Gå til innhold

Halkatla

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  53
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Halkatla

 • Rang
  Skogsnisse
 • Bursdag 01. jan. 1985

Nylige profilbesøk

1 025 profilvisninger
 1. Ring kommunens byggesaks- og/eller planavdeling, de kan svare på slikt. Eposter forsvinner fort i systemet! På generelt grunnlag, uavhengig av eiendomsforhold: Du sier dette ligger nær "vannet". Plan- og bygningsloven § 1-8 forbyr tiltak i 100-meterssonen rundt vassdrag. Med mindre annen byggegrense er satt i kommune- eller reguleringsplan (eller man har fått dispensasjon), skal det altså ikke bygges nærmere innsjø/vann enn 100 meter. Hvor flinke kommunene er med å følge opp dette er derimot en annen sak - desto mer blå de er, jo mindre interesserte pleier de å være i å beskytte skog og mark og vanlige turgåere 🤑 Uavhengig av hvor nær vann man er: Dersom området er satt av til LNF i kommuneplanen (=grønt på kommuneplankartet) skal det i utgangspunktet ikke oppføres annet enn anlegg/bygg tilknyttet formålet (landbruk, natur og friluftsliv). Private hytter/campinginstallasjoner skal ikke oppføres i slike områder, med mindre bestemmelsene åpner for det. Hva friluftsloven angår er det vel fremdeles slik at telt skal flyttes etter to dager ("telt" pleier dog gjerne ikke å omfatte medfølgende platting og ymse campingutstyr ), trær ikke skal skades, og området etterlates slik man fant det.
 2. Halkatla

  Helt enkle (!) støvler - finnes det?

  Noen som har erfaring med Alfas "kontorstøvler"? https://alfa.no/shop/proff/arbeid-og-uniform-stovel/lett-kontorstovel
 3. Halkatla

  Problemer med å få hunden til å spise

  Det første jeg tenker når jeg hører om dyr med dårlig matlyst er sykdom/at de har det vondt på et vis. Om det fortsetter kan det være lurt å ta en tur til dyrlegen, bare for å være på den sikre siden. Sånn utover det hadde jeg ikke stresset: Friske dyr sulter seg ikke ihjel foran en skål med spiselig mat. Desto mer man diller og duller, desto mer kresne risikerer man at de blir (de lærer jo raskt hva som må til for å få "spesialmat" ).
 4. Halkatla

  Helt enkle (!) støvler - finnes det?

  Noe slikt, ja hvis sålen faktisk er som beskrevet (jeg var innom XXL i går, og skjønner at "myk såle" er et relativt begrep - samtlige jeg ble anbefalt var stive som en planke 😄). Mon tro om de har dem i Moss..
 5. Halkatla

  Helt enkle (!) støvler - finnes det?

  For min del går jeg sjelden i så krevende terreng at ankelstøtte er nødvendig/ønskelig. Tvert i mot egentlig. Desto mykere de er, både i sålen og ellers, desto bedre føles de for føttene. Litt høyde på skaftet er allikevel fint, så ikke rusk og rask faller oppi. For trygghetens del opplever jeg det som viktigere med myke nok såler til at føttene får ordentlig god kontakt med underlaget, enn at ankler og slikt støttes opp/stives av. De beste skoene (sålene) jeg har hatt var noen gamle, høye vinterstøvler fra Tamaris (!): De var tynne og myke nok til at man raskt merket om man tråkket på våte røtter/løs grus, men akkurat tykke nok til å få plass til et dypt mønster, så de var brukbare i leire også. Alle "ordentlige" turstøvler jeg har prøvd har til sammenligning vært veldig tykke og stive. Kanksje M77 kan være noe, jeg ser noen klage på at de er myke, så det høres jo lovende ut i forhold til mine ønsker. Hvorfor er du ikke glad i de, @tubbs ? (Det var forøvrig litt av en hæl på de amerikanske ranger-støvlene...!? Hva skjer om man tråkker over i noe slikt 😧 ). Jodhpurs har jeg ikke sett siden mine hestedilladager for mange år siden, sitter ikke de ganske løst på beina, uten snøring? Kanskje jeg må ta meg en tur i hestebutikk og sjekke! 😃
 6. Jeg er på jakt etter noen helt enkle, lette turstøvler - noen her som har peil på slikt? De skal brukes til dagsturer i skog (og fjell, den ene gangen i året jeg er på fjellet ). Jeg er litt sær når det gjelder fottøy og vil ha noe helt enkelt, behagelig og funksjonelt, dvs de må være lette, helst i tynt lær eller pustende materiale (ikke membraner og slikt), myk og ganske tynn yttersåle med godt grep, og litt høyde på skaftet så ikke ting ramler oppi. At de ikke er så neonrosa at de er selvlysende, hadde vært en fin bonus. Jeg har sett Lundhags har noe som kanskje kan passe, men jeg har hørt de ofte er stive og tunge? Noen som vet?
 7. Halkatla

  Liten tur nær Østfold/Oslo?

  Tusen takk for tips, alle! Ser ut som Skrimfjella er de nærmeste, så da tester vi de først
 8. Halkatla

  Liten tur nær Østfold/Oslo?

  Jeg og samboeren har lyst til å gå litt i fjellet en dag, og lurer på om noen har tips til steder innenfor kjøreavstand fra Fredrikstadområdet? Selve gåturer bør ikke ta mer enn 2-4 timer maks, og det samme går vel for kjøreavstanden
 9. Halkatla

  Østfoldinger; hvor går dere?

  Det er vel flere her inne regner jeg med, som er fra Norges flateste fylke, og jeg lurer på hvor dere drar når dere vil "på fjellet"? Har dere noen dagsturtips?
 10. Halkatla

  Liten (!) dagstursekk - hvor stor?

  Så bra, da ble det jo du som testet for meg, da Nei ventilasjon er vel ikke noe "must" for min del heller, jeg har aldri testet noen sekk som har slikt, det høres bare behagelig ut sånn i teorien. Jeg tror forøvrig jeg trenger mindre sekk enn hva mange andre her på forumet gjør. Jeg leser og leser om disse sekkene, og foreløpig høres det egentlig ut som noe rundt 20 l kan passe. "Dagstur" for meg betyr sjelden mer enn 10 km (jeg går sakte, ok dataslask på tur!), og det går som nevnt nede i de varme skogene her, så det er veeeldig lite jeg egentlig trenger å ta med meg
 11. Halkatla

  Liten (!) dagstursekk - hvor stor?

  Finner frem denne igjen nå som det har blitt fint turvær (ski og snø, hva er det??) Jeg har gått en del lengre turer i det siste, og kommet frem til at det jeg faktisk har behov for å ha med meg begrenser seg til vannflaske, kart og sitteunderlag, samt iblant litt mat og en regnponcho. Store ullgensere og slikt er det sjelden behov for. Det er jo ingen fjell her nede, og vinter har vi jo nesten ikke lengre heller, så jeg tenker jeg bør gå for en så liten sekk som mulig (men med hoftebelte). Disse Osprey-sekkene skal sjekkes ut. Jeg tror jeg prøvde en slik en da jeg kjøpte 55-literen min, men den var så lang i ryggen at den dunket meg i bakhodet. Men det kan vel tenkes de mindre modellene er kortere - jeg krysser fingrene for det, for lufting i ryggen høres veldig deilig ut!
 12. Halkatla

  Hvordan ordner man med drikkevann?

  Jeg ser mange snakker om fjellbekker og slikt her, det blir dessverre ikke så aktuelt for meg (selv om jeg er enig i at det er utrolig godt vann ). Her i Østfold, ihvertfall i de områdene jeg går i, er terrenget paddeflatt, og bekkene er få, grumsete og ekle. og ofte veldig stillestående. Det er mange innsjøer, men de ser ofte ikke helt rene ut (selv om de kanskje er rene "nok" til å ikke bli syk??). Noen av innsjøene ligger nok et stykke unna jordbruksområder, men eventuelle bekker som fører vann dit har sikkert vært innom et jorde eller to, det er jo tett med gårdsbruk her. Kanskje føler jeg meg modig en dag, og tester...
 13. Halkatla

  Varmejakke til lavt aktivitetsnivå

  Noen som har testet Didriksons Angelina, eller lignende parkaer? De er lange og fine, og skal fungere fint i sludd og rundt 0 grader, noe som passer bra her i Østfold, men jeg er usikker på hvordan de er når det kryper nedover mot -10?
 14. Halkatla

  Fjellräven Sarek, Nuuk og Kyla

  Noen som har erfaring med Fjellräven-jakkene Sarek, Nuuk eller Kyla? Hvem er varmest, og hvilke temperaturer er de egnet for?
 15. Halkatla

  Varmejakke til lavt aktivitetsnivå

  Mange takk! Vil helst bestille fra Norge om mulig, den fra Norrøna virker kjekk! Hvordan er det med parkaser vs dunjakker... er det vanskelig å finne en ordentlig varm en?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.