Gå til innhold
 • Bli medlem

Bokhylla

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  126
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Bokhylla

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Bokhylla

  Finsk Lapphund

  Takk for svar @aleks 😃 Veldig fin hund dere har! Hehe, ja har lest de er ganske smarte, så skjønner godt hun har gjort koblingen mellom middag og deg som snart kommer hjem. Det med barn er nok veldig individuelt ja, i tillegg til at det sikkert er en stor omveltning for henne om hun har vært vant til å være alene med dere frem til nå. Hunden jeg har nå er null interessert i barn hun ikke kjenner, men liker de hun kjenner godt. Samtidig er hun ikke interessert i dem (annet enn når de spiser og det kan falle litt mat ned, hehe).
 2. Er det noen som enten har noen erfaring med disse posene, eller kan si meg hva forskjellen i de egentlig går ut på bortsett fra at den ene såvidt er litt tyngre (er dame versjonen jeg ser på)? Ser den ene skal ha shingel konstruksjon, uten at det sier meg så veldig mye.
 3. Jeg har både Fjellreven Singi jakke og Anorakk, veldig fornøyd med begge to. Liker spesielt hetten på Singijakken, da den kan brettes ut slik at den gir veldig god vindbeskyttelse. Som nevnt over her er det ikke verdens letteste jakker og heller ikke helt vanntette, så bruksområdene vil nok variere litt ut i fra hvor man bor og ferdes. Da jeg bodde i Bergen ble de mindre brukt (funker greit med en regnponcho), nå på Østlandet brukes de veldig mye. Er det varmt i været og jeg skal ha med meg en jakke "for sikkerhetsskyld" er det en lettere Bergansjakke som stort sett blir pakket med.
 4. Jeg kan ikke svare helt på det du spør om, da jeg har en hund på bare 6 kg. Men det som har funket for meg når jeg har måttet ha henne i sekken (skiturer i dyp sne etc), er rett og slett "stive av sekken" med et sitteunderlag (jeg har et av den sammenfoldbare typen som koster kanskje 20 kr). Jeg bruker selv gjerne et sitteunderlag av reinskinn, men alltid kjekt med et ekstra i sekken om turfølget har glemt. Siden du har en litt større hund og skal ha en større sekken, er det kanskje mulig å lage en løsning med et liggeunderlag; enten at du kapper det til og får et ekstra (litt stort) si
 5. Bokhylla

  Finsk Lapphund

  Takk for svar @Lavvosolberg. Ja det er deilig å ha en hund som ikke må stikke av på egne eventyr hele tide, hehe! Er den fra oppdretter her i Norge?
 6. Bokhylla

  Finsk Lapphund

  Takk @EspenBO 😃 Ja tror ikke det er rasen for de som ikke tolererer et bjeff eller to generelt, men er forskjell på varsler bjeff som du sier og, det å bjeffe konstant uten at de klarer slappe av.
 7. Bokhylla

  Finsk Lapphund

  @EspenBO takk for langt og utfyllende svar 😃 Ja tror desverre det er en del som kun kjøper hund ut i fra utseende og ikke hva som faktisk passer livsstilen deres. Så nettopp en 12 uker gammel finsk lapphund valp på finn.no, som var til salgs, da den "ikke passet livvstilen" til selgerne. Trist da de jo toppen har hatt den en måned, men samtidig bra at den forhåpentligvis får nye og passende eiere i såpass ung alder, så kanskje mindre risiko for at den vil preges av det. Jeg føler de finske lapphundene jeg har møtt har vært enten eller ift bjeffing- noen bjeffer med en gang de ser meg
 8. Salten området. Det er i Nordland, men tilgang både til fly og tog. Lett å komme seg både til Lofoten og Helgelandskysten, i tillegg til fantastiske naturopplevelser i områder. Mange lettgådde fjellturer over tregrensen, og ordentlig vinter om vinteren, samtidig som det er overraskende frodig på sommeren.
 9. Bokhylla

  Finsk Lapphund

  Heisann! Etter å ha kikket gjennom diverse av hundebildene her inne, ser jeg at det er en del som har erfaring med Finsk lappund. Jeg lurte på om noen har mulighet til å si litt om hvordan de opplever den idt bjeffing, jakt/gjeter instinkt kontra det å kunne gå løs, mosjonsbehov, behov for plass ( må den ha hus med hage eller fungerer den i leilighet dersom den får nok aktivisering/tur) etc. Har ikke planer om ny hund selv nå, men en av rasene jeg har falt litt for, og som står på listen over fremtidig drømmehund 😉 Jeg er klar over at mange av disse tingene både er individuelt,
 10. Veldig avhengig av hvor du bor i landet. Har du en sportsbutikk i nærheten, har de jo ofte soveposer til salgs. Bor du i en litt større by, er utvalget ofte større. Finn. no er heller ikke dumt, da kan du søke på ting innenfor en viss avstand og 😃
 11. Har hatt prolaps to ganger selv lumbalt. Den ene gangen tørket prolapset inn av seg selv, og jeg kunne i ettertid stort sett gjøre som jeg ville uten at jeg tenkte så mye på det, annet enn at ryggen var litt vondt, og det var slitsomt å stå/sitte lenge rett opp og ned. Den andre gangen ble det aldri noe særlig bedre, så endte opp med operasjon. Det er vanskelig å gi råd generelt, da det er forskjell på om det er muskulære smerter du sliter med nå, eller om det er knyttet til nerverotsaffeksjon. Er det kun muskelsmerter, er det kun din egen smerteterskel som setter begrensninger. Det bety
 12. Kjøpte meg akkurat en Helinox ground chair på tilbud hos Fjellsport etter anbefalinger fra folk her inne. Slang med en Ms. Dunfri fra Houdini (også på tilbud) som etter planen skal bli en overraskelsesgave til min mor om størrelsen er rett.
 13. Takk for svar alle sammen, foreløpig virker det som om en modell peker seg ut ja @Rogavel heldigvis ikke så ille, men er operert, så trenger litt ekstra støtte. Det å sitte rett opp og ned på hardt underlag er dog ikke det beste.
 14. Etter å ha lest gjennom tråden til @Terka om charikit/stol, har jeg funnet ut at jeg har lyst på en turstol, og det ser ut som om Helinox stolene peker seg ut. Men, er usikker på hvilken modell som passer meg best. Har lest gjennom anmeldeser på Fjellsport, men fortsatt litt i tvil. Jeg er ca 170 høy, og vil hovedsakelig bruke stolen i typisk markaterreng og på fjellet (ikke om vinteren). Jeg har en litt kranglete korsrygg, så god støtte/sittekomfort er viktigere enn vekt/volum.
 15. Jeg har ikke noe erfaring med Keb jakkene fra Fjellreven, men veldig fornøyd med Singi jakken min derfra (har den uforede varianten). God passform med plass i ermene til en ekstra jakke/genser under, og veldig god hette. Hele jakken er i bomullstoffet til Fjellreven.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.