Gå til innhold

kennethj

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  22
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om kennethj

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Du er heldig som har en slik kompetanse som åpenbart overgår årevis med omfattende forskning. Ved å vurdere enkeltindivider man selv har kjennskap til fremfor populasjonen vil man naturligvis få store avvik fra normalen.
 2. Valper sosialiseres og tilvennes ting, de preges ikke. (Fugler preges) Sosialiseringsperioden begynner allerede når de er rundt 3 uker gamle og varer til de er typisk 12uker (10-14 uker). Gry Løberg er en av våre alt for få etologer, dette med leveringstidspunkt har jeg blant annet fra henne. https://gryloberg.squarespace.com/manimal/salgsalder-hos-hund https://gryloberg.squarespace.com/manimal/leveringsalder-pa-valp-igjen Du må gjerne mene at det er gode oppdrettere som har valpen i den perioden og ikke vil overlate den til sitt permanente hjem, faktum er at oppdretteren rett og slett vet for lite om etologi til å ta denne avgjørelsen på et faglig grunnlag.
 3. Ca alle turoperatører kan hjelpe dere med å bli kjørt ut på scooter, Henningsen kan nok også hjelpe til med utkjøring i beltevogn. Noen turoperatører: Better Moments, Svalbard Adventures, Hurtigruten Svalbard, Arctic Travel Company Grumant (russisk) osv. En god liste kan du finne her, ikke bruk aktører som ikke er medlem av det organiserte reiselivet (alle på denne siden er med).. https://www.visitsvalbard.com/informasjon-for-besokende/aktivitetsleverandorer Har du venner eller bekjente som er fastboende på øya kan du jo prate med de, så lenge det ikke er persontransport mot vederlag kan de selvsagt kjøre dere ut.
 4. For det første. Ingen hunder kommer fra Svalbard, hunder har ikke vært naturlig her oppe og er en innført art. Hva gjelder valper bør de overlates til eieren når de er 8 uker gamle, ikke når de er 9, 10 uker, 4 mnd eller 9 mnd. 8 uker. Dette da det i gjentatte studier har vist seg at hunder som er overlatt til ny eier senere fører til større sannsynlighet for adferdsproblemer. Når det gjelder hundekjørermiljøet er jo denne typen adferdsproblemer ofte ikke så nøye, så der er det mye rart å se.. Tidligere enn 8 uker vil uansett ingen seriøse oppdrettere overlate valpen til ny eier da den trenger såpass lang tid med mor og søsken for å utvikle seg den første perioden.
 5. Jeg har sett denne ja, må vel ta en titt på den også.. Jeg har ikke noe forhold til om man skal ha knapper eller touchscreen, enhetene skal brukes av barn og voksne, alder 10+. I følge Garmin har faktisk Dakota 20 støtte for trådløs sync med kompatible enheter.. Det og erfaring fra en bekjent som geocacher svært mye er deler av grunnlaget for å ha denne på lista. Siden jeg skal handle 5 stk bør de være like. Vi har så vidt vært innom eTrex 10, den er vurdert som ikke tilfredsstillende (av en som har testet litt for meg altså) Jeg tror prosessen videre blir at jeg skal ta meg en tur for å få lånt meg noen GPSer, slik at jeg kan finne ut av hvordan de funker i praksis..
 6. Hei Jeg skal kjøpe inn 5 GPSer for en speiderkrets som skal låne ut disse til sine medlemmer. Disse skal primært brukes til geocaching, men også andre formål som er naturlige for de tenker jeg. Mulighet for trådløs sync av ruter og waypoints (cacher) mellom de ulike enhetene vil være positivt. Budsjettet er begrenset til 10000,- for 5 stk. De bør være enkle å bruke, og enkle å synce mot en PC. Jeg har fått anbefalt Garmin Dakota 20, men denne er det få som har inne og jeg får følelsen av at den er på vei ut.. Jeg er takknemlig for alle tips, og foretrekker å få tatt på enhetene fysisk her i Oslo før det bestemmes hva vi skal ha. Det er en forutsetning å kjøpe identiske nye enheter.
 7. Jeg vet at det er mange som tilfredsstiller kriteriene ja.. Et par ting til er at jeg gjerne vil ha litt høyde også i fotenden (ser noen er så lave som 30cm), og muligheten til å sitte ville vært genialt.. Da snakker vi bortimot en meter i høyde på det høyeste tenker jeg. Lett å sette opp er et pluss, men jeg har satt opp telt en del hundre ganger tidligere så jeg klarer meg uansett Greia er rett og slett at jeg går meg vill i jungelen av alt for mange alternativer..
 8. Ja, da er saken at jeg skal ha et nytt telt. Bruken er ganske variert, men det er snakk om 3-sesongers bruk.. Vinterbruk er det ikke aktuelt for. Det skal være plass til meg, en relativt stor kar på drøyt 190cm. I tillegg vil jeg ha med to hunder en del, dette er to små hunder med en høyde på ca 40cm (staffordshire bull terrier) Teltet skal brukes både i skog og på fjellet, og bør være relativt lett. Jeg går meg rett og slett vill i jungelen, så da håper jeg noen kan hjelpe meg litt på vei.. I praksis vil jeg og hundene bruke plass for ca 1,5 person, og jeg pakker som regel relativt kompakt og lite (bruker gjerne 40 liters sekk på tur) Budsjettet er romslig. Vekt er lavere prioritert enn at teltet er solid.
 9. Ja, det er virkelig på tide å oppgradere litt.. Følgende bør byttes ut hos meg nå: -Ryggsekk (Har en Bergans Trollhetta på noe sånt som 95 liter..) -Sovepose (Har i dag noen gamle og slitne poser..) -Liggeunderlag -Telt Vi kan starte med ryggsekk.. Trollhetta-sekken er for stor, alt for stor.. Jeg ville egentlig ha 75-litersutgaven, men den hadde de ikke inne når jeg handlet. Uansett har jeg kommet til at Trollhetta er uaktuell, den er for tung. Jeg liker at sekken kan pakkes som en koffert, og det er noe som er et must i neste ryggsekk. Jeg ser for meg en sekk på rundt 60 liter, definitivt ikke noe særlig større. Vekt er viktig. Sovepose.. Der har jeg ymse i dag, men felles for alle er at de er gamle og slitne, og bør byttes ut. Jeg er allergisk mot dun, og kan ikke bruke dunpose da jeg rett og slett ikke kan fortsette en tur etter å ha tilbrakt en natt i en dunpose. Jeg ser for meg å i første omgang anskaffe en grei pose til bruk fra vår til høst. Jeg er 193cm lang, og trenger en relativt vid pose. (har en hund som gjerne ligger i soveposen sammen meg..) Vekt er viktig. Liggeunderlag.. Jeg har dårlig rygg, og blir virkelig ødelagt av ukomfortabelt underlag. Altså er komfort høyt prioritert, vekt er lavere prioritert i denne sammenheng. Telt.. Jeg tenker meg et telt for bruk fra vår til høst. Telt for vinterbruk er ikke nødvendig pr. nå Teltet må ha plass for to personer og to hunder. Bruksområdet mitt tilsier at det stort sett er snakk om bruk i fjellet, men også noe i skogen. Jeg er ikke særlig redd for tøft vær, og heller ikke for å gå langt.. Teltet bør være mulig å få opp ganske fort, når man er fremme på overnattingsplass vil man jo gjerne komme seg inn så raskt som mulig. Her er vekt ganske viktig. Teltet jeg ønsker å erstatte er et Helsport Børgefjell 3. Jeg setter pris på konstruktive forslag til utstyr
 10. kennethj

  Flått

  Et tips for å holde flåtten unna er å spise en del hvitløk.. En del bruker litt hvitløk i hundemat, hundene får da vesentlig mindre problemer med disse udyrene. Når det gjelder flåttmidler for hund fungerer disse ved at de blir liggende i et fettlag i forbindelse med huden etter hva jeg har forstått, og det kan visst ikke overføres til mennesker sånn uten videre. Jeg vil anbefale vaksinering dersom man er mye i områder der flåtten er farlig.. (Er vel TBE man har vaksine mot..?)
 11. I helgen var vi på tur, vi overnattet på Bygdin i telt, og gikk fredagen en tur opp på Birihorn. Lørdag pakket vi sammen og dro hjem, det var såpass med vind at teltet ikke hadde det ålreit lenger (Børgefjell 3-mannstelt), og hundene nektet å være utenfor teltet pga vinden.. Men det var en bra tur som skal gjentas ved en senere anledning
 12. Å ha hundene under kontroll er en selvfølge. Nå skal det sies at minst en av hundene er saueren (uten strømtrening), han har tuslet mange timer sammen blant annet sauer. Men i fjellet på denne tiden er det helt klart at man bruker bånd, det er jo en del vilt også, og man vil jo sørge for å ivareta dyrene i naturen så godt som overhodet mulig.
 13. Ja, jeg har forstått at det ikke er så lett, og at man må påregne at hunden må ligge i uthuset.. Nå er det da sånn at min hund ikke er komfortabel med å ligge i et uthus om natta, og jeg lurer derfor på om det er noen av DNT sine hytter der det faktisk er lov til å ha med hund inn i hytta, slik at den kan sove sammen meg inne i hytta..
 14. Hei Vi er en gjeng med hunder som skal på tur fra 17. til 20. juni.. I den forbindelsen kommer vi til å ligge på et sted, og gå dagsetapper ut derfra. Vi bør kunne ligge relativt nære parkering/vei med hensyn til at det kan være nødvendig med bur til enkelte hunder. Har dere noen gode forslag innenfor 3 timer kjøring fra Oslo? Terrenget kan godt være ganske lett å gå i, da nivået på deltakerne er ganske variert.. Vi vil overnatte i telt/under åpen himmel.
 15. Jeg planlegger å gå en del i vanlige løyper, men også steder uten oppkjørte løyper. Ikke så mye på fjellet egentlig, mest i skogsterreng.. Med noen få fjellturer hvert år vil jeg anta.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.