Gå til innhold
  • Bli medlem

GeirArne

Aktiv medlem
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om GeirArne

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg er helt ny på alpint og trenger noen støvler som er "tilgivende" og komfortable. Jeg kommer naturlig nok bare til å bruke dem i de enkleste preparerte løypene. Skiene jeg skal bruke dem med er Völkl Deacon hvis det har noe å si. Tips til spesifikke støvler og eventuelt generelle tips til kjøp av slalomstøvler? Tusen takk på forhånd for all hjelp
  2. Se der ja! Bra research! Kanskje jeg heller litt mot den med stort fortelt på tross av 400 gram ekstra. Det ser jo unektelig ut som er trivelig sted å sitte og drikke kaffe og kikke på fjellene rundt.
  3. Veldig merkelig men også dette teltet har økt i vekt og heter "camp" i tillegg og veier 2,25kg. Hadde det veid 1,7 fortsatt så hadde jeg ikke vært i tvil. Camp-utgaven har sikkert litt flere funksjoner, men jeg ville helst hatt den vanlige og lettere utgaven. Kanskje jeg bare må slanke pondusen med en halv kg og kjøpe meg Fjellheimen SL 3 Camp eller Lofoten SL 3?
  4. Skal bare være én person der inne men jeg synes forskjellen i vekt fra tomannstelt til tremannstelt er så liten at jeg går for tremannstelt.
  5. Bra tips. Skulle gjerne kommet ned mot 1,7. Litt merkelig at Lofoten har blitt 400 gram tyngre plutselig.
  6. Jeg tittet på Helsport Lofoten Superlight 3 som veier 2,1kg, men jeg skulle gjerne hatt noe på rundt 1,7. For eksempel dette som jeg ikke finner til salgs noe sted: https://www.helsport.com/no/telt-og-tarp/3-sesong/lofoten-superlight-3/ Er det noe jeg ikke har skjønt? Tips til andre 3-mannstelt på under 2kg?
  7. Jeg bruker Xped Flexmat Plus. Det veier ca 600 gram. Komforten er sånn passe. Blir det bedre komfort hvis jeg legger et veldig tynt og lett skumunderlag oppå eller under? Ser de letteste bare veier ca 150 gram. F.eks dette: https://jysk.no/hage/luftmadrasser/liggeunderlag/liggeunderlag-hummelmose-h06-lys-gra?gclid=Cj0KCQjw98ujBhCgARIsAD7QeAjBRjSxdEPi-vP-Q3sPlqTavVbudjB2FHwOvXO9pYICxJrp3lE-ZNMaAmw2EALw_wcB&gclsrc=aw.ds
  8. Jeg har brukt oppblåsbart liggeunderlag tidligere og et par ganger har de gått lekk. Da er jo turen nesten ødelagt. De siste årene har jeg brukt Xped FlexMat plus og er egentlig fornøyd med det, men komforten er et par hakk lavere enn med luft synes jeg. Jeg vurderer å bruke et superlett vanlig liggeunderlag på ca 200 gram med et oppblåsbart liggeunderlag på toppen slik at det ikke går hull. Alternativet er oppblåsbart av såpass god kvalitet at jeg kan droppe ekstra underlag under. Min erfaring er at i hvert fall på fjellet er det vanskelig å gardere seg mot skarpe steiner osv. Samtidig ser jeg verdien i at mange oppblåsbare underlag veier ned mot 400 gram, altså 100 gram spart i tillegg til en del pakkvolum spart. Forøvrig kan jo FlexMat'en lett festes på utsiden av sekken og er også fin å sitte på når man tar pauser. Jeg har også et par ganger brukt opblåsbart liggeunderlag med tilhørende "stropper" for å lage en komfortabel stol. Dette fungerte veldig godt men førte en gang til at underlaget punkterte i "bretten". Veldig dumt da konseptet med å lage seg en komfortabel stol med ryggstøtte egentlig er veldig godt. Skal jeg gi oppblåsbart en ny sjanse eller bare fortsette med FlexMat?
  9. Jeg tenkte å ta en tur på noen av disse vannene med sammenleggbar kano. (Type Ally). Jeg har null erfaring med kano. Er det noe jeg må tenke på? Blir det meldt mye vind så lar jeg heller kanoen ligge i bilen og går en tur på beina. Er først og fremst redd for å kantre og dette i vannet. Tenkte også å koble på en liten elmotor. ("Dorgemotor"). Er dette innenfor eller er det noen regler som sier at dette ikke er ok? Ser det går store rutebåter på noen av vannene.
  10. Tusen takk for fint svar! Tips om iskart.no er gull verd! Jeg kjøpte en Garmin Etrex 32x og tenkte å laste ned GPX for ruten jeg skal gå. Vil jeg da være nokså trygg? Er det faktisk slik at hvis det er meldt lite vind når jeg går fra Finse at det 4-5 timer etterpå kan blåse opp så mye at jeg får problemer?
  11. Jeg er helt fersk på ski og synes Finse - Hallingskeid ser ut som en fin start. Jeg kommer bare til å gå hvis det er meldt ganske fint vær. Tenkte å overnatte på Brebua på Finse og starte morgenen etter. En del ting er jeg usikker på: Er det kvistet? Er vannene trygge å gå på? Kan jeg bruke vanlige løypeski? Må jeg ha med spade/telt/fjellduk osv selv hvis det er meldt fint vær? Er det noe annet jeg må tenke på? Eller andre turer som kan anbefales?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.