Jump to content

LitekH

Aktiv medlem
 • Posts

  71
 • Joined

 • Last visited

Reputation

32 Neutral

About LitekH

Recent Profile Visitors

1,072 profile views
 1. Flere skriver pent om lavvo-ovn fra Winnerwell. Jeg funderer litt på å kjøpe en til min Helsport lavvo 8-10 manns. Er dere fremdeles like fornøyde? Er det noen som har prøvd den med slange for frisklufttilførsel?
 2. Smøring av pumpe på Optimus 111. Jeg smurte opp pumpen med noen dråper olje, beregnet for trykkluftpistol. Den er ganske tyntflytende. Burde jeg heller brukt fett, eller er det noe som er bedre?
 3. Har en Optimus 11 Explorer. Ble aldri helt venn med den, siden den brant med pulsering på fritidaparafin. Fikk ikke den til å brenne like pent som 111. Exploreren var inne hos importør, og de fant ikke feil. De skrev at det var normalt med pulsering på en slangebrenner. På vintertur fikk jeg problem med å koble slangen på flasken. Mulig pakningen ble stiv av kulde. Tar gjerne mot noen tips, kanske jeg skal gi Exploreren en ny sjanse?
 4. I fjor vinter var jeg på telttur med ny Helsport Svalbard dunpose. Den er hele 12 cm tykk og varm. Hadde tre overnattinger i teltet. Luftet den om morgenen i for å hindre fukt. Passet på for å unngå fukt fra klær og teltduk. Hadde romslig tremanns telt alene. Dessverre ble soveposen overraskende fuktig. Vått ytterstoff og litt dunkollaps. Dermed ble den merkbart mindre konfortabel å sove i. Nå nærmer vinteren seg på nytt og jeg drømmer om nye turer. Har noen noen smarte tips for å unngå fuktig sovepose?
 5. Siste turen med Mammut Kento High. De tålte bare to fjellturer med sekk og er pent brukt på dagsturer. Kjøpt for under to år siden. Gore tex-en gikk lekk. Veldig bra såle som satt godt på bløte steiner. XXL tok dem tilbake uten spørsmål. Bra det. Men hadde høyere forventninger til sko som veil koster 3500.
 6. Ja, jeg fikk nytt underlag. Så det er jo flott. Men planen var å bruke Flexmat-en oppå Exped Downmat, men det fungerer åpenbart ikke. Da fortsetter jeg med Bamse på toppen av Downmat-en.
 7. https://www.biltema.no/bygg/oppbevaringshyller/oppbevaringssystem/veggskinne-2000042939 Biltema har fine veggskinner og hyllebraketter. Veggskinnene skrur du fast til stenderne i veggen med 600 mm avstand. Sett i hyllebraketter med ønsket avstand. Legg på hobbyplater og tilslutt får du en stor hylle med plass til plastkasser, telt og liggeunderlag.
 8. Tusen takk for informasjonen. Jeg sparer trekanten på ski til neste vinter. Litt trist å pakke bort ski, vinterteltet og pulken, men nå er det vår. Nå er det padlesesong og masse nye turmuligheter😀
 9. Hei! Hva tror dere forummedlemmer om trekanten i Rondane 1. mai helgen? Jeg har gått denne turen om sommeren. Har veldig lyst til å gå denne turen med ski, pulk, sovepose og telt. Siste mulighet for meg i år er 1. mai helgen. Er det gjennomførbart eller Rondevatnet utrygt å krysse, for lite snø osv? Takk for tilbakemeldinger😊
 10. Jeg har en Kokatat expedition tørrdrakt. Utrolig bra produkt. Men nå blir ytterstoffet vått, selv om tørrdrakten er veldig pent brukt. Siden vannet ikke preller av og ytterstoffet blir vått, oppleves tørrdrakten som mye kaldere. Når det er vind gjør fordampningen at jeg trenger mere klær under. Kanskje ikke det største problemet man kan råke på, men er det noen som har opplevd tilsvarende? Kokatat sier det ikke er reklamasjonsgrunn, men de kan heller ikke anbefale et produkt for impregnering av ytterstoffet. I-landsproblem...har noen er forslag?
 11. Spennende tråd og mange bra tips! På min siste pulktur hadde jeg med billig og lett luksus. En nesten tom pakke med våtservietter. Hyggelig med en kjapp vask etter nr 2, spesielt når man skal bruke samme ullboxeren i mange dager. Våtservietter løser seg ikke opp i naturen, slik at jeg tok dem med hjem som resten av søpla.
 12. Ta toget fra Oslo s. til Hjerkinn stasjon. Gå gjennom Dovre og Rondane til Mysuseter. Buss til Otta og tog tilbake til Oslo s. Fantastisk tur med vakker natur. Passe mye folk. DNT hytter og fine teltplasser. Fiskemuligheter kjenner jeg dessverre ikke til.
 13. Hei folkens! Min første kajakk var en Inuk bygget av Rob Feloy. Den er framdeles like fin, men den har ikke ror. Jeg har lyst til å ettermontere ror og sparkebrett med styrepinne eller "vinger". Ser at Kirton Kayaks har en fin løsning på nye Inuk. Er det noen på forumet som har ettermotert ror på en Inuk, eller tilsvarende, og har noen gode tips? Trenger akterskipet på kajakken ekstra forsterkning for å tåle kreftene fra roret? Takk på forhånd!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy