes den pusten veldig godt. Men syens den er litt for tung/stor å ha med om man risikerer en skikkelig regnbyge/skal pakke den i dagstur sekken. Tror Senja kan være et godt valg for meg i kombinasjon med en regnjakke/ponco etterhvert. Liker veldig godt at det virker som en "stille" jakke og. Har foreløpig kun vært på "langtur" med hytte der det er gode muligheter for tørking av klær, men ser absolutt det kan være mer "trøblete" i et lite telt.
 3. Liten oppdatering: Endte opp med Senja softshell hybridjakken, så får jeg heller oppgradere regnjakken min ved neste salg. Har mulighet til å låne en regnponcho og om jeg ikke orker dra med emg den gamle jeg har. Ser absolutt fordelene ved en lettere regnjakke og. Ikke fått testet den på tur enda, men utrulig myk og lett jakke. Det har tydelig skjedd en del siden sist jeg kjente på et softshell materiale. Veldig fornøyd med at det er mulighet for lufting under armene og. Det er noe jeg innimellom savner på en vanlig vindjakke.
 4. Takk for svar @TheSleepwalker , @ketilring og @Marius Engelsen. Gode innspill alle sammen, og veldig bra med erfaring om konkret jakkemodell. Det høres på mange måter ut som om Senja softshell vil kunne funke som min litt tykkere "vindjakke" store deler av året. Men samtidig veldig greit å kanskje kunne slippe unna med en ytterjakke som tåler en god skur og. Er jo ofte skiftende vær, og innbiller meg skalljakker er litt mer sårbare for rifter fra trær etc? Så usikker på om jeg hadde valgt den til "vandrejakke" eller uansett ville hatt den i sekken som backup når det ble behov. Må vell rett og slett gå i den berømte tenkeboksen på hva jeg vil få mest bruk for. Har flere "mellomlag" av både ull og en snart 10 år gammel primaloftjakke Arcteryx som stadig holder koken. Alle de kan jo kombineres med både en softshell og regnjakke, og ideelt sett hadde jeg nok kjøpt begge, hehe!
 5. @ketilringtakk for svar! Har en regnjakke (husker ikke merket i farten, men av den billige sorten) om ble kjøpt for maaange år siden. Den er helt tett og uten lufting, så mulig det det hadde vært bedre å oppgradere den ja, hehe! I utgangspunktet er jo det at jakken puster godt/ikke er helt tett bra (spesielt om vinteren), men ser og at det fort kanskej blir samme "problemet" som med bomullsklær når de førsten har blitt våte. Ser at Senja jakken til Bergans skal være en slags hybridløsning med to ulike materialer. Hadde vært gøy å høre noen her har noen erfaring emd konkret jakke, da Bergans har et ganske bra sommersalg for tiden. Er den noen hakk mer "tett" enn fjellreven og samtidig puster ganske bra, hadde det muligens vært passende.
 6. Jeg er på jakt etter en ytterjakke til bruk på fjellturer/vandring i skiftende vær (Nordnorge). Her på Østlandet har fungerer Fjellrevenjakken i bommulsblanding og Bergans vindjakke fint til de fleste turene mine. Men føler vindjakke blir litt for "tynn" til høyfjellet i nord, og fjellreven jakken blir veldig tung når den blir våt. Jeg har kikket litt på bl.a. Bergans Senja jakken, og lurer på om noen har erfaring med den eller tilsvarende jakke og kan si noe om den? Jeg har skjønt softshell har utviklet seg til å bli et veldig vagt/generelt begrep, men håper noen har noen innspill eller råd å komme med. Plusspoeng jakken er relativt lett/ikke pakker hele sekken, og tørker fort.
 7. Fine bilder og veldig dine fjell! Alltid stas å se på de når jeg har kjørt forbi men aldri komt meg på toppen av det enda.
 8. Takk for tilbakemelding @Fenrisfrøya😄 Måtte le litt av beskrivelsen din som tynn og elendig😂
 9. Takk for svar @Fenrisfrøya😄 Det lover godt! Bruker du L til vanlig i fritidsklær? Har lest en del opplever Klattermusen som litt små i størrelsen ut i fra tiltenkt bruk, og har delvis samme erfaring selv med Brage jakken.
 10. Jeg er på utkikk etter en vanntett overtrekksbukse som skaø brukes både til sykling, fjelltur og hverdags. Så Fjellsport hadde tilbud på Klattermusen Asynja nå. Er det noen som har noen erfaring med denne, og vil si hva de er fornøyd/ikke fornøyd med? Ønsker ikke en altfor vid modell pga syklingen.
 11. Litt avhengig av hvor langt dere vil reise, men Lønsdal stasjon på Nordlandsbanen er verdt å sjekke ut.
 12. Ikke gått den veien selv, men vet mange gikk fra Saltdal til Sulis før i forbindelse med gruvedrifta der, , det kan være et alternativ? Gikk deler av ruten i min ungdom, men ikke helt til Sulis. Du kan eventuelt høre med Bodø og omegn turistforening og. Ser det ligger et turforslag på ut.no som går over 8 dager om planen er å ta det hele som en lang tur 😃
 13. Saltfjellet/Svartisen nasjonalpark i Nordland.Muligheter for både rundttur og A-B tur i vakkert landskap, flere mulige startpunkter i ulike kommuner, og mulighet til å oppleve både samisk og nordnorsk kulturhistorie.
 14. Kjemåvasshytta e lett tilgjengelig om dere kommer med tog, og er ganske lett tilgjengelig. Tror den nå er tilgjengelig via inatur.no. Bjellvasstua er og fin om du vil gå deler av Telegrafruten.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy