Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Skifte ut tunge gryter og panne, men med hva?


Anbefalte innlegg

Det å få ned vekta på sekken er ikke lett, sliter der! Men jeg forsøker. Jeg trenger å få litt lettere utstyr, og bytter ut etter hvert. Nå er det kokeutstyret som skal skiftes ut. Helst skal det ikke være så skrekkelig dyrt. Jeg har egentlig bare bruk for ei gryte og ei steikepanne. Gryta brukes hovedsakelig til til vannkoking ( 1-2 L), potetmos og suppemat. Hva har dere som fungerer bra, og er lett? Veldig glad for tips :-)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei! Hva tenkter du steikepanna hovesakelig skal brukes til, bål/primus eller bare primus? Skal du steike avansert eller enkelt? 

Til sommerturer hvor vekt/volum er kritisk så har jeg et Optimus Crux sett. Det er lett og veldig kompakt. Her får du kokekar, stekepanne/tallerken i ett. Stekepanna er ikke for avansert steiking men jeg har stekt egg, pytt i panne, fisk og annet - må kuttes opp litt men fungerer :)

5927ede3ac1ae_Optimus-crux-Weekend-He-Cook-System-095-L.jpg.2d66c571e6d55e1af680e59fb0797e7d.jpg

(Logg inn for å se skjult innhold)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har byttet ut det meste til Keith og Toaks i titan. Har etter hvert nå fått på plass såpass mange størrelser fra 0,5 liter opp til 2,8 at jeg uansett turtype kan plukke det som passer best. Og dermed blir lettest mulig ut fra forutsetningene. Har stekepanne i denne typen også, men har et par varianter med non-stick som blir med avhengig av turtype og hva som skal kokkes. Ikea har noen veldig billige lette panner som er et alternativ om du ikke skal båle dem for hardt. Vekt fra ca 270g om jeg ikke husker feil...

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Mareng

Til pannekaker har jeg 2 favoritter:

-  Best og tyngst: Aluminiumsstekepanne med non stick  fra ikea/biltema/europris e.l.

- Lettest (men ikke blandt de letteste på markedet). Tykkere gods enn de tynneste pannene, så man får god varmefordeling og maten svir seg ikke like lett: Primus Litech Non-stick stekepanne.

Eller til vannkoking er det lette billig aluminiumskjeler jeg har å velge i. Primus litech kjelene har non stick og litt krafitgere gods til skikkelig matlaging og grøtkoking.

Titan og stål har jeg aldri prøvd.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Mareng
10 timer siden, Lofoten-Møring skrev:

Har du vurdert å bruke en gryte med non-stick som kombinert gryte og stekepanne? Jeg har en gryte fra MSR som jeg steker pannekaker i + lager gryteretter og koker vann i på lengre turer. Funker helt greit og så er det jo flott å slippe å ha med mer enn man trenger

 

  Skjul innhold

 

 

Smart, primus Litech kjele tror jeg også kan passe bra til den bruken. Men de er ikke lettest på markedet pga. litt kraftigere gods.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har nå på våren brukt Primus Spider Stove Set på skogsturene mine, ikke den letteste løsningen jeg har, men solide greier som står støtt i terrenget. og i forteltet. Jeg har også med meg Jetboil stekepanne, denne passer til Primusen ved å bøye litt på øvre delen av støttebeina.. Primus sine stekepanner bør ikke brukes da de ligge på som et lokk som kan føre til overoppheting. Har mailet litt med Primus om dette. Brenneren kan også bygges om til multifuel. Mål sammenpakket er 10x15 cm.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 1 month later...

(Logg inn for å se skjult innhold)

 Noken som har prøvd denne her eller anna lignande produkt? tiltenkt havre/risengrynsgraut, supper og kanskje fisk samt tekoking. Har ein kobbarkjele no men hadde vært greit med ein lettare der det ikkje går med bål allikavel, trur denne egne seg best uten bål for å sei da sån.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, can skrev:

(Logg inn for å se skjult innhold)

 Noken som har prøvd denne her eller anna lignande produkt? tiltenkt havre/risengrynsgraut, supper og kanskje fisk samt tekoking. Har ein kobbarkjele no men hadde vært greit med ein lettare der det ikkje går med bål allikavel, trur denne egne seg best uten bål for å sei da sån.

Jeg har hatt denne i et par år og den funker fint til både bål og primus. Tåler mye. Det eneste som har tatt skade av bål er "hanken" på lokket, som er litt deformert da den er av plast. Syns toppen er litt trang til feks grøt, men det er vel felles for de fleste kaffekjeler. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 minutt siden, Elisabethsk skrev:

(Logg inn for å se skjult innhold)

Denne har vel større åpning så kan være fin til grøt o.l, men den er jo litt mindre igjen - 1 liter.

(Logg inn for å se skjult innhold)

Denne er større, men også litt lettere.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 2 months later...

Hadde akkurat en tur der jeg brukte primus Litech 1.3 L som altmulig-gryte som foreslått av flere her. Hvis man har en myk liten stekespade så fungerer det helt fint å steke i den, testet med lapper selv og syns non-stick belegget fungerte veldig bra. Tok med et lokk av alufolie fra en grillform da jeg syns plastlokket som fulgte med var litt tungt, en 1.3l gryte med alu-lokk og grep endte på 150 + 4 + 54 gram. Har hatt den med på familietur og, men da med begge 1.3l grytene, hvor en blir stekepanne/gryte og en blir kafekjele. Liker at de går oppi hverandre og ikke tar like mye plass som en panne + kaffekjele, men finnes nok en del lettere varianter:)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Kenngu
   Er på leting etter ny pose, og har nå tenkt å investere litt. Har brukt en Mamut Kompakt mti-3 i mange år nå, og har ikke noe å klage på den enn pakkvolum og litt vekt.
   Målet er å skaffe seg en pose under 1kg, men som holder varmen for -2 inkludert lakenpose og ullundertøy. Til en overlevende pris, max 5000kr. 
   Lest og sett endel på de to som nevnt på tittelen, Rab Mythic 200 og SeaToSummit Spark 3. Med vekt på bare litt over halvkiloen og varme akkurat der jeg vil ha de, så virker det nesten for godt til å være sant. Er det noen her som har en av de eller bedre begge, som vil dele sin erfaring eller sammenligning?
   Også sett litt på Warmpeace sine poser, og vurderes også sterkt.
   Åpen for andre merker også, og stor pluss hvis de tilbyr kortere enn 180cm da jeg er veldig kort (164cm kort) Da slipper jeg å varme opp 16 cm med ekstra pose og vekt hehe
    
  • Av fjellkaren
   Min meget velbrukte gamle Helium sekk gikk mer eller mindre i oppløsning i sommer etter årelang mye bruk, så da er det duket for my sekk til neste års strabaser.
   Erfaringene med Helium er at det er en god sekk, men den er litt for liten. Jeg kunne tenke meg en som er større, 70-80 L. Bærevekt ca 15-18 kg.
   Men det er et krav at den den må være lett. Helium vier ca 1 kg, så den bør ikke veie så mye mer. Behøver ikke være beinsolid, men heller ikke slaskete.
   Fant denne etter litt leting på nett:

   (Logg inn for å se skjult innhold)
   Lett sekk, men allikevel i tyngste laget. Noen som har tips eller erfaringer?
  • Av heipipelerke
   Er det noen som har erfaring med "Berghaus Paclite Gore-Tex Pant" (dame)? Og eventuelt om størrelsene der?
   -   
   (Logg inn for å se skjult innhold)
   -   
   (Logg inn for å se skjult innhold)
   Jeg er altså ute etter en lett regn/skallbukse som skal brukes på langtur i fjellet (Norge på langs). Syns denne så grei ut, siden den har strikk i livet og luftemuligheter langs beina. Kanskje noen vet om andre gode alternativer også, som ikke er altfor dyre?
   Takk på forhånd.
  • Av Utpåtuuur
   Hei! Jeg lurer på om noen vet om andre steder å gå topptur på ski andre steder enn norefjell, men ikke lengre unna? ☺️ 
  • Av Omnilite
   Oppdaget denne gassboksen på Magasinet (Friluftsmagasinet) i Drammen.
   Den kan være et lettere alternativ til en 100g gassboks når en gjerne skulle hatt litt mer enn de 100 grammene som er i de minste boksene.
   En full 100g Jetboil gassboks veier 202g.
   Denne veier 262g og inneholder 170g. Det blir da det letteste alternativet for å få med seg litt mer gass.
   Blandingsforholdet er 70:30 Butan/Propan
   Kostet 59,-
   Diameteren er akkurat den samme som på en brusboks, men den er 2,5cm høyere.
   Dette kan gjøre den litt mer vinglete enn standard bokser med toppmontert brenner, med en slangebrenner som kan snu boksen er ikke det et problem.

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.