Gå til innhold
  • Bli medlem

Bokhylla

Aktiv medlem
  • Innlegg

    267
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

63 Good

Om Bokhylla

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. @Nikolaikp jeg hadde nok valgt en enda litt varmere for å ha litt å gå på. Det kan jo fort bli noen grader kaldere enn meldt, og er du skikkelig sliten blir man fort kald. Det er lettere å få luftet litt ut om man er varm, enn å få opp varmen når man førsten er blitt kald og skal sove er min erfaring. Men, noen er veldig varme av seg naturlig 😀
  2. @Marius Engelsen Ikke helt bestemt meg enda, og må prøve sko først tror jeg som passer til den type binding, men skal absolutt gi en lyd om aktuelt! Tusen takk 😀 Har skostørrelse noe og si ift en slik type binding?
  3. Takk for svar @Omnilite 😀 Selv om valget ikke akkurat ble lettere nå ift valg av ski, hehe. Men ser ut som om Voile 3pin i allefall er en binding som fungerer på begge modellene, og det er jo toppers. Da kan jeg snart begynne peile meg inn på skomodell og kanskje.
  4. Takk for svar @Tessatroll og @rokkitan. Ja ideelt sett kunne jeg nok både hatt Breidablikk og Finnmark og fått god bruk for begge. Kjører så og si aldri i ferdig oppkjørte «løypespor» ala direkte langrennkjøring siden det er mest til fjellbrul. Men det er jo ikke uvanlig at man går i andre sine fjellskispor på fjellet, og det er jo ikke godt å si nøyaktig hvor brede ski de har. Nå på vårvinteren skifter jo ofte været litt og over tregrensa kan det jo fort bli litt skareføre. Så det at Finnmark oppleves som bra på avblåste topper er noe jeg vet jeg hadde satt pris på. Dilemmas!
  5. @rokkitan takk for godt og fyldig svar 😀 Ja skjønner hva du mener. Jeg trenger en ski uten stålkant som fungerer både til å gå opp på fjell med (type med sekk og gjennom fjellbjørk skog), samt fungerer ok på høyfjellet (kanskje med pulk etterhvert). Ut i fra hva jeg har lest er Breidablikk litt bedre egnet enn Kongsvoll til dette, men mulig jeg at feil. Men foreløpig står det mellom de to skiene, da det virker som å være det beste kompromisset (ut ifra hva jeg har lest) for mitt bruk som kun et ute etter ett par. Burde kanskje egentlig og spurt hvilke skisko som er best å gå i uten ski, siden det jo ikke alltid er ski man starter med når man skal opp et fjell nå på vårvinteren😂
  6. @Tessatroll ja skal definitivt kikke på sko først. Bare greit å høre litt erfaring med bindingstypene først. Dersom «alle» mener en binding er best, er det lettest begynne kikke på sko tilpasset den først. Ikke flust med utvalg akkurat nå her jeg bor, men alle svarene her gjør det litt lettere å vite hvor man skal starte.
  7. @Omnilite takk for utfyllende og godt svar! Voile 3 pinn minner meg mest om de bindingene jeg hadde som ung og😀
  8. @Skal bare... Vet du hvilke fordeler/ulemper er det med de ulike bindingstypene på en sånn rype ski? Har skjønt det gjerne er flere skomodeller som passer en binding.
  9. XXL har følgende tre forslag til binding på fjellskiene Åsnes Finnmark. Er det noen som har noen innspill på hva som fungerer best og hva man eventuelt bør tenke på? Eventuelt om de samme bindingene vil fungere på Breidablikk. Rottefella 75mm med kabel. Rottefella Xplore Backcountry off track 23/24. Rottefella Backountry manual.
  10. Takk for mange gode tips alle sammen! Får se om jeg finner noen gamle hansker og sandpapir og prøve teste ut grepet på isen.
  11. @Paul Baggen I see that its planed a group trip both from the south and the north of Nordlandsruta from 27.juli this year as a part of Bodø 2024 (the cultural capital of Europe), where the plan is to meet up in Sulitjelma 17.august. There will be a 13 cultural arrangements along the way. Good to know if you either want to join some of the arengements or try to avoid them.
  12. Her er det skikkelig holkeføre for tiden, og som tobeint er brodder tingen. For hunden i hus er det ikke så lett dessverre. Det har vært noen dager i det siste hvor hunden ikke vil gå mer enn noen meter, da den bare glir på isen. Er det noen som har prøvd noen potesokker som gir bedre grep på is enn uten? Veldig optimistisk her, men lov å håpe!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.