Gå til innhold

Bokhylla

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  121
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Bokhylla

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Bokhylla

  Finsk Lapphund

  Takk @EspenBO 😃 Ja tror ikke det er rasen for de som ikke tolererer et bjeff eller to generelt, men er forskjell på varsler bjeff som du sier og, det å bjeffe konstant uten at de klarer slappe av.
 2. Bokhylla

  Finsk Lapphund

  @EspenBO takk for langt og utfyllende svar 😃 Ja tror desverre det er en del som kun kjøper hund ut i fra utseende og ikke hva som faktisk passer livsstilen deres. Så nettopp en 12 uker gammel finsk lapphund valp på finn.no, som var til salgs, da den "ikke passet livvstilen" til selgerne. Trist da de jo toppen har hatt den en måned, men samtidig bra at den forhåpentligvis får nye og passende eiere i såpass ung alder, så kanskje mindre risiko for at den vil preges av det. Jeg føler de finske lapphundene jeg har møtt har vært enten eller ift bjeffing- noen bjeffer med en gang de ser meg og hunden min, andre bryr seg ikke en døyt. Usikker på om de som bjeffer hele tiden enten har veldig sterkt gjeter innstinkt og vil "gjete" eller bare varsle om oss, er noe understimulert, eller en kombo. Hvordan har du egentlig jobbet for å unngå bjeffing? Har lest veldig mange ulike meninger/teknikker om det, til dels motstridene. Jeg har ingen planer om ny hund nå, men fasinert over rasen siden jeg var liten.
 3. Salten området. Det er i Nordland, men tilgang både til fly og tog. Lett å komme seg både til Lofoten og Helgelandskysten, i tillegg til fantastiske naturopplevelser i områder. Mange lettgådde fjellturer over tregrensen, og ordentlig vinter om vinteren, samtidig som det er overraskende frodig på sommeren.
 4. Bokhylla

  Finsk Lapphund

  Heisann! Etter å ha kikket gjennom diverse av hundebildene her inne, ser jeg at det er en del som har erfaring med Finsk lappund. Jeg lurte på om noen har mulighet til å si litt om hvordan de opplever den idt bjeffing, jakt/gjeter instinkt kontra det å kunne gå løs, mosjonsbehov, behov for plass ( må den ha hus med hage eller fungerer den i leilighet dersom den får nok aktivisering/tur) etc. Har ikke planer om ny hund selv nå, men en av rasene jeg har falt litt for, og som står på listen over fremtidig drømmehund 😉 Jeg er klar over at mange av disse tingene både er individuelt, og mulig til å påvirke gjennom trening og altså. Takk for svar🙂
 5. Veldig avhengig av hvor du bor i landet. Har du en sportsbutikk i nærheten, har de jo ofte soveposer til salgs. Bor du i en litt større by, er utvalget ofte større. Finn. no er heller ikke dumt, da kan du søke på ting innenfor en viss avstand og 😃
 6. Har hatt prolaps to ganger selv lumbalt. Den ene gangen tørket prolapset inn av seg selv, og jeg kunne i ettertid stort sett gjøre som jeg ville uten at jeg tenkte så mye på det, annet enn at ryggen var litt vondt, og det var slitsomt å stå/sitte lenge rett opp og ned. Den andre gangen ble det aldri noe særlig bedre, så endte opp med operasjon. Det er vanskelig å gi råd generelt, da det er forskjell på om det er muskulære smerter du sliter med nå, eller om det er knyttet til nerverotsaffeksjon. Er det kun muskelsmerter, er det kun din egen smerteterskel som setter begrensninger. Det betyr dog ikke at du blir bedre jo mer du presser deg. Er det selve prolapset som gir deg problemer, er det nok lurt prøve unngå veldig tung last, da det vil øke kompremeringen av ryggsøylen. Siden du allerede har oppfølging av helsepersonell ville jeg hørt med dem hva de tenker smertene kommer av. Er det nerven som er affiseret trenger det ikke alltid nødvendigvis være så ekstremt vondt etter en stund, men problemet kan være krafttap, nummenhet, sensibilitetsforstyrrelser etc. Som nevnt over her, vil det ofte være lettere og bedre for ryggen å gå i ulendt terreng, kontra hardt underlag. Men er det selve prolapset som plager deg, vil du ikke bli bedre av det i seg selv, men det kan være godt for resten av kroppen.
 7. Kjøpte meg akkurat en Helinox ground chair på tilbud hos Fjellsport etter anbefalinger fra folk her inne. Slang med en Ms. Dunfri fra Houdini (også på tilbud) som etter planen skal bli en overraskelsesgave til min mor om størrelsen er rett.
 8. Takk for svar alle sammen, foreløpig virker det som om en modell peker seg ut ja @Rogavel heldigvis ikke så ille, men er operert, så trenger litt ekstra støtte. Det å sitte rett opp og ned på hardt underlag er dog ikke det beste.
 9. Etter å ha lest gjennom tråden til @Terka om charikit/stol, har jeg funnet ut at jeg har lyst på en turstol, og det ser ut som om Helinox stolene peker seg ut. Men, er usikker på hvilken modell som passer meg best. Har lest gjennom anmeldeser på Fjellsport, men fortsatt litt i tvil. Jeg er ca 170 høy, og vil hovedsakelig bruke stolen i typisk markaterreng og på fjellet (ikke om vinteren). Jeg har en litt kranglete korsrygg, så god støtte/sittekomfort er viktigere enn vekt/volum.
 10. Jeg har ikke noe erfaring med Keb jakkene fra Fjellreven, men veldig fornøyd med Singi jakken min derfra (har den uforede varianten). God passform med plass i ermene til en ekstra jakke/genser under, og veldig god hette. Hele jakken er i bomullstoffet til Fjellreven.
 11. Jeg bor i Oslo og har et Unna om du vil teste oppsett en dag? Har og tilhørende meshtelt som jeg kjøpte brukt, men aldri prøvd @Nybegynner på tur ?
 12. Lauvtjern er ofte litt roligere med tanke på folk, men ikke godkjent bålplass der. Har hørt Børtervann er fint og, men ikke vært der selv enda.
 13. Takk for mange gode innspill og svar! Lenge siden jeg har vært på ordentlig tur der jeg og, men vet det fins noen lokale DNT hytter som er åpne (og med hund tillatt og om det skulle bli helt krise, hehe! Det er et eller annet med barfjell-landskap som jeg finner så uendelig vakkert. Bor på Østlandet nå, og selv om jeg har blitt glad i skogen, er det ikke helt "mitt" turlandskap (om jeg skulle velge fra øverste hylle, hehe).
 14. Jeg har et Hilleberg Unna og tilhørende meshtelt. Jeg er ikke verdens mest erfarne telter, og aldri lagt i telt på "høyfjellet". Jeg planlegger en tur "hjem" til Nordnorge på slutten av sommeren/tidlig høst, og har veldig lyst å gå på tur i Saltfjellet (muligens deler av Telegrafruten). Jeg kommer ikke til å dra på tur om det kun er meldt drittvær, men av erfaring kan det jo fort bli litt mer vær enn meldt. Er det noen her inne som har erfaring med dette teltet på en tur ala dette, og har gjort dere noen erfaringer? Om noen ellers har noen gode tips om telting på fjellet kontra telting i marka, tar jeg gjerne i mot 😃
 15. Jeg tenker generelt sett, at jo mer folk holder seg hjemme, jo mindre smittespredning. NRK publiserte en artikkel i dag om forskning fra USA som tyder på at viruset kan overleve opptil fem dager på enkelte overflater, og at det kan være i luften i rundt tre timer (vanlig influensa rundt en time). Med mindre man bor ekstremt isolert til, vil for eksempel en tur med kollektiv opp til Østmarka eller Nordmarka innebære at man potensielt kan smitte de fleste man møter på sin vei. Selv om man ikke er isolert eller i karantene, vil all "undøvendig ferdsel" være med på å potensielt spre smitten. Det at enkelte har ekstremt milde symtomer, gjør det kanskje ekstra viktig å være veldig OBS på å prøve begrense tiden man er ute, og ikke minst holde avstand til folk. Var selv på jobb i helgen i Helsevesenet, men så flere bilder på sosiale medier hvor folk dro på tur med utgangspunkt i populære utfartsteder her i Oslo. Masse folk ute og jogger som kanskje må "spytte ut litt slim" da bevegelsen får fart på systemet, barn som leker på lekeplasser som andre barn leker på senere på dagen og så videre.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.