Gå til innhold
 • Bli medlem

Thomas_B

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  77
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Thomas_B

 • Rang
  Thomas

Nylige profilbesøk

968 profilvisninger
 1. Noen som har gått Utladalen, fra Sognefjellshytta og ned til Øvre Årdal? Har tenkt å ta turen i sommer. Er det fine teltplasser på denne ruten?
 2. Takk for gode råd. De navnene det refereres til angående parkering kjenner jeg ikke, men skal se på et kart
 3. Hei! Vi er et par stykker som tenker å sove under åpen himmel på Gaustatoppen nå i løpet av vinteren. Noen som har noen tips til denne turen? Tenker spesielt på om det er noen slags opptråkket sti på vinterstid, bør man ha truger, noen som har gjort dette før etc. Har også vært i kontakt med turistbyrået på Rjukan for å høre om det er noen lysforuresning der opp feks fra masten (kjipt hvis det er stjerneklart). Men de mente det ikke skulle være noe forstyrrende lys. Takker for alle tips og tilbakemeldinger!
 4. Kikket litt på dette teltet på Camp Villmark messen nå. Så ganske romslig og stort ut. Jeg er også på utkikk etter nytt familietelt. Vurderer Hilleberg Kaitum 4 GT, siden det er et helårstelt (har som mål å utvide tursesongen vår), og siden vi for det meste er over tregrensen. Trek-serien til Helsport er vel 3-sesongs mener jeg, selv om personen jeg snakket med fra Helsport sa man fint kunne bruke dette hele året. Tror man får grei plass til fire inne i teltet ja. Husker ikke helt hvordan forteltet var, men mener det også var stort. Trek har vel også høyere takhøyde enn pro og extreme.
 5. Takk for gode svar dere kommer med! Når det gjelder de få gangene det er aktuelt å sove under åpen himmel, så tenker jeg uansett å ha et vindtrekk utenpå soveposen. Så det er ikke sikkert jeg trenger å legge altfor stor vekt på ytterstoffet.....? Comfort på -6 tror jeg ikke blir for varm. På camping om sommeren selvfølgelig. Men over tregrensa er det ofte bare et par pluss om sommeren har jeg erfart, og jeg tror jeg er en som fryser lett.
 6. Skal kjøpe meg en ny 3-sesongs sovepose. Har bestemt meg for dun etter en del vurdering. Ser at mange skryter av warmpiece 600 i forhold til hva man får for pengene. Jeg blir som regel litt skeptisk til rimelige produkter med hva de tåler i lengden. Har også tenkt å benytte soveposen på høyfjellet under åpen himmel, så ytterstoffet må også tåle litt. Derfor har jeg sett en del på Mountain Equipment, bl.a. Glacier 750. Nå er det en stor prisforskjell mellom disse selvfølgelig. Så det jeg lurer på er om noen har en av disse sovepose og kan fortelle litt om fordeler/ulemper i forhold til erfarin
 7. Noen som har gode forslag og en grei oppskrift for tørking av mat/kjøtt? Ser at flere på forumet foreslår å gjøre dette selv, som et rimelig alternativ.
 8. Er Kaitum laget for å kunne ha doble stenger? Vurderer sterkt dette teltet nå ja. Synes muligheten for å åpne fronten så veldig fin ut.
 9. Ser ut som Kaitum 4 GT også kan være veldig aktuell. Fine løsninger, feks å åpne hele fronten på forteltet, samt at det er lettere enn Keron. Sikkert noen aktuelle typer fra Helsport også. Skal sjekke ut det. Har bare en litt dårlig feeling, i og med at tilbakemeldinger fra kundeservice der ikke har vært noe bra. Litt dårlige svar og lite imøtekommende. Man tenker jo sitt da, hvis man kjøper dyre ting derfra og oppfølgingen ikke er noe bra.
 10. Teltet blir ikke kun et fjelltelt, men vil bli brukt av meg og 2 sønner (med kona innimellom) på alt fra camping med bil til fjellturer, og forhåpentligvis utvidelse av sesongen etter hvert. Når det gjelder fjellturer liker jeg best å være over tregrensen, så litt vær må det tåle. Samtidig er det deilig å ha plass når man er på camping. Hadde ikke penger vært et tema, så hadde det jo blitt en modell til hver type tur nesten. Men jeg prøver å sikre meg et telt som kan dekke behovene for styrke og komfort, og skjønner at noe mer vekt må beregnes enn et rent fjelltelt for vandring. Ikke lett
 11. Det jeg tenker er at noe mindre plass i teltet enn Kaitum 4 GT ønsker jeg ikke, og forskjellen opp til Keron 4 GT er jo bare 1kg. Mener da at det kan være verdt å gå for Keron som er mer solid og anvendelig under alle forhold.
 12. @Tessatroll vil du si at Keron 4 GT er greit å bære med seg på tur? Det blir ikke for stort? Lurer litt på Kaitum 4 GT også, men ønsker samtidig et ordentlig solid telt. Har ikke sett noen av teltene i virkeligheten.
 13. Takk for svar! Har vurdert Nallo 4GT også, men ser at Keron vil være et bedre alternativ hvis friluftslivet vårt utvikler seg. Ser også ut til at Hilleberg-eiere er mer fornøyde enn feks Helsport-eiere, ut ifra det jeg har lest. Wiglo har jeg ikke vurdert så mye ennå, men skal sjekke det ut!
 14. Jeg vurderer sterkt å kjøpe Hilleberg Keron 4 GT. Vi er en familie på to voksne og to barn. Blir til vandring i fjellet først og fremst vår til høst, men håper på vinterturer etter hvert. Vet det fins mange lettere telt, men orker ikke trengsel når familien er på tur. Noen som har erfaringer med teltet, og som kan anbefale eller komme med innvendinger?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.