Gå til innhold
 • Bli medlem

Halkatla

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  63
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Halkatla

 • Rang
  Skogsnisse
 • Bursdag 01. jan. 1985

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Sted
  Østfold

Nylige profilbesøk

1 485 profilvisninger
 1. Hva slags bukser anbefales til kortere turer (fra dagsturer til overnattingsturer på et par netter) i fjellet om våren, sommeren og høsten? Er det nødvendig med "ordentlig" turbukse? Jeg har til nå gått de fleste turene mine i joggebukser og andre løse, ledige bomullsplagg, og synes som regel det er veldig behagelig, men jeg ser jo at de fleste jeg treffer i fjellet bruker veldig andre typer klær. Det er mye tettsittende kunstfiber ute og går! Så jeg lurer litt på om det kanskje er lurt å investere i (dvs. sy selv, mest sannsynlig) noe litt mer teknisk, til turer hvor kulde og regn kan bli et
 2. Jeg snublet forøvrig nettopp over denne, i lin-/bomullsblanding: [Hidden Content] Skulle ønske de skrev litt mer om hvorfor de valgte en kombinasjon av akkurat lin og bomull... Kanskje lin har egenskaper også i kaldt vær, som skiller seg fra bomull? Nå er det mange år siden sist jeg tittet på turjakker så jeg aner ikke om 5000 + kr for en anorakk er normalt, men om prisen på denne er noe å gå etter er det definitivt mange tusenlapper å spare på å sy selv!
 3. Er det noen her som har erfaringer med turskoene til Joe Nimble? Har de greit grep på vått/glatt underlag? [Hidden Content]
 4. Takk for svar! Mye nyttig her. Dunlerret har jeg faktisk ikke hørt om, så det må undersøkes. Tettvevd ull høres også lovende ut. Sistnevnte har jo i tillegg den fordelen at det holder bedre på varmen hvis det blir vått.
 5. Dere som syr selv, hva slags stoff bruker dere i anorakker og andre lette, pustende jakker? Vil gjerne ha noe som er ganske vindtett, i naturmaterialer,, og uten impregnering (så Ventile ol. utgår). Skal brukes vår, sommer og høst - og kanskje vinter - i Østfold-klima, så regn og kulde er generelt ikke et problem.
 6. Men er det slik at det kan jaktes overalt altså, bare det er skog der (med visse unntak akkurat for Osloområdet, kanskje, som noen sier over her)? Jeg innbilte meg nemlig at det fantes egne "soner"/områder hvor jakta skulle foregå i, men det er mulig jeg har misforstått. Her i Østfold er det mye skog, men den er ofte fragmentert av bebyggelse og jorder slik at vi har mange, men små skogsholt/-områder. Er det slik at det kan pågå jakt også i de mindre skogsområdene, som ligger nær boligområder f.eks.?
 7. Jeg er en av de som synes det er litt guffent å tenke på at det lusker en gjeng skytekåte gubber med hagle rundt i skogen... Finnes det noen nettsider/kart med oversikt over jaktområder, slik at man kan unngå disse stedene? Jeg har forsøkt å lete selv, men det virker som slikt skal være fryktelig hemmelig.
 8. Vi skal være en uke på Kvamsfjellet i sommer (området rundt Rondablikk Høyfjellshotell) og vil gjerne gå litt i Rondane. Er dårlig form og har høydeskrekk, så de mest dramatiske toppene er nok ikke aktuelle, og vi kan ikke overnatte der så det må altså være dagstur. Har dere noen tips til tur? Og er Mysusæter/Spranget parkering den nærmeste?
 9. Jeg er (fremdeles) på jakt etter noen helt enkle, lette turstøvler i lær. Titter litt på Lundhags X Sarva, og ser at de er nesten en hel kilo lettere enn Lundhags' andre turstøvler. Det står ikke hvorfor de er så mye lettere, men jeg synes det høres lovende ut. Noen som har testet de? Hvordan er skoene og sålene til Lundhags generelt, spesielt med tanke på grep på glatt underlag? Finnes det lignende alternativer noe sted? Det meste jeg finner av "vanlige" turstøvler er for klumpete, klamme, tunge og stive. Jeg lener vel egentlig mer mot barfot/minimalist-type sko, men de har ofte for dårlig gr
 10. Henger meg på denne - vil gjerne vite!
 11. Ring kommunens byggesaks- og/eller planavdeling, de kan svare på slikt. Eposter forsvinner fort i systemet! På generelt grunnlag, uavhengig av eiendomsforhold: Du sier dette ligger nær "vannet". Plan- og bygningsloven § 1-8 forbyr tiltak i 100-meterssonen rundt vassdrag. Med mindre annen byggegrense er satt i kommune- eller reguleringsplan (eller man har fått dispensasjon), skal det altså ikke bygges nærmere innsjø/vann enn 100 meter. Hvor flinke kommunene er med å følge opp dette er derimot en annen sak - desto mer blå de er, jo mindre interesserte pleier de å være i å beskytte s
 12. Noen som har erfaring med Alfas "kontorstøvler"? [Hidden Content]
 13. Det første jeg tenker når jeg hører om dyr med dårlig matlyst er sykdom/at de har det vondt på et vis. Om det fortsetter kan det være lurt å ta en tur til dyrlegen, bare for å være på den sikre siden. Sånn utover det hadde jeg ikke stresset: Friske dyr sulter seg ikke ihjel foran en skål med spiselig mat. Desto mer man diller og duller, desto mer kresne risikerer man at de blir (de lærer jo raskt hva som må til for å få "spesialmat" ).
 14. Noe slikt, ja hvis sålen faktisk er som beskrevet (jeg var innom XXL i går, og skjønner at "myk såle" er et relativt begrep - samtlige jeg ble anbefalt var stive som en planke 😄). Mon tro om de har dem i Moss..
 15. For min del går jeg sjelden i så krevende terreng at ankelstøtte er nødvendig/ønskelig. Tvert i mot egentlig. Desto mykere de er, både i sålen og ellers, desto bedre føles de for føttene. Litt høyde på skaftet er allikevel fint, så ikke rusk og rask faller oppi. For trygghetens del opplever jeg det som viktigere med myke nok såler til at føttene får ordentlig god kontakt med underlaget, enn at ankler og slikt støttes opp/stives av. De beste skoene (sålene) jeg har hatt var noen gamle, høye vinterstøvler fra Tamaris (!): De var tynne og myke nok til at man raskt merket om man tråkket på vå
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.