Jump to content

Thomas_B

Aktiv medlem
 • Posts

  77
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Thomas_B

 1. Noen som har gått Utladalen, fra Sognefjellshytta og ned til Øvre Årdal? Har tenkt å ta turen i sommer. Er det fine teltplasser på denne ruten?
 2. Takk for gode råd. De navnene det refereres til angående parkering kjenner jeg ikke, men skal se på et kart
 3. Hei! Vi er et par stykker som tenker å sove under åpen himmel på Gaustatoppen nå i løpet av vinteren. Noen som har noen tips til denne turen? Tenker spesielt på om det er noen slags opptråkket sti på vinterstid, bør man ha truger, noen som har gjort dette før etc. Har også vært i kontakt med turistbyrået på Rjukan for å høre om det er noen lysforuresning der opp feks fra masten (kjipt hvis det er stjerneklart). Men de mente det ikke skulle være noe forstyrrende lys. Takker for alle tips og tilbakemeldinger!
 4. Kikket litt på dette teltet på Camp Villmark messen nå. Så ganske romslig og stort ut. Jeg er også på utkikk etter nytt familietelt. Vurderer Hilleberg Kaitum 4 GT, siden det er et helårstelt (har som mål å utvide tursesongen vår), og siden vi for det meste er over tregrensen. Trek-serien til Helsport er vel 3-sesongs mener jeg, selv om personen jeg snakket med fra Helsport sa man fint kunne bruke dette hele året. Tror man får grei plass til fire inne i teltet ja. Husker ikke helt hvordan forteltet var, men mener det også var stort. Trek har vel også høyere takhøyde enn pro og extreme.
 5. Takk for gode svar dere kommer med! Når det gjelder de få gangene det er aktuelt å sove under åpen himmel, så tenker jeg uansett å ha et vindtrekk utenpå soveposen. Så det er ikke sikkert jeg trenger å legge altfor stor vekt på ytterstoffet.....? Comfort på -6 tror jeg ikke blir for varm. På camping om sommeren selvfølgelig. Men over tregrensa er det ofte bare et par pluss om sommeren har jeg erfart, og jeg tror jeg er en som fryser lett.
 6. Skal kjøpe meg en ny 3-sesongs sovepose. Har bestemt meg for dun etter en del vurdering. Ser at mange skryter av warmpiece 600 i forhold til hva man får for pengene. Jeg blir som regel litt skeptisk til rimelige produkter med hva de tåler i lengden. Har også tenkt å benytte soveposen på høyfjellet under åpen himmel, så ytterstoffet må også tåle litt. Derfor har jeg sett en del på Mountain Equipment, bl.a. Glacier 750. Nå er det en stor prisforskjell mellom disse selvfølgelig. Så det jeg lurer på er om noen har en av disse sovepose og kan fortelle litt om fordeler/ulemper i forhold til erfaringer. Evt andre gode 3-sesongs dunposer. De må ikke være altfor trange i modellen. Ønsker selvfølgelig ikke å kjøpe en dyr pose bare fordi jeg tror det er sikrest. Vil bare være sikker på at jeg blir fornøyd i lengden. Bytter ikke utstyr så ofte.
 7. Noen som har gode forslag og en grei oppskrift for tørking av mat/kjøtt? Ser at flere på forumet foreslår å gjøre dette selv, som et rimelig alternativ.
 8. Er Kaitum laget for å kunne ha doble stenger? Vurderer sterkt dette teltet nå ja. Synes muligheten for å åpne fronten så veldig fin ut.
 9. Ser ut som Kaitum 4 GT også kan være veldig aktuell. Fine løsninger, feks å åpne hele fronten på forteltet, samt at det er lettere enn Keron. Sikkert noen aktuelle typer fra Helsport også. Skal sjekke ut det. Har bare en litt dårlig feeling, i og med at tilbakemeldinger fra kundeservice der ikke har vært noe bra. Litt dårlige svar og lite imøtekommende. Man tenker jo sitt da, hvis man kjøper dyre ting derfra og oppfølgingen ikke er noe bra.
 10. Teltet blir ikke kun et fjelltelt, men vil bli brukt av meg og 2 sønner (med kona innimellom) på alt fra camping med bil til fjellturer, og forhåpentligvis utvidelse av sesongen etter hvert. Når det gjelder fjellturer liker jeg best å være over tregrensen, så litt vær må det tåle. Samtidig er det deilig å ha plass når man er på camping. Hadde ikke penger vært et tema, så hadde det jo blitt en modell til hver type tur nesten. Men jeg prøver å sikre meg et telt som kan dekke behovene for styrke og komfort, og skjønner at noe mer vekt må beregnes enn et rent fjelltelt for vandring. Ikke lett dette, så ingenting er avgjort
 11. Det jeg tenker er at noe mindre plass i teltet enn Kaitum 4 GT ønsker jeg ikke, og forskjellen opp til Keron 4 GT er jo bare 1kg. Mener da at det kan være verdt å gå for Keron som er mer solid og anvendelig under alle forhold.
 12. @Tessatroll vil du si at Keron 4 GT er greit å bære med seg på tur? Det blir ikke for stort? Lurer litt på Kaitum 4 GT også, men ønsker samtidig et ordentlig solid telt. Har ikke sett noen av teltene i virkeligheten.
 13. Takk for svar! Har vurdert Nallo 4GT også, men ser at Keron vil være et bedre alternativ hvis friluftslivet vårt utvikler seg. Ser også ut til at Hilleberg-eiere er mer fornøyde enn feks Helsport-eiere, ut ifra det jeg har lest. Wiglo har jeg ikke vurdert så mye ennå, men skal sjekke det ut!
 14. Jeg vurderer sterkt å kjøpe Hilleberg Keron 4 GT. Vi er en familie på to voksne og to barn. Blir til vandring i fjellet først og fremst vår til høst, men håper på vinterturer etter hvert. Vet det fins mange lettere telt, men orker ikke trengsel når familien er på tur. Noen som har erfaringer med teltet, og som kan anbefale eller komme med innvendinger?
 15. Noen som vet hva utgangspunktet for temperaturmerking av soveposer er? Da tenker jeg på om det er uten noe liggeunderlag, eller hva slags underlag som er beregnet. Utgangspunktet må jo uansett være likt....?
 16. Sant, må ta en ting av gangen og se an ambisjonene.
 17. Takk for godt svar! Har lyst på en god og varm pose, men ikke for varm heller. Har også en fleece pose jeg kan ha inni. Ser vel ut som posen jeg har sett på kommer til å dekke mitt behov. Vanskelig dette med å velge allround utstyr. Men på den annen side blir det jo umulig å skulle kjøpe ting som passer spesifikt til ethvert behov. Da blir det mye.
 18. Ja tenkte uansett å ha et eller annet yttertrekk utenpå posen, om ikke annet så for å beskytte soveposen. Koster jo litt......
 19. Leste et innlegg fra Monsen om sovepose og overnatting ute i kulda. Han sier der at man ikke må gå etter beskrevet temp men vekta på posen. Er dette riktig? Ser for tiden etter ny pose jeg kan bruke på fjellet utenom vinter. Det blir fort rundt 0 på natta over tregrensa, men ikke noe ekstremkulde. Har egentlig landet på Mountain Equipment Glacier 1000. Comfort på -8 mener jeg. Tenkte denne også kan brukes på toppturer med overnatting under åpen himmel. Men Monsen mener i artikkelen at slike poser bør veie minst 2,5 kilo. Dunposen jeg nevnte veier vel 1,3 ca. Burde jeg ta hensyn til dette, at den ikke veier nok?! Noe av poenget med at jeg velger dun er jo at jeg bærer alt på ryggen på turene.
 20. Er det noen som har gode forslag til turmat på fjellet? Må presisere at jeg opptatt av vekt. Går med alt i sekk på ryggen (vår til høst). Har som regel hatt med nok real turmat samt havregryn og litt annet. Men det blir jo fort noen kroner når man skal ha med real for en langhelg. Ikke at det ikke er verdt det, det er kjempegodt! Men er det noen rimeligere gode alternativer? Feks andre merker? Er litt opptatt av kosen også, ikke bare overlevelse:)
 21. Virker som det peker mot dun her hvis jeg prioriterer komfort, vekt og volum....? Da blir eneste fordelen med syntetisk pris og eventuell overnatting i regn...? Hm..får gå i tenkeboksen. Takk for gode tilbakemeldinger uansett!
 22. Hva med å bruke vindtrekk utenfor dunposen når man skal sove under åpen himmel? Vil det hjelpe hvis fukt er et problem?
 23. For min del blir det nok ikke så mye vinterovernatting, men kanskje etter hvert. Har også lyst på en pose som tåler overnatting under åpen himmel. Jeg vurderer dun fordi jeg kommer til å bære alt på ryggen (vekt). Men man blir jo usikker, siden det er en liten investering.....
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy