Gå til innhold
  • Bli medlem
IGNORED

Utstyr som DU er SKIKKELIG fornøyd med!


Anbefalte innlegg

Hei

Hva slags utstyr er det du har som du er skikkelig fornøyd med? 

Post det her vell :) ta med ett bilde og eller link og fortell hvorfor du syntes akkurat denne tingen er veldig stas for deg.

 

( Denne tråden er forbeholdt alt annet en telt, sovepose, ryggsekk, liggeunderlag) 

 

Jeg kan starte med 2 ting 

 

 

Den første tingen er en Tomshoo 1100ml titanium gryte fra Ebay til 270kr inkludert frakt! For meg er dette veldig billig ettersom noe tilsvarende i norske butikker koster oppimot 600-1000 kroner? 

Denne har gjort vannkoking til en lek.  Kok vann og hell rett oppi 1 liter termosen. ( husk noen tynne arbeidshansker) 

Alt av håndtak er der, både fra siden som jeg kan bruke til å ete rett ifra gryta, eller jeg kan bruke topp hanken og løfte den av ett stort varmende bål med en pinne uten og brenne av meg hånda.

Inni den er det måleenheter både i ML og OZ. 

Lokket sitter som dønn og det er en  låsemekanisme for hanken i den som gjør at det kan låses oppreist, noe som er veldig hendig når man skal løfte av lokket for og se om vannet koker.

Det følger også med en luftig stoffpose som gjør at man slipper og ta den sotete kjelen rett i sekken, men at den fortsatt kan tørke. fuktighet = mugg. 

sdgdsgh.jpg.961ea1666fe78f6844cfce7f168806c6.jpg

Det andre produktet er en

Samurai Ichiban 330 LH 

En 330 milimeter lang pistol sag, en virkelig fryd å bruke. Denne sager som bare rakkeren gjennom alt av treverk den måtte komme over, Store som små, man kan også tilogmed sage rett med den, noe jeg har hatt vanskeligheter med med de gamle buesagene er at bladet bøyer seg i sagingen nedover og man ender med og sage mye mere en det man trenger, ikke her!  Relativt lett er den og. 

med den følger med en " klips " man kan feste på beltet og ta denne av og på. veldig hendig når man har saget ned stor tørr furu og trenger begge hendene ledig,. 

 

samurai-ichiban-13-curved-saw-gc-330-lh-47.jpg.cd19f6b4dbbf00d4ba3a21c203bb828e.jpg

 

 

Hvilket produkt er du skikkelig fornøyd med? 

Post noen setninger og ta med ett bilde og eller link og vis :) 

 

 

 

 

 

Endret av SondreW
Lenke til innlegg
Del på andre sider
  • Svar 98
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg er veldig fornøyd med mitt sikkert 20 år gamle Stetind 2 telt fra Helsport. Det veier 2 kg med alt . Jeg har i mange år vurdert arvtageren til dette teltet , Ringstind teltet , men det som har holdt meg igjen der er at de valgte å lage akkurat det teltet med bare en bøyle , i stedet for  2 , som Stetind har. Det har gjort at det er vanskeligere å få Ringstind teltet til å stå fint og jeg syntes det var ett dårligere telt. Nå har jo  Ringstind blitt modifisert etterhvert, og i mine øyne har d

Svea 123R. Liten bensinbrenner med sjarm. Noen vil nok si bråkete og tung, men de har ikke peiling!

På dags- og fisketurer det siste året, har jeg brukt en "power pack" på beltet, som jeg er veldig fornøyd med. I en Leatherman-taske har jeg lommekniv, tennstål pluss riveplate og lommelykt. Alt jeg måtte trenge lett tilgjengelig. Det første bildet viser taske med alt av innhold på utsiden. Det neste bildet er av tasken pakket.  

Posted Images

Morsom tråd. Her er et par ting fra meg: 

Jeg synes vannposen til Helsport er genial. Superlett og liten, men tar 10 liter vann. Veldig praktisk. Denne er alltid med i sekken:

https://www.helsport.no/vannpose-10-l

Kjøpte et par av disse på finn.no for noen måneder siden, Rab Expedition Slippers. Utrolig deilig å ha i teltet/soveposen for en frysepinn:

https://www.sportsnett.no/rab-30-expedition-slippers-p296/blue-xl-v10793?gclid=EAIaIQobChMI7964i5aQ5wIVCIuyCh1YbgsJEAQYASABEgJuvfD_BwE

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 hour ago, varmtvann said:

Jeg synes vannposen til Helsport er genial. Superlett og liten, men tar 10 liter vann. Veldig praktisk. Denne er alltid med i sekken:

(Logg inn for å se skjult innhold)

Smart sak -  og ukjent for meg inntil nå :)

Mye av det tjafset som kalles "turuutstyr" dekker ikke noe behov hos meg, men denne hadde jeg sans for.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
21 minutter siden, Gittiamo skrev:

Z-lite delt i to. Den brukes til sitteunderlag, «hodepute» under liggeunderlaget, ekstra isolasjon på midten under underlaget osv osv. Sitter på både brettet helt sammen, halvt sammen eller brettet helt ut om man er to.

(Logg inn for å se skjult innhold)

Nå hadde jeg egentlig ikke tenkt og ha med liggeunderlag i denne tråden men siden denne er delt i 2 og blir brukt som ett sitteunderlag får det vell slippe hehe :) 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Packraften er jeg veldig glad i, åpner opp for muligheter som ikke var der før jeg fikk meg båt. 

IMAG0740.thumb.jpg.01cb7baea6750b71f437e991379a2fd8.jpg

 

En annen ting er fiskestanga mi, velger å trekke fram fluestanga (guideline fario #5) da det er det jeg koser meg mest når jeg kan fiske tørt og ørreten vaker.

IMAG0127.thumb.jpg.bdd596b443f13cfb7a6b032d0dd9413e.jpg

Endret av tklami
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Veldig fornøyd med disse to, Solostove Titan (størrelse, ikke materiale) og Sea To Summit 10L vannpose. Antagelig noe av det jeg har som har vært mest brukt utenom telt, sovepose osv. som ikke var tema for denne tråden.

Vannposen er veldig robust og innerposen kan byttes ut om den skulle bli ødelagt, har også en hending ventil som man klemmer på så kommer vannet ut. Solostoven har jeg modifisert litt med en mer solid bunnrist, de tynne spilene som originalt er festet i bunnen var ikke særlig tess etter en tids bruk, veier litt mer nå men det går fint.

1521955006_20200119_2141091.thumb.jpg.712d51128f774869a279a5ba0d62eb74.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

25 gram toppmontert brenner og titankopp på 0,5 liter. (Avbildet er 300ml kopp, men har senere byttet til en 0,5l som jeg finner bedrer egnet til mitt bruk). Vet ikke hvor mange dagsturer disse har vært med på nå, men det begynner å bli ganske mange: 
 

 Og så kommer selvsagt både kvistbrenneren og den firkantede stekepannen høyt på listen. De begynner å få enormt med turer og fyringer de to der også...
 

Allykanoen gjør også sitt til at det går an å øke turområdet og komforten når ting skal tranporteres...

 

 

 

 

Endret av Espen Ørud
Lenke til innlegg
Del på andre sider
50 minutter siden, Espen Ørud skrev:

Og så kommer selvsagt både kvistbrenneren og den firkantede stekepannen høyt på listen. De begynner å få enormt med turer og fyringer de to der også...

Hvilken stekepanne er det?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ser flere har fine 10L vann "bøtter" her. Personlig liker jeg Cnoc Vecto vannblære. Den fås i 2L eller 3L, med 28mm skrukort (vanlig brusflaske) som passer til f eks Sawyer Squeeze vannfilter eller 42mm skrukork som passer til BeFree vannfilter. Noe av det som er genialt med denne er at en kan åpne den i toppen for å fylle den, og i grunne bekker/pytter kan en "skuffe" inn vann. 

(Logg inn for å se skjult innhold)

2L_2019_Vecto_front_square_1200x.jpg.15e974858e314039347346d8d095fd98.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har mange kniver i skuffen, men

(Logg inn for å se skjult innhold)

fra brusletto har vært med desidert mest på tur. Jeg har en eldre versjon der slira ser litt annerledes ut, men det er den samme kniven. En kortbladet kniv som ligger godt i handa og kan brukes til alt mulig. Den har gjort opp fisk og vilt, spikket ting man trenger, og bidratt til å reparere utallige småting som går i stykker når man er ute. Det korte bladet gir godt moment, og eggen holder seg godt.

En annen ting jeg er utrolig fornøyd med er

(Logg inn for å se skjult innhold)

(til skibruk). Store trinser med lær som er utskiftbare og lås som kan betjenes med tykke votter.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kajakk: Norse Freyja. Jeg blir bare mer og mer fornøyd med denne! :) 

Ski: Åsnes Falketind. Jeg bruker bare disse omtrent. I bakken, på toppturer, og i kupert fjellterreng.

Sovepose: Cumulus Alaska. MYE bedre kvalitet enn den relativt kjipe warmpeace Viking 600 posen jeg har.

Brenner: MSR XGK II (Stivt rør) med MSR Trillium base. Lett, stødig, pålitelig og enkelt å forvarme med bensin på tanken. Kan løftes rundt om kring mens den er i gang, og kan settes rett oppå ett skumunderlag uten at det smelter.
 

GSI Haulite 1,8 liter Tea Kettle: Romslig og lett kjele med stor åpning. Perfekt til snøsmelting og når man er flere på tur! Kan fylles til randen med kokende vann/snø, og man trenger ikke være redd for å søle eller at knipehåndtaket til gryta skal løsne ;) 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 19.1.2020 den 12.43, SondreW skrev:

( Denne tråden er forbeholdt alt annet en telt, sovepose, ryggsekk, liggeunderlag) 

Vanskelig øvelse, tydeligvis. Foreslår ellers å tilføye "framkomstmidler" på denne lista - som ellers var god hvis tråden skal holde seg spennende.

Støtter ellers stoltipset, selv om jeg sjøl har en billigere kopi av Helinox så er den god. Stoltrekk til liggeunderlaget gjorde lenge det samme, nå har jeg stol til dagstur og trekk til lengre turer. Generelt er stol kjekk luksus!

Endret av Miamaria
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Okey. Skjønner ikke greien med hvorfor telt, sovepose, ryggsekk, liggeunderlag, og nå framkomstmidler skal være unntatt? 
Er det pga. vekt, størrelse eller pris? 🤷‍♂️

En z-lite brukes som både sitteunderlag og krakk, mens ett oppblåsbart liggeunderlag blir stol med stoltrekk, i nettbutikken ligger alt under liggeunderlag 😐

Sko, skisko, truger, spark og ski er framkomstmiddel, mens pulk er en erstatning for ryggsekk. 🤔

🤷‍♂️

Lenke til innlegg
Del på andre sider
16 minutter siden, torese skrev:

Sikkert av den enkle grunn at det finnes 100vis av tråder som dekker disse temaene.

På samme vis som stekepanner, fotposer, stoler, stoltrekk, kjeler, vannposer, fiskeutstyr og ikke minst brennere? 🤔

Endret av Marius Engelsen
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kanskje på tide at det blir vår og at man kommer seg på tur!!

Det meste er diskutert før, det aller meste er gjort og det er få om noen hvite flekker igjen på kartet. For meg er nesten hele Norge en hvit flekk. Jeg dra ofte tilbake der jeg har vært før men det er nok kanskje bare meg. Pri 1 er komfort og ro! Vekk fra mas og jag og alt annet. Skulle jeg være så heldig å få en fisk er jeg i himmelen. Men jeg kan også la være å dyppe snøret om forholdene tilsier det.

Tore

Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Marius Engelsen skrev:

 

Sovepose: Cumulus Alaska. MYE bedre kvalitet enn den relativt kjipe warmpeace Viking 600 posen jeg har.

 

Jeg spør av nysgjerrighet: Hva er det du opplever som betydelig bedre med Cumulus og kjipt med Warmpeace?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tja.. Jeg er generelt enten fornøyd med utstyr fordi det virker slik jeg ønsker, og da ofrer jeg det få eller ingen tanker. Og funker det ikke slik jeg ønsker så blir det parkert eller bytta ut.

Dvs vanskelig å nevne noe man er SKIKKELIG fornøyd med. Det er man vel med allt utstyr som funker og som er med og gjør turen til en bra totalopplevelse?

Kan dog trekke frem Fischer Traverse Carbon skistøvlene ut fra allsidighet.

u18716_travers_carbon.jpg.bd4b276316a3905ed33d1da8089b8b2a.jpg

De funker som "fjellskisko" på flerdagers turer bortover, randoneesko til toppturer med lett til middels lett skioppsett, og er bra til å klatre is med (aktuelt når man har anmarsj på ski eller kombinerer klatring opp og ski ned.)

Pluss: Lett sko (under kiloet), 80° gåutslag (bedre bevegelse i ankel enn en del av fjellsko mine), middels stiv ift skikjøring (ca 100 flex), god passform (til min fot).

Minus: Ikke supervarme (mtp bruk midtvinters), litt for lav flex/stivhet for brede/tyngre ski eller å kjøre "hardt" (Men da velger man en annen sko).

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.