Jump to content

Dompappen

Aktiv medlem
 • Posts

  86
 • Joined

 • Last visited

About Dompappen

Recent Profile Visitors

295 profile views

Dompappen's Achievements

 1. Tar gjerne sekken jeg om du skal levere inn den til fretex! Jeg kan til og med betale frakt Som de fleste skriver er det fint brukanes enda! Om du ikke gidder å bruke timevis på å gjøre den "litt vanntett" kan du heller bruke noen hundre lapper på et skikkelig regn trekk. Kjøpte meg ny sekk i 2018 og trodde den var "vanntett", det var den ikke etter en en våt helg på høyfjellet høsten 2018. Kjøpte vanntrekk 70 - 90 l fra Arcteryx og denne er på sekken om det er regn i lufta. https://www.outnorth.no/arc-teryx/pack-rain-cover?gclid=EAIaIQobChMI4KTH_Pbx8gIVQaOyCh0QZwaPEAYYASABEgLdaPD_BwE#Hyperspace Får helt fnatt om jeg glemmer å ta den med på tur!
 2. Nja! over 50 km i luftlinje og sikkert mellom 80 - 100 km i total lengde. Har selv vurdert å ta turen på ski med pulk og regnet minst 5 dager. Kan gå om du kjører lett oppakning, jogge sko og satser på løpe mest mulig og ta minst mulig pauser, samt at du er heldig med været .
 3. Tenkte det muliges kunne være en gammel revefelle med tanke på den flate steinen på toppen. Men den er nok for liten til dette bruket. Et annet forslag kan være at noen har bygget det forbindelse med oppbevaring av kjøtt, feks når noen har skutt reinsdyr og ikke klarer å bære all kjøttet på en tur ned fjellet. Bilde av en gammel revefelle: http://www.kildenett.no/portal/imagearchive/FTTF.063746.jpg
 4. Om det er farlig å gi rå fisk til hund, er jeg rimelig sikker på at det ikke er. Vi spiser selv rå og fordervet fisk (sushi, rakfisk og lutefisk ). Så lenge fisken er noe lund fersk, ikke inneholder makk eller andre parasitter tenker jeg at det er gullfint, spesielt for husky, malamute , siberian husky, grønnlandshund etc. Da tenker jeg med måte og at man passer på fiskeben, siden hundene har tendens til å sluke maten. Jeg har gitt min hel fisk med innvoller og hode/hale. Mest næringsrike på på fisken er hode. Som nevnt tidligere pleier jeg å koke fisken, da er det lett å plukke fiskeben Når jeg har vært på fiske tur og fått mye fisk og ikke gidde å ete den selv, har jeg brukt et par minutter på å koke den og gi den til bikkja i stedet for å kaste den. Har flere gange endt opp med å eta halve fisken selv Når det gjelder div forum for hund, har jeg styrt unna de fleste og holder til meg polarhund forum og facebook sider. Noen av hundeierne på div forum har til tider ekstreme meninger. Føler at det fleste polarhundeiere er litt mer jordnære. Du finner faktisk mye info her på forumet.
 5. Kommer litt ann på hvilken hund du har. Polarhunder eller så kalte trekk hunder kan nesten spise hva som helst. Disse hundene er vant til å få rå fisk. Min muttemix kan spise rå fisk om han er sult nok. Når han var valp gikk alt ned på høykant sulten eller ikke. Nå pleier jeg å koke fiske litt, han er helt vill etter kokt/stekt fisk.
 6. Hei og hå! Neste par ski jeg kjøper skal være treski. Har hatt lenge tanker om å kjøpe meg treski og nå er tiden inne Noen som har erfaring med Rønningen sin Quite bjørk? https://ronningski.no/produkt/quiet-bjork/ Tenker at denne ville være ypperlig i forhold til hund og snørekjøring. Min eneste erfaring med treski er gamle natoplanker. Fikk oppleve en hel vinter og mange mil med og uten pulk i starten av 2000 tallet i forsvaret. Husket at vi smøret de inn med tjære og at dette funket som gull, eneste minuset med natoplankene var bindingen. Om det er noen som har gått mye på treski og har info som de vil dele, så spytt ut. Andre treski anbefalinger mottas gjerne. Jeg skal ha 75 mm og tenker å hive på noe gamle Rottefella riva 2 eller 3 bindinger som jeg har stående. Min preferanser er: Uspora og dyp snø. Både bratt og flatt terreng. Duger til komme seg ned ulendt terreng.
 7. Godt spørsmål, aldri hatt problemer med å min til å sove ute. Han vil heller sove ute enn inne. Problemet med forteltet er at hunden kan kype ut om den vil. Det største problemet med å ha hunden sovende ute er båndproblematikken. Jeg var redd for at min skulle surre seg rundt et tre eller surre tauet rundt seg, av og til gjør han det, men som regel finner han ut av det selv. Jeg bruker tau. Kjetting er bedre, men tungt å bære med seg. Jeg tenker at du må lære eller venne hunden til å være fastbundet. Jeg trodde at jeg måtte lære min det, men han tok det helt naturlig. For min er det helt naturlig å være i fastbundet i tau når vi slår leir vinter eller sommer. Jeg kan også fint la han stå fastbundet i leiren, mens jeg stikker av en time eller to. Jeg har han med på rypejakt i fjellet og det null stress å la han være igjen fastbundet (han er vant med at det smeller og jeg passer på). Når jeg er på tur og skal slå leir ser jeg er etter dette: 1. God og egnet plass til å ha hunden bundet, 2. Egnet plass for å sette opp telt 3. Tilgang til drikkevann. Jeg prøve å sette opp teltet slik at jeg lett kan ha øye med hunden fra teltet. Kan være lurt å begynne forsiktig og gradvis tilvenning med å stå fastbundet. Dette kan du enkelt gjøre når du er på tur, feks når du tar en pause. Lå den stå i 10 - 15 min og lengre etter hvert. De venner seg fort til. Når den er valp kan den også bli fort sliten, dette er fint å utnytte når du er på tur. Da skjønner den at når det er pause er det hvile tid og det samme når du slå leier for dagen. Forøvrig har jeg en malamute mix, så dette er vell mer eller mindre avlet inn.
 8. Bonus! Slipper alle andre som har ferie i juli.
 9. Snakk om uflaks! Personlig pleier jeg ikke å dra på tur i juli. Kan muligens ta en helge tur eller en natt, men aldri på langtur. Juli tur kan funke om det er "kaldt" og ikke alt for mye nedbør. Hadde meg en helgetur sist sommer, men da var det forholdsvis kaldt og tempen lå mellom 10 - 15 grader. Var en del vind og regn på lørdagen og søndagen. Er det fint vær og temperatur mellom 20 - 30 grader i juli i kombinasjon med lite vind synes jeg ikke det er trivelig verken i fjellet eller i skogen. Dette fordi det er alt for alt for lyst, alt for varmt, alt for klamt, for mye mygg, fluer og solkrem faktor 50. Spar heller turen til mai/juni eller august/september. August er det den ultimate tur måned Fortsatt sommer, litt mildere enn juli og muligheter for å sanke bær.
 10. Fikk min når han var 6 mnd. Hadde han i telt de to første turene og det gikk veldig bra. La seg rett ned og lå så og si stille hele natten. Men etter at han fikk smaken på å ligge ute nekter å han å bli med inn i teltet. Første turen på snø og hvor det ble dårlig vær med snø som gikk over til regn tenkte jeg at han skulle få sove i forteltet, men ha krøp ut etter 10 min og la seg til utenfor. Så om hunden bli stresset av å ligge i telt er det ikke dyreplageri å la den ligge ute.
 11. Takk for tilbakemeldingen!! Skal sjekke ut begge to
 12. Som Ominlite skriver kan vind påvirke forbruket på gass. Dette kan jeg selv skrive under på, har opplevd å bruke neste en hel boks (den minste) på å koke 1 liter vann under en vindfull sommer dag. Vinden kom fra alle kanter og det var klin umulig å finne le for vinden. Skal du på høyfjellet i sommer, kan du ikke regne med at det blir vindstille og 25 grader i en hel uke. Var heldig sist sommer og fikk vindstille 25 grader en hel uke Men satser ikke på at jeg får det på sommerens tur! Jeg kjører både gass og stormkjøkken.
 13. Veldig få podcaster jeg høre på, men må si podcasten Uteliv er veldig bra. leser også veldig lite om friluftsliv på nett og i magasiner. I alle fall ikke på sosial medier. Synes det er alt for mye ræl. Friluftsliv er etter min mening blitt alt for kommersielt de siste årene. Uteliv har en veldig god miks av temaer og jeg er veldig fan av tema som går skikkelig i dybden. Fikk også meg til høre en episode med intervju av Tonje Blomseth Setter henne i litt annet lys enn det NRK og TV2 har fremstilt henne som. Hørt mange av episodene når jeg har vært på tur eller i bilen på vei til tur. Håper Uteliv forsetter i lang tid fremover!
 14. Ost e også fint varmen En skikkelig gulost!
 15. Nå har jeg fått den, første inntrykket er mildt sagt over all forventing. Var veldig forundret hvor lett og tynn jakken var? Virker dønn solid, store lommer og hette, veldig god passform og snitt. Jakke som også kan brukes resten av året. Får nok brukt denne i sommer på høyfjellet i juli/august i "normalt" sommer vær på sør-vestlandet Hvorfor i hekkan pekkan har jeg ikke kjøpt denne før?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy